تاریخ انتشار: ۱۳:۲۷ - ۲۹ خرداد ۱۴۰۰

روز بد بورس‌های جهانی

شاخص‌های مهم بورسی در اروپا، آمریکا و ژاپن ریزش کردند.

بورس

اقتصاد ۲۴- همزمان با شیوع گسترده ویروس کرونا در اروپا و انگلیس که منجر به توقف بخش بزرگی از فعالیت‌های اقتصادی در این کشور شده، نرخ تورم سالانه این کشور تا پایان ماه می‌با ۰.۶ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه منتهی به ماه قبل به ۲.۱ درصد رسیده است. این نرخ تورم بالاترین نرخ تورمی انگلیس در طول ۲۲ ماه اخیر محسوب می‌شود و بیش از همه تحت تأثیر افزایش نرخ تورم بخش سوخت با تورم مثبت ۴.۸ درصد بوده است.

روند افزایش نرخ تورم کماکان در بسیاری از نقاط جهان ادامه پیدا کرده است؛ تا جایی که طبق اعلام مرکز آمار اتحادیه اروپا، متوسط نرخ تورم در ۱۹ کشور عضو منطقه یورو در دوازده ماه منتهی به می‌با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به رقم مشابه منتهی به ماه قبل به ۲.۰ درصد رسید تا نرخ تورم مجددا در مسیر رسیدن به سطح دو درصدی هدف‌گذاری شده توسط بانک مرکزی این منطقه قرار گیرد. در سطح اتحادیه اروپا این نرخ به طور متوسط ۲.۳ درصد بوده که از ماه قبل ۰.۳ درصد بیشتر شده است.

بعد از رشد ناامیدکننده بخش خرده فروشی آمریکا، حالا از چین نیز اخبار مشابهی به گوش می‌رسد: در ماه می‌رشد تولیدات کارخانه‌های چین برای سومین ماه متوالی عددی منفی بوده و گویا پیامد‌های کرونا بر روی سفارشات مشتریان کالا‌های چینی کماکان موثر است. از آنجایی که اقتصاد چین یک اقتصاد صادرات محور محسوب می‌شود، تداوم روند فعلی می‌تواند رشد اقتصادی را دچار وقفه کند. رشد بخش خرده فروشی این کشور نیز با کاهش ۱.۲ درصدی نسبت به ماه قبل به ۱۲.۴ درصد رسیده است.

آمار رشد منفی بخش خرده فروشی آن هم پس از اوج گیری تورم آمریکا، باعث نگرانی فعالان بازار شده است. در ۱۲ ماه منتهی به می، رشد این بخش به منفی ۱.۳ درصد رسید که نسبت به ماه قبل ۲.۱ درصد کمتر شده است. اقتصاد آمریکا وابستگی زیادی به بخش خرده فروشی دارد و حدود دو سوم کل بار رشد اقتصادی این کشور روی دوش آن است. انتظار می‌رفت رشد بخش خرده فروشی منفی ۰.۸ درصد باشد، اما این آمار بدتر از حد انتظار، زنگ هشدار را برای آمریکا به صدا درآورده است.

در جریان سفر جو بایدن به لندن، طرف آمریکایی با طرفین اروپایی به توافقات خوبی در زمینه احیای مجدد روابط دست یافت تا جایی که بوریس جانسون- نخست وزیر انگلیس از آن به عنوان دمیدن جریان هوای تازه در روابط دو کشور نام برده است. انتظار می‌رود در نتیجه این دیدار، روابط تجاری و سرمایه گذاری دو طرف جان تازه‌ای بگیرد. پیشتر و در زمان ریاست جمهوری دونالد ترامپ، آمریکا روی طیفی از اقلام وارداتی به ارزش بیش از ۷.۵ میلیارد دلار از اروپا تعرفه تجاری اضافه وضع کرد.

بازگشت به زندگی عادی به لطف پیشرفت در روند واکسیناسیون در بسیاری از کشور‌ها در حال انجام است. با کاهش ریسک‌های کرونایی و احیای سطح تقاضا، فعالیت‌های تجاری و سطح تولیدات در حال افزایش است و این مساله به شکل افزایش قابل توجه رشد اقتصادی، خود را نشان می‌دهد. مرکز آمار انگلیس اعلام کرد رشد اقتصادی در ماه آوریل از دو درصد عبور کرد که بهترین رشد ماهانه این کشور در طول یک سال اخیر محسوب می‌شود.

نرخ تورم آمریکا کماکان به طرز نگران کننده‌ای رو به افزایش است. متوسط نرخ تورم بزرگ‌ترین اقتصاد جهان در ۱۲ ماه منتهی به می‌با ۰.۸ درصد افزایش نسبت به دوره مشابه منتهی به ماه قبل به سطح ۵.۰ درصد رسید. این نرخ تورم که ۰.۳ درصد بیشتر از نرخ مورد انتظار قبلی و بالاترین سطح تورمی ثبت شده ۱۳ سال اخیر بوده، بیش از همه تحت تاثیر افزایش قیمت بخش انرژی قرار گرفته؛ به گونه‌ای که تورم بنزین به ۵۶.۲ درصد رسیده است.

