تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۱۹ تير ۱۴۰۰

تلخی بی‌پایان داستان کارگران هفت‌تپه

کارگران هفت‌تپه همچنان در تب و تاب اجرای حکم خلع ید و کوتاه شدن دست مالک خصوصی از این شرکت عظیم هستند، اما عدم اجرای حکم، بازگشت شرایط سخت و عدم پرداخت حقوق کارگران کاسه صبر آن‌ها را لبریز کرده است. داستانی قدیمی، تکراری و تلخ که گویا اراده‌ای برای تغییر بنیادین آن وجود ندارد،

آخرین وضعیت کارگران هفت‌تپه

اقتصاد۲۴- کارگران هفت‌تپه که در عرصه اعتراضات کارگری بعد از انقلاب ۵۷ پیش‌رو بودند، ۵ سال با صدای بلند، اعتراضات و مطالبات خود را با صدای بلند فریاد می‌زنند تا نشان بدهند که سکوت در برابر ظلم و فساد به معنای تداوم بیشتر رنج است. کار به جایی رسید که شهر شوش به دلیل همین اعتراضات در صدر اخبار کارگری در جهان قرار گرفت. کارگران آنقدر پای مطالبات و حقوق حقه خود ایستادند و آنچنان در برابر حبس و اخراج از کار مقاومت کردند که بالاخره گوش‌ها وادار به شنیدن شد و پرونده مطالبات و اعتراضات آن‌ها به نحوه مدیریت مالیک خصوصی شرکت یعنی امید اسدبیگی و همکارانش مورد رسیدگی قرار گرفت و چنین پنداشته شد که روز‌های سخت این کارگران به پایان رسیده است.

رسیدن روز‌های خوش برای هفت‌تپه، اما وعده‌ای بیش نبود و تلخکامی کارگران کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه همچنان ادامه دارد. اواسط اردیبهشت و دقیقا در آستانه انتخابات ریاست‌جمهوری بود که بعد از ماه‌ها سرگردانی و بلاتکلیفی کارگران بالاخره حکم خلع ید مالک خصوصی این شرکت و عدم اهلیت وی از سوی دستگاه قضایی کشور اعلام شد، خبری که باعث شد کارگران این شرکت بزرگ و قدیمی عرق خستگی و رنج را از پیشانی پاک کرده و نفسی راحت بکشند.

اما حالا با گذشت حدود ۳ ماه از اعلام حکم خلع ید هنوز این حکم به مرحله اجرا نرسیده است و مالک خصوصی یعنی امید اسدبیگی که اتفاقا یکی از متهمان پرونده نیز هست با همراهی همکارانش همچنان به تاخت و تاز خود در این شرکت ادامه می‌دهد.

کارگران هفت‌تپه که در تمام ۵ سال گذشته یک بار هم نتوانستند بدون دست زدن به اعتصاب و تجمعات اعتراضی حقوقشان را دریافت کنند و همواره پرداخت دستمزدهایشان با تاخیر‌های چندماهه همراه بود بعد از تلاش‌هایی که برای احقاق حقشان از سوی برخی نمایندگان مجلس صورت گرفت توانستند معوقات خود را دریافت کنند. با اعلام حکم خلع ید هم این کارگران امیدوار شدند که با برگشت دوباره این شرکت به بخش دولتی بار دیگر می‌توانند از دستمزد و مزایایی که در گذشته داشتند بهره‌مند شده و زندگی نرمال و بدون اعتصاب برای دستمزد در ازای کار را از سر بگیرند، اما حالا کشتی آرزوی کارکنان هفت‌تپه به گل نشسته و بار دیگر این کارگران نگران حقوق و گذران زندگی هستند و احساس می‌کنند که چاره‌ای به جز از سر گرفتن اعتصاب و اعتراض ندارند.

۲ ماه است حقوق نگرفته‌ایم

یوسف بهمئی یکی از کارگران معترض شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه ضمن ابراز نگرانی از وضعیت فعلی هفت‌تپه به جامعه ۲۴ می‌گوید: «اواخر بهمن ماه رای خلع ید مالک خصوصی از هفت تپه صادر شد، اما هر قدر که ما اصرار کردیم که خبر رای صادر شده را اعلام کنند و گفتیم که نگرانیم که داشته‌های ما به غارت برود بنابراین شرایط را به‌گونه‌ای فراهم کنید که ما به بهره‌برداری در سال آینده یعنی همین ۱۴۰۰ برسیم، با اینحال این خبر رسانه‌ای نشد تا ۲۰ اردیبهشت ماه که خبر خلع ید مالک خصوصی در رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر شد و ما به دلیل رهایی از ظلم و استبداد بخش خصوصی جشن گرفتیم.


بیشتر بخوانید: وقتی آب از نان شب هم واجب‌تر می‌شود/ اولویت در هفت تپه آبیاری مزارع است


شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت‌تپه سال گذشته بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان درآمد داشت به این معنا که در سال گذشته با وجود اینکه در اوج اعتصابات بوده و بیش از ۷۰ روز اعتصاب کردیم، اما در یک تصمیم‌گیری جمعی قرار شد آبیاری مزارع انجام شده و کارگران بخش کشاورزی کار کنند و باقی کارگران اعتصابات را پیگیری کنند این همدلی باعث شد که سال ۹۹ نی قابل قبولی کشت کردیم و ۵۰ هزار تن هم شکر زرد تولید کردیم که اگر درآمد حاصله را با درآمد حاصل از الکل، ملاس، خوراک دام و باقی فرآورده‌هایمان جمع بزنیم شرکت در سال ۹۹ بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان شرکت درآمده داشته و قوه قضائیه هم مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای دستمزد و بازنشستگی پرسنل آزاد کرده بود که جمعا می‌شد هزار میلیارد تومان.

این مبالغ به شرکت وارد شد، اما مالک خصوصی هرچه بود را جمع کرد و هر چه اصرار کردیم که بگذارید این پول برای کارگران و شرکت بماند تا بتوانیم اورهال و کشت خوبی داشته باشیم تا به بهره‌برداری سال ۱۴۰۰ برسیم، اما به جایی نرسید و در نهایت برخلاف خواسته ما، حکم هفت‌تپه قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری اعلام شد و هفت‌تپه تبدیل به تیتر خبری شد که ما هفته‌تپه را آزاد کردیم. ما حتی با این موضوع هم مشکل نداریم، اما می‌گوییم شما که از این موضوع استفاده کردید حالا چرا کاری را که شروع کردید تمام نمی‌کنید؟ ما ۴ سال تمام گفتیم که ما کارگران هفت‌تپه گرسنه‌ایم و پول نان نداریم، گفتیم حقوق‌هایمان معوق شده است؛ حالا چرا کار را تمام نکرده و حکم اجرا نمی‌شود؟»

خواسته ما این است که تغییر و تحول، انجام شده و مدیر جدید شرکت معرفی و شروع به کار کند، اما این روز‌ها شرکت به حال خود رها شده است. حقابه مزارع نیشکرمان را قطع کرده بودند و به دلیل همین سوء مدیریت ۲۵ تا ۳۰ درصد مزارع نیشکرمان از بین رفته است.

ما ۲ ماه است که حقوق نگرفته‌ایم، کارگران هفت‌تپه اعتراضات خود را از سر گرفته‌اند. پرسنل دفع آفات حدود ۲۰۰ کارگر هستند که کارشان سمپاشی مزارع است کاری سخت و زیان‌آور؛ جان این کارگران در خطر است، آن‌ها ساعت‌ها دستگاه ۴۰ کیلویی سمپاشی را در این گرمای بالای ۵۰ درجه خوزستان به دوش می‌کشند و مزارع را سمپاشی می‌کنند آن‌هم در شرایطی که به دلیل گرمای هوا و زمین سم‌هایی که می‌پاشند بخار شده و به سر و صورت خودشان برخورد می‌کند. میزان حقوقشان حداقل حقوق کار است. در گذشته به هر کارگر سمپاشی روزانه یک لیتر شیر و یک صابون اختصاص داده می‌شد تا حین کار استفاده کرده و از سلامت آن‌ها محافظت شود، اما این رسیدگی‌ها از بعد از خصوصی‌سازی قطع شده است.»

بعید نیست به اعتصابات کارگری ملحق شویم

در حال حاضر کارگران دفع آفات قراردادشان به پایان رسیده و قرارداد جدید هم ندارند. مدتی است که این افراد کارگر روزشان آن شده که ابتدا کار سمپاشی مزارع را انجام دهند تا نیشکر‌ها نابود نشود و بعد در مقابل شرکت تجمع می‌کنند. به کارگران دفع آفات گفته شده که از اول تیر ماه حق ندارند سرکار بیایند در حالی‌که آن‌ها هم مانند سایر کارگران هفت‌تپه ۲ ماه است حقوق نگرفته‌اند به بیان دیگر ما کار می‌کنیم، اما حقوق اردیبهشت و خرداد را هنوز دریافت نکرده‌ایم. این درحالی است که شرایط دستمزد ما کارگران به نحوی است که برای درآمد بیشتر و اضافه کار سعی می‌کنیم حتی روز‌های تعطیل را هم کار کنیم، در واقع تعطیلی برای ما معنی ندارد و اگر یک پنجشنبه و جمعه سر کار نرویم ۲۰۰، ۳۰۰ هزار تومان از درآمدمان کسر می‌شود.

این روز‌ها مشاهده کرده‌ایم که در فضای مجازی و رسانه‌ها تریبون در اختیار اسدبیگی‌ها گذاشته می‌شود، آنچه که ما را بیشتر آزار می‌دهد بی‌تفاوتی‌هاست. حرف حق هزینه دارد اگر بی‌توجه به آنچه حق است از کنار آن بگذری و هزینه ندهی به هرحال حقی را ناحق کرده‌ای، برخی حرف‌های عوام‌فریبانه می‌زنند و می‌خواهند با ما کارگران انگ بزنند تا از کارفرما حمایت کنند. به ما می‌گویند که شما با شبکه‌های معاند در ارتباط هستید یا مخل تولید هستید. سوال ما این است که ما با کدام شبکه معاند در ارتباط بوده‌ایم؟ چرا صدا و سیما اخبار هفت‌تپه را پوشش نداد و به جای آن شبکه‌های دیگر به آن پرداختند. این کار باعث شد که دیگران از این موضوع بهره‌برداری کنند و این ارتباطی به ما نداشت. چرا همین اخبار ۲۰:۳۰ اخبار هفت‌تپه و مشکلات ما را پوشش نمی‌داد، اما وقتی بعد از ماه‌ها یک حقوق ما پرداخت می‌شد خبرش را پخش می‌کرد.

ما کارگرانی که دوران جنگ از رزمنده‌ها حمایت می‌کردیم کارمان به جایی کشید و آنقدر شرایط زندگی‌مان سخت شد که سال گذشته نفری ۵۰۰ هزار تومان از سمت یکی از نهاد‌ها (بیت رهبری) به ما پرداخت شد. واقعیت این است که برای ما کارگران این پول شرمنده کننده بود ما متکدی نیستیم. برخی به ما کارگران که برای حقوقمان می‌جنگیم می‌گویند معاند؛ آن‌وقت مالک خصوصی را که ما را به این روز انداخته است دارای اهلیت می‌دانند».

 

منبع: جامعه ۲۴

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند