تاریخ انتشار: ۱۱:۱۵ - ۱۳ شهريور ۱۴۰۰
کارشناس بازار سرمایه مطرح کرد:

بورس بر سر دو راهی اصلاح یا تداوم صعود

ک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به روند معاملات بورس، گفت: با توجه به رشد نسبی قیمت سهام شرکت‌ها و نزدیک شدن آن‌ها به سطوح مقاومتی، ممکن است تا حدودی شاهد وجود نوسان در بازار سهام باشیم، اما با توجه به هیجان سهامداران، ارائه پیش‌بینی دقیق از روند این بازار کمی دشوار است.

بورس

اقتصاد ۲۴- معاملات بورس که از سه ماه گذشته وارد مدار صعودی شد، بازدهی معقول را در اختیار سهامدارانی قرار داد که بعد از ضرر و زیان‌های غافلگیرکننده در سال گذشته، در انتظار بازگشت رشد به معاملات بورس و جبران سرمایه‌های از دست رفته خود در این بازار بودند.

به دنبال بازدهی حدود ۴۰ درصدی شاخص بورس از خرداد ماه و نیز حرکت اکثر سهام از کف قیمت بر مدار صعودی، ورود این بازار به مدار اصلاحی در هفته گذشته چندان دور از انتظار نبود و اکثر کارشناسان طی چند روز گذشته و در پیش بینی‌های خود هشدار‌های لازم را درخصوص احتمال ایجاد روند اصلاحی بازار داده بودند.

معاملات بورس در نخستین روز هفته گذشته و نیز در ادامه روند صعودی شاخص بورس به رشد خود ادامه داد و با بیش از ۲۵ هزار واحد افزایش و در کانال یک میلیون و ۵۷۵ هزار واحد به معاملات خود پایان داد.

از زمان ورود شاخص بورس به کانال یک میلیون و ٥٠٠ هزار واحد، فعالان حاضر در بازار بار‌ها از مقاومت جدی شاخص بورس بر روی کانال یک میلیون و ٦٠٠ هدار واحد سخن گفتند و ایجاد روند اصلاحی شاخص بورس در این برهه از زمان را طبیعی اعلام کردند.

بازار سهام در دومین روز معاملاتی هفته گذشته، تحت تاثیر قرار گرفتن شاخص بورس در یک قدمی کانال یک میلیون و ۶٠٠ هزار واحد، معاملات خود را با عرضه نماد‌های شاخص‌ساز آغاز کرد، اما به‌مرور شاخص بورس در مسیر صعودی قرار گرفت که در نهایت بازار در نیمه دوم معاملات، دوباره وارد فاز اصلاحی شد و با بیش از دو هزار واحد افت به معاملات خود پایان داد.

با افزایش میزان عرضه در بازار، کارشناسان از احتمال تداوم روند نزولی بازار برای مدتی موقت در بازار خبر دادند و اعلام کردند که اکنون چندان خطر جدی تهدیدکننده معاملات بورس نیست و فقط کانال یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد به عنوان مانعی جدی منجر به توقف روند صعودی بازار شده است که به محض عبور شاخص بورس از این کانال می‌توان دوباره شاهد بازگشت رشد به معاملات این بازار و تداوم سبزپوشی شاخص بورس باشیم.

به دنبال چنین روندی، بازار سهام روند اصلاحی خود را در روز دوشنبه پرشتاب‌تر از دیگر روز‌ها آغاز کرد و سهامداران بار دیگر تحت تاثیر گمانی زنی‌های صورت گرفته مبنی بر احتمال توافق برجام و نیز کاهش قیمت دلار از کانال ٢٨ هزار تومان، با رفتار‌های هیجانی خود برای خروج سرمایه هایشان از این بازار منجر به ریزش ۵۰ هزار واحدی شاخص بورس در بازار شدند.

برخلاف ریزش‌های سنگین شاخص بورس طی دوره‌های گذشته که سایه آن به مدت چند ماه در بازار سنگینی می‌کرد، اما این بار روند نگران کننده اصلاح شاخص بورس چندان در بازار ادامه دار نبود و روز سه شنبه با کاهش شتاب روند اصلاحی معاملات بورس، زمینه بازگشت رشد به معاملات این بازار در روز چهارشنبه فراهم شد.

اکنون و با شروع سومین هفته شهریور ماه دغدغه و نگرانی سهامداران حاضر در این بازار، مسیر حرکت بورس تا پایان هفته جاری است که با گمان و ترس بازگشت روند اصلاحی به بازار دچار شک و تردید برای ورود دوباره سرمایه‌های خود به این بازار شده اند.

بازگشت اعتماد سهامداران به سرمایه‌گذاری در بورس

«امیرعلی امیرباقری» امروز (شنبه)  به روند معاملات بورس در هفته‌ای که گذشت اشاره کرد و افزود: مسیر حرکت بازار سهام در هفته گذشته طبق پیش بینی‌ها پیش رفت، معاملات بورس بعد از اصلاح شدیدی که تجربه کرد باید رشدی را تجربه و تا حدودی از ضرر و زیان سهامداران را جبران می‌کرد.

وی اظهار داشت: انتهای نزول سنگین شاخص بورس در نیمه دوم سال ٩٩ به ثبات و نیز روند صعودی معاملات بازار ختم شد که این اتفاق طی چند وقت اخیر توانست تا حدودی اعتماد سهامداران را به این بازار بازگرداند.

امیرباقری با بیان اینکه نکته قابل توجه این است که سهامداران نباید دیگر در انتظار شکل گیری روند صعودی سنگین در معاملات بازار سهام باشند، گفت: اکنون دولت جدید قرار است رفتار و عملکرد خود را بر مبنای برخی از متغیر‌های اقتصادی و سیاسی تنظیم کند که در رأس این فعالیت‌ها کنترل تورم، تثبیت نرخ ارز و افزایش تولید واقعی اقتصاد است.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: به دنبال آغاز فعالیت دولت این انتظار وجود دارد که تا چند وقت آینده شاهد ثبات نرخ ارز و به کار گیری ابزار‌های کنترل تورم باشیم؛ بنابراین ممکن است اجرای چنین اقداماتی از سوی دولت، تاثیرگذار بر بدنه بازار باشد و روند صعودی بازار را تحت تاثیر خود قرار دهد.

وی با اشاره به اینکه بازار مالی کشوری که در شرایط تحریم قرار دارد، براساس نرخ تورم در مدار رشد قرار می‌گیرد و توجه چندانی به تولید بخش واقعی صورت نمی‌گیرد، افزود: به نظر می‌رسد یکی از فعالیت‌هایی که قرار است دولت در دستور کار خود قرار دهد، جایگزینی رشد بخش عملیاتی شرکت‌ها در برابر رشد بخش مالی ناشی از تورم در شرکت‌ها است.

امیرباقری ادامه داد: بحثی که اکنون عنوان شده و مورد بحث قرار گرفته است، استفاده از ابزار‌های کنترل تورم توسط بانک مرکزی و اجرای عملیات بازار باز به شکل گسترده است که اجرای آن‌ها به طور حتم می‌تواند تاثیرگذار بر کنترل تورم انتظاری باشد.

کنترل نرخ ارز در دستور کار دولت سیزدهم

این کارشناس بازار سرمایه بحث بازار ارز را یکی از متغیر‌هایی کلیدی اقتصاد کشور عنوان کرد و اظهار داشت: رییس جمهوری اعلام کرده است که به طور قطع نرخ ارز کنترل خواهد شد، رییس بانک مرکزی هم با اشاره به کاهش قیمت ارز از نرخ ٢٨ هزار تومان به ٢٦ هزار تومان اظهار امیدواری کرد که این روند تا شکل گیری سطوح تعادلی در اقتصاد کشور ادامه پیدا کند.

وی اظهار د اشت: در اقتصاد کشور هم باید مانند بازار سرمایه بعد از وجود روند اصلاحی، شاهد شکل گیری ثبات و در انتها ایجاد روند صعودی باشیم که به طور حتم به دنبال چنین اتفاقی زمینه رشد واقعی اقتصادی فراهم خواهد شد.

امیرباقری با اعتقاد بر اینکه رشد اقتصادی کشور مستقل از عملیات سیاسی نیست، گفت: انتظار می‌رود تا با توفیقاتی که در عرصه سیاسی کشور رخ می‌دهد، بتوان به بازار‌های بین المللی ورود کرد و اقتصاد کشور دوباره از این طریق بر مدار رشد قرار بگیرد.

پیش‌بینی روند معاملات بورس در هفته سوم شهریورماه

این کارشناس بازار سرمایه روند معاملات بورس در هفته جاری را مورد پیش بینی قرار داد و گفت: با توجه به رشد نسبی قیمت سهام شرکت‌ها و نزدیک شدن آن‌ها به سطوح مقاومتی، ممکن است تا حدودی شاهد وجود نوسان در بازار سهام باشیم، اما این موضوع باید مدنظر باشد که هیجان سهامداران در تصمیم گیری ها، ارائه پیش بینی دقیق از روند این بازار کمی دشوار است.


بیشتر بخوانید:با این کار بورس موفق تری خواهیم داشت


وی اظهار داشت: در صورت عدم تعدیل رشد صورت گرفته در بازار، دوباره با پدیده روند سال ٩٩ مواجه خواهیم شد؛ بنابراین وجود نوسانات شدید در معاملات بورس می‌تواند منجر به افزایش ریسک بازار و فرار سرمایه‌ها از این بازار شوند.

امیرباقری با تاکید بر اینکه روند اصلاحی شاخص بورس گاهی به نفع بازار است و سهامداران نباید چندان نگران ایجاد چنین روندی در بازار باشند، گفت: با توجه به وضعیت حاکم در کشور بهتر است تا روند صعودی بازار با زاویه کمتری رخ دهد و صعود شکل گرفته دراین بازار چندان سنگین نباشد.

توجه ویژه به موضوع تنوع ابزار‌های سرمایه گذاری در بازار سرمایه

امیرباقری با بیان اینکه موضوع تنوع ابزار‌های سرمایه گذاری در بازار سرمایه یکی از مهمترین مسایلی است که باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد، گفت: سرمایه گذاری سنتی در بازار سرمایه برمبنای خرید سهام و فروش بر قیمت‌های بالاتر است، به دنبال آن با تنوع ابزار‌ها فشار کمتری بر ابزار‌های سنتی وارد می‌شود و به طور طبیعی سرمایه گذاران می‌توانند با ترکیب این ابزار‌ها به نرخ بازده مورد انتظار دست پیدا کنند؛ بنابراین تنوع ابزار‌ها یکی از مهمترین نکاتی است که اکنون سیاستگذاران اقتصادی باید آن را مورد توجه خود قرار دهند.

این کارشناس بازار سرمایه مقوله برنامه ریزی میان مدت برای معاملات بازار سرمایه را جزو خلا‌های موجود در بازار سرمایه عنوان کرد و گفت: این برنامه ریزی طبیعتا می‌تواند به سرمایه گذاران جهت دهی معقول و منطقی را برای سرمایه گذاری بدهد، البته مقوله آموزش در این زمینه بسیار مهم است که در سال‌های اخیر اجرای آن در بازار و در میان سرمایه گذاران فراموش شده است.

وی تاکید کرد: برای جذب سرمایه گذاران به این بازار باید آموزش به عنوان اقدامی اولویت‌دار مدنظر قرار گیرد تا سهامداران بتوانند از ظرفیت‌های این بازار استفاده مطلوب را داشته باشند.

مقایسه بازار سرمایه با دیگر بازار‌های سرمایه‌گذاری

امیرباقری به مقایسه بازار سرمایه با دیگر بازار‌های سرمایه گذاری پرداخت و گفت: اکنون بازار رمز ارز‌ها با محدودیت قانونی مواجه است، به همین دلیل حجم بالای سرمایه گذاری در این بازار‌ها توصیه نمی‌شود؛ چراکه این بازار می‌تواند سرمایه افراد را به مخاطره بیندازد.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: این بازار با مخاطرات قانونی از بعد داخلی و خارجی مواجه است که تا حدودی سرمایه افراد را با خطر جدی مواجه می‌کند.

وی به سرمایه گذاری در بازار مسکن اشاره کرد و اظهار داشت: بازار مسکن به لحاظ قیمتی به نقطه اوج رسیده است که البته قیمت‌ها در این بازار هنوز به پیشواز اصلاح قیمتی نرفته اند و نمودار‌ها نشان دهنده آن است که در بازار مسکن با نزول سنگین قیمتی مواجه نبوده ایم.

امیرباقری تاکید کرد: بازار بانکی اکنون به نسبت تورم عقب است، اما اگر سیاست‌های کنترل تورم با موفقیت همراه شود، به طور حتم بازار بانکی به عنوان یکی از گزینه‌های مورد اقبال سرمایه گذاران محسوب خواهد شد.

این کارشناس بازار سرمایه به بازار طلا و سکه اشاره کرد و اظهار داشت: این بازار تحت تاثیر نرخ ارز قرار دارد که براساس صحبت‌های مطرح شده قرار بر تثبیت نرخ ارز در بازار است، اما باید منتظر ماند و نتیجه عملکرد دولت را در این حوزه ملاحظه کرد.

وی با تاکید بر اینکه معیشت مردم تا حدود زیادی گره به نرخ ارز خورده است، اظهار داشت: نرخ ارز به عنوان منشا تورم انتظاری تلقی می‌شود که قیمت کالا‌ها را دستخوش تغییر می‌کند.

امیرباقری به معاملات بازار‌های جهانی اشاره کرد و افزود: در بعد جهانی هم اتفاق خاصی رخ نداده است و قیمت‌ها در ثبات نسبی قرار دارند، هر چند که تقاضای حاضر در بازار‌های جهانی تا حدودی به تقاضای قبل از همه گیری کرونا بازگشته است.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ دختر شهید سید حسن نصرالله به شایعه زنده بودن پدرش پاسخ داد!

اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید

عکس/شارلیز ترون از آتش‌سوزی لس آنجلس نوشت

ماجرای گروگانگیری کودک ۳ ساله در تهران

بازار ارز تجاری از فردا رسماً جایگزین نیما می‌شود

پیام تسلیت اسکودا در پی شهادت دو قاضی عالی‌رتبه دیوان عالی کشور

یک مانع مقابل پیوستن گزینه موسیمانه به استقلال

هزار کامیون در راه غزه

مربی پیشین تیم ملی کشتی فرنگی بر اثر سقوط در معدن سنگ، درگذشت

مشاور امنیت ملی ترامپ: حماس دیگر بر غزه حکمرانی نخواهد کرد

پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم، نبودیم و نخواهیم بود

الجزیره: فهرست اسرای فلسطینی که امروز آزاد می‌شوند شامل ۶۹ زن و ۲۱ کودک است

افزایش ۱۰۰ میلیونی جایزه جلال

پیش بینی بورس فردا دوشنبه ۱ بهمن ۱۴۰۳

اسعد الشیبانی: سوریه تقسیم نمی‌شود

تمرینات پرسپولیس همچنان زیر نظر باقری

معاون رئیس‌جمهور: پدر‌ها هم می‌توانند دورکار باشند

یخبندان در انتظار تهرانی‌ها؛ دمای هوا کاهش می‌یابد

خبر خوش دولت درباره رجیستری آیفون

عکس/ آقای خواننده با لب پرخنده در کنار همسرش

پیش بینی قیمت دلار فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ دلار بعد از تحلیف ترامپ گران می‌شود؟

لغو یک بازی فوتبال به دلیل فضولات پرندگان!

تصمیم غیرمنتظره اینزاگی پس از انتقادات علیه طارمی

عکس/ پرتصادف‌ترین خیابان تهران ۵۰ سال پیش

عکس/ منظرۀ بی نظیر تخت جمشید یک قرن پیش

چگونه موخوره را از بین ببریم؟

پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا ۱ بهمن ۱۴۰۳/ کاهش هیجان در بازار طلا

عکس/ مراسم عروسی شهناز تهرانی و جمشید ورزنده ۴۹ سال پیش

کودکان در چه سنی شب‌ها قبل از خواب زیاد حرف می‌زنند؟

تجمع بازنشستگان در چند استان؛ همسان‌سازی اصلاح شود

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

عکس/ زیبایی خیره کننده سیما سریال زخم کاری در ۲۹ سالگی

افسردگی سالمندان چه علائمی دارد؟

فیلم/ برف شدید در جاده آتشگاه - نوجان کرج

حجم معاملات میم‌کوین ترامپ از ۱۱ میلیارد دلار گذر کرد

شرط رهبر انقلاب برای حمله سپاه به اسرائیل چه بود؟

تحول تازه در بازار ارز از ابتدای بهمن ماه

اولین تصاویر از پیکر قضات مقیسه و رازینی

عکس/ تبریز گردی علیرضا بیرانوند و خانواده اش

چرا انجمن حجتیه در مرکز اخبار سیاسی قرار گرفته است؟

عکس/ قاب ماندگار قریبیان، وثوقی و کیمیایی ۵۰ سال پیش

قاضی سوم ماجرای ترور قضات دیوان عالی کیست؟

عکس/ استایل زمستانی جذاب جومونگ و سوسانو در سفر به کرۀ شمالی

عکس/ تفریح خانوادگی علیرضا بیرانوند در کوه عینالی

اینفوگرافی/ سهم ایران از بازار روسیه فقط نیم درصد است

عکس/ استایل متفاوت بهاره رهنما با کت چرم لاکچری

درخواست افزایش حقوق فرهنگیان از مرز ۱۸ هزار امضا گذشت

فیلم/ مبارزه مجری معروف با سرمربی تیم ملی بوکس روی آنتن زنده

جزئیات تازه از ترور قاضی مقیسه و رازینی

عکس تکان دهنده از غزه