تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۰۶ مهر ۱۴۰۰

کارگران ایرانی به ارزان‌خوری روی آورده‌اند

مشکلات اقتصادی و رشد تورم سالیانه و عدم تناسب دستمزد کارگران و کارمندان، بازنشستگان و ... با این تورم موجب شده است تا روز به روز سفره گروه بزرگی از مردم کوچک و کوچک‌تر شود، این موضوع علاوه بر مشکلات اجتماعی، زنگ خطر افزایش بیماری‌های متابولیکی را به دلیل تغذیه نامناسب به صدا درآورده است.

معیشت کارگران ایرانی

به گزارش جامعه ۲۴-  کوچک شدن سبد معیشتی مردم به ویژه کارگران موجب شده است تا مسائلی مانند تغذیه، آموزش به فرزندان، سلامت، تفریح و سایر نیاز‌های اجتماعی آنان در حاشیه قرار بگیرد و از سوی دیگر مسائلی مانند آسیب‌های اجتماعی آنان را مورد تهدید قرار دهد.

سوء تغذیه در هفت دهک جامعه

دو نهاد وزارت رفاه و مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش‌های جداگانه‌ای نسبت به سوء تغذیه در میان حداقل ۷ دهک جامعه هشدار داده‌اند.

وزارت رفاه اجتماعی در گزارشی اعلام کرده است مصرف گوشت در کلیه دهک‌ها نصف شده و در سال ۹۸ نسبت به سال ۹۰ مردم کمتر برنج، مرغ و لبنیات می‌خورند.

همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی اعلام کرده است ۷ دهک درآمدی در ایران دچار سوء تغذیه هستند به طوری که میانگین حداقل کالری موردنیاز روزانه بر مبنای گزارش وزارت بهداشت دو هزار و ۳۶۷ کالری در روز است، اما براساس گزارشی که مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر کرده در سال ۹۷ فقط سه دهک بالایی جامعه توانسته‌اند کالری موردنیاز روزانه خود را دریافت کنند. به عبارت دیگر هفت دهک جامعه، کمتر از استاندارد اعلامی وزارت بهداشت کالری مصرف کرده‌اند.

سال گذشته نیز گزارشی منتشر شد که نشان از کاهش قدرت خرید برخی از افراد جامعه می‌داد که به جای گوشت، اسکلت مرغ و گوسفند را ترجیح می‌دهند.

ارزان خوری به جای درست خوری در میان کارگران ایرانی

فرامرز توفیقی، نماینده کارگران در شورایعالی کار با بیان اینکه گزارش‌های مرکز پژوهش‌های مجلس یا وزارت کار امر جدیدی برای فعالان کارگری نیست و حدود ۱۰ سال است که این آمار و ارقام را اعلام کرده‌اند، گفت: مصرف پروتئین‌ها، سبزی، میوه و برخی از اقلام خوراکی روز‌به روز در میان قشر کارگر کمتر و کمتر می‌شود.

وی افزود: یکی از مسائل دیگر جایگزین کردن این اقلام خوراکی از سوی جامعه کارگری است، این افراد به شدت به ارزان‌خوری روی آورده‌اند. مثلا این افراد گا‌ها نمی‌توانند پیتزای ۹۰ هزار تومانی بخرند و به فرزندانشان بدهند بلکه پیتزای ۱۴ هزار تومانی را که در برخی از جا‌ها تهیه و به فروش می‌رسد می‌خرند، محتویات این پیتزا مشخص است، یا یک پرس کباب کوبیده ۸۰ هزار تومانی را نمی‌توانند تهیه کنند بلکه کباب کوبیده ۱۵ هزار تومانی را تهیه می‌کنند.


بیشتر بخوانید: دستمزد کارگران کفاف هزینه‌های چند روز آن‌ها را می‌دهد؟


افزایش بیماری‌های متابولیکی ناشی از سوء تغذیه

توفیقی ادامه داد: این ارزان خوری موجب شده است تا بیماری‌های متابولیکی و بیماری‌های وابسته به سبد غذایی به شدت در کشور رایج شود. نرخ سکته‌های قلبی، تسلب شرایین، کبد چرب و بیماری‌های مفسلی به شدت در قشر میان‌سال افزایش پیدا کرده است. عمده این مسائل به غذایی که افراد مصرف می‌کنند باز می‌گردد. ظرف ۵ سال آینده نیز بیماری‌های متابولیکی به شدت در کشور افزایش پیدا خواهد کرد.

این فعال کارگری یادآور شد: به دلیل اضافه‌کار و چند شغله بودن بسیاری از زوج‌ها دچار طلاق عاطفی شده‌اند چرا که زمانی ندارند با هم صحبتی داشته باشند، نهایتا گفت‌گوی این‌ها ۴۵ دقیقه تا یک ساعت در روز است، این طلاق‌های عاطفی نرخ طلاق واقعی را افزایش داده و حتی منجر به خیانت‌های خانوادگی، خشونت‌های خانگی، رویکرد خانواده گریزی و دین‌گریزی در میان جوان‌ها شده است.

حذف واسطه گری و شایسته کردن کار

نماینده کارگران در شورایعالی کار با اشاره به آمار مرکز پژوهش‌های مجلس اظهار کرد: این مرکز به جای اینکه در راستای تفکر صاحبان سرمایه و اتاق بازرگانی حرکت کند باید به موضوع مزد منصفانه و کار شایسته فکر کند. به جای اینکه تمام فشار خود را بر روی سرکوب مزدی بگذارد و ادعا کند مزد، مشکل کارفرما است، بیاید راستی آزمایی کرده و قیمت تمام شده کالاها را محاسبه کند. این مرکز بیاید هزینه‌های سربار و مبادله را که ناشی از دلال بازی، واسطه‌گری و رانت خواری در این کشور است، را محاسبه، مدیریت و حذف کرده و آن را در دستمزد محاسبه کند.

وی ادامه داد: کشور‌های مترقی این واسطه گری و دلالی را حذف کرده و آن را به سهم دستمزد اختصاص داده‌اند به همین دلیل دستمزد ۶۰ درصد بیشتر از قیمت تمام شده کالا است. با حذف دلالی و واسطه‌گری که سهمی در تولید ناخالص ملی ندارد، کار، شایسته می‌شود، دستمزد منصفانه شده، جامعه چابک و قدرت خرید مردم بالا می‌رود، وقتی قدرت خرید بالا رفت چرخ صنعت می‌چرخد و رونق می‌یابد.

توفیقی در پایان تاکید کرد: اگر کار شایسته شود، نیاز نیست کارگر دو تا سه شغل داشته باشد و آسایش و آرامش خود را به خطر بیندازد، چرا که آنقدر بهره‌وری بالا می‌رود که حتی اضافه‌کار حذف می‌شود، چون اصلا نیاز نیست که این کار را انجام دهد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

تکلیف حضور احمد نوراللهی در پرسپولیس مشخص شد

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز پنجشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۴ + جدول

عکس/ واکنش کاربران فضای مجازی به گاف ایران اینترنشنال در مورد فرزند رهبر انقلاب

عکس دیده نشده و عاشقانه از بازیگر زن لیسانسه‌ها و برادرش

عکس/ ظاهر اردشیر زاهدی همسر اول شهناز پهلوی ۲۴ سال پیش در ایام پیری

عکس/ آیت الله جنتی ۴۴ سال پیش در کنار رهبر انقلاب و هاشمی رفسنجانی

اینفوگرافی/ درصد رشد جمعیت در ایران، اروپا، آمریکا و خاورمیانه

عکس/ حضور بازیکنان تیم والیبال بانوان ایران در امامزاده صالح

عکس/ محمدرضا پهلوی و دخترش شهناز ۶۷ سال پیش در هواپیمای شخصی اش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آمریکا از تشدید فشار حداکثری بر ایران خبر داد

