تاریخ انتشار: ۱۵:۱۳ - ۳۰ تير ۱۴۰۰

فیلترینگ نافی منافع ملی است

یک آسیب شناس اجتماعی با بیان اینکه دسترسی به اینترنت آزاد از حقوق اولیه مردم است، می‌گوید: نمایندگان مجلس برای اینکه مشکلات و درد مردم انعکاس عمومی پیدا نکند به دنبال محدود سازی اینترنت هستند. این نمایندگان چرا قانون حمایت از خانواده و قانون حقوق کودکان که ده سال است خاک می‌خورد را پیگیری نمی‌کنند؟

فیلترینگ نافی منافع ملی است

اقتصاد ۲۴- طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی» در راهرو‌های بهارستان در رفت و آمد است و هرچقدر نمایندگان مجلس از آن دفاع می‌کنند، منتقدان به شدت در برابر آن ایستاده و این طرح را نافی حقوق اولیه مردم می‌خوانند.

بر اساس این طرح که به امضای ۴۰ نفر از نمایندگان مجلس رسیده و تابستان سال گذشته اعلام وصول شده بود، فعالیت افراد و سازمان‌ها در پیام‌رسان‌های مسدود شده مانند تلگرام، یوتیوب، توئیتر و ... را جرم تلقی کرده و پیام‌رسان‌های خارجی که هنوز فلیتر نشده مانند واتس اپ و اینستاگرام نیز ۲ ماه فرصت دارند تا شرایط خود را تطبیق دهند. طبق گفته نمایندگان اگر این طرح در مجلس یازدهم رای بیارود به صورت موقت و آزمایشی اجرا خواهد شد.

جزئیات دیگری از این طرح نشان می‌دهد که کاربران با توجه به جایگاه و موقعیتی که دارند سهم اینترنت دریافت می‌کنند. مثلا دسترسی یک زن خانه‌دار به اینترنت و شبکه‌هایی که می‌تواند به آن‌ها سر بزند از یک خانم دانشجو کمتر است. یا دسترسی دانشجو از خبرنگار نیز به مراتب کمتر است. همچنین دسترسی خبرنگاران نسبت به مسئولان و وزرا و سایر مقامات نیز به شدت کمتر خواهد بود. از همین رو به نظر می‌رسد که نوعی اینترنت طبقاتی در حال شکل گرفتن است.

محمود حریرچی فعال و آسیب‌شناس اجتماعی می‌گوید: مجلس در وضعیت بسیار بدی قرار دارد، نمایندگان به جای تلاش برای رفع مشکلات مردم به موضوعاتی مانند فضای مجازی می‌پردازند. این افراد برای اینکه مشکلات و درد مردم انعکاس عمومی پیدا نکند به دنبال محدود سازی اینترنت هستند. این نمایندگان چرا قانون حمایت از خانواده و قانون حقوق کودکان که ده سال است خاک می‌خورد را پیگیری نمی‌کنند؟ این‌ها نمی‌خواهند مردم از طریق فضای مجازی مشکلات را متوجه شوند و با همدیگر همدردی داشته باشند از همین رو می‌گویند فسادزا است.

حریرچی ادامه داد: در همه جای دنیا فساد وجود دارد، اما به جای پاک کردن صورت مسئله به دنبال آگاه‌سازی مردم و کودکان هستند. آن‌ها به خانواده‌ها آموزش می‌دهند که چگونه بتوانند فرزندانشان را از محتوای نامناسب در اینترنت محافظت کنند؛ در آنجا فضای اعتماد وجود دارد. مردم در کشور‌های دیگر آموزش فرزندپروری می‌بینند نه اینکه امکانات و فضای آزاد را از آن‌ها بگیرند و محدودشان کنند. بهتر است به جای این محدود کردن و بگیر و ببنند‌ها به مردم آموزش‌های لازم داده شود تا مردم خودشان متوجه فیک نیوز‌ها و محتوای غیرمناسب شوند.

دسترسی به اینترنت جزو حقوق اساسی مردم است

این آسیب شناس می‌گوید سبد کالایی که همه از آن صحبت می‌کنند و شامل خوراک و پوشاک است، امروز شامل یک قلم دیگر نیز می‌شود که اینترنت و دسترسی آزاد به فضای مجازی است. دسترسی به اینترنت جزو حقوق اساسی مردم است که باید به آن‌ها داده شود. بنابر این اینترنت و دسترسی آزاد به آن یک حق طبیعی برای مردم است. حالا چرا باید این حق و نیاز طبیعی آن‌ها را محدود کنیم؟ مردم ارتباطات و سرگرمی و کارشان با اینترنت است. مگر پلیس فتا نداریم؟ کار پلیس فتا همین است که اگر مردم شکایتی داشتند به آن‌ها رسیدگی کنند نه اینکه اصل داستان را از بین ببرند و محدود کنند. این طرحی که مجلس آن را پیگیری کرده است بسیار خطرناک و نافی منافع ملی است.


بیشتر بخوانید: راه بهشت از بهارستان می‌گذرد


حریرچی با تاکید بر اینکه این قوانین و محدود کردن‌ها، جوانان را تحت فشار قرار داده است، گفت: مردم و خصوصا جوانان هیچ‌گونه تفریحی ندارند. صدا و سیما برنامه قابل قبولی ندارد و به یک کمپانی تبلیغاتی تبدیل شده و آنتن فروشی می‌کند و هیچ برنامه به درد بخور و سرگرم کننده‌ای ندارد. از سوی دیگر مردم خصوصا جوانان به مسئولان اعتمادی ندارند و همین باعث می‌شود که از آن‌ها دوری کنند. برای آگاهی سازی به مردم باید مسئولانی بیایند که مردم به آن‌ها اعتماد داشته باشند. مسئولان اگر بتوانند اعتماد را به مردم برگردانند می‌توانند به آگاه سازی مردم نیز امید داشته باشند.

قوانین مجلس یازدهم کسب و کار مردم را هدف قرار داده

این آسیب شناس می‌گوید این قوانین و محدودیت‌ها کسب و کار مردم را هدف قرار داده و آن‌ها را مورد آزار و اذیت قرار می‌دهد. چرا مردم را اذیت می‌کنید و جوانان را مجبور به رفتن از این کشور می‌کنید؟ چرا اجازه نمی‌دهید جوانان در این کشور با لذت زندگی کنند؟ چرا امکانات و فرصت‌ها را از آن‌ها گرفته‌اید و حسرت شغل مناسب و ازدواج و تفریح را از آن‌ها گرفته‌اید و با این محدودیت‌ها آن‌ها را بیش از پیش در فشار قرار می‌دهید؟
چرا مجلس یازدهم به دنبال محدود سازی فضای مجازی است؟

برخی از نمایندگان و امضا کنندگان این طرح معتقدند که فیلترینگ در دستور کار نیست و قرار نیست شبکه‌های اجتماعی مانند واتس اپ یا اینستاگرام فیلتر شوند. این سخنان، اما مانند همان اجرای آزمایشی طرح محدود سازی، سخنانی است که احتمالا برای آرام کردن جو انتقادات است و چندان اعتباری ندارد.

با تصویب این طرح، اینستاگرام، جی‌میل، یاهومیل، گوگل مپ، سرویس ابری گوگل و... نیز فیلتر خواهند شد و مشکلات بسیار زیادی را برای مردم به دنبال خواهد داشت و حقوق اولیه آن‌ها را پایمال می‌کند. این درحالی است که نیکزاد نائیب رئیس مجلس، در واکنش به این موضوع گفته بود: «در صورت ارائه این طرح به صحن علنی، ما مدافع حقوق مردم بوده و قانونی مغایر با منافع مردم را تصویب نخواهیم کرد.»

براساس اصل ۸۵ قانون اساسی، مجلس در موارد ضروری می‌تواند اختیار وضع بعضی از قوانین را به کمیسیون‌های داخلی تفویض کند. در این صورت این قوانین در مدتی که مجلس تعیین می‌کند به‌صورت آزمایشی اجرا می‌شوند.

بررسی این طرح در مجلس با مخالفت‌ها و واکنش‌های گسترده‌ای همراه شده، حجم واکنش‌ها به این طرح از آنجایی قابل درک است که فضای مجازی و اینترنت امروز به بخش جدایی ناپذیری از زندگی مردم تبدیل شده است. هزاران کسب و کار امروز به صورت آنلاین و در پلتفرم‌هایی، چون تلگرام و اینستاگرام به کسب درآمد مشغول هستند. فضای مجازی امروز و در غیاب صدا و سیما، به منبع اصلی کسب اخبار و اطلاعات کاربران تبدیل شده است. از همین رو، مخالفت با این طرح در این سطح و اندازه قابل پیش بینی بود. اما چرا مجلس یازدهم به دنبال محدود سازی فضای مجازی است؟

طبق ماده ۲ فصل اول طرح پیشنهادی محدودسازی فضای مجازی، عرضه و ارائه خدمات پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی در کشور مستلزم رعایت قوانین کشور ایران بوده و باید به تأیید هیات ساماندهی و نظارت کشور برسند. در غیر این صورت وزارت ارتباطات مکلف به مسدود کردن این پیام‌رسان‌ها است. همچنین پیام‌رسان‌های خارجی جهت ادامه فعالیت در کشور باید از یک شرکت ایرانی به عنوان نماینده استفاده کنند.

منتقدان می‌گویند چرا مجلس به جای پرداختن به موضوعات مهمی، چون معیشت و بیکاری به دنبال محدود سازی فضای مجازی است. به معنای دیگر ورود فقط ۵۰ نماینده به مساله‌ای، چون فضای مجازی و بررسی طرحی برای محدودسازی میلیون‌ها ایرانی در حوزه‌هایی، چون ارتباطات و کسب‌وکار آن‌ها موضوعی است که پذیرش آن به ویژه برای نسل جوان ممکن نیست.

