اقتصاد۲۴، محمد آیتی: رمزارز یکی از گونههای دارایی دیجیتال است که از فناوری رمزنگاری در طراحی آن استفاده شده و معمولاً به صورت نامتمرکز اداره میشود. رمزارزها معمولاً به صورت غیرمتمرکز کنترل میشوند و از اینرو در بسیاری موارد مقابل نظامهای بانکداری متمرکز قرار میگیرند.
علیرغم اینکه ظهور و بروز این گونه دارایی به سالها قبل برمیگردد و بسیاری از کشورهای دنیا به طور ویژه بر روی آن متمرکز شدند، اما به نظر میرسد در ایران همچنان رفتارهای دوگانهای با این پدیده صورت میگیرد که بیتردید این رفتارها به واسطه خلاء قانون است.
در همین رابطه، محمدرضا پورابراهیمی رییس کمیسیون اقتصادی مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: ما باید رمزارزها را به عنوان یک پدیدهای که پیرامون ما است، بپذیریم. کتمان این موضوع، مشکلی را حل نمیکند، بلکه مدیریت در این بخش را باید اصلاح کرد.
وی افزود: اعضای کمیسیون اقتصادی پس از مدتها بحث و بررسی گزارش تبصره ۱ ماده ۴۵ که در خصوص وضعیت صنعت استخراج رمزارزهای جهان روا و مبادلات داخلی آن در کشور است را آماده و در اواخر شهریورماه گذشته در صحن مجلس قرائت شد. ما به طور جدی دنبال این هستیم که این واقعیت پذیرفته شود و با قانونگذاری، چالشهای پیشروی آن را حل و فصل کنیم.
بیشتر بخوانید: وزیر دارایی زیمباوه: فرار از ارزهای دیجیتال غیرممکن است
نماینده کرمان در خصوص اینکه چرا در دولت قبل رمزارزها به نتیجه نهایی نرسید؟ گفت: دولت قبل در این رابطه پای کار نیامد و خیلی از جاها موضوع را کتمان کردند که به اعتقاد من، به خاطر اشراف نداشتن آنها به این موضوع تخصصی بود.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: انشاالله به زودی قانون رمزارزها تصویب و اجرا شود تا بتوانیم از این ظرفیت در دوران تحریم به راحتی استفاده کنیم؛ موضوعی که متاسفانه سالها از آن غفلت شده است.
در همین خصوص، حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رییسه مجلس به اقتصاد۲۴ گفت: اینکه باید رمزارزها را پذیریم یک واقعیت غیرقابل انکار است. همین که در مجلس یازدهم گزارش تبصره ۱ ماده ۴۵ قرائت شد، یعنی ارادهها بر پذیرش این پدیده است.
وی در پاسخ به اینکه چرا در دولت قبل رمزارزها تعیین تکلیف نشد؟ گفت: در دولت و مجلس قبل، در قالب مقررات کارهایی صورت گرفت، اما اکنون به دنبال قانونگذاری در این حوزه هستیم.