اقتصاد۲۴ - در بسیاری نقاط ایران رستورانهایی با نام این شهر وجود دارد که به عرضه غذای لذیذ شیشلیک شاندیز به همان سبک خاص آن میپردازند. در شهر مشهد و به خصوص ییلاقات شاندیز و طرقبه رستورانهای متعددی وجود دارد که غذای اصلی سفارش دهندگان شیشلیک است. بعضی از این رستورانها بسیار وسیع بوده و برخی شعباتی در شهرهای دیگر نیز دارند.
گوشت دنده گوساله یا گوسفند ۱ کیلوگرم
ماست ۱ لیوان
زعفران دم شده ۲ قاشق غذاخوری
گوجه فرنگی ۱۰ عدد
آبلیمو ۳ قاشق غذاخوری
روغن ۱۰ قاشق غذاخوری
فلفل به میزان لازم
برای تهیه شیشلیک باید از گوشت دنده گوساله یا گوسفند استفاده کنید، نکته مهم برای کباب خوب انتخاب گوشتی است که تازه و ترد باشد؛ بهتر است گوشت را با آب پیاز و مقداری فلفل مخلوط کنید و ۲۴ ساعت پیش از آماده کردن کباب، بگذارید بماند تا گوشت نرم شود.
گوشت را به اندازههای یکسان ببرید، داخل کاسهای پیاز رنده شده، ماست، زعفران دم شده، آبلیمو روغن و مقداری فلفل بریزید و مخلوط کنید سپس گوشت را در این مایه بخوابانید و بگذارید حداقل یک شب بماند.
پس از استراحت، گوشتها را به سیخ بکشید و بین هر دو قطعه یک تکه کوچک دنبه قرار دهید، موقع کباب کردن بهتر است از ذغال استفاده کنید، اما در صورت عدم دسترسی میتوانید درون فر یا روی اجاق با حرارت متوسط شیشلیکها را اماده کنید.
شیشلیکها را پس از آماده شدن با برنج زعفرانی، کره، گوجه کبابی، فلفل سبز کبابی و برشهای لیموی تازه سرو نمائید همچنین بهترین و سالمترین نوشیدنی برای این کباب دوغ میباشد.
پس از مدت زمان لازم دندهها را از یخچال خارج کنید سپس سس باربیکیو یا سس گوجه فرنگی را روی دندهها بریزید (در صورت تمایل) و خوب مخلوط کنید تا دندهها خوب به سس آغشته شوند، سینی فر را چرب کنید و دندهها را داخل سینی قرار دهید و داخل فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد به مدت ۴۰ – ۵۰ دقیقه قرار دهید تا خوب برشته و طلایی شوند (دمای فرها متفاوت است و شاید زمان بیشتری برای کباب شدن لازم باشد).
دندهها را یکی یکی به سیخ میزنید (سیخش مثل کباب هست، ولی سرش تیزه! و بلندتر هم هست) بعد هم باربیکیو را روشن کنید و کباب را بگذارید روی شعله ملایم بپزد و اگر از زغال استفاده کنید بهتر هم میشود.
انواع کباب باید در عین پختن زیاد خشک نشود، اگر فرصت کافی برای آماده سازی کبابها ندارید میتوانید بجای ۲۴ ساعت مدت ۱ ساعت درون ظرفی که مقداری کیوی له شده ریخته اید قرار دهید (کیوی به دلیل اسیدی که دارد گوشت را نرم میکند) البته دقت کنید که گوشت زیاد نماند، چون گوشت له میشود و بافت خود را از دست خواهد داد و همچنین باعث فساد سریع گوشت میشود.
توجه کنید که دندهها را قبل از سیخ کشیدن نجوشانید! چون خیلی سفت میشود! همان روی آش سریعتر نرم میشود و داخل آن هم میپزد.