تاریخ انتشار: ۰۸:۳۷ - ۱۴ تير ۱۴۰۰

اتوبوس دربستی به مقصد واکسیناسیون

ماجرای داغ این هفته سفر مردم به ارمنستان برای تزریق واکسن کروناست. ماجرایی با چندین روایت مختلف که همگی در یک اصل توافق دارند و آن سادگی تزریق واکسن کرونا برای گردشگران در کشور همسایه شمالی است.

واکسن ارمنستان

اقتصاد ۲۴ - ماجرای داغ این هفته، سفر مردم به ارمنستان برای تزریق واکسن کروناست. ماجرایی با چندین روایت مختلف که همگی در یک اصل توافق دارند؛ سادگی تزریق واکسن کرونا برای گردشگران در کشور همسایه شمالی. یکی از رانندگان اتوبوس بین‌شهری در گفتگو با همشهری، تجربه اخیر خود در سفر دربستی برای تزریق واکسن کرونا به ارمنستان را اینگونه خلاصه می‌کند: به مرز نوردوز در آذربایجان‌شرقی که رسیدید، گذرنامه خود را برای ورود به ارمنستان مهر می‌زنید و وارد خاک این کشور می‌شوید. همانجا در اتوبوس اورژانس ارمنستان واکسن کرونا می‌زنید و برمی‌گردید؛ همین‌قدر ساده و بی‌دغدغه.


بیشتر بخوانید: سرعت کند واکسیناسیون در آستانه پیک پنجم کرونا/ واکسن ایرانی هفت دست؛ واکسیناسیون تقریبا هیچ


چرا ارمنستان؟

چند روزی است که بحث سفر گردشگری از ایران به ارمنستان و تزریق واکسن کرونا مطرح شده و هر روز ابعاد جدیدتری از آن روشن می‌شود. ابتدا فقط شایعه شده بود که کشور ارمنستان با هدف جذب گردشگر و بهبود کسب‌وکار‌های این حوزه، گردشگران خارجی را به‌صورت رایگان علیه کرونا واکسینه می‌کند و شرط آن فقط اقامت در هتل‌های این کشور است. پیرو این شایعه، خبر افزایش استقبال از تور‌های ارمنستان پیچید که نشان می‌داد شایعه اول مبنی بر واکسیناسیون گردشگران در ارمنستان واقعیت داشته است. در ادامه، وقتی تور‌های ارمنستان نیز حتی با بالا رفتن قیمت تکمیل شدند، متقاضیان واکسن به سمت سفر زمینی و هوایی به ارمنستان هجوم بردند و سریعاً ظرفیت اتوبوس‌ها و هواپیما‌های فعال در مسیر ایران- ارمنستان را تکمیل کردند. بررسی‌ها نشان می‌دهد به‌دنبال افزایش قابل‌توجه تقاضای سفر به ارمنستان، فروش بلیت اتوبوس در این مسیر متوقف شده و عملاً شرکت‌های حمل‌ونقل ظرفیتی برای سرویس‌دهی بیشتر در این مسیر ندارند. در فاز بعدی، مشتاقان تزریق واکسن کرونا ترفند جدیدی رو کرده‌اند و با استفاده از اتوبوس‌های دربستی عازم کشور همسایه شمالی می‌شوند. طبق اعلام رئیس اتحادیه شرکت‌های حمل‌ونقل مسافری، پس از انتشار خبر واکسیناسیون گردشگران در ارمنستان، تقاضای اتوبوس دربستی به سمت جلفا افزایش پیدا کرده است. تماس تلفنی همشهری با برخی از رانندگان اتوبوس بین‌شهری نیز این موضوع را تأیید می‌کند؛ گرچه طبق اعلام این رانندگان، فعلاً اشتیاق برای سفر به ارمنستان بیشتر در پایتخت، تبریز و شهر‌های شمال غربی کشور مشهود است و مناطق میانی و جنوبی کشور همچنان وارد این فرایند نشده‌اند. مسئول یکی از شرکت‌های حمل‌ونقل جاده‌ای مسافر در پایانه کاوه اصفهان به همشهری می‌گوید: هنوز از اصفهان که بزرگ‌ترین کانون جمعیتی مناطق مرکزی ایران محسوب می‌شود، اتوبوسی به مقصد ارمنستان دربست نشده و تقاضایی نیز برای این کار ارائه نشده است؛ درحالی‌که اخیراً چند اتوبوس همکار با این شرکت، به‌صورت دربستی از تهران به ایروان سفر کرده‌اند.

واکسن رایگان و کرایه میلیونی

در زمان نگارش این گزارش، آخرین اتوبوس مسیر تهران- ایروان نیز با ظرفیت ۲۵ نفر و به قیمت ۷۰۰ هزار تومان برای هر صندلی تکمیل شد و فعلاً امکان مسافرت به ارمنستان از طریق ناوگان حمل‌ونقل عمومی وجود ندارد. البته آنطور که در خبر‌ها آمده و بالاتر نیز به آن اشاره شد، متقاضیان واکسن کرونا با اتوبوس دربستی به خواسته خود رسیده‌اند و حتی ساده‌تر از سفر رسمی به ایروان می‌توانند خود را به واکسن کرونا برسانند. خبر‌ها حاکی از این است که گردشگران ورودی در ارمنستان، صرفاً با اقامت در هتل مشمول دریافت واکسن رایگان کرونا می‌شوند و همین مسئله باعث شده تور‌های مسافرتی به ایروان به تور‌های واکسن کرونا مشهور شوند؛ درحالی‌که گردشگران ورودی به ارمنستان بدون نیاز به اقامت در شهر‌های این کشور، می‌توانند در همان مناطق مرزی خود را واکسینه کنند و چند ساعت بعد برگردند. یکی از رانندگان فعال در مسیر تهران- تبریز که اخیراً در قالب اتوبوس دربستی، تعدادی از متقاضیان واکسن کرونا را به مرز نوردوز جلفا برده است، به همشهری می‌گوید: کار بسیار راحتی است؛ مسافران با اتوبوس تا قبل از گذرگاه مرزی می‌روند و از آنجا با اتوبوس‌های واحد خود را به نوردوز می‌رسانند. آنجا بعد از اینکه مهر ورود به ارمنستان در گذرنامه آن‌ها زده شد، رسماً به‌عنوان گردشگر وارد خاک ارمنستان می‌شوند و همانجا در اتوبوس‌های اورژانس ارمنستان واکسن خود را می‌زنند و چند ساعت بعد دوباره برای برگشت به خانه سوار اتوبوس دربستی می‌شوند. او گرچه مدعی است ۲ بار مسافران را برای تزریق واکسن به مرز ایران و ارمنستان برده، اما خود برای تزریق واکسن اقدام نکرده و می‌گوید: من به‌واسطه اینکه هر سال چندبار به آذربایجان سفر می‌کنم، نمی‌توانم وارد ارمنستان شوم؛ چراکه این ۲ کشور به‌واسطه خصومت‌هایی که با هم دارند، به افرادی که مهر کشور مقابل در گذرنامه آن‌ها درج شده باشد، اجاره ورود نمی‌دهند. او می‌گوید: قیمت بلیت اتوبوس وی‌آی‌پی در مسیر تهران- ایروان به ازای هر نفر ۷۰۰ هزار تومان است و تقریباً هزینه اتوبوس دربستی از تهران به مرز نوردوز در استان آذربایجان‌شرقی نیز همین مقدار است که البته به‌واسطه مسیر کوتاه‌تر می‌تواند تا ۵۰۰ هزار تومان هم کاهش پیدا کند، اما فعلاً افزایش تقاضا برای سفر دربستی فرصت چانه‌زنی به مسافر نمی‌دهد.

