تاریخ انتشار: ۱۱:۰۹ - ۲۵ شهريور ۱۴۰۰
کشف جدید دانشمندان:

انسان‌های ماقبل تاریخ به ندرت ازدواج فامیلی می‌کردند

دانشمندان برای پی بردن به نحوه رابطه میان افراد، یک ابزار محاسباتی جدید برای غربالگری دی‌ان‌ای‌های باستانی طراحی کردند.

انسان‌های ماقبل تاریخ به ندرت ازدواج فامیلی می‌کرده‌اند

اقتصاد ۲۴-دانشمندان در موسسه ماکس پلانک آلمان با بررسی بقایای دی‌ان‌ای انسان‌های متعلق به دوره ۴۵ هزار سال گذشته دریافته‌اند که این افراد به ندرت با یکدیگر ازدواج فامیلی داشته‌اند.
در این تحقیق که با همکاری شماری از پژوهشگران دانشگاه شیکاگو آمریکا انجام شده است، دانشمندان پس از تجزیه و تحلیل ژنوم هزار و ۷۸۵ انسان ماقبل تاریخی متوجه شده‌اند که تنها ۳ درصد (معادل ۵۴ نفر) این افراد دی‌ان‌ای مشترک حاکی از ازدواج اجدادشان با بستگان نسبی درجه اول (نظیر عموزاده‌ها یا خاله‌زاده‌ها) دارند.
این عدد بسیار کمتر از تعداد ازدواج‌های فامیلی در جهان امروزی است که بیش از ۱۰ درصد کل ازدواج‌ها را شامل می‌شود.
بنابر این پژوهش مشخص شده کسانی که از والدینی با ازدواج فامیلی متولد شده‌اند عموما ۴۶۰۰ تا ۳۵۰۰ سال پیش در استپ پونتیک-کاسپین، دشت پهناوری از کرانه‌های شمالی دریای سیاه تا شرق دریای خزر و در واقع از غرب اوکراین امروزی تا غرب قزاقستان کنونی امتداد دارد، زندگی می‌کرده‌اند.
دانشمندان برای پی بردن به نسبت خانوادگی انسان‌های ماقبل تاریخ مشخصه موسوم به آر. او. اچ (ROH) طولانی، یا همان «نقشه‌یابی ژنتیکی هموزیگوسیتی»، استفاده می‌کنند که نشان می‌دهد آیا والدین خویشاوند بوده‌اند یا نه.
دانشمندان برای پی بردن به نحوه رابطه میان افراد، یک ابزار محاسباتی جدید برای غربالگری دی‌ان‌ای‌های باستانی طراحی کردند. این روش از روی بررسی زنجیره توارث مشخص می‌کند اجداد چقدر به لحاظ فامیلی با یکدیگر نزدیک بوده‌اند.
از آن‌جا که کیفیت دی‌ان‌ای‌های به دست آمده از استخوان‌های انسان‌های ماقبل تاریخی ضعیف است، محققان با تکنیک جدید و با استفاده از کیفیت بالای دی‌ان‌ای‌های نسل‌های بعدی نقاط مفقود ژنوم‌ها را بازسازی و پر می‌کنند.

هارالد رینگ باوئر از موسسه انسان‌شناسی تکاملی ماکس پلانک در لایپزیگ آلمان و محقق ارشد این پروژه می‌گوید: «با استفاده از این تکنیک جدید ما می‌توانیم کار غربالگری ژنوم‌های باستانی را ۱۰ برابر موثرتر نسبت به گذشته انجام دهیم.»
روش جدید علاوه بر شناسایی روابط خویشاوندان نزدیک، به محققان اجازه می‌دهد تا ارتباطات پیش‌زمینه‌ای در جوامع را نیز مطالعه کنند.
پژوهشگران می‌گویند افزایش جمعیت جوامع باستانی و پدیده شهرنشینی که با انقلاب کشاورزی در ۱۰ هزار سال پیش همراه بود باعث تنوع رابطه‌ها و زوال بیشتر ازدواج‌های فامیلی شده است. چرا که این ازدواج‌ها پیش از آن اکثرا در جوامع کوچک با افراد محدود و بین نزدیکان رواج داشته است.
نتایج تحقیق تازه در نشریه علمی «ارتباطات نیچر» منتشر شده است.

یورونیوز

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ عراقچی: قرار بود طرح خودمان را به آمریکا ارائه دهیم

بستن تنگه هرمز؛ بحران در بازار انرژی جهان و صف آرایی کشورهای منطقه برابر ایران/ چرا این تهدید در شرایط فعلی خطرناک‌تر از همیشه است؟

بورس برای سه روز تعطیل شد

سرمربی جدید استقلال مشخص شد

قیمت دلار در آستانه جهش تازه، درهم در مرز روانی

فیلم/ نوبخت: باید در دفاع از کشور منسجم و یک نظر باشیم

اینفوگرافی/ کدام کشور‌ها بیشترین فروش را به اسرائیل دارند؟

فیلم/ حمله اسرائیل به صنایع الکترونیک شیراز بامداد امروز

اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات درباره تردد‌های مشکوک کامیون‌ها

بازگشت حجاج ایرانی به کشور از مرز زمینی عراق

فیلم/ عراقچی: دولت آمریکا باید موضع خود را اعلام کند

عکس/ واکنش سامان قدوس به حمله اسرائیل به ایران

واکنش بازار ارز ایران در سه درگیری مهم منطقه چه بود؟

۶ راهکار برای سرکوب استرس در شرایط جنگ

فیلم/ عراقچی: اسرائیل از همه خطوط قرمز عبور کرد

بازداشت ۲ اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران

برگ برنده ايران در جنگ پتروشیمی ها چیست؟

واکنش بیت‌کوین به جنگ ایران و اسرائیل

پیش بینی وضعیت بورس پس از حمله اسرائیل به ایران

کشتار غیرنظامیان ایران در حملات کور اسرائیل

صف‌آرایی دیپلماتیک علیه تجاوز نظامی به ایران/ حمله همزمان اسرائیل به حاکمیت ملی، امنیت منطقه‌ای و قوانین بین‌المللی

فیلم/ عملیات‌های موساد چگونه انجام می‌شود؟

در دومین روز نبرد ایران و اسرائیل چه گذشت؟

موشک تل‌آویو وسط میز مذاکرات؛ نقشه اسرائیل در بستن پنجره دیپلماسی میان تهران- واشنگتن عملیاتی شد

پرواز ققنوس‌وار موشک‌های ایرانی

عکس/ واکنش مهدی ترابی به حمله اسرائیل

نگهبانی از میراث در زمان جنگ؛ کنوانسیون‌های بین‌المللی درباره حفظ میراث‌فرهنگی در رویارویی‌های نظامی چه می‌گویند؟

تعطیلی خط منتهی متروی تهران به فرودگاه مهرآباد

فیلم/ ضرغامی: پهپادهای ما داخل تل‌آویو پاتیناژ می‌کنند

شی جین پینگ، مردی که از چوپانی به رهبری دومین اقتصاد بزرگ جهان رسید/ از کارزار مبارزه با ببر‌ها و مگس‌ها تا درون اندیشه اقتصادی رئیس جمهور چین

تغییر زمان واریز حقوق خرداد ۱۴۰۴ بازنشستگان

اسرائیل به کدام پالایشگاه‌های ایران حمله کرد؟

فیلم/ هشدار هواشناسی از روز دوشنبه ۲۶ خرداد

اعتراف تل‌آویو به ناتوانی در برابر ایران

بورس دوشنبه تعطیل می‌شود؟

فیلم/ محل اصابت موشک ایران به جنوب تل‌آویو

خیز ۱۰ هزار تومانی دلار

عکس/ پوستر فدراسیون والیبال برای دیدار ایران و اوکراین

شرایط جدید فروش اقساطی محصولات اکستریم + جدول خرداد ۱۴۰۴

تاثیر تنش‌های خاورمیانه بر قیمت نفت در بازارهای جهانی

تعویق سه هفته‌ای امتحانات پایان ترم دانشجویان

طلا و سکه در آستانه یک جهش قیمتی

عکس/ سرلشکر باقری در کنار یک فرمانده لبنانی

به تأسیسات نفتی نزدیک نشوید

اقتصاد جنگی باید در راستای تامین معیشت مردم مدیریت شود

فیلم/ شدت تخریب در اسرائیل پس از پاسخ موشکی ایران

خبر مهم وزیر کشاورزی از وضعیت ذخایر کالای اساسی

اولین واکنش نتانیاهو پس از حمله بزرگ موشکی ایران

عکس/ استوری احساسی رضا یزدانی در واکنش به حملات اسرائیل

زمان واریز یارانه نقدی خرداد ۱۴۰۴ تغییر کرد؟