تاریخ انتشار: ۱۸:۰۵ - ۲۷ مرداد ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر

طرز تهیه قیمه نذری؛ فوت و فن های ویژه پخت

خورش قیمه یکی از انواع غذا‌های سنتی و بسیار پر طرفدار ایرانی است که دستور‌ها و مواد متنوعی تهیه می‌شود. این خورش خوشمزه علاوه بر اینکه در مهمانی‌ها و مجالس مورد استفاده قرار می‌گیرد به عنوان یک غذای مناسبتی برای ایام مذهبی و مناسبت‌های خاص نیز شناخته می‌شود که به صورت نذری میان مردم پخش می‌شود.

قیمه مجلسی

اقتصاد۲۴- خورش قیمه به صورت سنتی با گوشت قرمز تهیه می‌شود، اما کسانی که منع مصرف گوشت قرمز دارند می‌توانند این خورش خوشمزه را با گوشت‌های سفید مثل گوشت مرغ یا اصلا کاملا بدون گوشت درست کنند و از میل کردن آن در کنار خانواده لذت ببرند، برای مشاهده آموزش آشپزی سنتی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش قیمه در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر


گوشت خورشتی ۳۰۰ گرم
لپه ۱۵۰ گرم
پیاز ۲ عدد متوسط
سیب زمینی ۲ عدد متوسط
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
لیمو عمانی ۴ عدد
زردچوبه و روغن به اندازه کافی
نمک و فلفل سیاه به اندازه کافی
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه خورشت قیمه


مرحله اول

برای تهیه خورش قیمه مجلسی به روش سنتی ابتدا چند ساعت قبل از اینکه آشپزی را شروع کنید بهتر است لپه را به مدت چند ساعت در یک کاسه حاوی آب بخیسانید تا علاوه بر اینکه نفخ آن برطرف شود، با سرعت بیشتری نیز بپزد.

مرحله دوم

توصیه ما این است که هر زمانی قصد دارید قیمه درست کنید از شب قبل لپه را بخیسانید. در صورت امکان چند بار آب داخل کاسه را تعویض کنید تا به طور کامل نفخ لپه‌ها گرفته شود. در این مرحله پیاز‌ها را به صورت نگینی ریز خرد کنید.


مرحله سوم

سپس به همراه مقداری روغن مایع در قابلمه‌ای که برای پخت خورش در نظر گرفته اید تفت دهید تا شفاف و نرم شوند. در ادامه کمی زردچوبه به پیاز‌ها اضافه کنید و تفت دادن را تا زمانی که زردچوبه به طور کامل به خورد پیاز برود ادامه دهید.

در این مرحله گوشت گوسفندی یا گوساله را بشویید و به اندازه قورمه‌ای (مانند خورش قورمه سبزی) خرد کنید. نکته مهم در مورد خرد کردن گوشت خورشتی این است که حتما گوشت را به اندازه متوسط خرد کنید.


مرحله پنجم

زیرا اگر گوشت خورشتی خیلی ریز باشد روی ظاهر خورش تاثیر منفی می‌گذارد و اگر خیلی بزرگ باشد علاوه بر تاثیر منفی که بر روی ظاهر خورش می‌گذارد باعث می‌شود که گوشت خورشتی دیرتر بپزد.
فرش کاشان نقشه ارسس

مرحله ششم

اگر از گوشت گوسفندی استفاده می‌کنید قطعات را کمی بزرگتر در نظر بگیرید، زیرا گوشت گوسفندی پس از پخت کمی جمع می‌شود. گوشت خورشتی را پس از خرد کردن به قابلمه حاوی پیاز اضافه کنید.

مرحله هفتم

سپس کمی تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ بدهد و کمی سرخ شود. در این مرحله یکی دو دقیقه دقیقه گوشت را تفت دهید تا کمی سرخ شود. سرخ شدن گوشت در این مرحله باعث می‌شود در پایان پخت خورش خوشمزه تری داشته باشید.


مرحله هشتم

البته باید توجه داشته باشید که گوشت را بیش از حد تفت ندهید، زیرا باعث می‌شود گوشت سفت و دیرپز شود و در پایان پخت درون دهان به راحتی آب نشود. پس از اینکه گوشت کمی سرخ شد رب گوجه فرنگی را به خورش اضافه کنید.


مرحله نهم

رب گوجه فرنگی را خوب تفت دهید تا به طور کامل سرخ شود و رنگش کمی تیره شود. این کار علاوه بر اینکه طعم خورش را خوشمزه‌تر می‌کند باعث می‌شود در پایان کار خورش خوش رنگ تری نیز داشته باشید.


البته باعث مراقب باشید که رب گوجه فرنگی را نسوزانید، زیرا باعث بد طعم شدن خورش می‌شود. پس از اینکه رب گوجه فرنگی را خوب تفت دادید ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه کنید و حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب سریعتر به جوش بیاید.


مرحله یازدهم

پس از اینکه آب داخل قابلمه جوش آمد حرارت را ملایم کنید تا گوشت به آرامی حدود یک و نیم تا دو ساعت بپزد. در حین پختن گوشت لپه‌ها را به همراه نصف پیاز و مقداری آب داخل یک قابلمه جداگانه بریزید و اجازه دهید به طور کامل بپزند.


مرحله دوازدهم

پس از اینکه لپه پخت آب را آنرا دور بریزید. نکته مهم در مورد لپه خورش قیمه این است که حتما باید به صورت جداگانه پخته شود و در آخرین مراحل به خورش اضافه شود تا خورش طعمی مانند خورش‌های نذری داشته باشد.


یکی از دلایلی که قیمه‌های نذری طعم بسیار خوبی دارند این است لپه را به صورت جداگانه می‌پزند و به خورش اضافه می‌کنند. در صورتی که لپه را به همراه گوشت بپزید خورش طعمی مانند آبگوشت می‌گیرد.


مرحله چهاردهم

در این مرحله لیمو عمانی‌ها را از وسط نصف کنید سپس تخم‌های داخل لیمو عمانی را خارج کنید. مهم‌ترین دلیل تلخی خورش تخمه‌های لیمو عمانی هستند. پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت لیمو‌ها را به همراه لپه به خورش اضافه کنید.


مرحله پانزدهم

پس از اضافه کردن لیمو عمانی و لپه زعفران دم کرده را به همراه مقداری نمک و فلفل سیاه به خورش اضافه کنید. اگر بخواهید خورش شما طعم خورش‌های نذری را به خود بگیرد باید ۱ قاشق غذاخوری دارچین به خورش خود اضافه کنید.


مرحله شانزدهم

دارچین را اگر از ابتدای پخت خورش اضافه کنید باعث می‌شود رنگ خورش تیره‌تر شود. بهتر است یا دارچین را در مراحل پایانی پخت خورش اضافه کنید یا از چوب دارچین استفاده کنید (چوب دارچین را می‌توانید اواسط پخت خورش اضافه کنید).


مرحله هفدهم

پس از اضافه کردن چاشنی‌ها و طعم دهنده‌ها حرارت زیر خورش را کم کنید تا خورش با حرارت بسیار ملایم جا بیفتد. در این مرحله سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک و یکدست خرد کنید.


مرحله هجدهم

سیب زمینی‌های خرد شده را چند بار با آب سرد بشویید و با دست زیر و رو کنید تا نشاسته‌های اضافی روی سیب زمینی‌ها به طور کامل از بین برود. می‌توانیم سیب زمینی‌ها را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب سرد قرار دهیم.


مرحله نوزدهم

نشاسته روی سیب زمینی علاوه بر اینکه روی طعم سیب زمینی تاثیر منفی می‌گذارد باعث می‌شود که سیب زمینی در زمان سرخ کردن به هم بچسبند. پس از آبکشی سیب زمینی‌ها با آب سرد ان‌ها را با یک دستمال تمیز خشک شوند.


مرحله بیستم

سپس در روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. برای بهتر شدن طعم سیب زمینی‌ها می‌توانید در زمان سرخ کردن کمی زردچوبه به سیب زمینی‌ها اضافه کنید. در پایان پس از اینکه خورش به غلظت مورد نظر شما رسید آنرا از روی حرارت بردارید


مرحله بیست و یکم

سپس در ظرف خورش خوری بکشید. خورش قیمه باید کمی آب داشته باشد پس باید حد وسط را نگه دارید، نه اجازه دهید خورش خیلی سفت شود، نه اینکه خیلی آبکی. پس از کشیدن خورش آنرا با سیب زمینی سرخ شده تزیین کرده و به همراه برنج سرو کنید.

خوش رنگ شدن خورش قیمه

یکی از مهم‌ترین دلایل خوشرنگ شدن خورش قیمه استفاده از زعفران است. خورش‌های قیمه نذری هم به دلیل استفاده از زعفران فراوان خوشرنگ می‌شوند. البته نکاتی دیگری هم هستند که باعث خوشرنگ‌تر شدن خورش قیمه می‌شوند.

تفت دادن زیاد رب گوجه فرنگی باعث خوشرنگ‌تر شدن قیمه می‌شود البته باید مراقب باشید که رب گوجه فرنگی را نسوزانید. البته برای داشتن رنگ بهتر توصیه می‌شود از رب گوجه فرنگی خانگی استفاده کنید

تلخ شدن خورش قیمه

یکی از مشکلاتی که آشپز‌های مبتدی با درست کردن خورش قیمه دارند این است که خورشت شان تلخ یا بدمزه می‌شود. از مهم‌ترین دلایلی که باعث تلخ شدن یا بدمزه شدن خورش قیمه می‌شود سوزاندن رب گوجه فرنگی یا عجله کردن در اضافه کردن لیمو عمانی به خورش است.

۱. لیمو عمانی

از مهم‌ترین دلایلی که باعث می‌شود خورش قیمه تلخ شود این است که لیمو عمانی‌ها از ابتدای پخت خورش داخل قابلمه ریخته شوند. نیاز نیست از ابتدای پخت لیمو عمانی را داخل خورش بریزید، اگر در ۳۰ دقیقه پایانی لیمو عمانی را داخل خورش بریزید علاوه بر اینکه خورش تلخ نمی‌شود، طعم بسیار خوبی نیز می‌گیرد. فقط توجه داشته باشید که حتما دانه‌ها یا تخم‌های داخل لیمو عمانی را قبل از ریختن در خورش خارج کنید.

۲. رب گوجه فرنگی

نکته دیگری که باعث بد شدن طعم خورش قیمه می‌شود این است که رب گوجه فرنگی بیش از حد تفت داده شود. رب گوجه فرنگی را باید در حدی تفت دهید که طعم و بوی خامی آن گرفته شود و کمی سرخ شود. بیش از حد سرخ کردن رب گوجه فرنگی باعث می‌شود طعم خورش تلخ یا بدمزه شود.

طرز تهیه خورش قیمه با گوشت مرغ


خورش قیمه از خورش‌هایی است که با گوشت مرغ و هم طعم بینظیری دارد و همانطور که در ابتدای مطلب ذکر شد، در صورت تمایل می‌توانیم انرا با مرغ نیز درست کنیم. برای مشاهده آموزش خورش قیمه با گوشت مرغ به لینک زیر مراجعه نمایید.

بهترین روش تهیه خورش قیمه

خورش قیمه از غذا‌های قدیمی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با دستور‌های بسیار متنوعی تهیه می‌شود. اگر تمایل دارید این خورش خوشمزه را با بهترین کیفیت درست کنید، به نکات مهم تهیه این خورش خوشمزه نیاز دارید. در مقاله زیر برخی از این نکات را مطالعه نمایید.

طرز تهیه خورش قیمه با آلو خورشتی

اگر دوست خورش قیمه را با طعم ملس درست کنید توصیه می‌کنیم از آلو خورشتی استفاده کنید. در روش‌های قدیمی پخت خورش قیمه از آلو هم در این خورش استفاده می‌شده است. برای مشاهده آموزش طرز تهیه خورش قیمه آلو با مقاله زیر همراه باشید.


منبع:academy. _javadi

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
فراهت
0
1
جمعه ۲۹ مرداد ۱۴۰۰
سلام ، خیلی خوب بود
این نکته که لپه را جدا بپزیم، بسیار خوب
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

عکس/ توییت جنجالی ایلان ماسک درباره حمله اسرائیل به ایران

ریزپرنده چیست؟

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های رنو در بازار امروز + جدول

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

قیمت سکه و طلا امروز شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

عکسی از روناک سریال «نون خ» با یک استایل متفاوت

عکس/ خرید سفره عقد و عروسی نفیسه روشن

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

جشن هزار دف پالنگان

قرص ناف کلید جادویی کاهش وزن!

استایل جذاب و ورزشکاری بهنوش طباطبایی + عکس

غیبت یک پرسپولیسی در جام حذفی

قیمت دلار؛ از آرامش سیاسی تا ورود بازارساز

گزارش بورس امروز شنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۳

عملکرد وزیر اقتصاد در زمینه جبران کسری بودجه

سهم یورو در سوئیفت کاهش یافت

تایید طلاق مهدی قائدی و همسرش؛ تمام اموال به ستاره رسید!

دلیل بی توجهی به سیل در ایران چیست؟

رونمایی سام درخشانی از خانه لاکچری اش + عکس

فوتبالیستی که مالش را به زنش باخت

احضار مدافع خاطی پرسپولیس به کمیته انضباطی

وعده جدید درویش به پرسپولیسی‌ها

فیلم/ سورپرایز ملیکا رسولی، دختر کاراته‌کای زنجانی برای علی دایی

میزان دستمزد کارگران در کشورهای خاورمیانه

نرخ رهن در بازار مسکن تهران نجومی شد + جدول

معاف شدن بازنشستگان از همسان سازی حقوق!

جدیدترین قیمت مسکن در شهرک غرب و منطقه ۲ تهران + جدول

افزایش ۴۰ درصدی اجاره بها و تورم تاریخی که می‌رسد

فیلم/ماجرای پرسه‌زنی یک دسته گرگ در تهرانپارس

علت افزایش قیمت‌ مواد غذایی در ابتدای سال چیست؟

بزرگترین شرکت‌های فروش عمده موبایل در ایران

فیلم/ پشت صحنه جذاب سریال گناه فرشته

رشد ۳۸ درصدی حق بیمه تولیدی در سال ۱۴۰۲

تعطیلی پنجشنبه‌ها به جای شنبه، تیر خلاص به اقتصاد خصوصی کشور!

فیلم/بازگشت فلامینگو‌ها به تالاب گاوخونی اصفهان

قطع درختان در پارک ستارخان+ عکس

تخت جمشید را قارچ گرفت

روسیه از درگیری بین ایران و اسرائیل ناخشنود نیست

فیلم/وضعیت جاده‌های سیستان و بلوچستان بعد از بارش‌های سنگین

فیلم/سیدحسین حسینی: جریمه ۳۰۰ میلیونی فدای سر آن هوادار خانم

فیلم/مراسم زیبای هزار دف روستای پالنگان

عربستان سعودی به قیمت نفت ۱۰۰ دلار نیاز دارد

سهام آهن در بورس کالا

فیلم/ تجمع ثبت نام کنندگان پژو پارس مقابل سازمان تعزیرات

احداث آرامستان‌های جدید در ۲ نقطه تهران

بمباران سنگین مقر حشد الشعبی در عراق توسط اسرائیل

اینفوگرافی/میزان رشد قیمت‌ها در ۲ سال و نیم اول دولت رئیسی و روحانی

خطر حذف ایران از تجارت جهانی با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها

نرخ رهن و اجاره مسکن در ترمینال جنوبی و حوالی منطقه ۱۶ + جدول

صادرات نفت ایران رکورد زد

فیلم/جولان خودرو‌های فرمول یک در تهران

پیش‌بینی قیمت سکه امروز یکم اردیبهشت ۱۴۰۳

بلوای ناترازی‌ها در بودجه ۱۴۰۳

جدایی قریب‌الوقوع یک بازیکن از استقلال

برگزاری دومین حراج شمش طلا در این تاریخ

زرآباد سیستان زیرِ آب / راه‌های ارتباطی بسته شد و تیر‌های برق سقوط کرد، مدیریت بحران کجاست؟

فیلم/ون حامل بازیکنان تراکتور زیر مشت و لگد هواداران!

آمار غلط دولت درباره نرخ بیکاری