تاریخ انتشار: ۱۲:۰۱ - ۲۰ تير ۱۴۰۰
یک سال تا تکامل صنعت لوازم خانگی فرصت می‌خواهیم

فشار کره‌ای‌ها به بازار لوازم خانگی ایران

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی گفت: حدود ۸ میلیارد دلار از کشور ما در کره جنوبی مسدود شده و عده‌ای دنبال بهانه میگردند تا از طریق واردات لوازم خانگی این پول‌ها را به کشور برگردانند.

 لوازم خانگی ایران 
اقتصاد۲۴- غزنوی سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی اظهار کرد: کالاهای مشابه ایرانی و خارجی را در کشوری مثل هند که ارزان‌ترین قیمت لوازم خانگی را دارد مقایسه کردیم و کالاهای ایرانی قیمت قابل رقابتی با محصولات کره‌ای داشتند. باید توجه داشته باشید که محصولاتی مثل لوازم خانگی با جوایز صادراتی در کشورهای خارجی عرضه می‌شوند و صادرات آن‌ها معاف از مالیات است و همین باعث می‌شود تا محصولات کره‌ای در کشوری مثل هند از خود کره قیمت کم‌تری داشته باشند. با این وجود قیمت ما با قیمت محصولات سایر برندها برابر بود.

او بیان کرد: متأسفانه برخی از برند‌های خارجی در کشور‌های همسایه مثل اربیل عراق و عمارات مستقر شدند و به صورت سازمان یافته محصولاتشان را از طریق قاچاق به سمت کشور عرضه می‌کنند. با این شرایط دلیلی برای واردات رسمی و سرمایه گذاری ندارند. مرز‌های اقتصادی ما رها شده و این موضوع که بار‌ها از آن ضربه خوردیم مورد بی توجهی قرار می‌گیرد. از ۲ مورد از بنادر جنوبی کشور روزانه ۳ هزار ماشین شوتی کالای قاچاق وارد سطح کشور می‌شود. قاچاق فوق‌العاده سهل و آسان شده است. اغلب این کالا‌ها لوازم خانگی هستند چرا که طالب آن‌ها زیاد است.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی گفت: می‌توانم بگویم تا حدود ۲ ماه پیش ۸۰ درصد بازار دست تولید کنندگان داخلی بود اما امروز قاچاق خیلی بیشتر شده؛ در برخی از کالاها مثل تلویزیون حجم قاچاق بسیار زیاد است و گاهی تا ۴۰ درصد بازار در اختیار محصولات قاچاق قرار دارد اما در لباسشویی و یخچال این میزان کمتر است. محصولات خارجی گاهی قیمتی کمتر از محصولات داخلی دارند و دلیل آن شرایط مطلوب ایجاد شده برای قاچاق است. در دو ماه اخیر و با توجه به شیوه‌های جدید قاچاق لوازم خانگی به کشور شاهد افزایش چشمگیر حضور لوازم خانگی قاچاق در بازار بوده‌ایم.

غزنوی گفت: اگر کنترل کالای قاچاق در مرزها برای ما سخت است، اما بازارها در اختیار خودمان قرار دارند و به راحتی می‌تواند آن را کنترل کرد، اما انسجامی برای کنترلان وجود ندارد. باید بازار را حفاظت کنیم که تولید کننده محصولات خود را عرضه کرده و با افزایش عرضه کیفیت و خدمات محصولات خود را بهبود ببخشد.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی بیان کرد: انحصار زمانی است که شرکتی فعالیت بکند و جلوی رشد شرکت‌های دیگر را بگیرند مثل اتفاقی که در خودروسازی ما افتاده است، اما امروز بیش از هزار و ۵۰۰ تولید کننده لوازم خانگی داریم که تنها ۲۲۰ تولید کننده یخچال دران وجود دارد. عده‌ای بر علیه روند تولید در کشور کار می‌کنند و این تفکر را ایجاد می‌کنند که انحصار طلب‌ها جلوی واردات به کشور را گرفته‌اند. ما در بازار کشورمان به میزان کافی رقابت داخلی داریم.

او بیان کرد: کشوری مثل کره جنوبی که از نظر کیفیت و قیمت به کالای خودش اطمینان دارد، به هیچ وجه اجازه ورود کالا به داخل کشورش را نمی‌دهد تا از حقوق تولید کنندگان خود حفاظت کند. زمانی که رقابت داخلی مناسبی در کشور ایجاد شده است چرا باید اجازه واردات به محصولات سایر کشور‌ها را بدهیم.


بیشتربخوانید:ارز ۱۵ هزار تومانی برای قاچاقچی‌ها!


