تاریخ انتشار: ۰۹:۰۹ - ۰۸ مهر ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
اقتصاد ۲۴ خروج سامسونگ از ایران را بررسی می‌کند:

شرکت سام: بنا بر تظلم خواهی باشد، حرف برای گفتن زیاد داریم

برخی تولیدکنندگان لوازم خانگی در حالی در مورد بازگشت سامسونگ و ال جی کاسه چه کنم دست گرفته اند و مخالف حضور دوباره این شرکت‌ها در ایران اند که مدیر ارتباطات گروه سام اعلام کرد این گروه در راستای سیاست‌های کلان صنعتی کشور، از بازگشت و همکاری مجدد با سامسونگ در قالب شریک تجاری و تولید مجدد محصول نهایی استقبال می‌کند. این در حالی است که گلدیران در مورد بازگشت ال جی به ایران سکوت پیشه کرده و بر سیاست انگلیسی‌ها در این مقوله اصرار می‌ورزد.

شرکت سام الکترونیک

اقتصاد ۲۴ - میناسادات حسینی: گروه سام و گلدیران که روزگاری دست به تولید مشترک با این غول‌های کره‌ای سامسونگ و ال جی زدند تاکنون نسبت به بازگشت این شرکت ها سکوت پیشه کرده و نسبت به بازگشت شرکای سابق خود بی تفاوت بودند. اینک احسان فدایی، مدیر ارتباطات سام در مورد بازگشت شریک تجاری این گروه می‌گوید: ما خواهان ادامه همکاری با سامسونگ در قالب شریک تجاری هستیم هرچند پیش از شروع این همکاری باید تکلیف خسارت‌های قطع همکاری در شرایط تحریم مشخص شود.

حاجی‌هایی که تلویزیون سوغات می‌آوردند

مدیر ارتباطات گروه سام به اقتصاد ۲۴ گفت: اگر فشار برای ورود محصولات خارجی نبود، ما هنوز در حال ساخت پنل و ماکت و قالبی که مرحوم برخوردار در دهه ۵۰ برای تولید تلویزیون‌های رنگی پارس وارد ایران کرد، بودیم.

احسان فدایی ادامه داد: مردم بعد از انقلاب و به خصوص در انتهای دهه ۶۰ و شروع دهه هفتاد در دوره ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی و توسعه روابط با خارج، زمانی که برای زیارت به مکه می‌رفتند سوغات با خود تلویزیون می‌آوردند. تلویزیون‌های سوغاتی به تدریج مردم را با تکنولوژی روز دنیا آشنا کرد؛ بنابراین این نیاز در مردم شکل گرفت و بازار تلویزیون‌های رنگی با برند سامسونگ و سونی در ایران پرتقاضا شد و به همین دلیل بازار قاچاق تلویزیون در کشور داغ شد.

آغاز واردات قانونی تلویزیون‌های سامسونگ

این فعال صنعت لوازم خانگی گفت: تعدادی از افرادی که در آن زمان سبقه فعالیت در صنعت لوازم خانگی را داشتند، دور هم گرد آمدند و شروع به واردات قانونی تلویزیون‌های سامسونگ کردند. این فرایند ادامه داشت تا زمانی که مرحوم هاشمی رفسنجانی مشوق‌هایی را برای شرکت‌های وارداتی ایجاد کرد تا در داخل به سمت تولید محصول بروند.

فدایی این اقدام را اولین گام برای تشکیل گروه سام دانست و گفت: در دهه ۷۰ سنگ بنای سام الکترونیک ما گذاشته شد. در همان سال‌ها سام الکترونیک قالب‌هایی برای تولید تلویزیون و دستگاه‌های تزریق پلاستیک را وارد کرد که هنوز در خطوط ما به عنوان آرشیو و سندی بر فعالیت تولیدی ما موجود است.

شرکت سام: بنا بر تظلم خواهی باشد، حرف برای گفتن زیاد داریم

افتتاح خطوط تولید تلویزیون سام الکترونیک

مدیر ارتباطات شرکت سام با بیان اینکه بخش تزریق در این شرکت از نیمه دوم دهه ۷۰ آغاز به کار کرد، گفت: سال ۷۶ بود که نیرو‌های ایرانی مشغول به کار شدند و دستگاه‌ها به تدریج از کره خریداری شد و شرکت سام به عنوان شریک تجاری سامسونگ شروع به فعالیت کرد؛ بنابراین شرکت سام به عنوان یک شریک تجاری، قراردادی را با سامسونگ منعقد کرد.

