تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۱۹ آبان ۱۴۰۰

بهترین زمان خواب برای داشتن قلب سالم

پژوهشگران به‌طور ویژه تخمین زدند که افرادی که نیمه‌شب یا دیرتر از آن به خواب رفته بودند، خطر بیماری‌های قلبی-عروقی را تا ۲۵‌درصد، و افرادی که قبل از ساعت ۱۰‌شب به خواب رفته بودند، این خطر را تا ۲۴ درصد در خود افزایش داده بودند.

بهترین زمان خواب

اقتصاد ۲۴-  وقتی صحبت از خواب می‌شود، ممکن است استدلال شخصیتِ دختر موطلایی در داستان سه خرس مهربان که می‌گوید، نکته پیدا کردنِ «تختِ خوابی مناسب» است، معنی‌دار باشد.

اما تحقیقات همچنین نشان می‌دهند که یک ساعت بهینه برای خواب وجود دارد که حداقل برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و حفظ سلامت قلب مفید است. آن‌ها پیشنهاد می‌دهند که افراد نه خیلی دیر و نه خیلی زود بخوابند. ساعت بهینه برای خواب از نظر دانشمندان بین ساعت ۱۰ تا ۱۱ شب است.

این مطالعه که داده‌های آن از ۸۸۰۰۰ نفر در انگلستان به دست آمده است، پیشنهاد می‌دهد، خوابیدن در ساعت ۱۰ شب یا اندکی بعد از آن، در مقایسه با دیرتر یا زودتر خوابیدن، احتمال بیماری‌های قلبی-عروقی را به طرز چشمگیری کاهش می‌دهد.

این مطالعه نمی‌تواند اثبات کند که دیرتر یا زودتر خوابیدن به ایجاد بیماری‌های قلبی-عروقی کمک می‌کند؛ زیرا ساعتی که افراد معمولاً می‌خوابند ممکن است به سایر وضعیت‌ها یا رفتار‌ها مانند شب‌زنده‌داری و مصرف الکل مرتبط باشد که در واقع این عوامل خطر بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند.

علاوه‌بر‌آن، این مطالعه به کیفیت خواب مشارکت‌کنندگان توجه دقیقی نکرده و فقط طول و زمان خوابیدن مهم بوده است.

دکتر دیوید پلنز، یکی از نویسندگان همکار مقاله از دانشگاه اِکسِتُر در لندن، می‌گوید، یک احتمال ممکن است این باشد که دیرتر یا زودتر به رختخواب رفتن ممکن است باعث شود که بدنِ فرد سرنخ‌های مهم مثل نور صبحگاهی که برای بازیابی بدن و هماهنگ شدنِ ساعت داخلی آن ضروری است را از دست بدهد.

پلنز می‌گوید اگر ساعت داخلی بدن مدتِ طولانی نتواند خودش را به درستی بازیابی کند، «آن ناهماهنگیِ رفتاری و ساعت شبانه‌روزی می‌تواند خطر تورم و التهاب را در بدن افزایش دهد و تنظیم گلوکز را مختل کند که هر دو در افزایش خطر بیماری قلبی نقش دارد.»

پلنز و همکارانش در نشریه اروپایی قلب – سلامت دیجیتال، گزارش می‌دهند که ۳۱۷۲ نفر از ۸۸۰۲۶ نفر – که مابین سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ به خدمت گرفته شدند – به‌طور متوسط ۵.۷ سال بعد از این پژوهش دچار بیماری‌های قلبی و عروقی شدند. هیچ‌کدام از آن‌ها در شروع آزمایش‌ها بیماری قلبی-عروقی یا اختلال خواب نداشتند.

پژوهشگران سپس داده‌هایی که از مچ‌بند‌های مشارکت‌کنندگان که ۷ روز هفته به دست داشتند را استخراج کردند تا مشاهده کنند آیا ارتباطی بین زمان خوابیدن این افراد در شب و بیماری قلبی-عروقی وجود دارد، یا خیر.

این تیم دریافت، از ۳۱۷۲ مشارکت‌کننده، ۱۳۷۱‌نفر در تمام روز‌های هفته به‌طور میانگین بعد از نیمه‌شب، ۱۱۹۶ نفر در ساعت ۱۱ شب و ۴۷۳ نفر در ساعت ۱۰ خوابیده‌اند. فقط ۱۳۲ نفر قبل از ساعت ۱۰ خوابیده بودند.

بعد از در نظر گرفتن اطلاعات متعدد دیگری مانند سن، جنس، سیگاری یا غیرسیگاری بودن، طول مدت خوابیدن، بی‌نظمی در خواب، سابقه بیماریِ دیابت، فشار خون و پایگاه اجتماعی، محققان دریافتند که مشارکت‌کنندگانی که بین ساعات ۱۰ تا ۱۰:۵۹ دقیقه خوابیده بودند، در مقایسه با آن‌هایی که زودتر یا دیرتر از این ساعات به رختخواب رفته بودند، کمتر احتمال داشت که دچار بیماری قلبی-عروقی شده باشند.

این پژوهشگران به‌طور ویژه تخمین زدند که افرادی که نیمه‌شب یا دیرتر از آن به خواب رفته بودند، خطر بیماری‌های قلبی-عروقی را تا ۲۵‌درصد، و افرادی که قبل از ساعت ۱۰‌شب به خواب رفته بودند، این خطر را تا ۲۴ درصد در خود افزایش داده بودند.


بیشتر بخوانید: این خوراکی‌ها را شب‌ها نخورید


حتی ۱‌ساعت دیرتر به خواب رفتن هم تفاوت چشمگیری ایجاد کرده بود. آن‌هایی که بین ساعات ۱۱ تا ۱۱.۵۹ دقیقه خوابیده بودند، در مقایسه با آن‌هایی که یک ساعت زودتر خوابیده بودند، ۱۲‌درصد بیشتر احتمال داشت که دچار بیماری‌های قلبی-عروقی شوند.

پلنز می‌گوید: «از آنجایی سایر عوامل خطرِ بیماری‌های قلبی-عروقی را نیز در این پژوهش در نظر داشتیم، بدیهی به نظر می‌رسد که یافته‌های این پژوهش بسیار با اهمیت باشد.»

این تیم می‌گویند یافته‌ها نشان می‌دهد که ساعت خواب در میان زنان اهمیت بیشتری دارد تا در میان مردان؛ هرچند که هنوز دلایل واضحی برای آن بیان نشده است.

این پژوهش محدودیت‌هایی هم دارد مانند اینکه فقط بروی افراد بین ۴۳ تا ۷۹ سال انجام شده است و مشارکت‌کنندگان از انگلستان بوده‌اند. پایگاه اطلاعاتی مرتبط با ژنتیک و سبک زندگی افرادی که در این پژوهش استفاده شده است، غالباً مرتبط با سفیدپوستان بوده است.

پلنز می‌گوید، یک تحقیق بزرگ‌تر با مشارکت‌کنندگان بیشتر، برای اعتبارسنجی این پژوهش لازم است و تا قبل از آن نمی‌توان برای عموم ساعت درستی برای خوابیدن تعیین کرد.

با‌این‌حال، او می‌گوید این پژوهش از اهمیتِ بهداشت خواب و عادت‌هایی که به ما کمک می‌کنند خواب شبانه بهتری داشته باشیم، حمایت می‌کند.

«مردم اغلب تصور می‌کنند بیماری‌های قلبی-عروقی پیامد اثراتِ جسمی است. اما درحقیقت، رفتار‌های ماست که در نتیجه مختل کردنِ ریتم‌های شبانه‌روزی به دفعات زیاد، بر این سیستم اثر می‌گذارد.»

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

خسارات ناشی از آلودگی هوا به ۸ میلیارد دلار در سال می‌رسد!/ سرنوشت ۲۵۰ همت بودجه توسعه زیرساخت‌های کاهش آلودگی چه می‌شود؟

وضعیت هواشناسی امروز

وضعیت آلودگی هوای تهران در۳ آذر۱۴۰۳

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان