تاریخ انتشار: ۰۹:۴۱ - ۱۸ مهر ۱۴۰۰

قیمت‌های گوشی‌های پرچمدار در ایران

با رونمایی اخیر اپل از آی‌فون‌های یک ترابایتی، حالا پای گوشی‌های ۹۰ میلیون تومانی نیز به بازار ایران باز شده است. گوشی‌هایی که طرفداران خاص خود را دارد و فقط تعرفه گمرکی آنها، معادل خرید یک گوشی هوشمند با امکانات متعارف از برندی مانند شیائومی است.

قیمت‌های گوشی‌های پرچمدار در ایران

اقتصاد ۲۴- گوشی‌های پرچمدار برند‌های مختلف، معمولا قیمتی بین ۸۰۰ تا ۱۸۰۰ دلار دارند، اما نرخ بالای ارز در ایران باعث‌شده این گوشی‌های جدید، بسیار بالاتر از توان خرید عموم جامعه قرار بگیرند و به کالایی نسبتا لوکس تبدیل شوند. البته قیمت دلاری این گوشی‌ها تنها دلیل گران تمام‌شدن آن برای مصرف‌کننده نیست؛ زیرا بررسی‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد برخی از این گوشی‌ها بین ۱۰ تا ۳۰ میلیون تومان گران‌تر از معادل ارزش دلاری‌شان در بازار ایران فروخته می‌شوند.

قیمت‌های گوشی‌های پرچمدار در ایران

حضور آی‌فون‌۱۳ در بازار ایران

اواخر شهریور‌ماه بود که اپل از سری جدید آی‌فون‌های خود یعنی آی‌فون‌۱۳ رونمایی کرد. هر ساله پس از رونمایی مدل‌های جدید آی‌فون، تا اواسط آبان‌ماه واردات مدل‌های مختلف این گوشی‌ها آغاز می‌شود و این آی‌فون‌های جدید در سطح انبوه در اختیار خریداران قرار می‌گیرند. با این حال برای پاسخ به تقاضای طرفداران پروپاقرص اپل که برای رونمایی از مدل‌های جدید و خرید فوری آن لحظه‌شماری می‌کنند، همیشه تعداد معدودی در فاصله کوتاهی از رونمایی به بازار کشور وارد می‌شود و با قیمتی اندکی بالاتر در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد. اکنون آی‌فون‌های ۱۳ نیز در بازار ایران چنین وضعیتی دارند و برخی فروشندگان با وارد کردن تعدادی معدود، آن‌ها را عرضه می‌کنند. حتی گمرک نیز با آگاهی از چنین تقاضایی، هزینه تعرفه گمرکی این گوشی‌های جدید را رسما اعلام کرد.

طبق اعلام شرکت اپل، آی‌فون‌های ۱۳، بسته به مدل و ظرفیتی که دارند بین ۷۰۰ تا ۱۴۰۰ دلار قیمت گذاری شده‌اند. آی‌فون‌۱۳ پرومکس با ظرفیت یک ترابایت، امسال گران‌ترین مدل آی‌فون‌۱۳ به‌حساب می‌آید. اکنون قیمت یک گوشی آی‌فون‌۱۳ با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایتی در بازار ایران، چیزی در حدود ۳۶ میلیون تومان است و آی‌فون‌۱۳ پرومکس یک ترابایتی که شاید انگشت‌شمار در بازار موجود باشد، بیش از ۹۰میلیون تومان قیمت گذاری می‌شود.

پرچمداران دیگر برند‌ها

برند‌های دیگر مانند سامسونگ، شیائومی و هوآوی نیز با چند مدل گوشی پرچمدار در بازار ایران حضور دارند. پرچمداران فعلی سامسونگ را می‌توان گوشی‌های گلکسی زد فولد‌۲، گلکسی زد فلیپ‌۲ و گلکسی S۲۱ Ultra به‌حساب آورد. زد فولد ۲ که گران‌ترین گوشی حال‌حاضر سامسونگ است و بسته به ظرفیت و مشخصات، بین ۱۱۰۰ تا ۲۵۰۰ دلار قیمت دارد، با قیمت حدود ۴۵ میلیون تومان در بازار ایران به فروش می‌رسد. گوشی اس ۲۱ اولترا نیز حدود ۳۴ میلیون تومان در بازار ایران قیمت دارد.

