تاریخ انتشار: ۰۹:۴۰ - ۲۹ آبان ۱۴۰۰

صعود درآمد‌های مالیاتی

آخرین گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد درآمد‌های مالیاتی دولت در شش‌ماه نخست سال۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۶۲/۵ درصدی همراه شده است.

صعود درآمد‌های مالیاتی

اقتصاد ۲۴- آخرین گزارش‌های منتشر شده نشان می‌دهد درآمد‌های مالیاتی دولت در شش‌ماه نخست سال۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۶۲/۵ درصدی همراه شده است.

سالم‌سازی درآمد‌های دولت یکی از هدفگذاری‌های دولت سیزدهم است، این درحالی است که دولت گذشته از مسیر‌هایی اقدام به ایجاد درآمد می‌کرد که کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم و همچنین به ایجاد بدهی‌های آتی منجر می‌شد.

در همین راستا آخرین بررسی‌های مالی دولت نشان می‌دهد تکیه بودجه به درآمد‌های مالیاتی درحال افزایش است. در این میان کارشناسان معتقدند نیمی از فعالیت‌های اقتصاد ایران قابلیت قرار گرفتن زیر چتر مالیاتی را دارد. در اغلب کشور‌های توسعه یافته منابع درآمدی دولت عموماً از محل مالیات‌ها تأمین می‌شود، اما در اقتصاد ایران مالیات تنها بخش کوچکی از هزینه‌های دولت را پوشش می‌دهد.

از همین رو کارشناسان اقتصادی معتقدند اگر دولت اراده کند زمینه برای افزایش درآمد‌ها از محل غیرتورمی همچون مالیات فراهم است. بررسی روند روشد هزینه‌های دولت و همچنین مالیات‌های دریافتی دولت نشان می‌دهد دولت در افزایش هزینه‌ها زیاده‌روی و در توسعه نظام مالیاتی کوتاهی کرده‌است، از این رو اساتید دلسوز اقتصاد و کارشناسان اقتصادی از دولت سیزدهم انتظار دارند نظام مالیاتی ایران را توسعه دهد تا دولت به جای آنکه از مسیر‌های تورمی، چون خلق پول بدون پشتوانه یا افزایش نرخ ارز تأمین مالی کند، از محل انواع مالیات‌ها منابع غیرتورمی برای بودجه خود تأمین کند.

به گزارش ایرنا، یکی از مهمترین اهداف کلان اقتصادی کشور در چندسال اخیر کاهش وابستگی بودجه به درآمد‌های نفتی و افزایش درآمد‌های مالیاتی بوده است.

همیشه تأکید بر این بوده است که بودجه کشور یا برنامه‌های توسعه نباید بر مبنای درآمد حاصل از خام فروشی نفت تهیه و تنظیم شوند. می‌توان گفت به طور تقریبی همه برنامه‌های توسعه و همچنین بودجه‌های سالانه که بر مبنای این برنامه‌ها تهیه، تنظیم و عملیاتی شده‌اند به نوعی وابسته به درآمد‌های نفت بوده‌اند.

اگرچه ساماندهی نظام مالیاتی دغدغه دولتمردان بوده و در برنامه‌های مختلف توسعه بر آن تأکید شده است، اما تاکنون درآمد‌های مالیاتی به شیوه‌های مختلف مورد غفلت واقع شده است. به خاطر وجود درآمد‌های نفتی، دولت‌های مختلف هرگز در مورد ضرورت اصلاح نظام مالیاتی کشور احساس نیاز نکرده و اقدامی جدی انجام نداده‌اند.


بیشتر بخوانید: مهلت اعتراض به اوراق مالیاتی تمدید شد


با این حال در این سال‌ها، هم موضوع تحریم‌ها و هم نوسان قیمت نفت در بازار‌های جهانی دولتمردان را بر آن داشت تا سر و سامانی به نظام مالیاتی کشور بدهند. رشد تکنولوژی و گسترش سریع دنیای کامپیوتر و اینترنت این امکان را فراهم کرده است که با آماده‌سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری نظام مالیاتی کشور در مسیر شفافیت، کارایی و عدالت حرکت کند.

هوشمندسازی اقتصاد به طور کلی و هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور به طور خاص در دستور کار قرار گرفته و اقدامات خوبی در این راستا انجام گرفته‌است. هرچند هنوز همه برنامه‌های مرتبط با اصلاح نظام مالیاتی به مرحله اجرا در نیامده، اما آمار‌های منتشر شده نشان می‌دهند روند درآمد‌های مالیاتی در یک‌سال گذشته افزایشی بوده‌است. هرچند بخشی از این افزایش به خاطر حمایت‌های مالیاتی دولت در جریان همه‌گیری کرونا بوده‌است، اما اقداماتی نظیر هوشمندسازی و جلوگیری از فرار مالیاتی نیز در این مورد بی‌تأثیر نبوده است.

افزایش بیش از ۶۲ درصدی درآمد‌های مالیاتی

بر اساس گزارشی که از سوی اتاق بازرگانی تهران منتشر شده، درآمد‌های مالیاتی طی نیمه نخست‌۱۴۰۰ با افزایش ۵/۶۲ درصدی نسبت به نیمه نخست ۱۳۹۹، به حدود ۱۳۹‌هزار‌میلیارد تومان رسیده است. طبق گزارش منتشر شده دو بخش مهم درآمد‌های مالیاتی، مالیات‌های مستقیم و مالیات کالا‌ها و خدمات است که این دو جزء هم در نیمه نخست‌۱۴۰۰ در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل به ترتیب با افزایش ۵۸ و ۷۰‌درصدی همراه بوده‌اند.

همچنین، طی بازه زمانی مورد بررسی یعنی از فصل چهارم ۱۳۹۷ الی فصل دوم‌۱۴۰۰، روند عمومی فصلی درآمد‌های مالیاتی افزایشی است. به‌استثنای تابستان سال ۱۳۹۹ که به دلیل رکود فعالیت‌های اقتصادی ناشی از همه‌گیری کرونا، افت فصلی درآمد‌های مالیاتی اتفاق افتاد، در تابستان‌۱۴۰۰ برای دومین فصل پیاپی درآمد‌های مالیاتی افزایش یافت و به ۸۰ هزار میلیارد تومان رسید که این رقم نسبت به فصل قبل با افزایش حدود ۳۶‌درصدی و نسبت به فصل مشابه سال قبل بیش از دو برابر شده است.

منبع: روزنامه جوان
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت All-in-One اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۱۰ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

اینفوگرافی/ برنده پرسپولیس است یا استقلال؟

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ شباهت باورنکردنی سیروان خسروی به مادرش

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

آیا سرطان دهان کشنده است؟

عکس/ لاله مرزبان و شهاب حسینی در حاشیه یک سریال

رقابت جذاب والیبال برفی دختران در دیزین

آیا وام ودیعه مسکن در سال آینده افزایش می‌یابد؟

پیش‌بینی بازار خودرو در هفته دوم اسفند ۱۴۰۳

بازار فرش ایران در اختیار قاچاقچیان افغانستانی

عکس/ پرتاب ساعت مچی به سوی رامین رضاییان در دربی ۱۰۵

قیمت جدید کالا‌های اساسی اعلام شد+ جدول

عکس/ خشکبار شاهرضا ۶۰ سال پیش در خیابان شاهرضا سابق و انقلاب فعلی

ماجرای سرقت گردبند ۱۰۰میلیونی در پیروزی چه بود؟

اظهارات جدید عارف درباره قطعی برق

تصویری قدیمی از فریدون جیرانی

رکورد فوق العاده گلزن پرسپولیس در دربی

عکس/ آیین نوروز خوانی در گرگان

فیلم/ انفجار بمب حین اقامه نماز جمعه در پاکستان

عکس/ الناز شاکردوست در کنار جانی دپ ۱۰ سال پیش

عکس/ استایل جنجالی هنگامه قاضیانی

اظهارات تازه وزیر خارجه ترکیه علیه ایران

فیلم/ خبر خوش وزیر رفاه برای مددجویان و معلولان

فیلم/ فحاشی رکیک سعید قاسمی در هیئت اهل بیت

طائب: پول فروش نفت به حساب خودمان واریز می‌شود

پیش‌بینی همتی از وضعیت اقتصاد ایران در ماه‌های آینده

حمله قایق‌های جنگی اسرائیل به سواحل غزه

اینفوگرافی/ شلوغ‌ترین مسیر‌های مهاجرتی دنیا کجاست؟

خبر خوش وزیر کار درباره افزایش حقوق کارگران

آیا تاسیان واقعا سریال خوبی است؟

آبله میمونی همچنان در وضعیت اضطرار

اظهارات تازه پزشکیان درباره افزایش اختیارات استانداران

رکورد استقلال در دربی‌ها شکسته شد

عکس/ نمایی دیدنی از حرم امام رضا ۱۳۰ سال پیش و دوره قاجار

افزایش یارانه نان و دارو برای سال ۱۴۰۴

اعلام قیمت جدید زولبیا و بامیه در ماه رمضان

فیلم/ اژه‌ای: کسی که خطا کرده را با کسی که مرتکب فساد شده باید فرق گذاشت

عکس/ ساعت میلیاردی محمدرضا گلزار خبر ساز شد

عکس/ ایران رتبه پنجم جدیدترین رنکینگ لیگ‌ فوتبال آسیا

عکس/ سرویس و نگهداری لامبورگینی چقدر هزینه دارد؟

سقوط قیمت بیت کوین به کمتر از ۸۰ هزار دلار

زلنسکی وارد واشنگتن شد

قیمت رهن و اجاره آپارتمان در جنوب تهران + جدول

قیمت طلای جهانی کاهش یافت

روزگار سخت سیستان؛ بلای ویرانگری که گرد و غبار و خشکسالی بر سر یک استان آورد

هشدار یک اقتصاددان نسبت به وقوع ابرتورم در ایران

عکس/ لباس زنان در تشریفات دربار پهلوی ۵۰ سال پیش

شکست طرح مالیات بر خانه های خالی که پزشکیان هم به آن کنایه زد/ دولت به جای مالیات ستانی به دنبال کاهش تورم در نهاده‌های ساختمانی باشد

ماجرای واریز یارانه معیشتی ۳ میلیونی ماه رمضان چیست؟

چه تعداد خودرو امسال توسط خودروسازان تولید شد؟

قیمت پژوپارس ریخت+ جدول

تهرانی‌ها تابستان منتظر کم‌آبی باشند

عکس/ تئاتر دهقان ۵۴ سال پیش ابتدای خیابان لاله‌زار

ترامپ تحریم های علیه روسیه را تمدید کرد