فدایی به اقتصاد ۲۴ گفت: سام الکترونیک به طور رسمی در سال ۱۳۷۶ و با تولید تلویزیون آغاز به کار کرد؛ اما، چون شریک تجاری سامسونگ بود می‌بایست با گرید مورد اعتماد و اعتبار سامسونگ و تحت استاندارد این غول کره‌ای تولید می‌کرد.

مسیر مشترک سام الکترونیک و سامسونگ در ایران

مدیر ارتباطات شرکت سام با بیان اینکه پیمانکاران و تامین کنندگان شرکت سام الکترونیک برای حضور در پروسه تولید نهایی محصول باید استاندارد لازم سامسونگ را رعایت می‌کردند، گفت: شرکت سام در دهه ۸۰ نماینده انحصاری سامسونگ در ایران شد به این عنوان که تولید، توزیع و خدمات پس از فروش سامسونگ در ایران را اخذ کرد و سام سرویس به عنوان یک مزیت رقابتی برای محصولات این برند جهانی، در کشور راه اندازی شد.

فدایی با بیان اینکه این کار باعث افزایش اشتغال مستقیم سام از چند صد نفر در دهه هفتاد به بالغ بر چهار هزار نفر در خطوط تولید طی چند سال شد، گفت: در اواخر دهه ۸۰ مجلس مشوق‌هایی را تحت عنوان قانون رفع موانع تولید مصوب کرد و بدین ترتیب سام وارد بخش تولید لوازم خانگی نیز شد؛ در حالی که پیش از این در بخش تولید تلویزیون و لوازم صوتی و تصویری فعال بود. بدین ترتیب خط تولید گروه برودتی‌ها و شوینده‌ها در گروه سام با خرید دستگاه‌های مدرن و به روز از کمپانی سامسونگ با نام «خطوط تولید امام رضا (ع)» راه اندازی شد.

شرکت سام: بنا بر تظلم خواهی باشد، حرف برای گفتن زیاد داریم

چرا ایران هاب منطقه‌ای سامسونگ نشد؟

مدیر ارتباطات شرکت سام با بیان اینکه کنترل کیفی محصولات شرکت سام در اختیار نمایندگان سامسونگ در ایران بود، به اقتصاد ۲۴ گفت: نمایندگان سامسونگ در ایران اجازه نمی‌دادند که در شرکت سام، محصول خارج از استاندارد جهانی این شرکت تولید و عرضه شود و ما در صورتی اجازه داشتیم از پیمانکاران داخلی استفاده کنیم که استاندارد‌های مورد تایید سامسونگ را داشته باشند و همین موضوع باعث شد، سال‌ها مصرف کننده ایرانی کالای سامسونگ را با بالاترین کیفیت، استاندارد جهانی و خدمات پس از فروش قانونی در کشور خود تهیه کند؛ اتفاقی که متاسفانه به دلیل عدم کنترل کیفی در صنعت خودرو اتفاق نیفتاد.

فدایی با بیان اینکه با راه اندازی خطوط تولید لوازم خانگی در شرکت سام، قرار بود ایران هاب منطقه‌ای سامسونگ شود، گفت: در سال ۹۸ در کنار کارخانه تکوین (گروه شوینده و برودتی سام) زمین لازم خریداری و سوله‌ها نصب شد تا خطوط تولید اسپلیت شرکت سام نیز راه اندازی شود، اما این خطوط تولید هرگز افتتاح نشد، زیرا تحریم دامان ایران را گرفت.

تنگ‌تر شدن حلقه تحریم صنعت لوازم خانگی ایران

مدیر ارتباطات شرکت سام در تشریح دلایل رفتن سامسونگ و ال جی از ایران گفت: برخلاف بسیاری از ادعاها، اولین دلیل خروج غول‌های کره‌ای از بازار ایران به امنیت این کشور بازمی گشت. امنیت کره جنوبی توسط نیرو‌های آمریکایی تامین می‌شود که اگر تغییری در این فرایند ایجاد شود امنیت این کشور توسط کره شمالی به خطر می‌افتد پس اولویت آن‌ها بازی در زمین آمریکا شد.

فدایی دلیل دوم ترک بازار ایران ازسوی کره ای‌ها را بازار گسترده آمریکا در مقابل بازار کوچک ایران می‌داند و می‌گوید: اگر حجم و ظرفیت بازار تلویزیون ایران را با آمریکا مقایسه کنیم در بهترین حالت تقاضای خرید تلویزیون در کشور در طول یک سال به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاه نمی‌رسد که ۷۰ درصد این بازار در قبضه سامسونگ و ال جی بود و ۳۰ درصد در سایر برندها؛ بنابراین سامسونگ و ال جی حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه تلویزیون را به صورت سالانه به ایران می‌فروختند؛ در حالی که تقاضای تلویزیون در آمریکا به ۸۰ میلیون دستگاه در سال می‌رسد.

