تاریخ انتشار: ۱۴:۱۴ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۰

رییس جدید مرکز پژوهش‌های مجلس کیست؟

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بازوی اصلی تحقیقی و پژوهشی مجلس است که نقش مهمی در مشاوره دادن به نمایندگان برای تصویب طرح‌ها و لوایحی دارد که در مجلس مطرح است.

مرکز پژوهش‌های مجلس

اقتصاد۲۴ - این روز‌ها نام دکتر بابک نگاهداری بیش از همیشه به گوش می‌رسد و کنجکاوی رسانه ایی درباره شخصیت و سوابقش افزون‌تر شده است. این توجهات پس از آن بالا گرفت که دکتر بابک نگاهداری با رای قاطع هیات امنا بعنوان اولین رییس غیر نماینده مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی انتخاب و جانشین دکتر علیرضا زاکانی شد. علاوه بر اینکه جانشین زاکانی شدن به اندازه کافی این جذابیت خبری را داشت که توجهات را معطوف بخود کند، جایگاه مرکز پژوهش‌ها هم از اهمیت بالایی برخودار است.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی بازوی اصلی تحقیقی و پژوهشی مجلس است که نقش مهمی در مشاوره دادن به نمایندگان برای تصویب طرح‌ها و لوایحی دارد که در مجلس مطرح است. مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی از مراکز تحقیقاتی مهم کشوراست که اسناد، مدارک و اطلاعات عمومی سایر سازمان‌های دولتی در آن قابل دسترسی است و تصمیمات، مذاکرات و اسناد حکومتی دیگر ارگان‌های رسمی نیز در آن یافت می‌شود. این مرکز به اطلاعات عادی و محرمانه بیشتر سازمان‌ها و وزارت خانه‌ها و مراکزی، چون سازمان انرژی اتمی، وزارت اطلاعات و وزارت امور خارجه دسترسی دارد؛ لذا با توجه به جایگاه و موقعیت مهم مرکز پژوهش‌های مجلس، ریاست این مرکز هم از جایگاه و موقعیت بالایی در ساختار رسمی کشوری برخودار است به گونه ایی که همیشه یک شخصیت شناخته شده در راس این مرکز قرار گرفته است.

علیرضا زاکانی که کاندیدای ریاست جمهوری سیزدهم بود و چهار دور نمایندگی مجلس را در کارنامه خود هم دارد، به مدت ۱۵ ماه ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس را عهده دار بود که بعد از رای شورای شهر تهران به عنوان شهردار تهران از ریاست مرکز پژوهش‌ها و نمایندگی مجلس استعفا داد. اما پس از کناره گیری زاکانی، دکتر قالیباف، رییس مجلس حکم سرپرستی را برای دکتر نگاهداری صادر کرد و روز یکشنبه، ۱۴ شهریور ماه با رای موافق ۱۱ عضو از ۱۲ عضو هیات رییسه مجلس که هیات امنای مرکز پژوهش‌های مجلس هم به شمار می‌آیند، دکتر نگاهداری رسما ریاست مرکز را عهده دار شد.

چنین تغییر و تحولی مخصوصا اعتماد بالای هیات رییسه مجلس به دکتر نگاهداری به اندازه کافی جذابیت دارد. رای نزدیک به صدرصدی اعضای هیات امنا به دکتر نگاهداری نشان از اعتماد و اطمینان اعضای هیات رییسه به ایشان دارد. این اعتماد و اطمینان بالا ریشه در عملکرد دکتر نگاهداری در زمان تصدی ریاست حوزه ریاست مجلس را دارد. دکتر نگاهداری از ابتدای مجلس یازدهم و با حکم دکتر قالیباف مشاور رئیس مجلس و رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی را بر عهده داشت. طی همین مدت شناخت نمایندگان مجلس مخصوصا اعضای هیات رییسه مجلس از دکتر نگاهداری و توانمندی‌های مدیریتی و علمی اش کامل شد. به همین دلیل هم با ریاست او بر مرکز پژوهش‌ها موافقت کردند. قدرت ارتباط موثر با نمایندگان، توانایی مدیریتی در کنار سادگی و پاکدستی از جمله علل و عواملی بود که دکتر نگاهداری را در همین مدت کوتاه به یکی از مدیران محبوب و در عین حال موفق مجلس در دوره یازدهم تبدیل کرد. نکته جالب‌تر اینکه برای اولین بار است که رییس مرکز پژوهش‌ها از میان غیر نمایندگان انتخاب می‌شود.