به نظر می‌رسد که تشدید اختلافات آمریکا با چین بار دیگر اثر فوری بر روی مناسبات تجاری آن‌ها داشته است: طبق اعلام اداره گمرک چین، در ماه می‌این کشور ۱۳.۱۱ میلیارد دلار واردات از آمریکا داشته که این رقم نسبت به ماه قبل ۸۳ میلیون دلار کمتر شده است. این اتفاق در حالی رخ می‌دهد که که رشد واردات چین از دیگر کشور‌های جهان نسبت به ماه قبل ۵۱.۱ درصد اندازه گیری شده که بزرگ‌ترین رشد ثبت شده یک دهه اخیر بوده است.


بیشتر بخوانید:عدم تخصیص منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار سرمایه


تاکنون بیش از ۱۷۸ میلیون و ۳۸۹ هزار و ۹۴۹ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین سه میلیون و ۸۶۱ هزار و ۸۳۵ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشور‌های مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۶۱۶ هزار و ۴۹۱ نفر، برزیل با ۴۹۶ هزار و ۱۷۲ نفر، هند با ۳۸۵ هزار و ۱۱۹ نفر، مکزیک با ۲۳۰ هزار و ۷۹۲ نفر و پرو با ۱۸۹ هزار و ۷۵۷ نفر بوده است.

راب هاورث - کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه یو اس بنک ولث - گفت: دیدگاه کلی ما این است که در کوتاه مدت، وضعیت رشد اقتصادی و نرخ تورم شرایط را به نفع دارایی‌های پرریسک‌تر رقم خواهد زد. نرخ‌های بهره در بسیاری از کشور‌های جهان هنوز هم در سطح بسیار پایینی قرار دارد و تا زمانی که شاهد بازگشت سطح تولیدات به زمان قبل از آغاز همه گیری نباشیم، بعید است که بانک‌های مرکزی به تغییر در نرخ‌های فعلی رضایت دهند.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص‌ها نزولی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند.

شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۱.۳۶ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۳ هزار و ۳۶۱.۸۸ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۱.۰۵ درصد ریزش تا سطح ۴۱۷۷.۹۹ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۹۹ درصد کاهش در سطح ۱۴ هزار و ۲۱.۲۴ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازار‌های بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۹۰ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۰۱۷.۴۷ واحد بسته شد. شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با ریزش ۱.۷۸ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۴۴۸.۰۴ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با عقبگرد ۱.۴۶ درصدی در سطح ۶۵۶۹.۱۶ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۱.۸۰ درصد پایین رفت و به ۹۰۳۰.۶۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با ریزش ۰.۱۹ درصدی تا سطح ۲۸ هزار و ۹۶۴.۰۷ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۸۵ درصد بالا رفت و در سطح ۲۸ هزار و ۸۰۱.۲۷ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگ‌های کامپوزیت" صعود ۰.۰۱ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۵۱۰۲.۴۶ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۱۳ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۷۳۶۸.۸۴ واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۸۶ درصد افزایش به ۷۱.۶۵ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۱.۲۴ درصدی به ازای ۷۳.۴۷ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با ریزش ۰.۴۹ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۷۰.۴۷ دلار معامله شد. هر اونس نقره با افت ۰.۲۲ درصدی به ازای ۲۵.۹۲ دلار مبادله شد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ استایل اروپایی جوانان ۵۴ سال پیش در پارک محتشم رشت

ارزان ترین و گران ترین کولرهای آبی چند تومان است؟

عکس/ گشت و گذار ثریا اسفندیاری ۶۷ سال پیش در نیویورک با گل سینه خاص

عکس/ ژست خاص فخر التاج، نوه ناصرالدین شاه ۱۳۴ سال پیش با چادر گلدار روی تپه

عکس/ استفاده از اشعه ایکس در بیمارستان جلفای اصفهان در دوره قاجار

اینفوگرافی/ کدام کشور بیشترین پول را برای هوش مصنوعی خرج کرده؟

عکس/ استایل شیک و اروپایی احمد شاه قاجار ۱۰۴ سال پیش در سفر اسپانیا با ماشین لوکس