شرکت سام: بنا بر تظلم خواهی باشد، حرف برای گفتن زیاد داریم

واکنش شرکت سام به بازگشت سامسونگ به ایران

مدیر ارتباطات شرکت سام در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه موضع گروه سام در مورد بازگشت سامسونگ به ایران چیست، گفت: شرکت سام دستگاه‌های سامسونگ را وارد ایران کرد تا بتواند تحت لیسانس سامسونگ لوازم خانگی تولید کند؛ بنابراین بزرگ‌ترین متضرر از رفتن سامسونگ شرکت سام است نه شرکت‌هایی داخلی که اکنون فریاد تظلم خواهی سر داده اند. پس از رفتن سامسونگ از ایران، سام نمی‌توانست دستگاه‌های خریداری شده را دور بریزد، زیرا هزاران میلیارد تومان را صرف واردات دستگاه ها، ایجاد زیر ساخت لازم و آموزش نیروی انسانی کرده بود.

فدایی با بیان اینکه رفتن سامسونگ از ایران به نفع برند‌های ایرانی لوازم خانگی شد، گفت: اسنوا، دوو، امرسان، هیمالیا و.. از اول با ساپلایر‌های چینی کار می‌کردند بنابراین قطعات و قالب‌های این شرکت‌ها تعریف شده بود و با تحریم هم خللی در تولید آن‌ها پیش نیامد، چون مسیر قبلی همچنان ادامه داشت؛ ولی شرکت سام، چون قطعات و مواد اولیه را باید تنها از تامین کننده سامسونگ تهیه می‌کرد، دیگر نمی‌توانست با این شرایط ادامه بدهد، زیرا یا باید خط تولید را تغییر می‌داد که امکان پذیر نبود و یا باید پروسه طراحی و تولید محصول با استفاده از ساپلایر‌های مشابه و هماهنگ با استاندارد‌های تعریفی خود را آغاز می‌کرد که این جریان هم زمان بر بود.

دو راهه سام برای ادامه تولید لوازم خانگی

مدیر ارتباطات شرکت سام در مورد ادامه تولید شرکت سام در دوران تحریم گفت: راهی که شرکت سام در پیش گرفت، استفاده از شرکت‌های دانش بنیان ایرانی بود تا با دستگاه‌های موجود و ساپلایر‌های چینی که هنوز تمایل برای فروش قطعه به تولیدکنندگان لوازم خانگی ایرانی داشتند محصول برند سام را تولید کند.


بیشتر بخوانید: واکنش ها به بازگشت ال جی و سامسونگ چه بود؟


به گفته فدایی، متضرر اصلی تحریم‌ها و رفتن سامسونگ «شرکت سام» است نه تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی که اکنون فریاد سر داده اند، زیرا این شرکت‌ها در واقع برندگان تحریم اند. تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی از نبود غول‌های کره‌ای سود کردند، زیرا بازار از رقیب اصلی خالی شد و امروز دلیلی بر تظلم خواهی آن‌ها باقی نمی‌ماند. قطعاً اگر باید خسارت پرداخت و حمایتی انجام شود، این گروه در اولویت است چرا که به امید یک فعالیت اقتصادی مولد، میلیارد‌ها سرمایه گذاری شخص حقوقی در این جریان از بین رفت و به معنای واقعی امنیت سرمایه گذار ایرانی متلاشی شده است.

شرکت سام: با واردات محصولات کامل سامسونگ مخالفیم

در سال‌های پیش از تحریم، شرکت سام با استفاده ازقطعات باکیفیت و گرید یک سامسونگ که از تامین کنندگان مورد تایید این شرکت در چین، اندونزی، مالزی و سنگاپور وارد می‌شد به تولید می‌پرداخت، اما پس از تحریم، شرکت‌های بزرگ و معتبر این حوزه قطع همکاری کردند و همه تولیدکنندگان لوازم خانگی ایرانی مجبور به ادامه تولید با قطعات پیممانکاران متعدد و متفاوت چینی شدند.

