تاریخ انتشار: ۱۹:۲۰ - ۲۰ شهريور ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۷ نظر

طرز تهیه خورش قورمه سبزی جاافتاده و مجلسی خوشرنگ و خوشمزه

خورش قورمه سبزی از محبوب‌ترین خورش‌های ایرانی است که تاریخچه آن به ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال پیش بر می‌گردد که شاید کمتر ایرانی پیدا شود که عاشق این خورش خوشمزه نباشد. خورش قورمه سبزی از اصیل‌ترین غذا‌های ایرانی محسوب می‌شود که در بیشتر نقاط کشورمان با یک دستور خاص تهیه می‌شود.

خورش قورمه سبزی

اقتصاد ۲۴-با موادی که در این دستور آشپزی قرار گرفته است می‌توانید برای ۴ نفر خورشت قورمه سبزی تهیه کنید. در صورتی که می‌خواهید مقداری کمتر یا بیشتری خورش تهیه کنید کافیست مقدار مواد را ضرب یا تقسیم کنید. با آموزش آشپزی خورش قورمه سبزی با پارسی دی همراه باشید.

مواد لازم خورش قورمه سبزی



پیاز بزرگ ۱ عدد
لیمو عمانی ۳ عدد
لوبیا قرمز ۲۰۰ گرم
روغن مایع به اندازه کافی
سبزی خورشتی ۵۰۰ گرم
گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی

طرز تهیه خورش قورمه سبزی


مرحله اول: آماده سازی لوبیا

برای اینکه پس از مصرف خورش قورمه سبزی دچار نفخ در معده نشوید و لوبیا راحت‌تر بپزد، باید از شب قبل لوبیا قرمز را درون یک کاسه آب بخیسانید و در صورت امکان دو یا سه مرتبه آبش را تعویض کنید. این کار علاوه بر اینکه نفخ لوبیا قرمز را می‌گیرد باعث می‌شود لوبیا راحت‌تر و سریعتر نیز پخته شود.


مرحله دوم: تفت دادن پیاز و گوشت


بیشتر بخوانید:دستور تهیه کباب کوبیده با طعمی فوق العاده


برای شروع آشپزی ابتدا پیاز را پوست می‌گیریم و به صورت ریز خرد می‌کنیم. یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می‌دهیم و مقداری روغن داخلش می‌ریزیم. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به همراه کمی زردچوبه اضافه می‌کنیم و کمی تفت می‌دهیم تا پیاز نرم شود، پس از اینکه پیاز نرم شد گوشت خورشتی را پس از شستشو به صورت قطعات یکدست خرد می‌کنیم و به پیاز اضافه می‌کنیم. تفت دادن مخلوط گوشت و پیاز را ادامه می‌دهیم تا رنگ تمام قسمت‌های گوشت تغییر کند و تقریبا سرخ شود.

مرحله سوم: جوشاندن لوبیا قرمز

یک قابلمه کوچک روی حرارت قرار دهید و مقداری آب داخلش بریزید، حرارت را زیاد کنید تا آب سریع به جوش بیاید سپس لوبیا قرمز را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب جوش قرار دهید تا رنگ آن گرفته شود. اگر این کار را نکنید ممکن است رنگ اولیه قرمز باعث کدر شدن رنگ خورش شود.


مرحله چهارم: افزودن لوبیا

پس از اینکار لوبیا قرمز را آبکشی کنید و به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کنید. لوبیا قرمز را هم کمی با مخلوط گوشت و پیاز تفت می‌دهیم سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می‌کنیم و اجازه می‌دهیم گوشت و لوبیا با حرارت بسیار ملایم بپزند.


مرحله پنجم: افزودن سبزی

در مرحله بعد سبزی خورشتی را پس از تمیز کردن و شستشو به صورت ریز خرد می‌کنیم. سبزی را به صورت جداگانه با مقداری روغن در یک تابه مناسب می‌ریزیم و تفت می‌دهیم تا سبزی سرخ شود. هر چقدر رنگ سبزی پر رنگ‌تر شود در پایان کار خورش سیاه‌تر خواهد شد.

البته ابن کار شاید باعث زیباتر شدن خورش شود، ولی باعث می‌شود تمام ویتامین‌ها و مواد معدنی درون سبزیجات از بین برود. پس از اینکه سبزی را خوب تفت دادیم به قابلمه خورش اضافه می‌کنیم. در این مرحله مقداری فلفل سیاه و نمک به خورش اضافه می‌کنیم.


