اقتصاد ۲۴- روند نزولی شاخص بورس که با فروش اوراق دولتی در بازار سهام آغاز شده بود اکنون تشدید شده است. احتمال کاهش قیمت دلار به دلیل جدیتر شدن مذاکرات، دخالتهای دستوری پی در پی مرتبط با بازار سهام و مهمتر از این دو عامل، فروش اوراق دولتی دست به دست هم دادهاند تا بار دیگر سهامداران شاخص افت شدید شاخص بورس باشند.
بار دیگر شوک در بازار سهام. این بار ریزش بیش از یک درصدی در تنها یک ساعت و سقوط شاخص بورس به کانال ۱٫۳ میلیون واحدی.
هشت کارشناس بازارهای مالی به پیشبینی بازار سهام پرداختهاند که مختصر آنها را در زیر میخوانید:
نیما میرزایی: اگر دلار در امسال به ۳۰ هزار تومان افزایش پیدا کند، بهترین بازار سالهای آینده بازار سهام خواهد بود، اما در مقطع فعلی مهترین ریسک این بازار فروش اوراق دولتی است. تا پایان امسال شاخص با برجام احتمالا ریزش داشته باشد و بعد تا ۱٫۵ میلیون واحد تا پایان سال ممکن است برسد. بدون برجام هم با حفظ روند فعلی ممکن است تا پایان امسال شاخص کل بورس به رقمی بین ۱٫۶ میلیون تا ۱٫۸ میلیون واحد برسد.
مریم محبی: در کوتاهمدت به بازار سهام چندان خوشبین نیستم، اما در بلندمدت مثلا سال ۱۴۰۱ شاید اوضاع بهتر شود.
میلاد صادقی: نقطه تعادلی در شاخص کل بورس ۱٫۴ میلیون واحد است و ممکن است شاخص تا ۱٫۷ میلیون واحد هم افزایش پیدا کند، اما بعد از آن تا پایان سال احتمالا به ۱٫۵ میلیون واحد برسد. جهش بورس ممکن است از سال ۱۴۰۳ شروع شود.
مجتبی دیبا: به نظر میرسد کف شاخص کل ۱٫۴ میلیون واحد باش و سقف رشد آن تا پایان سال ۱٫۷ میلیون واحد است.
بیشتر بخوانید:کدام سهامداران منتظر سود نقدی باشند؟
نیما آگاهی: تا پایان امسال حداقل شاخص کل به ۱٫۶ میلیون تا ۱٫۷ میلیون واحد میرسد، اما اگر قیمتگذاری دستوری برداشته شود تا دو میلیون واحد هم محتمل است منتها اگر قیمتگذاری دستوری برداشته شود.
محمد حشمتی: در حال حاضر ارزانترین دارایی بازار سهام است، اما بعید است شاخص تا پایان سال به دو میلیون واحد برسد و احتمالا تا پایان امسال تا ۱٫۷ میلیون رشد کند.
علی صادقین: شاخص بورس با روند فعلی احتمالا تا پایان امسال به رقمی بین یک میلیون و ۳۵۰ هزار واحد تا ۱٫۵ میلیون واحد برسد.
مهدی سماواتی: به نظر میرسد شاخص کل بورس تا پایان امسال نوسانی معادل منفی ۱۰ تا مثبت ۲۰ درصد نسبت به مقطع کنونی را تجربه کند.