تاریخ انتشار: ۱۶:۱۱ - ۱۵ آذر ۱۴۰۰
معاون وزیر جهادکشاورزی اعلام کرد

کاهش ۱۸ درصدی تولید برنج در کشور

  معاون وزیر جهادکشاورزی عملکرد ۱۰۰ روزه وزارت جهاد کشاورزی را تشریح کرد.

اراضی

اقتصاد ۲۴-  محمد قربانی در نشست خبری که امروز به منظور تشریح دستاورد‌های ۱۰۰ روزه وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد با بیان اینکه برای اقتدار در بخش کشاورزی بایستی به شش مولفه توجه کنیم، گفت: یکی از این مولفه‌ها مدیریت تصمیم‌ها و سیاست‌ها است. یعنی تصمیم‌ها درست و به هنگام گرفته شود. به موقع در بازار ورود و به موقع خارج شویم، مداخله نداشته باشیم و ورود ما حمایتی باشد.

وی ادامه داد: تأمین مالی و سرمایه گذاری یکی دیگر از این مولفه‌ها است. اگر قرار است جهش تولید کشاورزی داشته باشیم و یا اگر می‌خواهیم به امنیت غذایی پایدار برسیم و جایگاه برتری در بخش کشاورزی داشته باشیم نیازمند سرمایه گذاری کلان در این بخش هستیم. همچنین بایستی در کنار تولید خرد به مگاپروژه‌ها هم توجه ویژه‌ای کنیم.

معاون برنامه ریزی و اقتصادی وزیر جهاد کشاورزی افزود: مدیریت زنجیره‌های تأمین و ارزش کشاورزی نیز مولفه دیگر است که در آن نگاه راهبردی و محوری تمام برنامه‌ها و حمایت‌ها متوجه زنجیره‌ها خواهد بود. همچنین استفاده از ظرفیت فعالان بخش کشاورزی نیز در این بخش اهمیت دارد. اگر قرار است تحولی در بخش کشاورزی صورت بگیرد باید فعالان بخش کشاورزی، تشکل‌ها و اتحادیه‌ها حضور فعال داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه هوشمندسازی نیز از مولفه‌های دیگر دستیابی به اقتدار در بخش کشاورزی است، گفت: در روز‌های اخیر شاهد بخش‌های کوچکی از هوشمندسازی در زنجیره توزیع بودیم.

به گفته وی تحقیقات باید در خدمت بخش کشاورزی باشد و تحقق اهداف کشاورزی باید از مسیر تحقیقات بگذرد والبته تجاری سازی یافته‌ها نیز انجام شود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: برای گذر از چالش‌های بخش کشاورزی همه باید همکاری کنند. وزارت جهاد به تنهایی قادر به مدیریت کل فعالیت‌های کشاورزی نیست. اگر قرار است تحول اساسی رخ دهد نیاز به همکاری همه بخش‌ها داریم. تجربه سه ماه فعالیت وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم نشان داد می‌توانیم با هم بر مشکلات غلبه کنیم.

قربانی در ادامه اقدامات سه ماهه وزارتخانه را تشریح کرد و گفت: محور تمام اقداماتی که انجام شده با نگاه توأمان به منافع تولیدکننده، مصرف کننده و فعالان زنجیره بوده است که این نگاه تا چهار سال آینده تداوم خواهد داشت و امیدواریم نقش راه آینده بخش کشاورزی باشد.

افزایش سهم ۳۰ درصدی مرغ لاین آرین در بازار

وی افزود: برنامه تأمین نهاده‌های دام و طیور و محصولات دامی، اجرای الگوی کشت، تأمین ارز برای واردات، پیگیری تأمین ارز برای کالا‌های اساسی، پیگیری جبران خسارات بیمه کشاورزان، ایجاد آرامش در بازار مواد غذایی، برنامه ریزی برای تأمین مرغ و تخم مرغ در هر ماه، واردات تخم مرغ نطفه دار و تشویق تولیدکنندگان به افزایش تولید جوجه، افزایش سهم ۳۰ درصدی مرغ لاین آرین در بازار، واردات و توزیع همزمان مرغ منجمد، راه اندازی قرارگاه امنیت غذایی برای رصد پایش کالا‌های اساسی بخشی اقدامات این وزارتخانه بوده است.

قربانی همچنین به بحث الگوی کشت نیز اشاره کرد و گفت: برای اولین بار با تلاش همکاران در شورای قیمت گذاری محصولات کشاورزی، قیمت تضمینی محصولات کشاورزی قبل از سال زراعی اعلام شد و قیمت گندم از ۵۰۰۰ تومان در سال زراعی گذشته به ۷۵۰۰ تومان در سال زراعی آینده رسیده است. در دانه‌های روغنی هم قیمت‌ها به گونه‌ای تعیین شده که با سیاست‌های مد نظر همخوانی داشته باشد. همچنین برای اولین بار الگوی کشت و کشاورزی قراردادی با هم ترکیب شدند، زیرا برای عملیاتی سازی الگوی کشت راهی جز کشاورزی قراردادی نداریم.

تمام سیب‌های خریداری شده بدون امحا و ضایعات وارد چرخه مصرف شد

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین به خرید تضمینی خرما، سیب صنعتی، زعفران اشاره کرد و گفت: ورود ما امسال به سیب صنعتی باعث شد که از کاهش منافع تولیدکنندگان جلوگیری شود و تمام سیب‌های خریداری شده بدون ضایعات وارد چرخه مصرف شود.


بیشتربخوانید:۱۰۰ میلیون هکتار از اراضی در معرض فرسایش بادی و آبی


به گفته وی وزارت جهاد کشاورزی در خرید و صادرات دام عشایر و روستایی نیز ورود کرده است.

افزایش ذخایر کالا‌های اساسی از ۲ماه به ۴ ماه

وی به اقدامات دیگر این وزارتخانه اشاره کرد و گفت: افزایش ذخایر راهبردی کالا‌های اساسی از دو ماه به چهار ماه، افزایش ۱۳۰ درصدی ذخایر گوشت قرمز و ۱۴۰ درصدی مرغ منجمد دستاورد این وزارتخانه است. از طرفی مسئولیت تنظیم بازار و نظارت و بازرسی به وزارت جهاد کشاورزی سپرده شده و این وزارتخانه تنها متولی بخش کشاورزی است.

این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی در ادامه اضافه کرد: حمایت از تولید دانه‌های روغنی، افزایش قیمت کلزا از ۷۸۰۰ تومان به ۱۵هزار تومان (افزایش ۹۲ درصدی)، اصلاح قیمت چغندر قند، جهش تولید دو میلیون و ۳۰۰ هزار هکتاری کشت دیم، افزایش ۲۳ درصدی جوجه ریزی از دیگر اقدامات وزارت جهاد در این ۱۰۰ روز است.

اراضی کشاورزی سند دار می‌شوند

وی همچنین به تحویل پنج میلیون دوز واکسن به وزارت بهداشت و سنددار کردن اراضی کشاورزی اشاره کرد و گفت: در چهار سال آینده همه زمین‌های کشاورزی سنددار می‌شوند.

قیمت کود‌های فسفاته و پتاسه ۷ برابر شده بود

معاون وزیر جهاد کشاورزی به تأمین کود مورد نیاز کشاورزان اشاره کرد و گفت: قیمت کود‌های فسفاته و پتاسه هفت برابر شده بود و ارقام به گونه‌ای بود که تولیدکنندگان امکان استفاده از این کود‌ها را نداشتند. به همین دلیل مقرر شد کشاورزان کود‌های مورد نیاز خود را دریافت کنند و وجه آن را در فصل برداشت از محصول بازگردانند.

وی همچنین به کشت فراسرزمینی، تدوین دستورالعمل اجرایی آن و واردات آب مجازی نیز اشاره کرد.

به گفته این مقام مسئول در بودجه ۱۴۰۱ برخی تبصره‌هایی مرتبط با جهاد کشاورزی اصلاح و تبصره‌های جدیدی نیز اضافه شده است که بخشی از آن‌ها مورد تصویب قرار گرفته است.

قربانی در پاسخ به این سوال برخی از مرغداران نسبت به تأخیر در شارژ سامانه بازارگاه گله‌مند هستند، گفت: نهاده مورد نیاز واحد‌های مرغداری تأمین شده است و ذخایر هم داریم. بانک مرکزی نیز ارز لازم را برای آن تخصیص داده است. مشکلی که وجود دارد بحث حمل و نقل است. حجم زیادی نهاده وارد بندر می‌شود و انتقال آن زمانبر است.

وی افزود: تاکنون بیش از ۱۲ میلیون تن نهاده در سامانه بازارگاه عرضه کرده ایم در حالی که کل نهاده‌ای که سال قبل توزیع شد ۱۲ میلیون تن بود.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به این سوال که با حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی چه اتفاقی در بخش کشاورزی خواهد افتاد، گفت: در بررسی‌هایی که انجام دادیم به این نتیجه رسیدیم که بایستی حداقل برای سه ماه ذخایر راهبردی داشته باشیم. همچنین حداقل برای سه ماه ارز تأمین شده باشد و ثبت سفارش‌ها نیز انجام شده باشد. با توجه به اختلالی که ممکن است بر اثر تغییر نرخ ارز رخ دهد باید نقدینگی واردکنندگان نیز تأمین شود.

کاهش ۱۸ درصدی تولید برنج

وی در پایان با بیان اینکه امسال تولید برنج ۱۸ درصد کاهش داشت، گفت: شرکت بازرگانی دولتی در این مدت در چند مرحله اقدام به توزیع برنج در بازار کرد تا کمبودی در بازار به وجود نیاید. از طرفی برنامه‌هایی در دستور کار داریم که قیمت برنج وارداتی در بازار برای مصرف کننده مناسب‌تر شود.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت قند و شکر امروز

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ + جدول

زمان واریز مابه‌التفاوت حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی اعلام شد؟

عکس/ استوری غمناک شروین حاجی‌پور پربازدید شد

عکس/ استوری تازه معین برای همدردی با مردم بندرعباس

عکس/ چهره شاد و خندان ثریا اسفندیاری ۶۲ سال پیش در کنار دختر خوانده اش

عکس/ چهره دیده نشده چارلی چاپلین ۱۱۵ سال پیش بدون سبیل

عکس/سقوط تابلوی راهنمایی رانندگی روی خودرو در میدان ونک

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ دیدار هاشمی رفسنجانی با میخائیل گورباچف ۳۶ سال پیش در روسیه

عکس/ رونمایی از پوستر سریال کنکل با بازگشت هانیه توسلی

آیا ازدواج خطر زوال عقل را افزایش می‌دهد؟

فیلم/ رونمایی از اولین تیزر رسمی سریال جدید منوچهر هادی

عکس/ ظاهر متفاوت صیاد شیرازی ۴۴ سال پیش در حال نماز خواندن کنار هلی کوپتر

راهکار ساده برای بهبود کیفیت خواب شبانه

عکس/ آسمان مشهد در وسط روز سیاه شد

عکس/ واکنش تند مونا مهرجویی به انتشار تصاویر جانباختگان بندرعباس

عکس/ ملاقات صمیمی و دوستانه الهام علی اف و پزشکیان کنار دریا

عکس کمیاب از دکتر شریعتی ۷۴ سال پیش در کنار علمای مشهد با لباس رسمی

فیلم/ آماری عجیب از نقاط حادثه خیز تهران پس از طوفان شب گذشته

تاثیرات منفی شبکه‌های اجتماعی بر سلامت روان

قیمت گوشت قرمز امروز ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴+ جدول

فیلم/ دیدار پزشکیان و الهام علی‌اف در ساحل خزر

عکس/ رامین رضاییان در صدر آسیا

دپوی ۲۰۰ هزار تن برنج در گمرک؛ اجازه ترخیص محموله‌ها صادر نمی‌شود

مشخصات خودروی زرهی سبک Komatsu، ساخت نیرو‌های دفاعی ژاپن

صحنه‌های تکان دهنده از سومین روز انفجار بندر شهید رجایی

فیلم/ سلاح عجیب در مراسم تشییع پاپ فرانسیس

عکس/ مدافع استقلال تیم خرید

عکس/ استوری خاص الناز شاکردوست برای همدردی با مردم بندرعباس

عکس/ مراسم عروسی امپراتور و ملکۀ ژاپن ۳۲ سال پیش با لباس‌های متفاوت و تاج سلطنتی

عکس/ هاشمی رفسنجانی ۴۴ سال پیش در سفینه فضایی

عکس/ پوشش عجیب پادشاه مصر و اردن و رئیس جمهور سوریه و لبنان ۸۳ سال پیش در حال قدم زدن با کلاه های سنتی

گمرک اولین محموله انفجاری در بندر رجایی را گردن نگرفت

علیرضا حجتی، مدیرعامل بیمه رازی کیست؟

خطر فرونشست زمین تهران را تهدید می‌کند

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت قند و شکر امروز + جدول

قیمت خودرو‌های جک و لیفان کرمان موتور امروز

ناترازی گاز منجر به کاهش تولید نفت شد!

عکس/ چهره دیده نشده از فوزیه و آخرین پادشاه مصر ۶۰ سال پیش در مراسم تشییع ملک فاروق

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

چرا مهرداد بذرپاش در روز سقوط ابراهیم رئیسی سوار بالگرد نشد؟

فیلم/ لحظه‌های خوف انگیز از نبش قبر حافظ اسد

گریه‌های بی امان در تشییع محیط‌بان شهیدِ پارک‌ملی گلستان

عکس/ تعیین وضعیت کنسرت محمد علیزاده پس از انفجار بندرعباس

فیلم/ آخرین وضعیت خانمی که موج انفجار بندرعباس پرتابش کرد

آخرین وضعیت مصدومان حادثه انفجار بندرعباس

عکس/ زیبایی خیره کننده باغات زیتون منجیل با تابش طلایی خورشید

عکس/ استایل ملوکانه سالار الدوله پسر سوم مظفرالدین شاه با شمشیر و لباس ارتشی خاص

دوره آموزش کافی‌نت: گامی به سوی راه‌اندازی یک کسب‌وکار مدرن و پردرآمد

فیلم/ ابلاغ سلام رهبری توسط پزشکیان به علی اف

عکسی چشم نواز از دشت دریاسر تنکابن پوشیده از گل‌های بابونه

عکس/ واکنش عضو دفتر رهبر انقلاب به حادثه انفجار بندرعباس

عکس/ نمایی بی نظیر از ساختمان پست و تلگراف ۹۰ سال پیش در میدان شهرداری رشت

عکس/ استقبال رسمی الهام علی اف از مسعود پزشکیان

عکس/ نمایی رویایی از روستای دیزبادبالا در نیشابور با خانه‌های پلکانی

عکس/ سلفی محمد صلاح با هواداران لیورپول