اقتصاد ۲۴- آرش محبی نژاد در خصوص تعلل ستاد تنظیم بازار در اعلام قیمتهای خودرو و تشدید مشکلات قطعه سازان گفت: قطعه سازان همیشه بین دو سنگ آسیاب تأمین کنندگان مواد اولیه داخلی و خارجی و خودروساز له میشوند و هیچ حمایتی از آنها صورت نمیگیرد.
وی با بیان اینکه امروز قطعه ساز باید مواد اولیه را نقدی و چه بسا چند برابر قیمت جهانی خریداری کند، اما محصولات خود را به صورت مدت دار به خودروساز بفروشد، افزود: امروز خودروساز نقدینگی قطعه ساز را بلعیده است و تغییراتی را در خرید قطعه انجام نمیدهد. به نوعی همه چیز را به تعیین تکلیف قیمت خودرو موکول کرده است.
دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور، گفت: در حال حاضرمطالبات تعیین تکلیف نشده قطعه سازان از زنجیره تأمین داخلی بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان است با در نظر گرفتن این موضوع میزان مطالبات معوق به ۱۴ هزا میلیارد تومان رسیده و فقط حدود ۲۵ الی ۳۰ هزار میلیارد تومان از بدهی خودروسازان به قطعه سازان و زنجیره تامین در قالب ال سی، خرید دین و قرادادهای سه جانبه تفاهم نامهها و ... تعیین و تکلیف شده و کل بدهی خودروساز به زنجیره تامین بیش از ۷۰ هزار میلیارد تومان است.
محبی نژاد با اعلام اینکه این مطالبات کمرشکن باعث میشود که قطعه سازانی که واقعا اخلاقی کار کرده و تولید باکیفیت دارند با ضرر روبه رو و حتی مجبور به توقف فعالیت شوند، تصریح کرد: امروز اکثر قطعه سازان در این شرایط قرار دارند و با ضرر و زیان سنگین به سختی فعالیت خود را ادامه میدهند. متأسفانه در این شرایط معدود قطعه سازانی هستند که برای جلوگیری از افزایش زیان از کیفیت میزنند.
بیشتربخوانید: ایران به آلمان قطعه صادر میکند؟
وی با بیان اینکه این مشکلات باعث میشود چرخه تأمین و تولید قطعه با خطر جدی روبهرو شود، گفت: در حال حاضریک سوم قطعه سازان کشور تعطیل هستند و اگر این روند ادامه پیدا کند پیش بینی میکنیم تا پایان سال تعطیلی قطعه سازان به نصف کل قطعه سازان برسد.
به گفته دبیر انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه سازان کشور، تنها شیوه افزایش تیراژ تولید و افزایش کیفیت این است که بدهی زنجیره تامین خودروسازی و قطعه سازان پرداخت شود. سپس با اصلاح قیمتها جهش تولید در تیراژ و کیفیت در صنعت قطعه و خودروی کشور به وجود میآید.