غزنوی تشریح کرد: حدود ۸ میلیارد دلار از کشور ما در کره جنوبی مسدود شده و عده‌ای دنبال بهانه میگردند تا از طریق واردات لوازم خانگی این پول‌ها را به کشور برگردانند و این بدترین شیوه‌ای است که می‌توان انتخاب کرد. فکر این را نمی‌کنند که باز هم بازار را در اختیار برند‌های خارجی قرار می‌دهند و در صورت بروز هر اختلالی کشور را با مشکلی بزرگ مواجه خواهند کرد. سیاست غرب برای کشور ما سیاست بلاتکلیفی است و سیاست منسجمی برای ما نداشته است پس مشخص نیست ۴ سال دیگر و بعد از انتخابات آمریکا چه شرایطی برای ما ایجاد شود بنا بر این باید از تویلد حمایت کنیم تا کشور مصرفی نباشیم و امنیت اقتصادی ما اینقدر پایین نباشد.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی ادامه داد: اگر در این دو سال تولید کنندگان لوازم خانگی بازار را تامین نمی‌کردند وضعیت نامساعدی برای کشورمان ایجاد می‌شد. خوشبختانه سرمایه گذاری‌های خوبی پیش از این انجام شده بود که با ایجاد شرایط ذکر شده به سرعت به کار گرفته شد.

کره‌ای‌ها برای تولید قطعه به ایران بیایند نه واردات محصول

او با تاکید بر اهمیت حفظ حقوق تولید کنندگان و جلوگیری از واردات محصول کامل گفت: برند‌های خارجی راه بازی برای ورود به کشور ما دارند، اما نه برای واردات محصول تمام شده بلکه باید در کشور ما برای تولید قطعات سرمایه گذاری کنند. تمام تولید کنندگان لوازم خانگی تولیداتی دارند که هم ما می‌توانیم در کشورمان استفاده کنیم و هم می‌تواند از کشور ما به کشور‌هایی مثل مصر، ترکیه، پاکستان و ... صادر شود.

غزنوی تولید محصول برنده های خارجی در ایران را غیر اقتصادی دانست و گفت: تولید محصول کامل توسط برندهای خارجی هیچ گاه در ایران به صرفه نخواهد بود پس هیچ گاه به سمت سرمایه گذاری در ایران حرکت نخواهند کرد اما ایران می‌تواند یک هاب تولید قطعه در دنیا باشد، اما این کارخانه‌های در ایران سرمایه گذاری نخواهند کرد. امروز امکان صادرات کالای کامل برای این برند‌ها از ایران وجود ندارد و بهترین شرایط آن است که قطعاتی که به تکنولوزی نیاز دارند در ایران تولید کنند.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی بیان کرد: موضوع ما نه مالی، که مباحث مربوط به تکنولوژی است. هم تولید کنندگان داخلی ما از آن‌ها خرید خواهند کرد و هم به کشور‌های دیگر صادر خواهند کرد. این دو برند تنها می‌خواهند محصول کامل را وارد کشور کرده و با هر اتفاقی از بازار ایران خارج شوند. ما باید بازار را از کالای داخلی اشباع کنیم تا بعد از آن به سمت صادرات حرکت کنیم. ما باید با صادرات به سمت رقابت با برند‌های جهانی حرکت کنیم و نه از طریق واردات.

او با تاکید بر این که به جای واردات باید با صادرات در بازارهای جهانی رقابت کنیم، تصریح کرد: تولید کننده ما باید از نظر کیفی و قیمتی به قدری ارتقا پیدا کند که در کنار محصولات و برند‌های جهانی قرار بگیرد. اگر بتوانیم بازار را از کالای قاچاق خالی کنیم تا پایان سال به بازار‌های صادراتی دست پیدا خواهیم کرد اما اگر سهم بازار را از دست بدهیم و بازار به دست کالای قاچاق بیفتد شرایط به سرعت از انچه که وجود دارد بد تر خواهد شد.

یک قدم تا تکامل لوازم خانگی

غزنوی گفت: ما ۲ سال از فرآیندی را که در نظر گرفته بودیم گذراندیم و به تولید انبوه می رسیم‌. ما مقیاس اقتصادی را درک کردیم و اگر یک سال دیگر این شرایط را حفظ کنیم یک پایان امسال آغاز صادرات ما خواهد بود. ما نیاز به حمایت ۵ ساله داریم که اگر اتفاق بیفتد طعم شیرین صادرات را می چشیم و ارزآوری انبوه برای کشور فراهم می‌شود. در این یک سال اگر بی توجه به تولید باشیم هر آنچه که در دو سال گذشته به دست آورده‌ام را از دست خواهیم داد.

سخنگوی انجمن تولید کنندگان لوازم خانگی تاکید کرد: با توجه به رقابت خوبی که بین تولید کنندگان داخلی شکل گرفته است اگر تنها یک سال دیگر از تولید لوازم خانگی در کشور حمایت شود و سهم بازار را برای محصولات تولید داخل حفظ کنیم بدون شک تولید ما به سطحی خواهد رسید که می‌توانیم به جای واردات محصولات خارجی از طریق صادرات و حضور در بازارهای جهانی با برندهای خارجی رقابت کنیم.

منبع: باشگاه خبرنگاران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید