تاریخ انتشار: ۱۵:۵۱ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۰

احتمال وصل شدن پیک کرونای دلتا به لامبدا

یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی و نقص ایمنی با اشاره به اینکه جمعیت زیادی از افراد که به کرونا مبتلا می‌شوند، علائم را به خوبی بروز نمی‌دهند و یا خیلی خفیف است که متوجه نمی‌شوند، اظهار کرد: سرایت‌پذیری از فرد آلوده از روز‌های قبل از بروز علائم وجود دارد و دیگران را مبتلا می‌کند.

وصل شدن پیک کرونای دلتا به لامبدا

اقتصاد۲۴- یک فوق تخصص بیماری‌های عفونی و نقص ایمنی گفت: کرونا هر روز با شکل جدید می‌آید و مسئله مهم‌تر از دلتا، لاندا است که در پشت مرز‌های ماست و موارد مشکوکی در ایران دیده شده که البته تائید رسمی نشده و با تجربه‌ای که داریم، فکر می‌کنم پیک دلتا به لاندا وصل شود و در این بین فروکش درست و حسابی نداشته باشیم.

«ایمان قاسم زاده» درباره کرونای دلتا اظهار کرد: با توجه به گسترش سویه کرونای دلتا در تمام کشور، می‌دانیم سرایت‌پذیری بیشتری دارد و این سویه کشنده‌تر است؛ بیماران دلتا خیلی عجیب هستند و بیمارانی که فکرش را نمی‌کنیم در عرض چند ساعت بسیار بدحال می‌شوند.

وی افزود: با گذشت ۱۸ ماه از شیوع کرونا همه فکر می‌کردیم این بیماری دیگر فروکش می‌کند، اما روز به روز کرونا قوی‌تر و با آمار تلفات بیشتر و دردسر‌های بیشتر همراه است و مهم‌ترین مسئله‌ای که در ذهن همه تداعی می‌شود، راه‌های پیشگیری است.

قاسم زاده تصریح کرد: مهم‌ترین راه پیشگیری، واکسیاسیون کروناست و بعد از آن رعایت پروتکل‌های بهداشتی از جمله فاصله دو متر، عدم حضور در مکان‌های سربسته، زدن ماسک و شست دست ها.

وی بیان کرد: فصل سرما را در پیش داریم و مهم‌ترین مسئله این است با توجه به خاموشی کولرها، هوای داخل ادارات، مغازه و… راکد می‌ماند و این، شرایط را برای انتقال ویروس خیلی فراهم می‌کند لذا خواهش می‌کنم افراد هر جایی هستند درب و پنجره‌ها باز باشد و از تراکم افراد در هر اتاق پیشگیری شود. بهترین مورد هوای آزاد است و باید این مسئله رعایت شود.


بیشتر بخوانید:  آخرین آمار فوتی‌ها و مبتلایان به کرونا در کشور امروز چهارشنبه ۱۰ شهریور ۱۴۰۰


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با گلایه از برقراری میهمانی و دورهمی ها، گفت: به نظر من کسانی که رعایت نمی‌کنند، باید با کسانی که عزیزشان را به علت کرونا از دست داده‌اند صحبت کنند.

کرونا هر روز با شکل جدید می‌آید

وی در بخش دیگری از سخنانش افزود: کرونا هر روز با شکل جدید می‌آید و مسئله مهم‌تر از دلتا، لاندا است که در پشت مرز‌های ماست و موارد مشکوکی در ایران دیده شده که البته تائید رسمی نشده و پایش ژنتیکی می‌خواهد که در هر مرکزی انجام نمی‌شود.

قاسم زاده تصریح کرد: باید حتما بیش از پیش حفاظت‌های شخصی را رعایت کنیم. با تجربه‌ای که داریم، فکر می‌کنم پیک دلتا به لاندا وصل شود و در این بین فروکش درست و حسابی نداشته باشیم لذا تاکید داریم مردم هر چه می‌توانند مانند روز‌های نخست کرونا رعایت کنند، زیرا جان عزیز‌تر از همه مسائل است.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: همه افرادی که در هفته گذشته فوت شدند قبل از این کنار ما بودند و فکر نمی‌کردند به بیماری و به این وضعیت دچار شوند و این اتفاق برای هر کدام از ما‌ها محتمل است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه جمعیت زیادی از افراد که به کرونا مبتلا می‌شوند، علائم را به خوبی بروز نمی‌دهند و یا خیلی خفیف است که متوجه نمی‌شوند، اظهار کرد: سرایت‌پذیری از فرد آلوده از روز‌های قبل از بروز علائم وجود دارد و دیگران را مبتلا می‌کند؛ پیک انتقال ویروس ۲۴ ساعت قبل از آغاز علائم است.

قاسم زاده بیان کرد: کروناویروس وحشی که نخستین بار در ووهان شناخته و به انسان منتقل شد، شاخصه‌های عجیبی نسبت به کروناویروس‌های قبل دارد و باید واقعا پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنیم.

در روز‌های ابتدای بیماری به پزشک مراجعه کنید

وی تصریح کرد: کسی که علامت دار می‌شود، باید در روز‌های اول به پزشک مراجعه کند؛ برخی بعد از ۱۲ روز که بدحال می‌شوند، می‌آیند که در این زمان کاری از دست ما بر نمی‌آید.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: هرفرد آلوده به جای اینکه دنبال سی تی اسکن، تست و سرم باشد (که این‌ها درمان نیست)، باید هر روز اکسیژن خونش را اندازه بگیرد که ۹۴ به بالا خوب است و اگر سطح اکسیژن خون شریانی به ۹۳ و پایین‌تر برسد، درد سنگین قفسه سینه و تنفس تند داشته باشد، علائم خطر است و باید حتما تحت درمان قرار بگیرد.

وی با اشاره به نگرانی برخی بیماران بابت‌عدم تشخیص بیماری اظهار کرد: متاسفانه در لحظه تابلوی کرونا عوض می‌شود و ممکن است امروز موردی نباشد و فرد دو روز بعد بدحال شود و این اتفاق در کرونا می‌افتد که مسئله مهم، پایش روز به روز و حتی ساعت به ساعت بیماران است.

قاسم زاده افزود: عوارض کرونا بسیار پیچیده است و بعضا بیمار با حال عمومی خوب ترخیص می‌شود و بعد از دو سه روز ممکن است فوق العاده بدحال، راهی آی سی یو و حتی فوت شود.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی بیان کرد: در ۲۱ روز ابتدای بیماری به ویژه در بیماران قلبی، مُسن، دیابتی و دارای نقص ایمنی فوق العاده خطر زیاد است و بعد از این مدت خطرات انگشت شمار خواهد بود، اما صفر نمی‌شود و می‌تواند برخی از علائم تا دو ماه ادامه داشته باشد.

وی در بخش دیگری از سخنانش درباره زمان تزریق واکسن در کسانی که به کرونا مبتلا شده اند، بیان کرد: مبتلایان چهار تا شش هفته بعد از بهبودی از بیماری می‌توانند واکسن کرونا تزریق کنند البته این موضوع بستگی به استفاده از داروی خاصی در دوران بیماری نیز دارد و ممکن است تا سه ماه تعویق واکسیناسیون را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه فرد مبتلا به کرونا بعد از ۱۰ روز از بهبودی علائم، دیگر ناقل نیست، گفت: فردی که تب، درد قفسه سینه و تنگی نفس نداشته باشد، با گذشت ۱۰ روز از این زمان دیگر ناقل نیست، اما ممکن است تستش مثبت باشد؛ هرچند دادن تست بعد از بیماری ضروری نیست.

قاسم زاده درباره مصرف آسپرین در زمان تزریق واکسن کرونا تصریح کرد: دارو‌های خاصی برای درمان کرونا استفاده می‌شود که در زمان بستری داروی تزریقی و در ترخیص داروی خوراکی، اما درباره واکسن، آسپرین موثر نیست و کسی که از قبل مصرف داشته، باید ادامه بدهد و در بقیه افراد، به عنوان اقدام پیشگیرانه توصیه نشده است.

وی با اشاره به اینکه در برخی واکسن‌ها عوارض لخته خون دیده شده، اما آسپرین جلوی آن را نمی‌گیرد و مصرف مایعات راهکار خوبی است، بیان کرد: افرد دارای بیماری زمینه‌ای و کسانی که سابقه لخته خون را دارند، در بیماری کرونا اقدامات مختلفی برایشان انجام می‌شود و در زمان بستری و ترخیص براساس ریسک فاکتور‌ها به تعداد روز‌های متفاوت نیاز به مصرف دارو دارند.

این فوق تخصص بیماری‌های عفونی درباره زمان ایمنی بخشی واکسن‌های کرونا اظهار کرد: بین سه تا چهار هفته بعد از دریافت دوز دوم واکسن، تقریبا ایمنی قابل قبول است و در برخی افراد به دلیل سیستم ایمنی بدن ممکن است این مسئله کمتر باشد که کیت‌های تشخیصی در این زمینه در دسترس نیست.

اهدای خون ایمنی بدن را کاهش نمی‌دهد

وی افزود: شش هفته بعد از تزریق واکسن کرونا می‌توان اهدای خون را انجام داد و اهدای خون سطح ایمنی بدن را کاهش نمی‌دهد.

قاسم زاده درباره ابتلای مجدد به کرونا بیان کرد: از دو تا پنج ماه بعد از ابتلا، احتمال ابتلای مجدد به کرونا وجود دارد و اصلا ایمنی بیماری ماندگار و قابل اعتماد نیست و حتی ابتلای دوم ممکن است شدیدتر باشد.

وی در پایان درباره مطالب فضای مجازی مبنی برعدم رعایت پروتکل‌ها وعدم ابتلا به کرونا گفت: شست و شوی دست‌ها مانع انتقال ویروس می‌شود و کسی که رعایت نمی‌کند، سیستم ایمنی بدنش در مقابل ویروس محفوظ مانده است وعدم ابتلا به دلیل رعایت نکردن نیست و به دلیل سیتسم ایمنی بوده و ضمانتی وجود ندارد این روند ادامه داشته باشد.

قاسم زاده ادامه داد: ممکن است همین فرد بار‌ها مبتلا شده و مقداری آنتی بادی داشته باشد و در ابتلای بعدی به سندورم التهابی چند ارگان دچار شود لذا نباید به مطالب فضای مجازی و حرف‌های غیرعلمی در هر زمینه‌ای اعتنا کرد و در بحث کرونا مردم باید مطالب را مراکز معتبر دریافت کنند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

تعیین اعضای دوره نهم شورای عالی حوزه‌های علمیه

عکس/ قرارداد محرم نویدکیا فسخ شد

اجرای طرح "سرمایه‌یار رفاه" بانک رفاه کارگران آغاز شد

گاز ارزان و بهره‌وری پایین نیروگاه دو عامل اصلی ناترازی

تندیس سیمین سه ستاره جشنواره ملی صنعت سلامت محور به ایرانول تعلق گرفت

عضویت شرکت نفت ایرانول در انجمن علوم فن‌آوری و بسته‌بندی ایران

بیمه معلم، مجری بیمه حوادث و مسئولیت مدنی کودکستان‌های کشور شد

رنگ قرمز در شب یلدا نماد چیست؟

روش معجزه آسا برای چربی سوزی پشت میز کار

نایب‌قهرمانی تیم ملی کاراته ایران در جام جهانی با حضور ملی‌پوشان بیمه تعاون

جزییاتی از طرح پرداخت حق ثبت مهریه+ جدول

مراسم تقدیر از برترین‌های فروش منطقه ۵ بیمه پاسارگاد برگزار شد

راهکار طلایی برای پاک کردن لاک ناخن از روی مبل و فرش+عکس

بیمه ملت، بیشترین رضایت مشتری و کمترین شکایت ثبت شده در صنعت بیمه

فرصتی استثنایی برای استفاده از تخفیفات ویژه در جشنواره ۲۱

مرکز ارتباط با مشتریان موسسه اعتباری ملل؛ پشتیبان مطمئن شما

معدن گنجه رودبار بسته شد

حضور پرقدرت بانک مسکن در عرصه ساخت و ساز با افزایش سرمایه/ نقش‌آفرینی پررنگ‌تر بانک مسکن در کنار دولت

۴ باور غلط درباره مصرف نمک

ارتقای جایگاه بانک مسکن با تکیه بر ابزار‌ها و محصولات جدید

کمبود این ویتامین در بدن سبب کاهش شنوایی می‌شود

نثاری: افزایش سرمایه بانک مسکن، حجم تسهیلات ساخت و ساز‌ها را تقویت می‌کند

حضور فعال بانک ملت در همایش و نمایشگاه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت

عکس/ تغییر عجیب بازیگر روسی سریال خاتون پس از ۶ سال

حمایت گسترده و همه جانبه بانک ملی ایران از سامانه توثیق الکترونیک هوشمند

مشکل بزرگ پرسپولیس با گاریدو

اینفوگرافی/ ۳۱ نماینده‌ای که پس از استعفا راهی پاستور شدند

توقیف سواری تویوتا با ۵۹ میلیون جریمه

اعلام برندگان مسابقه کانون جوانه های بانک ملی ایران

فیلم/ بارش بی سابقه باران در خانه خدا

عکس/ ناصر ملک‌مطیعی کنار بازیگر زن ترکیه‌ای ۵۸ سال پیش

عکس/ ثریا قاسمی و حمیده خیرآبادی در ۲۶ سال قبل

خودرو ۶.۳ میلیارد دلار ارز گرفت+ جدول

پذیرش ۶۰ روز آتش بس در لبنان

ماجرای مرگ مشکوک ۲ کودک تهرانی پس از خوردن ماکارونی

ناصرالدین شاه قاجار کیست؟/ شاهی با طولانی‌ترین دوره حکومت در میان پادشاهان ایران

طرز تهیه رشته پلو با انار مخصوص مهمانی شب یلدا

عکس/ تغییر چهره جذاب مریم مومن

عکس/ صف خدمتکاران ناصرالدین شاه در کاخ گلستان ۱۳۰ سال پیش

عکس/ نوۀ دختری ناصرالدین شاه در کنار مرداب انزلی سال ۱۲۷۳

عکس/ عروسی دختر ناصر الدین شاه ۱۳۰ سال پیش

فیلم/ قالیباف: قانون مطبوعات باید اصلاح شود

دوگانه کاذب وعده صادق ۳ و دیپلماسی؛ هزینه‌سازی بیهوده برای مذاکرات آینده کلید می‌خورد

بازگشت ۲ بازیکن به اردوی استقلال

فیلم/ برگزاری جلسات تعیین مزد در بهمن و اسفند

ماجرای طلاق و ازدواج مجدد آزیتا حاجیان+ عکس

مشخصات تانک بولات T۶۴؛ تانک قدرتمند و مرگبار اوکراین

فیلم/ رقص کُردی نوید محمدزاده و روزبه حصاری در ایلام

آخرین وضعیت امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس

افزایش ۲۰ درصدی حقوق سربازان نهایی شد