شور و حال فوتشال، فوتبال شالیزاری مازندران

عکس/ نمایی شگفت انگیز از گذر فصل ها در دریاچه چورت

عکس/ دلبری‌های دو اسب کنار رودخانه‌ای در گیلان

عکس/ ژست عاشقانه و احساسی شایع با فرزند تازه متولد شده‌اش

عکس/ حس و حال شهناز پهلوی ۶۷ سال پیش در دیدار با دختر تازه متولد شده اش

عکس/ تظاهرات ملی گرایان ارمنستانی علیه ترکیه و جمهوری آذربایجان

عکس/ نمایی دیده نشده استقبال روس‌ها از ناصرالدین‌شاه در سن‌پترزبورگ

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

یحیی گل محمدی ستاره پرسپولیس را می‌خواهد

فیلم/ دستمزد کارگران ریالی است، اما دلاری هزینه می‌کنند

عکس/ شکل و شمایل عجیب سه دختر ایرانی ۱۰۰ سال پیش با کت و دامن و کفش هندی

رئیس هیات فنی تیم مذاکره کننده آمریکا با ایران کیست؟

مسعود رجوی زنده است؟

جدیدترین قیمت اجاره خانه در اندیشه اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

فیلم/ حمله فراستی به بهتاش پایتخت با کلمه میمون

عکس/ نمایی جالب از چند صیاد ماهی بدست ۱۲۵ سال پیش در تالاب انزلی با پوشش خاص

عکس/ عاشقانه خاص یوسف تیموری برای پسرش

محل بازی دیدار تیم فوتبال ایران و قطر تغییر کرد

فیلم بامزه از کنسرت خیابانی چند دانش‌آموز آملی

جلوه گری لاله‌های واژگون ماهنشان

عکس/ استوری جالب باشگاه استقلال با فریاد آزادی

چشم‌انداز همکاری‌های اقتصادی ایران و عراق زیر سایه تهدیدهای ترامپ/ شکست قطعی آمریکا در وادار کردن کرد‌های عراق به قطع کامل روابط با ایران

زیبایی خاص کوچه‌های تهران در اردیبهشت

عکس/ گفتگو بوسعیدی و عراقچی پیش از دور سوم مذاکرات

عرضه ۱۹۹هزار تن محصول در تالار‌های مختلف بورس کالا

عکس/ چهره متفاوت هانیه توسلی در ۱۵ سالگی با لباس مدرسه و مدل موی دهه شصتی

رئیس خانه صمت ایران: کارگر، قلب تپنده ایران است

آمار‌های عجیب ازدواج؛ زنان متأهل کمتر از مردان!

آخرین آمار از تعداد اتباع خارجی در ایران

تاثیر تغییر ساعت بر مصرف انرژی چیست؟

عکس/ بستنی فروش دوره گرد ۱۳۱ سال پیش در میدان توپخانه تهران با گاری چوبی

ماجرای شکاف ۲۰۰۰ ساله در دیوار تخت جمشید+عکس

عکس/ چهره دیده نشده از مصدق ۷۲ سال پیش بر روی دوش طرفدارانش

عکس/ حال و هوای مردم ۶۲ سال پیش در خیابان لاله زار تهران

عکس/ چهره بامزه سحر دولتشاهی در کودکی با ژست عجیب

سرانجام گنج‌یابی در بهشت زهرا چه شد؟

قیمت مسکن در تهران به متری ۱۱۲ میلیون تومان رسید

جباری: شرایط امروز استقلال در تاریخ بی‌سابقه است

عکس/ استایل جالب و خاص ملیکا زارعی در تولد ۳۹ سالگی اش با لباس سنگ دوز

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا قیمت دلار را کاهشی می‌کند؟

فیلم/ گفتگوی هیات دیپلماتیک و کارشناسی ایران در مسقط

فیلم/ ورود ترامپ و ملانیا به رم در حاشیه مذکرات

سقوط عجیب قیمت دنا پلاس در بازار

پس لرزه‌های خطای صداوسیما؛ اتوبوس اتوبوس آدم می‌آورید، قطار قطار اشتباه می‌کنید

سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر صرفه ندارد

هر کارت سوخت چقدر می‌ارزد؟

فیلم/ حرکت هیات ایرانی به محل برگزاری سومین دور مذاکرات

چرا مهدی طارمی به این روز افتاد؟

عکس/ آغاز فستیوال کوچه در بوشهر با اجرای حیدو هدایتی

پیش بینی قیمت طلا و سکه زیر سایه مذاکرات

آیا رشد بورس پایدار است؟

هفته تفرقه‏ در صداوسیمای ایران

بی‌اثری درخواست محاکمه خاطیان پرونده پتروشیمی میانکاله

فیلم/ شادی و خوشی بوشهری‌ها در اولین شب کوچه

دور سوم مذاکرات چگونه قیمت دلار را کاهش می‌دهد؟

ضعف در مهندسی رسانه‌ای مذاکرات عمان؛ چرا باید جریان اطلاع‌رسانی مذاکرات ایران و آمریکا تغییر کند؟

فرمان ایست به پتروشیمی میانکاله/ پشت پرده ساخت پتروشیمی در استان مازندران چیست؟

هزینه‌های نجومی پروژه‌های تاریخی سینما و تلویزیون روی دست بنا‌های تاریخی/ هنگامه‌ای که تاریخ در قاب ناآگاهی می‌شکند!