تاریخ انتشار: ۰۹:۱۶ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۰

ناامیدی خالق دوج کوین نسبت به آینده رمزارزها

جکسون پالمر، یکی از بنیان‌گذاران ارز دیجیتال پرطرفدار این روز‌ها یعنی دوج‌کوین، اخیرا در رشته‌توییتی طولانی، ناامیدی خود را نسبت به صنعت ارز‌های دیجیتال اعلام کرده است.

ناامیدی خالق دوج کوین نسبت به آینده رمزارزها

اقتصاد ۲۴ - به‌گفته این مهندس نرم‌افزار آمریکایی، صنعت ارز‌های دیجیتال یک فناوری سرمایه‌سالاری است که برای حفاظت از دارایی‌های افراد پول‌دار در برابر چیز‌هایی مثل مالیات متولد شده است. در این مقاله که با الهام از یادداشت جان مک‌گلیون در وب‌سایت کوین تلگراف نوشته شده، قصد داریم اظهارات اخیر پالمر را بررسی و با واقعیت‌های موجود مقایسه کنیم. گفتنی است که نویسنده این یادداشت، محقق و تحلیلگر نام‌آشنایی است که مقالات او در منابع معتبری مانند بیت‌کوین مگزین، نیویورک پست، سیدنی مورنینگ و نشنال ریویو منتشر شد‌ه‌اند.

ارز‌های دیجیتال؛ مدافعان نظام سرمایه‌داری یا مخالفان آن؟

هر چه می‌کشیم، زیر سر توییتر است؛ شبکه اجتماعی پرطرفداری که احتمالا خودتان هم یکی از کاربران آن هستید. توییتر تقریبا ۱۵ سال پیش راه‌اندازی شد و امروز، همچنان یکی از پرمخاطب‌ترین و تاثیرگذارترین رسانه‌های موجود در جهان است. آن اوایل همه‌چیز خیلی خوب بود؛ توییتر محیط دوستانه‌ای داشت که پر از مقالات، ویدئو‌ها و مطالب مفید (یا حداقل بامزه) برای کاربران بود. اما اکنون و بعد از گذشت ۱۵ سال، گویی همه‌چیز تغییر کرده است. داگلاس موری در همین رابطه مقاله‌ای را با عنوان «چگونه توییتر همه‌چیز را خراب کرد» منتشر کرده که با این جمله شروع می‌شود: همه‌چیز از ابتدا خیلی خوب شروع شد!

واقعا هم همین‌طور است. ابداع جالب جک دورسی در ابتدا بسیار سرگرم‌کننده به نظر می‌رسید. مردم هم گاهی از این بستر برای نوشتن مطالب عجیب‌وغریب استفاده می‌کردند؛ اما مطالب عجیب‌وغریبی که بیشتر «بامزه» بودند، نه «مغرضانه». اما حالا تقریبا همه‌چیز عوض شده؛ آن بهشت مجازی که در سال‌های اولیه از توییتر ساخته شده بود، حالا جای خود را به یک جهنم پر از نفرت داده؛ محیط جذاب و دوست‌داشتنی سابق، به کابوسی از یک جامعه پر از فریب و بی‌عدالتی تبدیل شده؛ ویدئو‌های انرژی‌بخش و میم‌های اینترنتی بامزه، حالا جای خود را به توییت‌ها و کامنت‌های فریب‌کارانه و مغرضانه داده‌اند. انگار دست خودمان نیست! وقتی رسانه پرمخاطبی مثل توییتر داریم، می‌خواهیم به هر قیمتی شده در ۲۸۰ کاراکتر افشاگری کنیم؛ ترند‌های اجتماعی راه بیندازیم؛ روی موج‌های از پیش برنامه‌ریزی شده سوار شویم و هر کجا که برنامه تخریب و کنایه در میان باشد، ما هم باید حضور فعال داشته باشیم.