درآمد ایران از واکسن رایگان

افزایش تقاضای سفر ایرانیان به ارمنستان برای دریافت واکسن کرونا غیرقابل‌انکار است؛ واکسنی که با هدف جذب گردشگر، به‌صورت رایگان به مسافران ورودی تزریق می‌شود و نوعی سرمایه‌گذاری از طرف دولت ارمنستان محسوب می‌شود. اما نکته جالب اینجاست که دولت ایران نیز از این اقدام ارمنستان، درآمد خوبی کسب می‌کند؛ چراکه هر مسافر باید ۲ بار برای دریافت ۲ دوز از واکسن کرونا به ارمنستان سفر کند و جدا از پولی که برای سفر به ارمنستان می‌پردازد، باید ۲ بار هم عوارض خروج از کشور پرداخت کند. طبق قانون، در سفر اول مسافر مکلف به پرداخت ۴۰۰ هزار تومان عوارض خروج از کشور است و در سفر دوم نیز باید ۶۰۰ هزار تومان پرداخت کند و این یعنی هر ایرانی که در ارمنستان واکسینه شود، یک‌میلیون تومان به خزانه دولت واریز خواهد کرد.

ترافیک گردشگران در آسمان

هجوم مشتاقان واکسن کرونا از ایران به ارمنستان باعث شده کل ظرفیت عملیاتی پرواز‌های موجود میان ۲ کشور که توسط ۲ ایرلاین ارمنستانی برگزار می‌شود، تکمیل شود و کار به برقراری پرواز فوق‌العاده برسد. آنطور که سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری به رسانه‌ها اعلام کرده است، پرواز‌های میان ایران و ارمنستان از هفته آینده از ۹ پرواز در هفته به ۱۱ پرواز در هفته افزایش می‌یابد. محمد ذیبخش با اشاره به اینکه هیچ‌یک از ایرلاین‌های ایرانی در این مسیر فعالیت نمی‌کنند و کل پرواز‌ها را ۲ ایرلاین ارمنستان برگزار می‌کند، می‌گوید: قرار است از هفته آینده، شرکت ارمنیا ایرویز که فعلاً ۵ پرواز در هفته به سمت ایران دارد، ۲ پرواز دیگر نیز در این مسیر برقرار کند که در این صورت با احتساب ۲ پرواز شرکت ایرکمپانی در مسیر ایروان- تهران، تعداد کل پرواز‌های میان ایران و ارمنستان به ۱۱ پرواز در هفته خواهد رسید. طبق اظهارات ذیبخش، فعلاً هر هفته شرکت ایرکمپانی ۲ پرواز بین ایروان- تهران، شرکت هواپیمایی ارمنیا ایرویز ۵ پرواز بین ایروان- تهران و شرکت ارمنیا ایرویز ۲ پرواز بین ایروان - تبریز انجام می‌دهد.

منبع: همشهری آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

هشدار تکرار یک زلزله تاریخی در مرز گلستان و سمنان

فیلم/ روایت مریم مومن از اولین تجربه شکست عشقی که داشت

عکس/ ظاهر متفاوت حرمله سریال مختار در کنار لاوی سریال یوسف پیامبر

فیلم/ خبر جدید معاون ارتش از سامانه‌های آسیب دیده پدافند هوایی کشور

تهران پناهگاه ندارد اما سازمان پدافند غیرعامل دارد/ تشدید بحران با پناه‌گرفتن شهروندان در مترو و پارکینگ

فیلم/ حملات بی‌شرمانه کارشناس پرحاشیه صداوسیما به عراقچی

شورای پول و اعتبار چیست و چه کسانی در آن عضو هستند؟

عکس/ چهره خندان پسر بی‌رحم صدام حسین ۳۰ سال پیش با تیپ رسمی

فیلم/ رقص جالب بهروز پایتخت در کلیپ تولدش

عکس/ خوشگذرانی نیما شاهرخ‌شاهی در حیاط دلباز خانه‌اش با استایل لاکچری

عکس/ بی‌سابقه‌ترین خشکسالی تهران در ۶۰ سال اخیر

قیمت سکه امروز یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴/ کاهش قیمت

عکس/ چهره متفاوت دختر مسعود پزشکیان و همسر رئیسی در یک مراسم

حال و هوای تابستان داغ در پایتخت

عکس/ پرتره دیدنی مظفرالدین شاه ۱۳۰ سال پیش در دوران ولیعهدی با پوشش خاص

بازخوانی تاریخی بزرگ‌ترین خشک‌سالی‌های ایران + عکس

عکس/ شکل و شمایل ایستگاه راه آهن تهران ۱۳۵ سال پیش در دوران ناصرالدین شاه

محکومیت عجیب برای ۸۰۰ بار مزاحمت تلفنی به اورژانس

قیمت طلا ۱۸ عیار امروز یکشنبه ۲۹ تیر ۱۴۰۴/ کاهش قیمت

بازگشت مهدی ترابی به پرسپولیس پررنگ‌‎تر شد

عکس/ دیدار برخی از سران دروزی‌های سوریه با نظامیان اسرائیل

عکس/ چشم انداز بی نظیر از عمارت سلطنتی ناصرالدین شاه ۱۵۰ سال پیش در شهرستانک

بانک های دولتی، خصوصی و خصولتی؛ تفاوت در چیست؟

عکس/ ژست متفاوت سرتیپ سهرابی ۳۸ سال پیش در کنار پدر شهید بابایی

بازنشستگان کارگری چشم انتظار واریز مستمری تیر ماه

عکس/ پناهگاه جنگی ۳۷ سال پیش حوالی میدان خراسان تهران

شوک تازه به سفر‌های مردم با تبدیل نان سنتی به کالای لوکس

عکس/ چهره دیده نشده بن حریث سریال مختارنامه ۴۶ سال پیش با پوشش خاص

خرید متری مسکن یک سرمایه‌گذاری است یا تهدید؟

عکس/ نماز خواندن حاج قاسم و سردار رشید پشت سر محسن رضایی

عکس/ قتل عام دسته جمعی در غزه تا ۴۸ ساعت دیگر

ادعای خبرگزاری اصولگرا درباره آغاز مذاکره ایران و اروپا

فیلم/ ژست و استایل دیدنی شیدا زخم کاری در روز تولدش

تهران در فاجعه بارترین وضعیت آبی در یک قرن اخیر

فیلم/ سوختن هزاران نخل در منیوحی آبادان

فیلم/ راه حل عجیب چمران برای قطعی آب تهران

فرار پول از بورس؛ وضعیت قرمز تالار شیشه‌ای

باد شدید و گرد و خاک در نقاط مختلف کشور

عکس/ ژست نظامی سرلشکر باقری و سردار حاجی زاده در کنار موشک خیبرشکن

معرفی تانک VT۴؛ تانک قدرتمند ارتش چین

عکس/ فتحعلی اویسی پدربزرگ شد

آب؛ پاشنه آشیل امنیت ملی/ آب پشت سد‌ها با سرعت ۳ برابر میانگین جهانی در حال تبخیر است

تظاهرات دروزی‌ها در محکومیت درگیری‌ها در سویداء

عکس/ لبخند و ژست زیبای سیمین شکارگاه در پشت‌صحنه

مکانیزم ماشه در آستانه فعال‌سازی و تأکید تهران بر غنی‌سازی؛ دو مسیر متضاد در یک بحران/ کسی که اسنپ‌بک را کاغذپاره می‌نامد، هیچ دانشی ندارد

سقوط دلار، سکوی پرتاب بیت‌کوین

سبد معیشت ایرانیان در مرز ۵۰ میلیون تومان

چراغ سبز مجلس به لایحه سازمان ملی مهاجرت

ادعای عجیب وزیر کشور درباره شرایط امنیتی ایران

ادامه جنجال بر سر لو رفتن سوالات آزمون سمپاد