اقتصاد ۲۴- مهدی امیری، عضو هیات مدیره بورس تهران با بیان مطلب فوق گفت: افزایش شاخص توسعه بازار سهام تأثیر مثبتی بر افزایش رشد اقتصادی کشور دارد، در مطالعات انجام شده توسط اقتصاددانان و دانشگاهیان وجود رابطه مستقیم شاخص بازار سهام با GDP اثبات گردیده است.
وی گفت: بازار سرمایه از دو بخش بازار سهام و بازار اوراق بدهی تشکیل شده است و اظهار داشت: این دو بخش در کنار بازار پول اجزاء تشکیل دهنده اقتصاد کشور از منظر تأمین مالی هستند. عمق و گستردگی هر یک از این بازارها بیانگر توجه و تأثیر اقتصاد کشور در جذب منابع مالی از آن بازار است.
امیری تصریح کرد: ارزش مانده تسهیلات بانکی از منظر بازار پول، ارزش بازار سهام از منظر تأمین مالی از عرضه سهام، ارزش مانده اوراق بدهی از منظر تأمین مالی از طریق ابزار بدهی کیفیت و میزان تامین مالی اقتصاد یک کشور به تفکیک هر یک از بازارهای ذکر شده را نشان میدهد.
بیشتر بخوانید:بورس در هفته گذشته چقدر رشد کرد؟
عضو هیات مدیره بورس به تامین مالی منابع مورد نیاز کشور در زمان تحریمها اشاره و خاطر نشان کرد: قبل از رونق بازار سرمایه بخش تولید و عمران کشور منابع مورد نیاز خود را با توجه به تحریمهای اقتصادی و وجود محدودیتهای سرمایهگذاری خارجی از طریق استقراض بانکی در کشور تأمین میکرد، لکن با رشد و توسعه بورس کشور این امکان فراهم شد تا دولت و شرکتها از طریق افزایش سرمایه و مشارکت سرمایهگذاران از یک سوء و استفاده از ابزارهای نوین مالی از سوی دیگر بخش قابل توجهی از منابع موردنیاز خود را تأمین کنند.
عضو هیات مدیره بورس تهران تاکید کرد: بورس تهران به عنوان بزرگترین و قدیمیترین بازار اوراق بهادار ایران از نظر ارزش بازار، ارزش معاملات، گوناگونی ابزارهای مالی، تنوع شرکتها و بازارها، پذیرش شرکتهای با ارزش و درجه شفافیت مالی بالا و وجود زیر ساختهای مناسب میتواند نقش بسزایی بر تأمین منابع مورد نیاز حوزههای تولیدی و عمرانی ایفاء کند