اقتصاد۲۴- حق با همتی بود. همان که دیگری را به روکشیبودن متهم میکرد و مشخص شد که آمدنش فقط برای حمله به دولت مستقر بوده، دست آخر پوششی از کار درآمد. علیرضا زاکانی در امامزاده علیاکبر (ع) چیذر از حضور در عرصه انتخابات به نفع رئیسی کنارهگیری کرد؛ درحالیکه پیشازاین در پاسخ به اینکه او نامزد پوششی است، گفته بود که «برنامههای من از همه شش نامزد دیگر جامعتر است، بیان نامزد پوششی بودن هم توهین به بنده و هم توهین به آقای رئیسی است».
این نامزد پوششی در اظهارنظر دیگری گفته بود «نامزدهای پوششی برای هر دو طرف ضرر دارد، هم برای آن کسی که میگویند برایش پوششی آمده اند و هم برای کسی که میگویند کاندیدای پوششی است». او در نخستین مناظره تلویزیونی بعد از اینکه همتی او را پوششی خطاب کرد، پوششیبودنش را تخریب دانسته بود و گفته بود که «به من میگویند نامزد پوششی که انشاءالله دفعه آخری باشد که چنین چیزی را میگویند»؛ اما حالا برخلاف این حرفهایش گفته است: با توجه به اقبال فراوانی که از آقای رئیسی شده است، من ایشان را اصلح میدانم و خودم هم به ایشان رأی میدهم و امیدوارم با انتخاب ایشان اصلاحات اساسی در کشور انجام شود؛ اما به نظر میرسد که زاکانی خیلی دیر تصمیم گرفته است. بعد از اعلام انصراف مهرعلیزاده وزارت کشور فهرست بهروزشده را دوباره منتشر کرده که نام زاکانی در میان نامزدها دیده میشود.
بیشتر بخوانید: سعید جلیلی هم انصراف داد؟
زاکانی در حالی به نفع رئیسی کنار رفت که خبری از کنارهگیری سایر نامزدهای اصولگرا نشده است. آنهم در شرایطی که سیل درخواست و نامه از سوی چهرهها و جریانهای اصولگرایی خطاب به نامزدها برای کناررفتن به نفع رئیسی در حال انتشار است؛ اما گویا نامزدهای اصولگرا تمایلی به کنارهگیری ندارند. سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی با بیان اینکه مرزبندی نامزدهای انتخابات در مناظرهها مشخص و روشن شد، گفته است: ما اصلا فضای انصراف نداریم و ستاد کاملا مشغول کار است. الان که با شما صحبت میکنیم، ما تا پایان روز چهارشنبه برنامههایمان را پر کردهایم. مرتضی فیروزآبادی، سخنگوی ستاد انتخاباتی سعید جلیلی، در پاسخ به این سؤال که چقدر توانستید در ایام تبلیغات افکار عمومی را مجاب کنید، گفت: مهمترین اقدام تبلیغاتی در این انتخابات، برنامههای تلویزیون و صداوسیما بود.
اگر بخواهیم تلویزیون را ارزیابی کنیم، نقطه قوت تلویزیون این بود که فرصت مستقلی برای نامزدها فراهم کرد تا درباره تکتک استانها صحبت کنند. این امکان در گذشته یا در انتخابات قبلی نبود. ما از این فرصت استفاده کردیم. در این زمینه دکتر جلیلی ۳۰ برنامه مجزا برای استانها ضبط کردند و البته برای تهران پیشبینی نکرده بودند. ابتکار دیگر صداوسیما ظرفیت تلوبیون بود که امکان پخش زنده ۲۴ ساعتی را در اختیار نامزدها قرار داد. از آنجایی که دکتر جلیلی در این هشت سال، به طور مفصل کار کرده بودند و محتوای زیادی برای عرضه وجود داشت، قبل از اینکه تبلیغات شروع شود، نه بهعنوان تبلیغات انتخاباتی، بلکه در قالب سلسله بحثهای روایت، مطالبی را طرح کردند. ما از ظرفیت تلوبیون در تولیدات قبلی و تولیدات جدید و هم حضور اعضای مختلف کارگروههای دولت سایه استفاده کردیم.
محسن رضایی هم در کلاب هاوس گفته که خیلی بهتر است که آقای رئیسی در قوه قضائیه باشد، من در دولت و آقای قالیباف در مجلس، بهترین مدل همکاری اتفاق خواهد افتاد و من بههیچوجه کنارهگیری نمیکنم. قاضیزادههاشمی هم سفرهای استانی و برنامههای انتخاباتیاش را دیروز ادامه داد و خبری از استعفایش نشد؛ بلکه در پاسخ به این پرسش که نمایندگان در نامهای درخواست کردند تا نامزدها به نفع رئیسی کنار بروند، گفت: دوستان نظر خود را اعلام کردهاند و باید ببینم حجت برای کناررفتن دارم یا نه. به هر حال نظام به ما اعتماد کرده و باید پاسخگوی وظیفه شرعی باشیم. به همه توصیه میکنم مشارکت حداکثری داشته باشند و وعده ما ٢٨ خرداد پای صندوق رأی است.
او همچنین یک توییت دوپهلو با کنایه به دادستانی منتشر کرد با این محتوا که: «از انتشار فایل صوتی ظریف بیش از ۵۰ روز گذشته و با اینکه وزارت اطلاعات و دادستان تهران مأمور شده بودند تا عوامل این ضربه به منافع ملی را شناسایی کنند؛ اما مانند بسیاری موضوعات دیگر مثل آبان ۹۸ این نیز به فراموشی و مرور زمان سپرده شده. شفافیت فقط برای شعار انتخاباتی خوب است؟!». نمایندگان اصولگرای مجلس از رضایی و سه نامزد دیگر درخواست کنارهگیری کردهاند.
براساساین در بخشی از بیانیه نمایندگان مجلس که خطاب به رضایی و سه نامزد دیگر جریان انقلابی منتشر شده، آمده است: اکنون که فضای عمومی جامعه نشان میدهد که اقبال عمومی مردم به حضرت آیتالله رئیسی روند افزایشی یافته است، برای شکلگیری دولتی قوی، تمام توان خویش را به کار گیرید و اولین گام مؤثر در این جهت با اعلام حمایت از ایشان، زمینه را برای شکلگیری دولتی قوی مهیا کنید. قطعا این کنارهگیری، خود تلاشی برای حضور حداکثری مردم در صحنه شکلدهی به دولتی کارآمد و مقتدر خواهد بود.
حدادعادل، رئیس شورای ائتلاف اصولگرایان هم در نامهای خطاب به اعضای ائتلاف نیروهای انقلاب در استانها و شهرستانهای سراسر کشور نوشت: «اکنون یک گام بیشتر به لحظه تاریخی و سرنوشتساز انتخابات باقی نمانده و به فضل الهی و به برکت ایمان و هوشیاری ملت، امید پیروزی فزونی یافته است. لازم است در این فرصت کوتاه باقیمانده تلاش خود را مضاعف کنیم و از ترفند بدخواهان غافل نباشیم و با تأکید بر وحدت همه نیروهای انقلابی و پرهیز از ورود در حواشی زیانآور، روز و روزگار نویی را با رأی خود به نامزد شایسته ریاستجمهوری، یعنی آیتالله رئیسی رقم بزنیم و افراد لایق را برای شوراهای شهر و روستا برگزینیم و در شهرهایی که انتخابات مجلس خبرگان و میاندورهای مجلس برگزار میشود، برای پیروزی نامزدهای موردنظر شورای ائتلاف بکوشیم». محمد عباسی، وزیر ورزش و جوانان و از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری که به نفع آیتالله رئیسی کنارهگیری کرده است هم در نامه به نامزدهای جریان انقلابی نوشت: ضمن تشکر از حضور و طرح مواضعتان برای پرشورکردن انتخابات، از باب وظیفه و ابلاغ این سفارشهای ناصحانه از شما آقایان استدعا دارم نجیبانه و آگاهانه به این کمپین وحدت درونجبههای بپیوندید؛ زیرا ممکن است هریک از شما با هر مقدار از رأی مردم، موجبات تردید و نگرانی را در جامعه تشدید کرده و ضمن کاهش آرای رئیسجمهور منتخب، احتمال دور بعدی انتخابات را فراهم کند که در آن صورت پذیرفتن مسئولیت و پاسخدهی دنیوی و اخروی آن سنگین خواهد بود.
درحالیکه تا عصر دیروز خبری از انصراف سعید جلیلی به نفع ابراهیم رئیسی نبود، اما حوالی ساعت هشت شب بیانیه کنارهگیری او منتشر شد. در بیانیه او آمده بود: همچون همیشه پیشران چنین تلاشی، حضور حداکثری مردم در پای صندوقهای رأی است و بیگمان آنگاه که منتخب شما میزان بیشتری از آرا را داشته باشد، با پشتوانه بزرگتری امکان خدمت خواهد داشت. اکنون که بخش گستردهای از آحاد جامعه به برادر گرامی حجتالاسلامو المسلمین جناب آقای سیدابراهیم رئیسی اقبال نشان دادهاند، شایسته است تا همه باورمندان جبهه انقلاب مبتنی بر آنچه ضرورت گام دوم انقلاب اسلامی است، برای آغازی استوار، از هماکنون ایشان را با رأی خود در قبول این مسئولیت بزرگ یاری رسانند. از همه عزیزانی که تاکنون از سر صدق و نیت خالص به من لطف داشتهاند، میخواهم مبتنی بر باور، اراده انقلابی و برنامههایی که در این هشت سال برای جهش کشور تهیه نمودهاند، تلاش خود را مصروف تأیید، تصحیح و تکمیل مسیر دولت آینده نمایند.