اقتصاد ۲۴ - میناسادات حسینی: مشاهدات اقتصاد ۲۴ نشان میدهد هر بطری ۲.۲ لیتری نوشابه خانواده نیز به بیش از ۲۰ هزار تومان افزایش یافته است. اقتصاد ۲۴ برای کشف قیمت نوشابه به سراغ سازمان حمایت رفت که این سازمان اعلام کرد نوشابه از شمول قیمت گذاری خارج است.
روابط عمومی سازمان صمت استان تهران در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: نوشابه جزو کالاهای مشمول قیمت گذاری دستوری نیست و تولیدکنندگان براساس مواد اولیهای که مصرف میکنند و براساس سود خرده فروشی و عمده فروشی، محصول خود را قیمت گذاری میکنند و دولت، چون یارانه و خدماتی نمیدهد نمیتواند این کالا را قیمت گذاری کند و بنابراین نوشابه از مشمول قیمت گذاری خارج است.
در همین رابطه دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در پاسخ به اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه دلیل گرانی نوشابه چیست، گفت: شکر از اول فروردین تا اول خرداد ۵ نرخی بود. ۶۶۵۰ تومان قیمت مصوب دولت برای واحدهای صنعتی با سهمیه، ۸۷۰۰ تومان بسته یک کیلویی (فروشگاههای زنجیرهای بعضا بسته ۹۰۰ گرمی به جای یک کیلوگرمی به مصرف کننده میدادند)، ۱۱۵۰۰ تومان با سهمیه برای صنف و صنعت و ۱۳۵۰۰ تومان نرخ آزاد بود. همچنین شکر کیلویی ۱۵ هزار تومان برای مصرف کنندگانی بود که شکر با نرخ مصوب را در بازار پیدا نمیکردند.
بیشتر بخوانید: بازار کمفروشی داغ شد
قاسمعلی حسنی ادامه داد: از اواخر خرداد، دولت نرخ شکر را تعدیل نرخ کرد و ۶۶۵۰ تومان را به ۱۱۵۰۰ تومان افزایش داد. به همین دلیل به یک باره شکر ۷۲ درصد گران شد.
دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در گفتگو با اقتصاد ۲۴ گفت: شکر صنعتی از اول سال تاکنون ۹۰ درصد افزایش قیمت داشته است.
حسنی دلیل گرانی نوشابه را گرانی شکر دانست و ادامه داد: مواد تشکیل دهنده نوشابه، آب و شکر و یک سری افزودنی است که افزایش قیمت نوشابه و نرخ بالاتر از ۱۴ هزار تومان آن به همین دلیل است.
رئیس اتحادیه بستنی و آبمیوه و نوشابه نیز با اعلام اینکه قیمت گذاری نوشابه نیز از دست این اتحادیه خارج است، گفت: واحدهای صنفی ما تنها نوشابه را میفروشند و اتحادیه دخالتی در قیمت گذاری این محصول ندارد.
اسکندر آزموده ادامه داد: شاهد گرانی ۲۰ درصدی نوشابه در سطح بازار هستیم.