پرچمداران برند شیائومی را می‌توان MiMixFold و Xiaomi Mi ۱۱ Ultra به‌حساب آورد. گوشی اول که در رده گوشی‌های تاشو این برند است و در بازار ایران بسیار کم‌تعداد است، حدود ۴۱میلیون تومان قیمت دارد و دومی با قیمت حدود ۴۳ میلیون تومان به فروش می‌رسد. حضور برند هوآوی در مدت اخیر نسبت به قبل اندکی کمرنگ‌تر شده است. پرچمدار فعلی برند هوآوی در ایران را می‌توان گوشی P۴۰ Pro ۵G به‌حساب آورد. این گوشی با قیمتی حدود ۲۳میلیون تومان در بازار ایران به فروش می‌رسد.

قیمت واقعی گوشی‌ها

با وجود آنکه اضافه شدن عوارض و تعرفه‌های گمرکی، درصدی به قیمت نهایی گوشی مصرفی ایرانیان می‌افزاید، اما قیمت‌های فعلی گوشی‌های موبایل (خصوصا آی‌فون‌های جدید) در بازار ایران، بیش از چیزی است که انتظار می‌رود. هزینه تعرفه‌های گمرکی و مالیات ارزش‌افزوده را می‌توان معقول‌ترین سربار قیمت موبایل در بازار ایران به‌حساب آورد. در محاسبه تعرفه واردات، به میزان ۴‌درصد قیمت ثبت‌شده گوشی در سامانه گمرک بابت حقوق و عوارض گمرکی لحاظ می‌شود و یک‌درصد اضافه نیز حق هلال‌احمر در نظر گرفته می‌شود؛ یعنی در مجموع ابتدا یک هزینه معادل ۵‌درصد قیمت دلاری گوشی بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی لحاظ می‌شود. از سوی دیگر، برای محاسبه ۹‌درصد ارزش‌افزوده نیز باید مجموع قیمت دلاری گوشی و هزینه نقل و انتقال درج شده در فرم‌ها را در نظر گرفت و سپس بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی محاسبه کرد. برای برخی واردکنندگان تازه‌کار، ممکن است هزینه ۲ تا ۴‌درصدی دیگری نیز بابت مالیات کارت بازرگانی لحاظ شود، اما واردکنندگان باسابقه از این درصد معاف هستند. در مجموع طبق اعلام واردکنندگان گوشی موبایل، تمامی هزینه‌های سرباری که به قیمت یک گوشی اضافه می‌شود، ماکزیمم به ۱۶‌درصد قیمت دلاری گوشی می‌رسد. این هزینه با ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت می‌شود.


بیشتر بخوانید: آیفون ۱۳ به بازار ایران رسید


قرار بود از ابتدای سال‌جاری، ۵‌درصد عوارض گمرکی (یا به بیان بهتر همان ۴ به‌علاوه یک درصد) به ۱۲‌درصد افزایش پیدا کند، ولی این امر هنوز عملی نشده است. از سوی دیگر نیز قرار بود مبنای محاسبه قیمت، قیمت ارز درج شده در سامانه خاصی قرار گیرد و این طرح نیز هنوز عملی نشده و واردکنندگان علی‌الحساب به روال قبل واردات را انجام می‌دهند و احتمالا مابه‌التفاوت این موارد از آن‌ها اخذ شود.

اختلاف قابل‌توجه هزینه واقعی با قیمت بازار

همان‌طور که در بالا ذکر شد، حداکثر هزینه سرباری که ممکن است به یک گوشی موبایل وارد شود ۱۶‌درصد است که این هزینه بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی از واردکنندگان اخذ می‌شود. مشاهده می‌شود حتی اگر هزینه سربار را با قیمت ارز روز محاسبه و به قیمت دلاری گوشی اضافه کنیم، باز هم عدد به‌دست‌آمده چیزی بسیار پایین‌تر از قیمت فروش در بازار ایران به‌حساب می‌آید.

برای اینکه بتوان قیمت آی‌فون‌۱۳ در بازار را محاسبه کرد، باید حدود ۱۶‌درصد به معادل ریالی قیمت آی‌فون‌۱۳ اضافه کرد. مثلا طبق اعلام اپل، آی‌فون‌۱۳ با ظرفیت ۱۲۸ گیگ، ۸۴۹ دلار قیمت دارد. اگر ۱۶‌درصد شامل انواع تعرفه‌های گمرکی، حمل و... به این مبلغ اضافه شود، ۹۸۵ دلار می‌شود. با ضرب قیمت روز دلار (مثلا ۲۸ هزار تومان)، قیمت نهایی آی‌فون‌۱۳ با ظرفیت ۱۲۸گیگ در بدترین حالت (با احتساب ۱۶ درصد سربار براساس نرخ ارز روز) چیزی در حدود ۲۷ میلیون و ۵۰۰‌هزار تومان می‌شود؛ با این‌حال اکنون این گوشی در بازار فعلی به دلیل کم‌بودن تعداد و خاص بودن شرایط، با قیمتی در حدود ۳۶میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به‌فروش می‌رسد.

برای محاسبه قیمت آی‌فون‌۱۳ که به روش مسافری وارد شود نیز باید دقیقا به روشی مشابه آنچه بالا ذکر شد، عمل شود. پیشتر در واردات گوشی به روش مسافری، مالیات ارزش‌افزوده اخذ نمی‌شد، اما اکنون تمامی هزینه‌های سربار، مانند واردات رسمی از طریق واردکنندگان خواهد بود و معافیت گمرکی واردات مسافری گوشی از بین رفته است.

در مجموع برای محاسبه قیمت آی‌فون‌۱۳ مسافری نیز باید حدود ۱۶‌درصد قیمت دلاری گوشی بر مبنای ارز ۴۲۰۰ تومانی، به قیمت نهایی آی‌فون‌۱۳ اضافه شود. طبق اعلام گمرک، هزینه عوارض گمرکی گوشی‌های جدید آی‌فون بسته به مدل و ظرفیت بین سه و نیم میلیون تا ۷ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان است.

برخی فروشندگان، اختلاف قیمتی موجود در قیمت واقعی گوشی‌ها و قیمت آن‌ها در بازار ایران را ناشی از لزوم تامین این کالا از طریق چندین واسطه می‌دانند. آن‌ها معتقدند با توجه به تحریم ایران، امکان خرید مستقیم از فروشندگان رسمی وجود ندارد و با هدف دور زدن این تحریم‌ها باید مثلا ۵ واسطه در این میان قرار گیرند. با این‌حال برخی دیگر معتقدند این اختلاف قیمتی معقول نیست و حاصل موج‌سواری و سودجویی برخی فروشندگان از تقاضا در بازار است.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

عکس/ زیبایی حیرت انگیز پاییز در کلیبر آذربایجان شرقی

عکس/ بازار فرش هزار رنگ و دیدنی شهر تبریز

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟

فیلم/ پزشکیان: در آموزش ما عدالت نداریم

سیستان و بلوچستان ارزان ترین استان کشور

آخرین عکس از چارلی چاپلین ۲ ماه قبل مرگش

اینفوگرافی/ محبوب‌ترین برند‌های موبایل در جهان

واردات دوباره گوشت قرمز تنظیم بازاری از افریقا

بی‌محلی دلار آزاد به افزایش نرخ نیما

واکنش فوری وزیر کار به حذف یارانه‌ها

مشترکان پر مصرف گاز نقره داغ می‌شوند

بهای نفت در بازار جهانی افزایشی شد

خاموشی‌های بخش خانگی کمتر خواهد شد

طلا باز هم اوج گرفت

اعلام زمان تحویل واحد‌های نهضت ملی مسکن

فیلم/ سرلشکر سلامی: مطمئن باشید از اسرائیل انتقام می‌گیرم

تصویری وحشتناک از برخورد موتورسوار با عابرپیاده!

با ۲۰ هزار میلیارد تومان کاسبی فیلترینگ چه کارهایی می‌توان کرد؟/ کاسبان فیلترینگ؛ تراژدی میلیاردی در سایه سیاست‌های محدودکننده!

واکنش رئیس دانشگاه آزاد به ماجرای دختر علوم و تحقیقات

واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو

عکس/ حرکت زیبای رسول خادم به مناسبت روز مرد

بیانیه ایران درباره قطعنامه شورای حکام

عکس / ابعادِ دم هواپیمای لجستیک سی۵

عکسی متفاوت از مسعود پزشکیان در سیستان و بلوچستان

عکس/ استوری سیدحسین حسینی برای امیر قلعه‌نویی

عکس/ آرامگاه شیخ صفی الدین اردبیلی

فیلم/ جشن تولد امیر قلعه نویی در کنار پسرش

فیلم/ حضور پزشکیان در گردهمایی سراسری مسئولین بسیج دانشجویی

آزمایش HIV محرمانه و رایگان است

عکس/ عیدی و پاداش کارگران ۳۰ سال پیش

چرا علیرضا بیرانوند افت کرد؟

کدام کشورها به قطعنامه علیه ایران رأی مثبت دادند؟

واکنش سازمان ملل به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت

احتمال نیمکت نشینی علیرضا بیرانوند

عکس/ استوری مسعود ریگی برای هواداران پرسپولیس

فیلم/ برف روبی در گردنه عسل‌کشان کوهرنگ

قیمت بیت کوین ترمز برید

پیش بینی قیمت خودرو در هفته ابتدایی آذر