اقتصاد ۲۴ -سعید محمد مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی عصر دوشنبه هشتم آذر در آئین گشایش هشتمین نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۱ در سالن خلیج فارس مرکز همایشهای بین المللی کیش هدف از برگزاری این رویداد مهم را آشنایی با آخرین دستاوردهای بخشهای مختلف دانست و گفت: برنامه و نقشه راه ما رسیدن به نسل هفتم مناطق آزاد دیجیتال است.
وی با بیان این که امروز در نسل اول و دوم "تجارت محور و تولید محور" هستیم، گفت: حتی در تجارت و تولید هم به شاخصهای مورد نظر نرسیده ایم.
به گفته محمد برنامهها با محوریت مناطق آزاد و ویژه اقتصادی تدوین شده و راهبردهای ما منطبق بر آمایش و اولویت بخشی به سرمایه گذاری در مناطق آزا است.
بیشتر بخوانید: نوآوری مهمترین عامل موفقیت در سرمایه گذاری
وی با اشاره به این که باید به نسل سوم ارتقا یابیم، افزود: نسل سوم خدمات محور است و خدمات "پولی، بانکی و بازار سرمایه" باید به صورت کامل به فعالان اقتصادی ارایه شود.
سعید محمد در رابطه با راه اندازی بانک آفشور در کیش، خاطر نشان کرد: با دریافت مجوز مربوطه و پیشرفتهای قابل توجهی و طی مذاکرهای با شورای امنیت و بخش اقتصادی دولت، نظرهای مثبت در این خصوص کسب شده است.
محمد از دیگر شاخصهای نسل سوم را بورس بین الملل عنوان کرد و افزود: این موضوع یک نیاز بسیار حیاتی برای کشور است که مقدمات لازم آماده شده و باید بورس بین الملل در جزیره کیش راه اندازی شود.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد کشور بر ضرورت ساماندهی ارز دیجیتال که جزو نسل سوم محسوب میشود تاکید کرد و اظهار داشت: هر چه سریعتر باید این موضوع در کیش به صورت پایلوت عملیاتی شود.
سعید محمد تصریح کرد: رمز ارز ملی به صورت جداگانه توسط نهادهای زیربط پیگیری میشود و پایلوت آن را در کیش اجرایی میکنیم.
وی در رابطه با تاسیس شرکت تامین سرمایه در مناطق آزاد که مجوزهای لازم اخذ شده است، گفت: تخصیص بانک اختصاصی ریالی برای مناطق آزاد با رویکرد توسعه زنجیره مالی و روان کردن گردش تسهیلات میان مناطق آزاد در حال پیگیری است.
مشاور رئیس جمهور اظهار داشت: برنامههای عملیاتی هم برای ارتقا نسل چهارم همزمان به صورت موازی در دست پیگیری است.
سعید محمد افزود: نسل چهارم به عنوان نسل دانش محور نامیده میشود و تخصیص صندوق جامع پژوهش و فناوری مناطق آزاد، توسعه مراکز نوآوری، استقرار شتاب دهنده ها، ارتقاء سطح فناوری واحدهای مستقر و تخصیص بستههای تشویقی در دستور کار قرار گرفته است.
محمد خاطر نشان کرد: با داشتن نسل سوم و چهارم شرایط را برای نسل پنجم که نسل جامع نامیده میشود محقق خواهیم کرد و فعالیتهای خوبی را در جهت نسل ششم که فرا مرزی است انجام خواهیم داد.
وی افزود: ایجاد مناطق آزاد مشترک با سایر کشورها که امروز با توجه به وجود دیپلماسی اقتصادی مناسبی که در حال شکل گرفتن با تعداد ۱۵ کشور همسایه است؛ تقاضاهایی از برخی کشورها برای ایجاد مناطق آزاد مشترک داریم که این مهم در دست بررسی است.
مشاور رئیس جمهور فعالیتهای بورس، بانک و بیمه را عرصهای عنوان کرد که میدان جنگ اقتصادی با دشمن است، بیان داشت: فعالان این حوزهها با در نظر گرفتن منافع ملی با یک یک انسجام مثال زدنی در مقابل توطئههای اسکتبار نقش آفرینی میکنند و تلاش بر این هست تاب آوری کشور را افزایش دهیم و وضعیت معیشتی بهتری را برای مردم فراهم کنیم.
سعید محمد گفت: در بخشهای خصوصی و دولتی همه فعالان در عرصه اقتصادی باید تلاش کنند تا شاخصهای اقتصادی کشور را به سمت منفعت ملی هدایت کنیم.
وی با بیان این که مناطق آزاد دارای راهبردهای مشخص و برنامههای زمان بندی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت است، افزود: به زودی این طرح را برای هر منطقه اعلام رسمی خواهیم کرد تا به فعالان اقتصادی کمک کند.
دبیر شورایعالی مناطق آزاد با شاره به این که در سایت دبیرخانه فرصتهای سرمایه گذاری بارگذاری شدهو بیش از ۱۵۰ فرصت سرمایه گذاری با همین طرح امایش سرمایه گذاری عنوان شده، اظهار داشت: تمام این طرحها دارای جزئیات سرمایه گذاری مشخص برای راهنمایی نخست سرمایه گذاران برای انتخاب فرصتهای سرمایه گذاری است.
به گفته محمد در مناطق ویژه اقتصادی بیش از ۸۷۰ شعب نهادهای مالی، از قبیل بانک، صرافی، بیمه، تالار بورس و تامین سرمایه داریم و یک خانواده بزرگ در این حوزه محسوب میشویم.
وی گفت: چین در قالب پیمان شانگهای پیشنهاد تاسیس مناطق آزاد مشترک را داده که این مهم در دست بررسی است.
مشاور رئیس جمهور خاطر نشان کرد: تکمیل فرایندهای الکترونیکی، هوشمند سازی، ارز دیجیتال، قراردادهای هوشمند، اوراق بهادار، ثبت اسناد با رویکرد اصلی در دبیرخانه مناطق آزاد در حال پیگیری است
سعید محمد افزود: با بهره گیری از ظرفیت رمز ارزها و ایجاد پلت فرمهای صرافی دیجیتال که از مهمترین ظرفیتهای رمزهای دیجیتال و فناوری در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی است حمایت میکنیم و این موضوع در مجموعه اقتصادی کشور با جدیت در حال پیگیری است.
وی با بیان این که باید در مناطق آزاد الگو سازی کنیم، تصرح کرد: این الگو سازی به سرزمین اصلی تعمیم خواهیم داد.
وی با بیان این که طی دورههای یازدهم و دوازدهم نخستین جلسه شورایعالی مناطق آزاد در حضور ۱۴ نفر از اعضای کابینه تشکیل شد، گفت: ابراهیم رئیسی با تسلط بر مبنای قانونی، در این جلسه از اجرای ماده ۶۵ قانون احکام دائم توسعه محکم دفاع کردند و تاکید داشتند که تمام مسائل مناطق آزاد باید توسط رئیس منطقه انجام شود و اگر کسی که مغایر این اصل رفتار کند مصادیق را به شورایعالی اطلاع رسانی کنندتا شخصا پیگیری کنم و با دستگاههای اجرایی متخلف برخورد خواهد شد.
گفتنی است نمایشگاه کیش اینوکس ۲۰۲۱ با بیش از ۲۰۰ شرکت، موسسه و نهاد در بخشهای دولتی و خصوصی فعال در بازار سرمایه حضور دارند و در بخش محتوایی ۲۵ نشست تخصصی و همایش جانبی برگزار میشود که در حاشیه این نشستها ۱۵۰ نفر از اساتید، کارشناسان و مسوولان اقتصادی کشور به سخنرانی و برگزاری کارگاهها و نشستهای خصوصی خواهند پرداخت.
بازدیدکنندگان میتوانند هر روز از ساعات ۱۷ الی ۲۲ برای بازدید از این نمایشگاه به نمایشگاههای دائمی جنب فرودگاه جزیره کیش مراجعه نمایند