اقتصاد ۲۴ - بر اساس گزارشات واصله، شرکت گوگل در هفتههای اخیر برنامکهای موثر و پرکاربرد ایرانی را هدف اقدامات حذفی قرار داده است. این رویه غیر منطقی که از ماه گذشته با حذف پلتفرم روبیکا و ذرهبین شروع شد، علیرغم گمانهزنیهای اولیه مبنی بر وجود منشأ داخلی برای آن، در هفته گذشته به سایر پلتفرمها از جمله پلتفرمهای مطرح دیگری در حوزه صوت و تصویر فراگیر رسید. این اقدام، عملی غیر حرفهای و نشاندهنده رویکرد جانبدارانه علیه مسیر پیشرونده صنعت بومی تکنولوژیهای ارتباطی و رسانهای و با هدف تضعیف حاکمیت رسانهای کشور است.
حوزه فناتحریم (Tech Sanction) که در تضاد با اصل بیطرفی (Neutrality) به عنوان پایه توسعه اکوسیستم مبتنی بر اینترنت است، فقط با توجیه سیاسی در حال پیگیری است و هیچگونه توجیه فنی، حقوقی و عرفی قابل دفاعی ندارد.
این اقدامات نشان میدهد رویه محدود کننده در برابر اپلیکیشنهای ایرانی، مسالهای غیر مرتبط با مسائل داخلی است که مقابله با آن اتحاد و همافزایی و همکاری عمومی را میطلبد. روشن است بهرهبرداری از این مساله جهت استفاده له یا علیه موضوعات داخلی رویکردی اشتباه و هزینهزاست.
ساترا با محکومیت این اقدامات، پیگیریهای خود را در خصوص پلتفرمهای صوت و تصویر حذف شده به صورت جدی دنبال میکند و با توجه به اینکه این سیاستها فقط به حوزه صوت و تصویر فراگیر محدود نشده، با استفاده از ظرفیت وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت امور خارجه، معاونت حقوقی رئیس جمهور و مرکز ملی فضای مجازی، یک حرکت بین دستگاهی را برای احقاق حقوق فعالان تکنولوژی و این صنعت پیگیری میکند.
در اولین اقدام واحد بینالملل ساترا با شروع پیگیریهای حقوقی و بینالمللی، نامهنگاریهای خود را با نهادهای رگولاتوری و قضایی بینالمللی آغاز کرده است و در روزهای آینده نیز اقدامات مقتضی در این خصوص در دستور کار ساترا قرار دارد.