بیشتر بخوانید: عنابستانی بالاخره از سرباز راهور عذرخواهی کرد


تاکنون ریاست مرکز پژوهش‌های مجلس از میان نمایندگان انتخاب شده است. محمد جواد لاریجانی، محمد رضا خاتمی، احمد توکلی، کاظم جلالی و علیرضا زاکانی روسای پیشین مرکز پژوهش‌ها بوده اند که همزمان نماینده مجلس هم بودند؛ لذا انتخاب دکتر نگاهداری برای ریاست این مرکز پیام‌های خاص خود را دارد و بیش از هر چیز نشانه ایی از توانایی مدیریتی و علمی او بحساب می‌آید. البته دکتر نگاهداری ابتدای مجلس یازدهم پس از آن به سمت مشاور رییس مجلس و رییس حوزه ریاست مجلس انتخاب شد که قرار بود دکتر محسن اسماعیلی این سمت را عهده دار شود، اما بنا به دلائلی عملی نشد. دکتر اسماعیلی در حال حاضر اولین و تنها نماینده غیر روحانی مجلس خبرگان است که سوابقی، چون عضویت در ترکیب حقوقدانان شورای نگهبان در دوره‌های چهارم تا ششم این شورا را در کارنامه خود دارد. پس از روی کار آمدن مجلس یازدهم و عدم عملیاتی شدن ریاست محسن اسماعیلی بر حوزه ریاست مجلس، توجهات به دکتر نگاهداری معطوف شد.

طی سال‌های گذشته دکتر نگاهداری یکی از چهره‌های مورد اعتماد مجموعه اصولگرایی بوده است. از جمله دکتر نگاهداری رییس مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران را در دوره شهرداری قالیباف عهده دار بود. این مرکز تـأمیـن کننده نیـاز‌های پژوهشی و برنامه‌ریزی بـه منظـور پشتیبانی فکری از اقـدامات شهرداری تهران بود و حتی به الگویی برای سایر شهر‌های کشور و کلانشهر‌ها تبدیل شد. بخش مهمی از ارتقای این مرکز در دوره مدیریتی دکتر نگاهداری رخ داد و از آنجا بود که قالیباف به توانایی مدیریتی و علمی نگاهداری پی برد. از دیگر سوابق و فعالیت‌های دکتر نگاهداری می‌توان به نقش راهبردیش در مقام دبیری نقشه جامع علمی کشور اشاره کرد. تدوین این نقشه بسیار مورد توجه و تاکید رهبر معظم انقلاب بود. برای تدوین این نقشه کار گسترده علمی و پژوهشی انجام شد و هدف از تدوین این نقشه هم طراحی راهبرد‌های مشخص برای اهداف علمی وفناوری، اقتصاد وصنعت در افق چشم انداز بیست ساله کشور بود. مشارکت دکتر نگاهداری در تدوین این نقشه آن هم در مقام دبیری تدوین نقشه موجب شد تا آوازه علمی و توانایی مدیریتی دکتر نگاهداری بیش از پیش شود. البته فعالیت‌های علمی و پژوهشی دکتر نگاهداری به این موارد خلاصه نمی‌شود و می‌توان به سوابق ۲۰ ساله اش در شورایعالی انقلاب فرهنگی و همچنین دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد.

دکتر نگاهداری در سمت معاونت پژوهشی کل دانشگاه آزاد و نیز ریاست دانشگاه آزاد علوم پزشکی آزاد اسلامی تهران در دوره دکتر طهرانچی مشغول فعالیت بوده و این سمت را تا خرداد سال ۹۹ عهده دار بود. بررسی سوابق و عملکرد دکتر نگاهداری نشان از آن دارد که در جایگاه شخصیت‌های خودساخته ایی دسته بندی می‌شود که توانسته است با اتکا به توانایی و استعداد‌های شخصی در کنار تلاش گسترده به موفقیت برسد. توانایی شخصی و استعداد ذاتی دکتر نگاهداری در کسب رتبه ۷ کنکور سراسری سال ۱۳۷۱ در رشته علوم تجربی آشکار شد. همچنین او طی تقریبا سه دهه اخیر با اتکا به همین توانایی‌ها و تلاش‌های خستگی ناپذیرش بوده که مورد توجه مدیران ارشد و نهاد‌های علمی و پژوهشی کشور قرار گرفته و توانسته است به سهم خود خدمات شایسته ایی را برای کشور انجام دهد. به خاطر همین ویژگی‌ها بود که به عضویت بنیاد ملی نخبگان کشور در آمد و پیوسته در صدد تقویت بنیه علمی خود برآمده است. در یک جمله می‌توان دکتر بابک نگاهداری را مدیر خود ساخته و به دور از حاشیه و جنجال توصیف کرد که می‌تواند الگویی برای جوانانی باشد که در صدد پیشرفت در مراحل زندگی و خدمت به کشور خود هستند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر