تاریخ انتشار: ۱۱:۱۴ - ۱۲ آبان ۱۴۰۰

وحشت به جان بورس های جهانی

شاخص‌های کلان اقتصادی در بسیاری از نقاط بار دیگر رو به وخامت رفته اند و این بدان معناست که احتمال تداوم شرایط اضطراری کرونایی حتی تا سال آینده چندان دور از ذهن نخواهد بود.

بورس

اقتصاد ۲۴- در هشداری آشکار برای اقتصاد آمریکا، شاخص خوش بینی به اقتصاد این کشور تا پایان ماه اکتبر به ۴۳.۹ واحد رسیده که این رقم ۳.۸ درصد کمتر از رقم ثبت شده در ماه قبل است. با توجه به این روند انتظار می‌رود ورود جریان سرمایه‌های جدید به بخش‌های مختلف اقتصادی آمریکا کندتر شده و دولت مجبور شود به طور مستقیم نقدینگی بیشتری به بازار‌ها تزریق کند. کار بررسی لایحه پیشنهادی دولت برای تخصیص یک تریلیون دلار اعتبار در مجلس سنا به زودی آغاز می‌شود.

شاخص‌های بورسی آمریکا تحت تاثیر افزایش سوددهی شرکت‌های بزرگ این کشور در وضعیت خوبی قرار دارند تا جایی که بیشتر شاخص‌ها اکنون به قله خود از ماه نوامبر سال قبل تاکنون رسیده اند. با این حال نگرانی از تورم و اخلال در زنجیره تامین کماکان روی رفتار معامله گران سایه انداخته است. در همین زمان و با افزایش سهام شرکت‌های بزرگ، مایکروسافت در حال تبدیل شدن به یک غول ۲.۵ تریلیون دلاری است و تسلا نیز به جمع شرکت‌های یک تریلیونی پیوسته است.

با بازگشت زندگی به سطح عادی در نقاط مختلف جهان، رشد اقتصادی در شماری از کشور‌ها رو به بهبود است: مرکز آمار فرانسه اعلام کرد در سه ماهه سوم سال جاری، متوسط رشد اقتصادی این کشور ۳.۰ درصد اندازه‌گیری شده است که ۰.۹ درصد بیشتر از نرخ پیش‌بینی شده قبلی و ۲.۱ درصد بیشتر از رشد اقتصادی ثبت شده این کشور در سه ماهه قبلی بوده است. بر مبنای سالانه نیز متوسط رشد اقتصادی فرانسه در ۱۲ ماه منتهی به سپتامبر مثبت ۱.۷ درصد اندازه گیری شده است.

وزارت بازرگانی آمریکا آمار اولیه رشد اقتصادی سه ماهه سوم امسال را اعلام کرد که بر این اساس نرخ رشد اقتصادی این کشور مثبت ۲.۰ درصد اندازه گیری شده که این رقم ۴.۷ درصد کمتر از رشد سه ماهه قبل و ۰.۷ درصد کمتر از نرخ رشد پیش بینی شده قبلی بوده است. این رشد اقتصادی که چهارمین رشد فصلی متوالی ثبت شده این کشور بوده است، بیش از همه تحت تاثیر رشد بخش سرمایه گذاری ثابت قرار گرفته که رشد آن ۴.۱ درصد اندازه گیری شده است.

شاخص‌های کلان اقتصادی در بسیاری از نقاط بار دیگر رو به وخامت رفته اند و این بدان معناست که احتمال تداوم شرایط اضطراری کرونایی حتی تا سال آینده چندان دور از ذهن نخواهد بود. صندوق بین المللی پول در گزارش جدیدی با ابراز نگرانی شدید از روند صعودی تورم از کشور‌های عضو گروه ۲۰ خواسته است تا با همکاری یکدیگر یک پاسخ متحد و فوری به این قضیه بدهند چرا که چشم انداز رشد اقتصادی جهان در سال جاری و سال آینده به طور کامل تحت تاثیر قرار گرفته است.

معامله‌گران در بورس‌های جهانی نگران هستند که افزایش ادامه‌دار قیمت نفت به یک مشکل جدید در مقابله با تورم شود. بهای هر بشکه نفت در حالی از ۸۰ دلار عبور کرده است که چندماه پیش رسیدن قیمت نفت به زیر صفر جنجال زیادی به پا کرده بود. برخی از کارشناسان بازار هشدار داده‌اند که احتمال رسیدن قیمت هر بشکه نفت به بالای ۱۰۰ دلار در صورت ادامه روند کنونی دور از ذهن نیست و بازار به جریان عرضه نیرومندی برای بازگشت تعادل به قیمت‌ها نیاز دارد.

همزمان با افزایش قابل توجه نرخ تورم در اروپا به ویژه در بخش انرژی و حمل و نقل که رفته رفته در حال تبدیل شدن به یک مشکل جدی در زنجیره تامین است، فشار‌ها بر روی بانک مرکزی اروپا برای اعمال نفوذ در بازار‌های مالی بالا گرفته است. تورم بالا و حل نشدن اختلافات اتحادیه با انگلیس بر سر مساله برگزیت در روز‌های اخیر به یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های معامله گران بورسی اروپایی تبدیل شده و کاهش تمایل به سرمایه گذاری روی سهام پرریسک مشهود است.

