تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۷ آبان ۱۴۰۰

جنجال فیلم جدید اصغر فرهادی/ اصولگرایان مدافعش شدند

آن‌ها که فیلم‌های فرهادی را تا قبل از این کسالت‌بار و جشنواره‌پسند می‌خواندند و پیام‌های تبریک مقامات آمریکایی به او را مستند ادعای خود در حمله به او می‌کردند حالا سر یک فیلم، مدافعش شده و می‌گویند که او هم هوای داخل را دارد هم خارج را و ابراز امیدواری می‌کنند که «مردمان بسیاری در دنیا این قهرمان فرهادی را ببینند و او را تحسین کنند».

فیلم جدید اصغر فرهادی

اقتصاد ۲۴ - اصغر فرهادی هم بالاخره در تور سیاست افتاد. فیلم‌سازی که می‌گوید همواره خواسته مستقل بماند و ایده خودش را پیش ببرد، بر سر ساخت فیلم «قهرمان» مورد تحبیب جریان رسانه‌ای اصولگرا و غضب برخی جریان‌های مقابل آن قرار گرفت.

آن‌ها که فیلم‌های فرهادی را تا قبل از این کسالت‌بار و جشنواره‌پسند می‌خواندند و پیام‌های تبریک مقامات آمریکایی به او را مستند ادعای خود در حمله به او می‌کردند و می‌نوشتند که «فرهادی در جدایی نادر از سیمین، با ارائه یک چهره سیاه، زشت و غیرواقعی از جامعه ایرانی، توانست نظر کشور‌ها و جشنواره‌های غربی را به خود جلب کند و جوایز فراوانی را به دست آورد»، حالا سر یک فیلم، مدافعش شده و می‌گویند که او هم هوای داخل را دارد هم خارج را و ابراز امیدواری می‌کنند که «.. مردمان بسیاری در دنیا این قهرمان فرهادی را ببینند و او را تحسین کنند».

ازسوی‌دیگر، برخی جریان‌های مقابل، فرهادی را متهم کرده‌اند که در ساخت فیلم آخرش همسو و همراه یک پروژه امنیتی خاص شده است. منتقدان فیلم اخیر فرهادی معتقدند که آنچه در فضای «قهرمان» می‌گذرد، می‌تواند توجیه‌گر اقدامات اخیر اصولگرایان در تحدید و تهدید فضای مجازی شود، طرح‌هایی مانند صیانت از حقوق کاربران، اینترنت ملی و.... چیزی که متوجه نیستند این است که فیلم‌نامه قهرمان این روز‌ها به دلایل دیگری حاشیه‌ساز شده تا جایی که منجر به شکایت یک مستندساز و ورود انجمن مستندسازان به ماجرا و صدور بیانیه شده است؛ با این اوصاف باید گفت که اصلا طرح اولیه فیلم‌نامه مربوط به پیش از شکل‌گیری مجلس فعلی و طرح‌های آن است. همه این‌ها باعث شده که فرهادی یک بیانیه بدهد و بنویسد که با هیچ‌کدام از آن‌ها که این روز‌ها در مدح یا ذم او سخن می‌گویند، همراه و همسو نیست و مواضعش در سال‌های اخیر و بر سر مسائل و رخداد‌های سیاسی-اجتماعی همواره شفاف و روشن بوده است. خلاصه بیانیه اخیر فرهادی «هر کسی از ظن خود شد یار من...» است.


بیشتر بخوانید: پاسخ تند اصغر فرهادی به حواشی


سایت اصولگرای تسنیم سلسله گزارش‌هایی درباره فیلم‌سازی فرهادی منتشر کرده و از «نگاهی نو» به کارنامه فرهادی خبر می‌دهد! با این عنوان که او «به استقبال دوران رئیسی» رفته است و فیلم‌هایش از «جدایی با مانیفست جنبش سبزی‌ها» تا «علیه اخلاقیات شمال شهر» سخن می‌گوید! تسنیم نوشته است: «همان‌گونه که او در سال‌های ۸۳ و ۸۴، چرخش حال‌وهوای سیاسی -اجتماعی کشور را تشخیص داد، حالا هم سوژه و داستان فیلم «قهرمان» فرهادی هم لاجرم برای نگاه‌های تیزبین، جنبه‌های «فرامتنی» پیدا می‌کند...». در این گزارش ادعا شده که فرهادی عامدانه و غیرمستقیم در فیلمش به تمجید از ابراهیم رئیسی پرداخته است: «.. فضایی که او از زندان‌های جمهوری اسلامی، مدیران زندان و مسئولان قضائی روایت می‌کند، در مجموع مثبت و روشن است... به‌یاد داشته باشیم که ساخت فیلم در اواسط سال ۹۹ کلید خورد و احتمالا در سال ۹۸ کار نگارش در جریان بوده است. یکی از مطرح‌ترین شخصیت‌های سیاسی در این بازه دوساله، رئیس وقت دستگاه قضائی بود که مجموعه اقدامات جدی را با هدف مبارزه با فساد و سالم‌سازی حوزه قضائی کشور آغاز کرد.... تقریبا از همان ابتدای سال ۹۹ بر بسیاری از تحلیلگران روشن بود که روح جمعی و شرایط اجتماعی به نحوی است که حضور یک جریان اصولگرا را در رأس قوه مجریه در ۱۴۰۰ تقریبا قطعی می‌کند».
اشاره منتقدان به بهره‌برداری اصولگرایان از فیلم فرهادی در نقد فضای مجازی را می‌توان در این بخش از گزارش سایت فارس دید که نوشته است: «.. او می‌خواهد بگوید رفتار و واکنش انسان در واقعیت با فضای مجازی گره خورده است و اگر بخواهد زندگی خود را بر مدار آن تنظیم کند، در دامی می‌افتد که خلاصی ندارد؛ مگر اینکه مانند قهرمان قصه‌اش بالاخره یک جا زیر میز بزند و برای خودش زندگی کند، نه قضاوت‌های مردم که ناشی از گسترش شبکه‌های اجتماعی است».
خبرگزاری مهر هم بیانیه اخیر فرهادی را در واکنش به مصاحبه داوود مرادیان مدیر گروه مستند بنیاد روایت فتح دانسته که درباره اصغر فرهادی گفته بود: «آقای اصغر فرهادی فیلم‌ساز تیزهوشی است که هم حکومت را دارد و هم بیرون حکومت را...». فرهادی در بیانیه خود آورده بود: «تصورم بر این بود که پاسخ بسیاری از حاشیه‌ها، تهمت‌ها و تخریب‌ها در حاصل کارم داده می‌شود و نیاز به توضیحی نیست؛ اما این سکوت، برخی را بر آن داشته تا یک‌سویه هر آنچه را در ذهن بافته‌اند، بروز دهند، با این اطمینان که فرهادی ورود نخواهد کرد و پاسخی هم نخواهد داد. بهانه این نوشته اظهار نظر فردی است که او را نمی‌شناسم و من را هم‌زمان منتسب به حکومت و خارج از کشور کرده است. خیلی صریح و روشن بگویم: من از شما بیزارم!».

منبع: روزنامه شرق
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت پسته، تخمه، آجیل و خشکبار + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت اپل امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت دلار و یورو امروز دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

تعطیلی گسترده مدارس و ادارات استان‌های کشور در روز سه‌شنبه ۷ اسفند

عکس/ روحانی افغان: افغان‌ها در ایران حق مالکیت دارند!

عکس/ شباهت شوکه کننده امین حیایی به مادرش

اینفوگرافی/ تنها ۴ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس حامی استیضاح همتی

عکس/ استایل متفاوت مازیار لرستانی و خسرو شکیبایی ۳۳ سال پیش با اکسسوری و عینک لاکچری

عکس/ نقشه با جزییات ایران ۲۷۸ سال پیش در زمان سلسله افشاری

عکس/ لامبورگینی میورا ۵۳ سال پیش در خیابان فردوسی تهران

عکس/ استایل گنگ النازشاکردوست و لیلا اوتادی با دستمال سر و کلاه جنگی

عکس/ جولان خودرو‌های خارجی ۷۲ سال پیش در خیابان‌های تهران

عکس/ چشم انداز شگفت انگیز از مقبرۀ کوروش کبیر ۹۷ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

فیلم/ ورود لاوروف به تهران

بانک ملی ایران برنده جایزه مشتری مداری در جشنواره ملی معیار شد

چکاد؛ راهکار امن و نوین بانک ملی ایران برای صدور چک

عکس/ پلمپ ۱۵۰ بوتیک در تهران ۴۰ سال پیش توسط کمیته

استقبال پر شور بازدید کنندگان از غرفه شرکت نفت ایرانول در سومین نمایشگاه اختصاصی تجارت با اوراسیا/توسعه صادرات پایدار اولویت اساسی ایرانول

دستیابی به دانش طراحی و ساخت شیر‌های کنترلی پیشرفته با حمایت شرکت پتروشیمی اروند

عکس/ چهره خاص نیوشا ضیغمی قبل از عمل زیبایی

استقلال در به در سرمربی برای دربی

امضای تفاهم‌نامه اولین میزبانی مسابقات مقدماتی جام جهانی فوتبال خیابانی در کیش

خط و نشان پلیس برای چهارشنبه آخر سال

بیمه نوین حامی اصلی اولین مسابقه هوش مصنوعی دانشگاه تهران

آیا قیمت طلا اصلاح می‌شود؟

گزارش عملکرد چشمگیر بیمه نوین در دوره یک ماهه منتهی به پایان بهمن ماه

نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران: خدمت به جامعه ایثارگری باید همراه با اخلاص باشد

فیلم/ ناپدید شدن کوهنورد ۴۷ ساله در توچال

عوامل روشن نشدن موتور سیکلت و روش‌های تعمیر آن

عکس/ بازار آستارا در گیلان حدود ۵۴ سال پیش

گزارش بورس امروز سه شنبه ۷ اسفند ۱۴۰۳

عیدی بازنشستگان ۱۴۰۴ برابر با قیمت یک جفت کفش

تنها غایب قطعی پرسپولیس برای دربی ۱۰۵

عکس/ تغییر باورنکردنی چهره زیبا بروفه با استایل زمستانی

بیمه ابزار کلیدی در مدیریت ریسک مطلوب

صدور حکم نهایی ۴۴ متهم پرونده چای دبش

همسران دردسرساز علیه استقلال و پرسپولیس

فیلم/ حمله تند یک نماینده به جلیلی در صحن مجلس

اعلام شعار دربی ۱۰۵ از سوی سازمان لیگ

زمستان رویایی در آستارا

زیدآبادی: روسوفیل‌های وطنی احساس شرم نمی‌کنند؟

دستگیری عده‌ای در پی فراخوان تجمع ۲۵ بهمن برای رفع حصر

عکس/ نمایی خارق العاده از دروازه شمیران ۹۳ سال پیش در یک روز برفی

واعظی: در جهان امروز سیاست در خدمت اقتصاد است

تهران _ مسکو؛ بزنگاه دوباره برای وزن کشی روابط

خطر جدی فرونشست زمین در تهران

جاده چالوس تا اطلاع بعدی مسدود است

قیمت جدید آپارتمان در مناطق ۴ و ۵ تهران از تهرانپارس تا جنت آباد+ جدول

واکنش تند و صریح پزشکیان به استیضاح همتی

احتمال فروش دوباره دلار به هر ایرانی؛ هر شهروند ۲۱۰۰

پیش‌بینی هولناک از روند افزایش قیمت مسکن در سال ۱۴۰۴

عکس/ موتورسواری داریوش با دخترش ۳۳ سال پیش

مصرف ساعتی ۳.۵ میلیون مترمکعب گاز در تهران

جدیدترین قیمت خانه در شهریار اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت نفت بعد از تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران جهشی شد

پشت پرده پتروشیمی تبریز؛ زنگ خطر یا یک نوسان طبیعی؟

معرفی خودرو پژو ۵۰۸ L با جعبه دنده ۸ سرعته اتوماتیک AT + عکس

سایه سهمگین دلار و طلا بر سر مسکن

فیلم/ زن میانسال زورگیر خیابان پیروزی با بخشید

فیلم/ ریزش پل در کره جنوبی قربانی گرفت

عکس/ رستوران گردی شبنم قلی خانی با کت ساتن چندرنگ

١۵ مربی ایرانی استقلال در تاریخ دربی

تیر خلاص مجلس به مستاجران با انفجار قیمت خانه در نوروز ۱۴۰۴