تاریخ انتشار: ۰۹:۱۷ - ۱۳ آبان ۱۴۰۰
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار؛

ثبات قوانین راه حل شکوفایی مناطق آزاد است

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با تاکید بر اینکه ثبات قوانین راه حل شکوفایی مناطق آزاد است گفت: بی‌ثباتی قانونی، از وجود قوانین و مقرراتِ نادرست، مشکل‌آفرین‌تر است.

چابهار

اقتصاد ۲۴- به گزارش فرینا، عبدالرحیم کُردی در نشست تخصصی امنیت سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد که با موضوع «قوانین، مشوق‌ها، جاذبه‌های اقتصادی، استمرار شرایط سرمایه‌گذاری در بازه‌ی زمانی کوتاه‌مدت توسط سازمان منطقه آزاد چابهار و گروه گسترش انرژی» در دومین روز از نمایشگاه و همایش معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه حوزه نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی‌های تجدیدپذیر در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور IFEEX۲۰۲۱ در سالن خوارزمی مرکز همایش‌های بین‌المللی کیش برگزار شد اظهار داشت: گام نخست برای نیل به راه‌حل رفع مشکلات، تدوین چهارچوبی مشترک است.

کردی، قدم اول برای نیل به راه‌حل رفع مشکلات را تدوین چهارچوبی مشترک عنوان، و اظهار کرد: همه مشکلات مناطق آزاد را می‌دانیم و از طرفی سال‌هاست که وضع موجود، ادامه دارد پس برای تغییر این شرایط باید اندیشید تا به اصل قانون چگونگی اداره مناطق آزاد بازگردیم و امتیازاتی مانند "مالیات"، "گمرک"، "بانکی" و "کار" را که چهار ویژگی اصلی مناطق آزاد در تمام دنیا هستند، به این مناطق برگردانیم.

وی، با اشاره به اسامی متفاوت مناطق آزاد، مانند اقتصادی، تجاری و صنعتی، افزود: بعد از گذشت بیش از ۲۰ سال از عمر نسل اول مناطق آزاد سه‌گانه‌ی "کیش، قشم و چابهار"، متاثر از آنچه خود بنیاد نهاده‌ایم و عوامل برونزا هستیم که بخشی از این مشکلات، ساختاری و سیستمی هستند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: عادت به پاک کردن صورت مسئله به‌جای حل آن معضلی است که در مناطق آزاد هم موجب تبدیل قانون کمتر از ده صفحه‌ای مناطق آزاد به کتابچه‌ای ۷۰۰ صفحه‌ای گردیده و در کنار اشکالات بنیادین در ساختار مناطق منجر به ناکارآمدی لازم در مناطق شده است.

کردی با تاکید بر باز بودن باب گفتگو در خصوص مشکلات مناطق آزاد در مجلس، قوه قضائیه و دولت، گفت: بیشتر تسهیلاتی که مورد انتظار ما هست توسط خود دولت نقض شده است و رفتار دولت در مناطق آزاد خصوصا از سال ۹۷ به بعد تماما در جهت محدود کردن قوانین این مناطق بوده است.

وی با بیان این مطلب که صدور هر ۱۶ ساعت یک بخشنامه موثر بر مقررات گمرکی مناطق آزاد توسط گمرک جمهوری اسلامی در سال ۱۳۹۷ باعث نگرانی و ابهام برای سرمایه‌گذاران انجامید، تصریح کرد: بی‌ثباتی قانون از وجود قوانین غلط، مشکل‌آفرین‌تر هست و اگر امروز درمورد تامین مالی هم‌اندیشی داریم به خاطر داشته باشیم که آیین نامه‌ی اجرایی مقرراتپولی و مالی مناطق آزاد هنوز تصویب و اجرایی نشده است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار، با تشابه دادن وضعیت موجود به شرایط جنگی، بر همبستگی و یکدل بودن تاکید کرد و گفت: ریشه‌ی آنچه اتفاق افتاد در گذشته‌ی ما هست و بخش عمده‌ای از این رفتار‌ها به خود مناطق آزاد برمی‌گردد، و این تنها مربوط به بخش حاکمیتی آن نیست و بخش خصوصی را نیز شامل می‌شود، و باید بررسی کرد چه اتفاق‌هایی افتاده است که برای مثال واحد‌های تولیدی با عمر بالای ده سال و حتی چهار پنج سال در مناطق آزاد بسیار کم هستند و همه تولیدات یا صنایعی که شکل گرفته اند، کاملا کوتاه‌مدت و موقت بوده اند.

کردی با تاکید بر توانمندی سرمایه‌گذاری‌ها و حجم بالای آنها، تصریح کرد: مناطق آزاد در حال حاضر کارنامه‌ی بسیار قابل قبولی دارند و هیچ دولت و قدرتی قادر به نادیده گرفتن داشته‌ها و ظرفیت‌های آن‌ها نیست.

وی، با اشاره به اینکه اکنون هیچ منطقه آزادی بدون استقرار حداقل دو صنعت استراتژیک کشور وجود ندارد، افزود: از ارس که در حوزه‌ی کشاورزی در منطقه بی‌نظیر است تا کیش که در حوزه‌ی فنی ـ مهندسی به هاب تبدیل شده است، یا بحث انرژی در قشم و پتروشیمی در چابهار؛ همه و همه حاصل کارکرد‌های مشترک بخش خصوصی و دولتی است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار ادامه داد: این نتایج با آفت‌هایی در چند حوزه‌ی مشخص روبه‌روست که ضعف زیرساخت‌ها از بارزترین آن‌ها به‌شمار می‌رود و آن‌قدر که متمایز از سایر نقاط باشد و به جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی بینجامد، وجود ندارد.


بیشتر بخوانید: چابهار و صعود ۱۰۰ درصدی شاخص‌های صادرات در عصر تحریم‌ها


کردی همچنین به مشوق‌های سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد که شامل "مالیات"، "گمرک"، "کار" و "مالی" می‌شود، اشاره کرد و گفت: خبر‌های خوبی از بانک مرکزی به گوش می‌رسد و در آینده نزدیک شاهد حضور و فعالیت بانک‌های برون‌مرزی در بعضی مناطق با توافقات در سطح ملی خواهیم بود، و می‌تواند بخشی از نگرانی‌های سرمایه‌گذاران را کاهش دهد.

وی درخصوص قانون کار، امیدوارانه‌تر نگاه کرد و افزود: توان ضعیف تمام ذینفعان مناطق آزاد چه در حوزه‌ی حاکمیتی و چه بخش خصوصی نیز بعد از نقض قوانین چهارگانه، مشکل دیگر این مناطق است و رفع آن نیازمند حضور سرمایه گذاران و شرکت‌های بزرگ با تجربه دانش تخصصی بالا است.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با اشاره به ظرفیت جذب، ارائه داد و گفت: بنگاه‌های قوی، نیروی انسانی با کیفیت، شریان مالی مناسب، سطح تکنولوژی قابل فهم و قبول، نهاد‌ها و مقررات مناسب و فضای کسب و کار خوب از جمله لوازم تقویت این ظرفیت هستند؛ که منجر به ادغام و بهره گیری حداکثری از سرمایه گذاری خارجی و دانش و تکنولوژی خارجی در مناطق آزاد برای اقتصاد کشور خواهد شد.

کردی، یکپارچگی مقررات را مهم‌ترین اصل تقویت مزایای مناطق آزاد دانست و افزود: تعارض و اختلاف نظر و دیدگاهی که بین ذینفعان و ذی‌مدخلان مناطق آزاد ایجاد شده است مشکلی جدی است و تمامی مشوق‌های این مناطق را از بین برده و هربار کار را از قبل، سخت‌تر می‌کند. نقش و توان بخش خصوصی در ایجاد یکپارچگی و تمرکز مدیریتی در مناطق آزاد و بازگشت به یکپارچگی مقرراتی دهه اول شروع به کار مناطق آزاد البته با رفع نواقص و کاستی‌های تجربه شده غیر قابل انکار است.

وی در ادامه، موضوع کاهش ریسک استفاده از تولید داخل در صنایع های‌تک را به عنوان یک دستور کار برای ارائه به دبیرخانه مطرح کرد و گفت: چگونگی طرح و ارائه‌ی این مطلب از مهم‌ترین خروجی‌های این نشست می‌باشد که ضمانت بازگشت هزینه و پاسخگویی عدم نتیجه‌ی احتمالی را از طرف دولت لازم دارد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار با بیان این مطلب که در حوزه ریسک نیز، برای استفاده از تولید داخل و تقسیم هزینه‌های ریسک آن باید بسته‌ای پیشنهادی تدوین شود، افزود: بنگاه‌های قوی قاعده‌ای برای امنیت حضور سرمایه‌گذاران است و نیروی انسانی متخصص از ابتدایی‌ترین ملزومات آن است.

کردی با بیان این مطلب که در حوزه‌ی زیرساخت‌ها، تمرکز بر شیوه‌های نادرست تامین مالی در گذشته که متکی بر واردات بود، اثر بدی بر پروژه‌ها گذاشته است، گفت: سال جاری در چابهار شاهد ۳ هزار و ۴۵ میلیارد تومان قرارداد عمرانی هستیم و حدود نیمی از آن در همین سال اجرا می‌شوند و منابع آن از بخش‌های متنوعی تامین شده است و این تغییر را نسبت به روش‌های اشتباه گذشته نشان می‌دهد.

وی با اشاره به رشد بودجه صد میلیارد تومانی سازمان در سال ۹۴ به هزار و ششصد میلیارد تومان در سال جاری تصریح کرد: مقررات دقیق، صحیح و لازم در قرارداد‌های جدید برای مشارکت امن بخش خصوصی در سرمایه‌گذاری‌های مختلف برای فعالین در حوزه‌های عمرانی و زیرساختی وجود دارد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد چابهار در پایان با تاکید بر مواردی، چون تامین دغدغه‌های نظارتی گمرکی و مالیاتی متناسب و مطابق با قوانین منحصر مناطق آزاد، طرح "چگونگی استفاده از توان و تولید داخلی در بخش تقسیم ریسک"، تکلیف رفع "اشکالات مباحث فرآیندی و عدم لزوم به مراجعه به دستگاه‌های متعدد"، و "فرآیند‌ها و نظام‌های ساختاری مناطق آزاد و توجه به خلاء‌های آن و شناسایی توان کارشناسی موارد متفاوت" را از جمله مهم‌ترین خروجی‌های این نشست عنوان و توصیه به بررسی دقیق و کارشناسی کرد.

کردی همچنین "پوشش بیمه‌ای سرمایه‌گذاران" را از دغدغه‌های مهم این بخش عنوان کرد که باید زیرساخت‌های آن فراهم شود تا بیمه‌ای اختصاصی متشکل از بیمه‌های داخلی و خارجی آن را تامین کند.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
برچسب منتخب
# مناطق آزاد

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ پرسپولیس چند بار قهرمان سوپرجام شد؟

عکس/ پوستر پرسپولیس برای دیدار با سپاهان

عکس/ پوستر AFC برای مسابقه سوپرجام بین پرسپولیس و سپاهان

عکس/ نورا هاشمی با لباس محلی در قشم

عکس/ ترکیب پرسپولیس مقابل سپاهان

عکس/ کاریکاتور کریم باقری در دستان بانوی هوادار پرسپولیس

عکس/ شبنم قلی خانی و مستانه مهاجر در دبی

عکس/ حضور خبرنگاران در محل دیدار پزشکیان و پوتین

اینفوگرافی/ تفاوت شکست خوردن با بازنده بودن

تصویری از ایلان ماسک و جف بزوس ۲۰ سال پیش

تورم دلاری به بازار دستگاه‌های فلزیاب رسید/ افزایش ۱۰۰ درصدی جویندگان گنج در ۷ سال گذشته

عکس/ نماز خواندن هیات همراه پزشکیان در کاخ کرملین

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

باید‌ها و نباید‌های مهم در دوران بارداری

فیلم/ مقیسه قاضی چه پرونده‌هایی بود؟

راز شگفت انگیز طول عمر ژاپنی‌ها چیست؟

فیلم/ بارش زیبای برف هم‌اکنون در فرحزاد تهران

عکس/ چهره خاص و دیدنی گوگوشِ در کنار پدرش ۶۴ سال پیش

انجمن کم درآمدان گمنام چیست؟

فوری؛ مدارس این استان یکشنبه ۳۰ دی تعطیل شد

عکس/ بازتاب حادثه تروریستی تهران در الجزیره انگلیسی

عکس/ ترافیک شدید در بزرگراه‌های تهران

عکس/ استقبال قاضیِ مقیسه از حمید نوری

فیلم/ بارش شدید برف سعادت آباد را سفید پوش کرد

عکس/ تمرین تیم استقلال در کمپ ناصر حجازی

قاضی علی رازینی کیست؟/ از چهره‌های مهم قضایی که امروز ترور شد

گاندو دوباره به تلوزیون می‌آید

فیلم/ سخنان ۲۵ روز پیش قاضی مقیسه چه بود؟

فیلم/ علی رازینی درباره ترورش چه گفته بود؟

موضع پزشکیان در مصاحبه با NBC سازنده، منطقی و عزتمندانه بود

محمد مقیسه کیست؟/ زندگی قاضی جنجالی دستگاه قضایی؛ از آغاز تا ترور

فیلم/ دکوراسیون مدرن خانه شبنم مقدمی در برج لاکچری تهران

آرمان رمضانی از استقلال جدا شد

اینفوگرافی/ ۱۰ استارتاپ بزرگ ایران با ارزش ۱۰۰ هزار میلیارد تومان

فیلم/ تایید حضور نیروی نفوذی در ترور دو قاضی

عکس/ پوشش برف در ایران از نگاه ناسا

تکذیب ادعای بازداشت کارکنان دیوان عالی کشور

معرفی مشخصات نارنجک انداز ایکس ام۲۵

عکس/ نمایی از ساختمان محل ترور ۲ قاضی دیوان عالی کشور

عکس/ استوری احساسی بهنوش بختیاری در اینستاگرام غوغا کرد

عکس/ واکنش ربیعی به حادثه تروریستی امروز

متن معاهده راهبردی ایران و روسیه + جزییات

عکس/ واکنش رشیدپور به تویت عجیب سعید جلیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت طلا به سقف ۶ هفته اخیر رسید

عکس/ قاب ماندگار عارف، ناصر حجازی، ستار و پروین با استایل خاص

بهرام سکان یا بهرام سوم کیست؟/ یکی از شاهان ساسانی که سلطنتش کوتاه بود

عکس/ چهره متفاوت آتنه فقیه نصیری، سحر ولدبیگی و حمیرا ریاضی در سال ۷۹

تکذیب ادعای ترور قاضی حسینعلی نیری

فیلم/ جزئیات ترور دو قاضی از زبان سخنگوی قوه قضائیه

افزایش دوباره قیمت مرغ از این تاریخ

فیلم/ انتقال پیکر قضات و فرد ضارب بعد از حادثه امروز تیراندازی

قاضی رازینی در گذر زمان از سال ۱۳۵۷ تا امروز

سوابق و ماجرای ترور قبلی قاضی علی رازینی

آشنایی با سوابق و بیوگرافی قاضی محمد مقیسه

حضور فعال بیمه ما در نمایشگاه پتروکم

فیلم/ پریناز ایزدیار هم کمدین شد

دلایل افزایش ۷۶ درصدی سود عملیاتی تکیمیا

بانک دی، پیشتاز در وصول مطالبات

گزارش بورس امروز شنبه ۲۹ دی ۱۴۰۳

انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران ادامه دارد

معرفی خودرو مرسدس بنز S کلاس با موتور V ۱۲ + عکس