ممنوعیت سگ‌گردانی به جنوب تهران رسید

فیلم/ لحظه پیدا‌شدن پیکر الهه حسین‌نژاد

فیلم/ عموی الهه حسین نژاد: شایعه نیاز مالی ما کذب است

بازداشت یک ساکن قدس شرقی به اتهام همکاری با ایران

فیلم/ شرط عجیب مارادونا برای مصاحبه با خیابانی

عراقچی: پیروی از فتوای رهبر درباره سلاح هسته‌ای وظیفه ماست

عکس/ پرچم پرسپولیس روی مزار الهه حسین‌نژاد

تمرینات تیم ملی پیش از دیدار با کره شمالی

عکس/ کلاهبرداری به‌عنوان خانواده الهه حسین‌نژاد

آقای گل ترکیه در آستانه پیوستن به پرسپولیس

وتوی آمریکا آتش‌بس غزه را خاموش کرد

پیشنهاد پناهندگی روسیه به ایلان ماسک

هفته‌ای خنک در انتظار تهرانی‌ها

وزیر دفاع آمریکا: امیدوارم ایران برنامه هسته‌ای‌اش را جمع‌آوری کند

آخرین خبر در مورد طارمی و آینده‌اش در اینتر

ورود ۱۲ هزار زائر اربعین به کشور

واکنش محسن برهانی به ممنوعیت سگ‌گردانی

واکنش آذری جهرمی به اختلافات ترامپ و ایلان ماسک

واکنش مایلی‌کهن به جنجال در تیم دوومیدانی

فیلم/ روبرتو مانچینی به اسرائیل: کودکان را نکشید

فیلم/ لحظات دلهره آور نجات سرنشینان قایق غرق شده در کرمانشاه

روایت آسوشیتدپرس از پیش‌نویس قطعنامه تروئیکا و آمریکا

نایب‌قهرمان کیک‌بوکسینگ ایران دار فانی را بدرود گفت

فیلم/ آبروریزی بزرگ مجری صداوسیما روی آنتن زنده

عکس/ کشورهایی که از ژوئن ۲۰۲۵ می‌توانند بدون ویزا به چین سفر کنند

فیلم/ عشق ابدی یا عشق آبکی؛ برنامه پر بار برای سلامت جنسی

فیلم/ حجاج لاکچری قطری در مکه

آمریکا دوباره ایران را تحریم کرد

گروسی: سایت‌های هسته‌ای ایران غیرقابل نابودی‌اند

فیلم/ واکنش اعتراض‌آمیز اکرم عفیف به شعارهای هواداران قطری علیه ایران

واکنش رئیس جبهه اصلاحات به قتل الهه حسین‌نژاد

توضیح اسنپ درباره استفاده قاتل الهه حسین‌نژاد از این پلتفرم + عکس

موفقیت فیلم ایرانی دامجی در جشنواره ژاپن

گزارش فایننشال تایمز: ترامپ اروپا را از پرونده ایران حذف کرد

واکنش تند رسایی به سخنان همتی

سازمان غذا و دارو: این فرآورده‌ها ممنوع شدند

ترافیک سنگین در محورهای شمالی

عکس/ هویدا در حال بوسیدن دست فاطمه پهلوی؛ دهه ۱۳۴۰

عکس/ حضور سردار قاآنی و محسنی اژه‌ای در صف اول نماز عید قربان

یک امضا تا معرفی سرمربی جدید استقلال

فیلم/ فیلم تشییع پیکر الهه حسین‌نژاد

عکس/ کودکی مهناز زاهدی در آغوش مادربزرگش ۶۴ سال پیش

ترامپ و ایلان ماسک؛ از دوستی تا دشمنی

فرآیند ثبت خسارت ناشی از قطع برق چگونه است؟

آخرین مهلت انتخاب رشته آزمون ارشد چه زمانی است؟

ممنوعیت فعالیت مسافرکش های شخصی بدون مجوز

عاطفه رضوی کیست؟ / همه نقش‌های ماندگار بازیگر سریال کیمیا

عکس/ یک نانوایی قاجاری دوکاره ۱۳۰ سال پیش در تهران

معرفی سلاح ضد تانک MBT LAW؛ تکنولوژی مرگبار ارتش بریتانیا