بیشتر بخوانید: رشد خیره کننده دوج کوین ادامه یافت


صریح بگویم: ما توجه می‌خواهیم؛ مهم هم نیست به چه قیمتی! حتی مهم نیست که مثبت باشد یا منفی. به‌نظرم جکسون پالمر، خالق دوج‌کوین (DOGE) هم این روز‌ها توجه می‌خواهد. او چند هفته پیش با انتشار رشته توییت مفصلی در نقد و مذمت ارز‌های دیجیتال، بالاخره موفق شد توجه طرفداران ارز‌های دیجیتال را به خود جلب کند. پالمر ارز‌های دیجیتال را «ذاتا یک فناوری حامی نظام سرمایه‌داری و طبقه حاکم جامعه» نامیده است. او گفته، کل صنعت ارز‌های دیجیتال یک کلاه‌برداری سودجویانه است که از ساده‌لوحی اقشار کم‌درآمد سوءاستفاده می‌کند. او در این رشته‌توییت که در ۱۴ ژوئیه (۲۳ تیر) منتشر کرده، نوشته است: صنعت ارز‌های دیجیتال، از شبکه‌ای از ارتباطات تجاری مشکوک بهره می‌برد. این شبکه اینفلوئنسر‌ها و رسانه‌ها را خریداری کرده تا وسوسه «یک‌شبه پولدارشدن» را در میان افراد مستاصل و ساده‌لوح به راه بیندازد و از این طریق، منبع درآمد جدیدی را برای خود دست‌وپا کند. اما نه آقای پالمر؛ اشتباه به عرض‌تان رسانده‌اند. شما با این جملات دقیقا همین دنیایی که ما در حال حاضر در آن زندگی می‌کنیم را توصیف کرده‌اید! در حال حاضر، ثروت ۲۰۰۰ میلیاردر بزرگ جهان، از مجموع ثروت ۵ میلیارد نفر از مردم دنیا بیشتر است.

اتفاقا وجود همین تبعیض‌ها یکی از دلایل اصلی تولد بیت‌کوین و به طور کلی ارز‌های دیجیتال بود. دنیای امروز ما به‌گونه‌ای پیش رفته که به افراد ثروتمند اجازه می‌دهد حتی از ضرر دیگران هم سود ببرند. شاید این حرف‌ها کمی اغراق‌آمیز به نظر برسد؛ اما باور کنید عین واقعیت است. در این دنیایی که فساد به عمق آن نفوذ کرده، ارز‌های دیجیتالی مثل اتریوم و بیت‌کوین، امید را به جامعه بازگردانده‌اند؛ مخصوصا به همه ما‌هایی که جزو این میلیاردر‌ها نیستیم. منظور از «ما»، ۸/ ۷ میلیارد نفر از جمعیت جهان است. برای واردشدن به دنیای ارز‌های دیجیتال هیچ مانع خاصی وجود ندارد؛ فقط کافی است زمانی را به کسب دانش اولیه و مطالعه بیشتر در این حوزه اختصاص دهید و مقدار اولیه‌ای سرمایه برای شروع داشته باشید. در این صورت می‌توانید در بازار ارز‌های دیجیتال فعالیت کنید و سود خوبی به دست بیاورید. البته مانند هر چیز دیگری در زندگی، دنیای ارز‌های دیجیتال هم خطرات خاص خودش را دارد و باید با احتیاط در آن رفتار کنید؛ بیت‌کوین هم مثل هر بازار دیگری که با عرضه و تقاضا کار می‌کند، بالا و پایین دارد. جریان ارز‌های دیجیتال هم مثل جریان بورس و فارکس، فرصت‌طلبان و موج‌سواران خاص خودش را دارد. همه این‌ها طبیعی است، اما زیرسوال‌بردن کل بازار ارز‌های دیجیتال (مانند کاری که آقای پالمر کرده) نه منطقی است و نه جالب.

ارز دیجیتال؛ فناوری که صدای بی‌صدایان خواهد بود

وقتی درباره «سودجویی» صحبت می‌کنیم، بد نیست اشاره‌ای هم به خدمات بانکی سنتی داشته باشیم؛ سیستم‌هایی که احتمالا بزرگ‌ترین سودجویان و استثمارگران تاریخ هستند. مهاجران در سراسر دنیا، سالانه تقریبا ۲۵ میلیارد دلار بابت کارمزد انتقال پول به کشور خود را از دست می‌دهند و کل این مبلغ، به واسطه‌هایی مثل وسترن یونیون می‌رسد. وقتی مردم زیر چنین فشاری هستند، چرا نباید ارز‌های دیجیتال را به عنوان جایگزینی بهتر برای روش سنتی بپذیرند؟ در هر صورت، واضح است که وجود یک جایگزین برای چنین واسطه‌هایی ضروری است.

بر اساس گزارش اخیر سازمان ملل متحد، مخارج زندگی حدود ۱۱ درصد از کل مردم جهان از طریق بودجه‌ای که کارگران مهاجر برای خانواده‌های‌شان می‌فرستند تامین می‌شود. در این گزارش آمده است: در حال حاضر، حدود یک میلیارد نفر در جهان (یا یک نفر از هر ۷ نفر) درگیر ارسال یا دریافت حواله‌های پولی بین‌المللی هستند. از این یک میلیارد نفر، حدود ۸۰۰ میلیون نفر دریافت‌کننده پولی هستند که اعضای خانواده آن‌ها (که برای کار به کشور‌های دیگر مهاجرت کرده‌اند) برایشان ارسال می‌کنند. به‌عبارت دیگر، حدود ۸۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان از جایگزینی مناسب برای وسترن یونیون استقبال خواهند کرد.

آیا این گزینه جایگزین، همان ارز‌های دیجیتال نیستند؟

در ادامه این گزارش آمده است: این پول‌ها (پول‌هایی که از کشور‌های دیگر فرستاده می‌شوند) برای کمک به میلیون‌ها نفر و نجات آن‌ها از فقر بسیار مهم هستند. بخش عمده‌ای از کل درآمد یک خانواده، وابسته به پولی است که از کشور‌های دیگر برایشان ارسال می‌شود و این مساله برای آن‌ها به‌شدت حیاتی است.

حالا تصور کنید اگر این ۲۵ میلیارد دلار به‌جای رفتن در جیب واسطه‌ها، صرف غذا و سرپناه شود، اوضاع چقدر بهتر می‌شود. مواردی که به آن‌ها اشاره می‌کنم، طرح‌های رویایی و دور از ذهنی نیستند. واقعیت این است که سیستم فعلی، پر از ایراد و قطعا نیازمند تغییرات فراوان است. به‌گفته مرکز تحقیقاتی پیو (Pew Research Center)، اختلاف طبقاتی بین ثروتمندترین و فقیرترین خانواده‌های آمریکایی از سال ۱۹۸۹ بیش از ۲ برابر شده است. این فاصله روزبه‌روز در حال افزایش است.

در حالی که کارکنان آمازون از فقر رنج می‌کشند، جف بزوس، رئیس (البته رئیس سابق) میلیاردرشان با ریچارد برنسون مسابقه فضایی می‌گذارد. برای همین است که می‌گوییم آینده باید دگرگون شود و ورق باید برگردد! با این اوصاف، آیا ارز‌های دیجیتال می‌توانند شرایط فعلی را بهتر کنند؟ بله؛ اما چطور؟ با اعطای قدرت و دموکراسی پولی به اقشار ضعیف‌تر و با بخشیدن استقلال مالی به افراد آسیب‌پذیر جامعه. البته همه ارز‌های دیجیتال هم شبیه به هم نیستند و با هدف یکسان ساخته نشده‌اند. به‌ازای هر بیت‌کوین یا اتری که وجود دارد، یک ارز دیجیتال بی معنی هم داریم که هیچ هدف خاصی ندارد و با اتکا به اسامی و تصاویر سگ‌های بامزه معروف شده است. بله آقای پالمر؛ لطفا قبل از زیرسوال‌بردن کل بازار ارز‌های دیجیتال، این را به خود یادآوری کنید!

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت سکه و طلا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل سامسونگ، شیائومی و نوکیا + جدول

قیمت دلار و یورو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ مراسم عروسی فوزیه و محمدرضا پهلوی ۸۷ سال پیش با حضور نازلی ملکۀ مصر

قیمت انواع لپ تاپ ایسر امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز چهارشنبه ۲۷ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

سناریو‌های حمله احتمالی علیه تاسیسات انرژی ایران/ کدام زیرساخت‌ها مورد حمله قرار گرفته و کدام کشور‌ها بیشتر تحت تاثیر قرار می‌گیرند؟

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۲۷ فروردین ۱۴۰۴/ ترس و احتیاط در بازار طلا

عکس/ پوشش عجیب ۴ زن پناهنده لهستانی ۸۳ سال پیش در بلوار بندر انزلی

عکس/ تیپ عجیب سپیده خداوردی با دامن و کیف کج در خیابان های اروپا

عکس/ محمدعلی نجفی در سازمان برنامه و بودجه

عکس/ چهره خاص مسعود پزشکیان در ۵ سالگی در کنار پدر و مادرش با لباس سنتی

عکس/ ترکیب احتمالی استقلال برای دیدار با گل‌گهر

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ ماساژ دادن پای مظفرالدین شاه توسط یکی از خدمتگزاران

عکس/ خیابانی در ضیابر از توابع صومعه‌سرای گیلان ۵۰ سال پیش

عکس/ دو چهره متفاوت و سینمایی از علی امینی نخست وزیر ایران در دهه ۴۰

توافق یا عدم توافق چه تأثیری بر قیمت خودرو می‌گذارد؟

عکس/ همه دانش آموزان یک مدرسه ابتدایی رشت ۹۰ سال پیش در یک قاب

عکس/ نماینده اوباما: ویتکاف توافق را غیرممکن کرد

وام ودیعه مسکن ۲۷۵ میلیون تومان؛ با بازپرداخت ۴۶۵ میلیون تومان!

اینترنت ماهواره‌ای در ایران مجوز می‌گیرد؟

عکس/ هدیه ویژه به حسن خمینی در حضور نرجس سلیمانی

گرفتن مالیات از خانه‌های خالی، خالی‌بندی بود؟

سقوط قیمت درهم امارات و لیر ترکیه

تنش تامین مواد مورد نیاز سفره کارگری به سال ۱۴۰۴ هم می‌رسد؟/ تحمیل فشار تورم خوراکی‌ها به خانوار‌های کارگری

عکس/ تولد پنجمین موشک ضد‌زره ایرانی از سری الماس

ترافیک سنگین در آزادراه کرج – تهران

عکس/ آغاز مذاکره گروسی و اسلامی در تهران

شوک قیمتی به بازار میوه‌های نوبرانه؛ چرا گوجه‌سبز نجومی شد؟

عکس/ قطع ریه‌های تنفسی شهر تهران

عکس/ دیدار رییس سازمان انرژی اتمی با رافائل گروسی

فیلم/ گروسی وارد سازمان انرژی اتمی شد

پروژه زباله‌سوز ۶۰۰۰ تنی تهران در آستانه توقف

عکس/ مسعود پزشکیان پای تخته رفت

عکس/ قیمت باورنکردنی خودرو ۳۲ سال پیش

وزیر دفاع عربستان به تهران می‌آید

جانشین بوژوویچ مشخص شد؟

عکس/ جواد نکونام سرمربی النصر شد؟

عکس/ هوای تهران پاک شد

تتلو شاکی خصوصی ندارد و حکم اعدامش برای سب النبی است

جدول زمان‌بندی واریز حقوق بازنشستگان منتشر شد

ارسال پیام رهبر انقلاب به پوتین

عکس/ پیام معنادار عراقچی برای گروسی

نقش عمان در مذاکرات ایتالیا چه خواهد بود؟

قتل فجیع زن ۱۸ ساله به دست شوهرش+ عکس

فاجعه در کمین با خطر بازگشت سقط، مرده‌زایی و کوتاهی قد کودکان/ کمبود ید در مادران باردار و کودکان از نتایج بررسی ۱۴۰۲ وزارت بهداشت

خیزش گرد و خاک در ۱۸ استان

تفاوت بیت‌کوین و اتریوم مشخص شد

پایتخت ۷ رکورد زد

فیلم/ تیله‌باز حرفه‌ای با نشانه‌گیری‌های دقیق

اعتراض روزنامه اصولگرا به وعده تکراری حذف فیلترینگ

دهه ۶۰ بازسازی شد؛ جنگ غذا و صلح سیاستمداران/ ایران ۱۴۰۴؛ آیا این سرزمین گرسنگی را مدیریت می‌کند؟! + فیلم

عراقچی عازم مسکو شد

عراقچی: گفت‌و‌گو با گروسی مفید بود

نماینده خرم آباد: سال ۱۴۰۳ به‌واسطه قطعی برق شش میلیارد دلار ضرر کردیم

دورخیز طلا برای یک رقم باورنکردنی

قیمت دلار قفل شد

وعده‌های جدید وزیر نیرو برای عبور از ناترازی‌ها

تغییر ساعت کاری ادارات از این تاریخ + جزییات

ترمز تغییر قیمت خودرو کشیده شد+ جدول

افزایش قیمت لاستیک کلید خورد+ سند

مذاکرات چه تاثیری بر اقتصاد ایران دارد؟

پشت‌پرده‌ پنهان تغییر موضع ویتکاف با طرح مساله موشکی؛ آیا پای لابی‌های تندرو در میان است؟