مدیر ارتباطات شرکت سام با بیان این مطلب ادامه داد: تولیدکنندگان داخلی لوازم خانگی ۳۰ تا ۷۰ درصد قطعات خود را از چین وارد می‌کنند. بالاترین میزان واردات قطعه در صنعت تلویزیون است. زیرا پنل که اصلی‌ترین قطعه تلویزیون به شمار می‌رود، کاملا وارداتی است و در ایران هیچ گاه تولید نخواهد شد. البته ادعای چند وقت پیش یکی از برند‌های ایرانی در مورد «تولید پنل» صرفاً یک شعار تبلیغاتی بدون پشتوانه عملیاتی بود چرا که تحت هیج شرایطی انجام چنین پروسه‌ای نه امکان تکنولوژیکی و نه صرفه اقتصادی دارد و این اقدام در کلین روم آن شرکت نمایشی از روند مونتاژ پنل است. ُ

فدایی به اقتصاد ۲۴ گفت: اگر تحریم‌ها برداشته شود بدون تردید شرکت سام از همکاری مشترک با سامسونگ به عنوان شریک تجاری در همان قالب گذشته استقبال می‌کند. اما این گروه به شدت با واردات محصول کامل سامسونگ با تعرفه‌های فعلی مخالف است، زیرا اگر محصولات کامل سامسونگ حتی با قیمت مشابه برند ایرانی در بازار عرضه شود، تجربه ثابت کرده مصرف کننده داخلی در مقام انتخاب، تمایلی به برند ایرانی نشان نمی‌دهد.

خطوط تولید شرکت سام الکترونیک

قاچاق لوازم خانگی از طریق اشخاص حقیقی و حقوقی صاحب نفوذ

حجم انبوه لوازم خانگی قاچاق در بازار نشان دهنده این است که این میزان از لوازم از طریق کولبران و تعاونی‌های مرزنشین وارد نمی‌شود. در واقع این حجم سنگین قاچاق توسط مجموعه‌هایی که با اعمال نفوذ به راحتی مسیر‌های قانونی و دستگاه‌های نظارتی را دور می‌زنند، وارد می‌شود و بدنامی اش برای کوله بر بینوا می‌ماند.

فدایی با بیان این مطلب، پول مورد استفاده در قاچاق لوازم خانگی را پول‌های کثیف و خاکستری نامید و گفت: اگر واردات لوازم خانگی ممنوع شود قاچاق آن افزایش می‌یابد، زیرا مردم و فروشندگان از کالای قاچاق استقبال می‌کند. این در حالی است که مردم متضرران اصلی ممنوعیت واردات هستند، زیرا کالا‌های بدون گارانتی یا جنس فیک می‌خرند.

مدیر ارتباطات شرکت سام با بیان اینکه بخشی از تولیدکنندگان داخلی و خارجی لوازم خانگی، محصول بدون برند تولید می‌کنند، گفت: لوگویی روی این لوازم خانگی ثبت می‌شود که خریدار خواهان آن است بنابراین این کالا‌ها تقلبی و فیک هستند، اما برای خرید آن مبلغ کالای اصلی پرداخت می‌شود.

تعیین عوارض چند برابری گمرکی برای واردات کامل لوازم خانگی

مدیر ارتباطات شرکت سام با بیان اینکه نمی‌توان واردات را ممنوع کرد، گفت: اگر قرار باشد لوازم خانگی به صورت محصول کامل وارد شود می‌بایست این کار با اعمال تعرفه‌های سنگین گمرکی باشد تا تولیدکننده داخلی قدرت رقابت با لوازم خانگی برند‌های جهانی این صنعت را داشته باشد. در این حالت هم دولت عوارض خود را دریافت می‌کند، هم مصرف کننده کالای با تکنولوژی روز دنیا و متنوع را در بازار رویت می‌کند و در نهایت تولیدکنندگان داخلی نیز مجبور می‌شود بخش تحقیق و توسعه خود را توسعه دهند تا از گردونه رقابت و تامین سطح مطالبات و ذائقه مخاطب عقب نمانند. در سوی دیگر بازی نیز، تعرفه سنگین گمرکی، رقابت لوازم خانگی داخلی و خارجی را ممکن می‌سازد.

فدایی در تشریح این درخواست گفت: به عنوان مثال با وضع تعرفه سنگین گمرکی تلویزیون ۵۰ اینچی یک برند ایرانی ۱۰ میلیون و برند سامسونگ ۳۰ میلیون قیمت می‌خورد. پس مردم برای خرید قدرت انتخاب دارند و در عین حال برای خرید لوازم خانگی ایرانی به دلیل مزیت قیمت پایین ترغیب می‌شوند.

نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
نمایندگی سامسونگ
0
0
شنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۰
تعمیر لباسشویی سامسونگ شرق تهران
تعمیر لباسشویی سامسونگ غرب تهران
تعمیر سامسونگ
شماره تلفن سامسونگ
شماره نمایندگی سامسونگ
نمایندگی سامسونگنمایندگی سامسونگ در تهران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس‌های تولد ۲۴ سالگی باران خانم سریال گردن‌زنی

استوری معنادار معاون سابق پرسپولیس علیه درویش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس

با همت و تلاش، کارنامه درخشانی را در ویترین نگاه مردم بگذاریم

آتش‌سوزی مهیب در یکی از بیمارستان‌های مشهد

فیلم/ اولین تصاویر از محل ترور دو قاضی در تهران

آینه صنعت پتروشیمی در ایران پتروکم/ شریعتمداری صدای صاحبان صنایع را شنید

تأکید محمد کبیری بر میزبانی شایسته از گردشگران نوروزی کیش

عکس/ حرم حضرت معصومه (س) در دوران قاجار ۱۲۹ سال پیش

حضور بیمه البرز در نمایشگاه تخصصی صنایع دریایی و دریانوردی ایران

فیلم/ برف شمال تهران را سفیدپوش کرد

عکس/ مکان حمله تروریستی به ۲ قاضی دیوان عالی

برگزاری دومین نشست تخصصی کنفرانس بین المللی فناوری با مشارکت بیمه البرز

واکاوی ابعاد ممنوع‌التصویری رییس دولت اصلاحات با اظهارات تازه حسن روحانی؛ چه کسی سیدمحمد خاتمی را ممنوع‌التصویر کرد؟

ورود اتباع ایرانی و مسافران اسرائیلی به سوریه ممنوع شد

بیانیه قوه قضائیه درباره ترور دو قاضی دیوان عالی

فیلم/ ماجرای ترور قاضی رازینی ۲۶ سال پیش

فیلم/ جشن تولد غم‌انگیز ماه‌چهره خلیلی با حضور پسرش

عکس/ واکنش حسام الدین آشنا به ترور سه قاضی در تهران

عکس/ نقش برجسته غزال در کاخ داریوش شوش بازماند از ۳۰۰۰ سال پیش

عکس/ ژست بامزه رُز و جک در پشت صحنه تایتانیک ۲۸ سال پیش

عکس/ قاب خانوادگی منوچهر وثوق در کنار پدرش ۷۶ سال پیش

هدیه ۵۰ میلیارد تومانی شیخ اماراتی به سردار آزمون+ عکس

قیمت جدید دام زنده ۲۹ دی‌ماه ۱۴۰۳ + جدول

جزییات تیراندازی و شهادت دو قاضی مقابل کاخ دادگستری

حال و هوای تشییع نمادین پیکر حضرت زینب (س)

بازیکن آرژانتینی در آستانه جدایی از استقلال

عکس/ قاب جذاب آناهیتا درگاهی و رویا جاویدنیا در ۳۷ و ۵۹ سالگی

عکس/ حمله مسلحانه به ۳ قاضی در دیوان عالی کل کشور

عکسی پرحاشیه و دیدنی از ملاقات پزشکیان و رئیس جمهور ترکمنستان

تیر اندازی مقابل کاخ دادگستری در میدان ارک

حمله تند کیهان به خودکشی ابراهیم نبوی

عکس/ تولد عجیب ابرا سریال یاغی در ۲۴ سالگی

عکسی پرحاشیه و با جزییات از ۵۵ سال پیش تهران

شکست سنگین پروژه درویش در پرسپولیس

افزایش قیمت مسکن در مکران نتیجه شایعه انتقال پایتخت

عکس/ جشن عروسی شاهرخان خان ۳۴ سال پیش

عکس/ کولاک سردار آزمون و مهدی قایدی در لیگ امارات

اختصاص ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون یورو به واردات خودرو

مسکن ملی با قیمت هر متر ۵۰ میلیون تومان

قیمت‌های نجومی و عجیب خانه‌های کم‌متراژ در تهران

پرسپولیس فرمول قهرمانی لیگ را می‌داند

فیلم/ استقبال لبنانی‌ها از امانوئل ماکرون با شیرینی فرانسوی

عکس/ یک استقلالی در تیم جدید فرهاد مجیدی

افشای قتل‌های فجیع سه خواهر توسط برادر در بروجرد

عکس/ تمرین پدر و پسری علیرضا بیرانوند

خط و نشان کریم باقری برای رضا درویش

انباشت زباله بحران بزرگ در مازندران

قاتل پس از رضایت اولیا دم در خواب سکته کرد