نرخ تورم در بیشتر کشور‌های جهان در سطح بالایی باقی مانده و چشم‌انداز اقتصادی را تا حدی تیره کرده است. برای نمونه در انگلیس با وجود کاهش نسبی سرعت بالا رفتن قیمت‌ها، نرخ تورم سالانه این کشور تا پایان ماه سپتامبر با ۰.۱ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه منتهی به ماه قبل به ۳.۱ درصد رسیده که باز هم یکی از بالاترین نرخ‌های تورم ۹ سال اخیر محسوب می‌شود. بانک مرکزی انگلیس دستیابی به تورم دو درصدی را تا پایان سال هدف گذاری کرده است.

تاکنون بیش از ۲۴۸ میلیون و ۱۱۷ هزار و ۸۱۴ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین پنج میلیون و ۲۵ هزار و ۷۴ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشور‌های مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۷۶۷ هزار و ۴۵۶ نفر، برزیل با ۶۰۷ هزار و ۹۵۴ نفر، هند با ۴۵۸ هزار و ۴۷۰ نفر، مکزیک با ۲۸۸ هزار و ۴۶۴ نفر و روسیه با ۲۴۰ هزار و ۸۷۱ نفر بوده است.

دن اسپایسر - تحلیلگر بازار سرمایه در موسسه‌ای ان زد - گفت: سه ماهه سوم سال دارای جنبه‌های مثبت و جنبه‌های منفی بود و ما شاهد بودیم شرکت‌های بزرگ شاخص اس اند پی ۵۰۰ یک رشد متوسط ۱۳ درصدی را در درآمد خود به نسبت فصل قبل ثبت کردند. از طرف دیگر ریسک‌های موجود بر سر راه بازار از جمله تورم و اخلال در زنجیره تامین طی این مدت نه تنها کمتر نشده اند بلکه بیشتر هم شده اند.

بورس آمریکا

در وال استریت همه شاخص‌ها صعودی بودند؛ تا جایی که هر سه شاخص اصلی بورسی در سطح بالاتری از روز قبل خود بسته شدند.


بیشتر بخوانید:کدام شرکت‌ها افزایش سرمایه می‌دهند؟


شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۴ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۳۶ هزار و ۵۷.۶۵ واحد بسته شد. شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۳۲ درصد صعود تا سطح ۴۶۲۸.۲۱ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۰.۰۵ درصد افزایش در سطح ۱۵ هزار و ۶۰۱.۲۳ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازار‌های بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۰.۱۹ درصد کاهش نسبت به روز قبل و در سطح ۷۲۷۴.۸۱ واحد بسته شد.

شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با صعود ۰.۹۴ درصدی و ایستادن در سطح ۱۵ هزار و ۹۵۴.۴۳ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با پیشروی ۰.۴۹ درصدی در سطح ۶۹۲۷.۰۳ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۰.۸۴ درصد پایین رفت و به ۹۱۰۵.۷۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد بدی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با کاهش ۰.۴۳ درصدی تا سطح ۲۹ هزار و ۵۲۰.۹۰ واحدی پایین رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ‌کنگ ۰.۲۲ درصد پایین رفت و در سطح ۲۵ هزار و ۹۹.۶۷ واحد بسته شد.

در چین شاخص "شانگ‌های کامپوزیت" کاهش ۱.۰۴ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۸۳۹.۶۵ واحد بسته شد. در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۸۳ درصد ریزش و ایستادن در سطح ۷۳۲۴.۳۲ واحدی به کار خود خاتمه داد.

در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن نزولی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است.)

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها نزولی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۰.۱۴ درصد کاهش به ۸۳.۷۹ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افت ۰.۰۸ درصدی به ازای ۸۴.۶۲ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با کاهش ۱.۴۳ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۷۸۸.۰۲ دلار معامله شد. هر اونس نقره با کاهش ۱.۳۶ درصدی به ازای ۲۳.۵۱ دلار مبادله شد.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت خودرو‌های فولکس واگن در بازار ایران امروز + جدول

پیش بینی قیمت دلار امروز ۱۹ فروردین ۱۴۰۴/ سقوط سنگین قیمت دلار در راه است؟

قیمت دلار و یورو امروز سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

پیش بینی قیمت طلا و سکه امروز ۱۹ فروردین ۱۴۰۴/ این روز‌ها طلا بخریم یا بفروشیم؟

عکس/ واکنش رشیدی کوچی به اظهارات حسین شریعتمداری

عکس/ جدول قطع برق فروردین ۱۴۰۴

عکس/ پایگاه‌های نظامی آمریکا، روسیه و چین در سطح جهان

عکس/ پوستر ملوان برای سالگرد درگذشت سیروس قایقران

عکس/ اثرات جنگ تعرفه‌ای ترامپ بر بورس‌های جهان

اینفوگرافی/ با یک دلار الان، سال ۱۳۹۰ چی می‌شد بخریم؟

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

سید جلال حسینی مربی نساجی شد

دیوان عدالت اداری ایران‌خودرو را به کروز داد+ سند

عکس/ رونمایی از تیزر و پوستر رسمی سریال وحشی

واکنش مثبت بازارها به خبر آغاز مذاکرات ایران و آمریکا/ در صورت توافق یا شکست مذاکرات، قیمت دلار چقدر می‌شود؟

فیلم/ رفتار صمیمانه نوید محمدزاده و گوهر خیراندیش حسابی سوژه شد

فیلم/ سخنان ترامپ درباره مذاکره مستقیم با زیرنویس فارسی

چرا مردان ایرانی بچه نمی‌خواهند؟

تاکید دوباره عراقچی بر مذاکرات ابتدایی غیرمستقیم

خبر خوش برای صنعت پتروشیمی؛ تزریق ۲۴ همتی برای تکمیل طرح‌های هلدینگ خلیج‌ فارس/ اولین چراغ سرمایه گذاری برای تولید روشن شد

عکس/ پوشش عجیب معلمین و شاگردان یک مدرسه آمریکایی در تبریز، در اوایل دوره پهلوی

قلعه تاریخی قورتان؛ گواهی بر تاریخ دفاعی و فرهنگی اصفهان

آتش بهاری در کمین جنگل‌ها و مراتع

عکس/ ژست خاص همسر محمدعلی شاه با مو‌های فر ۱۲۴ سال پیش در کنار فرزندان اش

بازگشت آرش رضاوند به تمرینات استقلال

عکس/ شکل و شمایل دامادِ نقی معمولی با مو‌های دردلاک شده

پرسپولیس همچنان چشم‌انتظار پاسخ فیفا

فیلم/ شوخی پایتختی کاربران شبکه‌های اجتماعی با مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا

فیلم/ احساسی شدن عمو رشید در کنسرت معین

عکس/ همسر دوم رضاخان ۶۴ سال پیش در کنار فرح دیبا در حال خوردن صبحانه

گزارش بورس امروز سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴

عکس/ دست‌نوشته رهبر انقلاب در صفحه اول قرآن

فیلم/ تبریک بانمک بهرام افشاری به مناسبت تولد نوید محمد‌زاده

عکس/ دیدار مرضیه برومند با خاتمی به مناسبت سال جدید

عکس/ چهره دیده نشده از گوگوشِ و پدرش ۶۴ سال پیش روی صحنه

حمله تند سرمربی استقلال به یوفا

عکس/ استایل بامزه یک دختر ایرانی در آتلیه با تل سفید و مو‌های چتری در دوران قاجار

عکس/ صعود استقلال به فینال آسیا ۵۵ سال پیش

عکس/ هتل کریستیانو رونالدو آتش گرفت

فیلم/ شفاف سازی سخنگوی دولت درباره پیامک حجاب

عکس/ ریزش سنگین صندوق‌های طلا در بورس تهران

شاهین پلاس چند؟ + جدول

۳ برداشت از اظهارات ترامپ؛ ادعای رئیس جمهوری آمریکا درباره آغاز مذاکرات «مستقیم» با تهران

عکس/ سلفی جنجالی سارا سریال پایتخت بدون آرایش با قلب سیاه

توافق لیبی چیست؟ / نگاهی به تجربه خلع‌سلاح قذافی و نسبت آن با ایران امروز

فیلم/ قالیباف: ما می‌توانیم بحران مسکن را در برنامه هفتم حل کنیم

عکس/ استوری عجیب مجید واشقانی درباره مذاکره ایران و آمریکا

فیلم/ کلوزآپ مهران مدیری؛ بودن یا نبودن

مهریه دیگر زندان ندارد

عکس/ چهره متفاوت ثریا اسفندیاری ۳۴ سال پیش در دوران پیری

تشریح برنامه‌های بانک مرکزی در سال جدید از زبان فرزین

اینفوگرافی/ آخرین آمار از سفرهای نوروزی بر اساس میزان مسافران هر استان

عکس/ استایل جالب ودیده نشده از بیتای سریال آوای باران با نیسان آبی

شایعه‌سازی جدید درباره ترور سردار حاجی‌زاده

فیلم/ چهره عجیب نتانیاهو پس از جمله ترامپ درباره توافق با ایران

فیلم/ اظهارات تازه سخنگوی دولت درباره سفر دبیری

عکس/ کاهش قیمت دلار در بازار

عکس/ نسخه خطی مصور کلیله و دمنه در کتابخانه بودلیان آکسفورد

عکس/ استوری جذاب همسر محمد علیزاده با عینک چند میلیونی

چگونه کارکرد واقعی خودرو را تشخیص دهیم؟

عکس/ استایل خاص محمدرضا پهلوی، فوزیه، اشرف ۸۵ سال پیش در ورزشگاه امجدیه