اقتصاد ۲۴- محمود احمدینژاد در مصاحبهای گفت: ما یک اشکال کلی داریم و آن این است که از این منابع درست استفاده نمیکنیم و این منابع نمیتواند به هم گره بخورد و کشور را جلو ببرد.
علت اصلی آن هم همین مطلبی است که عرض کردم یعنی آن نقطه هدف، اگر هم روشن است، برای عدهای خاص روشن است. برای همه کسانی که میخواهند فعالیت کنند روشن نیست، چون روشن نیست، راههای رسیدن به آن هم روشن نیست. هر کس از یک مسیری میرود. یک نفر میخواهد ایران را ژاپن اسلامی کند، یکی میخواهد ایران را آمریکا کند، یکی آلمان و ... و این یعنی پراکندگی منابع.
نظام تصمیم گیری هم در کشور ما یک نظام مبتنی بر منطق تصمیم گیری نیست. چون ما برای تصمیم گیری دانش داریم که محصول تجربیات تاریخ است که البته عقلانی هم هست که هر مجموعه تصمیم گیری، باید سلسله مراتبی باشد، توازن اختیار و مسئولیت در آن برقرار باشد و شفاف باشد.
بیشتر بخوانید: احمدینژاد فایزر زده است؟
وقتی اینها بهم میخورد، شما منابع، نیروی انسانی و شرایط خوبی دارید، ولی قادر به هدفگذاری و تصمیم گیریهای خوب نیستید. این یک مقدار اقتصاد ما را رنج میدهد و شرایط مردم را در یک سختی قرار داده است که امیدوارم اصلاح شود. باید برگردیم به یک منطق و آن منطق عقلانیت است.
عقلانیت را که نمیشود کنار زد، باید از عقلانیت تبعیت کنیم. ایران ظرفیت آن را دارد که خیلی زود خودش را به سطح کشورهای درجه اول دنیا برساند. این ظرفیت واقعا موجود است. شاید ۴۰ سال هم فرصت خوبی بود، اگر جنگ را کنار بگذاریم، فرصت خوبی بود، اما به نظر میرسد از این فرصتها درست استفاده نشد.
منبع: کانال دولت بهار