مرحله ششم: پخت خورش قورمه سبزی

اگر در مراحل اولیه پخت خورش نمک اضافه کنیم باعث می‌شود گوشت دیرتر بپزد. لیمو عمانی را باید از قبل با چنگال سوراخ کنیم و درون یک لیوان آب قرار دهیم تا تلخی اش گرفته شود و خورش را تلخ نکند یا می‌توانید لیمو عمانی را از وسط به دو نیم کنید و تخم‌های لیمو را در بیاورید و داخل یک لیوان با آب ولرم بگذارید و روی آن یک قاشق قرار دهید تا کاملا خیس بخورد. پس از اینکه سبزی خورش چند جوش خورد لیمو عمانی را اضافه می‌کنیم. حالا باید اجازه دهیم تا خورش جا بیفتد و آماده سرو شود. هر چقدر خورش بیشتر روی حرارت ملایم بماند بهتر جا می‌افتد. اگر خورش را قبل از اینکه جا بیفتد سرو کنیم آب خورش از دیگر مواد خورش جدا می‌شود و ظاهر زیبایی نخواهد داشت.

نکات پخت خورش قورمه سبزی


روغن انداختن خورش

برای اینکه خورش به خوبی روغن بیندازند باید نکاتی را رعایت کرد. یکی از این نکات این است که سبزی خورشتی به خوبی سرخ شود و نکته دیگر این است که در پایان پخت خورش یک تکه یخ کوچک درون خورش بیندازید. این کار باعث شوک به سبزی خورش می‌شود و به روغن انداختن خورش کمک می‌کند.
سبزی خورش قورمه سبزی

سبزی خورشتی مخصوص قورمه سبزی متشکل از اسفناج، شنبلیله، تره، گشنیز و جعفری است که به راحتی می‌توانید از سبزی فروشی‌ها تهیه کنید. تره زیادی در سبز خورشتی باعث تندی خورش و شنبلیله زیادی در سبزی خورشتی باعث تلخ شدن طعم خورشت می‌شود.

فوت فن‌های طرز تهیه خورش قورمه سبزی

هرچقدر سبزی خورشت قورمه سبزی ریزتر خرد شود بهتر جای می‌افتد در غیر این صورت هرچقدر خورش روی گاز بماند هم جا افتاده نمی‌شود.


نکته مهم در هنگام سرخ کردن سبزی این است که همان ابتدا با ریختن سبزی روغن را اضافه کنید و هم بزنید تا سبزی خوب داخل روغن سرخ شود.


بهتر است از سبزی تازه برای تهیه قورمه سبزی استفاده کنید.
هرچقدر قورمه سبزی کم آب‌تر و غلیظ‌تر شود بهتر است.
بنا به ذائقه و منطقه خود می‌توانید از لوبیا چیتی یا سفید برای تهیه این خورش استفاده کنید.
بهتر است از گوشت گوسفندی برای تهیه خورش قورمه استفاده کنید.
برای روغن بیشتر قورمه سبزی و مقوی شدن آن بهتر است از عصاره قلم استفاده کنید.

منبع: پارسی دی

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
بهار
0
0
يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۰
خودتم فهمیدی چی نوشتی پر از غلط املایی حالم بد شد
ناشناس
0
0
يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۰
زهر مار
مانا
0
0
يکشنبه ۲۱ شهريور ۱۴۰۰
همه تکرارمکررات رو توضیح میدن کاریکه همه بلدن تفت دادن پیاز و اضافه کردن ادویه ها و گوشت وغیره اینها رو همه میدونن اصل کاری ترکیب و مقادیر سبزی‌های قورمه است که طعم خورشت رو تعیین میکنه اون هم بصورت پاک شده که هیچکس به‌ نمی پردازه چون بلد نیستن.
ناشناس
0
0
سه‌شنبه ۲۳ شهريور ۱۴۰۰
سبزی های مورد استفاده رو بنویسید آگه بلدین
سپیده
0
0
چهارشنبه ۲۴ شهريور ۱۴۰۰
سبزی قورمه سبزی شامل تره جعفری گشنیز پرچغندربه مقدارخیلی کم چون ازسرخ شدن سبزی جلوگیری میکندشنبلیله هم به مقدارکم وشوید
تی تی
0
0
پنجشنبه ۲۵ شهريور ۱۴۰۰
عزیزم قورمه سبزی که شوید نمی‌ریزد فقط تره جعفری و کمی شنبلیله و کمی گشنیز
برگ چغندر و اسفناج برای سبزی آش هست
ناشناس
0
0
جمعه ۲۶ شهريور ۱۴۰۰
تره و اسفناج یهکم بیشتر کشنیز و جعفری و شنبلیه من یه مادر بزرگم قرمه سبزی زیاد درست کردم سبزی بیاز و گوشت و قلم گوساله رو باهم بریزیم و خوب تفت بدین دارچین زرچوبه فلفل سیاه و لوبیا رو هم تفت بدین یه قاشق رب گوجه خونگی رو هم تفت بدین تا نصف قابلمه اب چوش بریزین وزیرشو کم کنین یه ساعت مونده لیمو عمان سیا ه که خیس کرده و شستین هم توش بریزین انمو قع این غذا رو با چراغ کرسوز درست میکردن الان رو سه فیتله ای بذارن زیرشم کم کنین این مدلی درست کنین بوی قرمه سبزی تو همه جا میاد و انقدر خوش طعم میشه که نمیدونین سلامت باشین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

واکنش پلیس به خبر کشف ۳۴ جسد در سعادت آباد

منشأ ورود ویروس سرخک به ایران کجاست؟

فیلم/ صحبت‌های عجیب ژیلا صادقی درباره احسان علیخانی

عکس/ چشم انداز زیبا از دشت لار آمل در دامنه دماوند باشکوه

سکته گرمایی را جدی بگیرید!

عکس/ صدیقی از ستاد امر به معروف و نهی از منکر هم کنار رفت

تصاویری هولناک از موذن مسجد صحابه در غزه

فیلم/ دعوا و کتک کاری وسط پخش زنده شبکه خبر

فیلم/ جدیدترین تصاویر از فرود کمک‌های بشردوستانه به غزه قحطی زده

فیلم/ امضای ۱۲ سند همکاری میان ایران و پاکستان

دفتر آیت‌الله سیستانی: استفاده از تصاویر مرجعیت در اماکن عمومی ممنوع است

عکس/ واکنش ضرغامی به استعفای صدیقی

اعلام جزییات حکم اعدام کلاهبردار بزرگ خودرویی

استقلال درحال مذاکره برای خرید سحرخیزان

عکس/ واکنش ضرغامی به استعفای کاظم صدیقی

اعلام آخرین وضعیت مصرف برق در کشور

عکس/ طبیعت بکر و زیبای روستای تاریخی پیچ بن در میان کوه‌های الموت

عکس/ پشت پرده حمله بابک زنجانی به بانک مرکزی

این دو عامل سیاسی برای بازار طلا دردسرساز شدند

ادعایی درباره بازداشت ۴ آمریکایی در ایران

عکس/ تقاطع رویایی ابر و جنگل در ارتفاعات ماسال گیلان

فیلم/ کاشت یک نهال درخت توسط پزشکیان در کاخ نخست وزیری پاکستان

امکان دریافت همزمان ارز اربعین و ارز مسافری برای زائران

عکس/ چهره خندان علی، نرگس ۲۱ سال پیش در پشت صحنه سریال خانه به دوش

وظایف مرکز آمار ایران؛ آمار‌هایی که پایه سیاست‌گذاری هستند

عکس/ نوه تازه به دنیاآمده ابراهیم رئیسی

عکس/ استوری معنادار محمدرضا گلزار برای مخاطب خاص

عکس‌/ ژست‌های جالب مریم معصومی با تیپ لاکچری و تم پرتقالی

فیلم/ تجمع اعتراضی مهندسان ناظر در مقابل شورای شهر تهران

هجوم موج گرمای شدید به ۱۱ استان

قیمت ماهی امروز + جدول

فروش فیلم پیرپسر به مرز ۱۰۶ میلیارد تومان رسید

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

فیلم/ واکنش پزشکیان به صحبت‌های یک روحانی درباره حجاب

معرفی سازمان مناطق آزاد تجاری – صنعتی ایران/نهادی برای فرصت یا تهدید؟

قیمت گوشت گوسفند، گوساله و مرغ امروز

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

اینفوگرافی/ ۱۰ فرمان نجات آب در ایران

حضور قدرتمند مبتکران گلدیران در نمایشگاه صنعت ساختمان مشهد با معرفی نسل جدید چیلرها و سیستم‌های VRF

هزاران نخل سوخته آبادان بیمه نداشتند

عکس/ دزدیده شدن مجسمه ساتوشی در لوگانو سوئیس

تعطیلی ها چقدر به کشور خسارت می‌زند؟/ تبعات اقتصادی تعطیلات ناخواسته

فیلم/ فوران آتشفشان روسیه پس از ۶۰۰ سال سکوت

خریداران مسکن مراقب باشید؛ لیست قیمت‌های واقعی آپارتمان در تهران لو رفت!

حواشی تمام نشده مبینا نعمت زاده ادامه دارد

عبور قیمت دلار از ۹۲ هزار تومان

فیلم/ یورش شهرک نشینان اسراییل به مسجد الاقصی

فیلم/ مبینا نعمت‌زاده: جای پدرم بودم محکم‌تر می‌زدم!

یاسر سانی به استقلال پیوست