منبع: رویداد24
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت ساعت اپل، سامسونگ و شیائومی امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع زعفران + جدول

قیمت خودرو‌های میتسوبیشی اوتلندر، لنسر و میراژ در بازار امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

استایل مجلسی هلیا امامی بازیگر شب‌های مافیا + عکس

قیمت سکه پارسیان امروز سه‌شنبه ۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

تکرار سناریوی سرکوب ارز در سال ۱۴۰۳/ دلار ۸۰ هزار تومانی با فرود قوی سیاه در بازار ارز؟

فیلم/جمعیت عظیم افغان‌ها و نصب پرچم افغانستان در ایران!

پست جدید میلاد کی مرام با تم جشن تولد + فیلم

جزییات جدید از پرونده مرگ زهره فکورصبور!

سارا و نیکای پایتخت به ایران بازمی‌گردند؟

توماج صالحی به اعدام محکوم شد؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس /هوتن شکیبا در پشت‌صحنه مهمونی

قلیان اکسیژن چیست و چه خطراتی دارد؟

عکس/تغییر چهره ۲ خواهر سریال بزنگاه بعد از ۱۶ سال

سونامی افزایش قیمت خودرو تا کی ادامه دارد؟/ همان پیکان را به مردم بدهند هنر کرده‌اند

پوستر «مست عشق»، سوژه خنده کاربران شد

حکم اعدام برای ۳ پسر به اتهام تجاوز به ۲ دختر نوجوان

شورای اسلامی نسیم شهر منحل شد

چند درصد ایرانی‌ها «مسافرت» می‌روند؟

توماج صالحی به اعدام محکوم شد؟

عزل یک مسئول به‌خاطر ورزش رزمی مختلط در لواسان

اعمال تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران

بی‌انضباطی‌های نان دار برای فدراسیون

حسین انصاریان‌: نماز جماعت در کشور به خط پایان رسیده است

هشدار باران شدید در ۲۱ استان

عکس/خالکوبی منشوری تتلو

عکسی از پوشش جالب یک زن دیپلمات در دیدار با رئیسی

ماجرای تجمع مردم مقابل فرمانداری بندرعباس

تماس علی دایی با پدر ترانه علیدوستی

یادداشت یک پدر روی کلید کولر + عکس

رئیسی دکتری گرفت + عکس

پیش بینی بورس فردا چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

یک نکته عجیب در عکس‌های جدید تتلو در دادگاه

خلاقیت عجیب و خبرساز وزارت بهداشت در تولید قلیان!

قتل جوان ۱۷ ساله و دستگیری قاتل در نهاوند

حمایت تمام‌قد میرسلیم از بازگشت گشت ارشاد

پیش‌بینی قیمت دلار فردا ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳

شیرینی فرانسه رفع پلمب شد

تجدید میثاق مدیران و کارکنان بانک رفاه کارگران با آرمان‌های بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی

خبر بد و ناراحت‌کننده برای بانوان هوادار تراکتور

چرا مردم هشدار‌های سیل را جدی نمی‌گیرند؟

کاهش محسوس علاقه پسران به دانشگاه ها؟

این سه ادویه، ماکارونی شما را معرکه می‌کند!

سه سناریو درباره رشد نقدینگی در سال ۱۴۰۳

عضو اتاق بازرگانی: بانک مرکزی مسئول قیمت نهایی نیست

گل مژه چشم چیست؟ و آیا درمان دارد؟

اولین تمدیدی پرسپولیس مشخص شد!

ممنوعیت ورود زنان تبریزی به استادیوم+ عکس

یک مزایده بی نظیر در تاریخ صرافی ها: مزایده "ساتوشی حماسی (Epic) " کوینکس اکنون در حال برگزاری است

کت و شلوار هوتن شکیبا جهانی شد+ عکس

قتل وحشتناک مدیر یک شرکت مشهور در برج ۲۰ طبقه‌اش

حقوق رایزن‌های اقتصادی ایران در خارج چقدر است؟

درآمد شغل مدلینگ در ایران چقدر است؟

اعتراض ژاپن به تاکتیک‌های تجاری گوگل

قیمت جدید انواع برنج ایرانی در بازار

شاسی بلند جدید چری که خیلی گران نیست! + عکس

فیلم/پاداش ۱۸ میلیونی فرزند آوری در یک وزارت خانه

فیلم/ وقوع سیل در نطنز

نگاهی به هزینه‌های صداوسیما در سال ۱۴۰۳+ اینفوگرافی

فیلم/ این دولت را دیگر کسی گردن نمی‌گیرد، حتی مسعود‌های ده نمکی!

سقف درآمد مالیاتی دولت در سال ۱۴۰۳ تغییر کرد؟