اقتصاد۲۴- بهروز آقایی در تشریح آخرین وضعیت رعایت پروتکلهای بهداشتی و ورود و خروج کشتیها به بندر شهید بهشتی چابهار در شرایط پیک کرونا در استان سیستان و بلوچستان توضیح داد: در یک ماه گذشته دستورالعملهای بهداشتی را دقیقتر کردهایم و وضعیت تحت کنترل دقیق است.
آقایی اضافه کرد: اگر پیش از این مستندات کشتیها به صورت دستی دریافت میشد، در حال حاضر به صورت ایمیل دریافت میشود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان افزود: همچنین کشتیهایی که از مبدا هند وارد بندر میشوند، حتماً باید ۱۴ روز بمانند و بعد پذیرش میشوند از بنادر دیگر و اروپا نیز وقتی کشتیها وارد لنگرگاه میشوند، باید ۱۴ روز میمانند و قبل از پهلودهی باید تستهای کرونا مربوط به کرو را برای ما ایمیل کنند.
آقایی اظهار داشت: فعلا تردد روی کشتیها در بندر انجام نمیشود، فرمهای خوداظهاری وجود دارد که از سوی کشتی برای بندر ایمیل میشود، تست کرونا و خوداظهاری از سوی کشتی ایمیل میشود و بررسی میشود که خدمه کشتی در کشور مبدأ آیا پیاده شدهاند یا خیر.
بیشتر بخوانید: تامین بیش از ۹۴ هزار تن کالای اساسی از بندر چابهار در یک روز/ ایجاد مسیر کریدور لجستیکی خطوط انتقال مواد نفتی و پتروشیمی
وی با بیان اینکه یکسری فرمهای خوداظهاری مطابق با شیوهنامههای کنترلی از سوی کشتی ارائه میشود، تأکید کرد: حتی یکدرصد هم امکان ندارد شیوع کرونا از طریق کشتیها و بندر به کشور انجام شود، کرو (خدمه) از کشتی پیاده نمیشوند، ما هم روی کشتی تردد نمیکنیم، حتی پاس کشتی نیز وارد کشتی نمیشود و اینها را به خوداظهاری و خودارزیابی و موضوعات پای اسکله منوط کردهایم، مگر نیاز خاص باشد که ابتدا واحد قرنطینه وارد کشتی میشود و پس از دیدن فرمها گروه بهداشتی بالا میرود و اگر مشکلی نبود، پاس کشتی بالا میرود.
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: در همین شرایط ورود و خروج کالا در خرداد ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل خصوصاً در موضوع کالای اساسی ۱۰۰ درصد رشد داشته است و در کالای نفتی از ابتدای سال رشد مثبت داشتهایم.
آقایی اظهار کرد: در حال حاضر ۲۰۰ هزار تن کالای اساسی از بندر در حال خارجسازی است، همچنین ۲۰۰ هزار تن کالای اساسی هم در بندر موجود است که ورود و خروج به صورت روان در حال انجام است.