![قیمت خودروهای سایپا + جدول](/files/fa/news/1403/11/28/798924_722.jpg)
به گزارش جامعه ۲۴ - در روزهای گذشته ضروری بودن تزریق دوز سوم واکسن کرونا از سوی برخی از متخصصان عنوان شده است. از سوی دیگر گفته میشود که واکسنهای کرونا باید هر سال دو بار تکرار شوند چرا که ایمنی واکسنها ممکن است پس از شش ماه کاهش پیدا کند.
کاهش ایمنی واکسنها در کنار بروز واریانتهای جدید این احتمال را به وجود میآورد که در صورت عدم تجدید واکسیناسیون، ابتلا به بیماری و بروز پیکهای جدید کرونا اجتناب ناپذیر باشد.
از سوی دیگر اعلام افزایش سطح واکسیناسیون و درآمدن شهرها از رنگهای قرمز و نارنجی، موجب ساده انگاری در رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی مردم شده است؛ این موضوع با تداوم کرونا این خطر را به وجود میآورد که مردم از وضعیت خسته شده و آنها هم در صف مخالفان واکسیناسیون قرار بگیرند.
احسان آقاپور، دکترای سلامت اجتماعی با اشاره به اهمیت همراه کردن مردم برای اجرای دقیق پروتکلهای بهداشتی و برنامه واکسیناسیون عمومی اظهار کرد: با توجه به اینکه اصولا فعالیتهای اجتماعی از اعتماد اجتماعی منبعث میشوند تمامی مسئولان موظف هستند اعتماد اجتماعی را در موضوع واکسیناسیون پیگیری کنند.
بیشتر بخوانید: اجباری شدن واکسیناسیون کرونا؛ مخالفان و موافقان چه میگویند؟
وی افزود: یکی از شاخصهای ارتقای اعتماد اجتماعی، اعلام آمارهای دقیق واکسیناسیون، اثرگذاری، پیشگیری از مرگ و ابتلا است و در نهایت باید نتایج آن از سوی مجامع علمی تأیید و اعلام شود.
عضو هیئت علمی وزارت بهداشت بیان کرد: مردم اعتماد بسیار بالایی به جامعه پزشکی کشور دارند و میتوانند بالاترین سطح مشارکت را هم با این جامعه داشته باشند.
وی ادامه داد: یکی از ایراداتی که در جامعه وجود دارد این است که ما هیچ مسألهای را به صورت دقیق برای مردم بیان نمیکنیم بلکه به صورت شعاری اثرگذاری واکسن را بیان کرده و میگوییم این کار را میکند و آن کار را میکند که این یک تبلیغات پوچ بوده و عملا تأثیری بر روی اعتماد اجتماعی آنها نمیگذارد.
آقاپور با تأکید بر اینکه نگاه به تداوم واکسیناسیون تا ریشهکن شدن بیماری باید یک نگاه علمی منبعث از فضای علمی جامعه باشد، گفت: مشارکت مردم در این دوره و هم در دورههای آینده نیازمند اعتماد اجتماعی بسیار بالایی است.
وی افزود: علاوه بر طرح مسائل مرتبط با واکسیناسیون، واقعیتها و دیتاهای آن نیز باید به صورت علمی و به زبان ساده توسط مسئولین مرتبط به مردم گفته شود و این موضوعات اعتماد عمومی را بالا میبرد.
این دکترای سلامت اجتماعی یادآور شد: ما چند مرحله را باید برای گسترش واکسیناسیون در فضای اجتماعی، ملاک قرار دهیم که نخستین آن جلب مشارکت خود مردم است. به اعتقاد من هر امر اجتماعی باید از بطن همان اجتماع آغاز شود، اگر واکسیناسیون نیز با همکاری خود مردم باشد و خود آنها را به عنوان عاملی برای تشویق سایرین در واکسن زدن دعوت کنیم مطمئنا مشارکت مردم هم بالا میرود.
وی ادامه داد: در کشور ما جلب مشارکت رخ نمیدهد بلکه برخی از مخصصان با موضعی از بالا میخواهند تزریق واکسن را به ذهن مردم فرو کنند؛ این خطای بزرگی است. شعور عامه هیچگاه هیچ چیزی را به صورت اجباری قبول نمیکند مگر اینکه خود آنها را وارد گود کرده و از همین افراد برای تشویق سایر مردم استفاده کرد.
آقاپور تأکید کرد: فضای سلامت جامعه به گونهای طراحی شده است که تنها برخی از افراد میآیند و امر و نهی میکنند. این امر و نهی ممکن است بری یکسری از افراد جواب دهد، اما نمیتواند عامه را قانع کند. زمانی میتوان از امر و نهی برای مردم استفاده کرد که خود آنها هم مشارکت داشته و گوشهای از کار را بگیرند و باز هم تأکید میکنم دادههای علمی هم همزمان برای مردم تشریح شود.
وی یادآور شد: وقتی هیچ دادهای به صورت مستقل منتشر نشود و فقط مسئولان آن را بازگو کنند مردم هم اعتماد نمیکنند و احساس میکنند واکسیناسیون به آنها تحمیل میشود که این امر نتیجه منفی در برخواهد داشت.