اقتصاد ۲۴-ین به بایکوت سیاسی بازیهای المپیک زمستانی پکن از سوی آمریکا واکنش نشان داد. لیو پنگیو، سخنگوی سفارت چین در واشنگتن تصمیم سیاستمداران آمریکایی برای بایکوت بازیهای پکن را تنها در راستای منافع سیاسی آنها دانست که هیچ تاثیری بر موفقیت میزبانی بازیهای زمستانی ۲۰۲۲ نخواهد گذاشت. لیو پنگیو در یک پست توییتری نوشت که در واقع برای هیچکس مهم نبوده که این افراد به پکن خواهند آمد یا نه.
ژائو لیجان یکی از سخنگویان وزارت خارجه چین نیز در واکنش به عدم حضور نمایندگان دولت آمریکا در این بازیها گفت: «اگر آمریکاییها مایلند به هر قیمتی کارشان را انجام دهند چین هم اقدامات متقابل مقتضی را اتخاذ خواهد کرد.»
در همین حال «گلوبال تایمز» روزنامه تابلویدی تحت نظارت حزب کمونیست چین هم در واکنش به تصمیم آمریکاییها در یک پست توییتری با لحنی طنزآمیز واکنش نشان داد و نوشت: «واقعیت این است که خیال چینیها از شنیدن این تصمیم آمریکاییها راحت شد... هر چه تعداد مسئولان آمریکایی کمتر باشد، ویروس هم کمتر خواهد بود.»
پیشتر دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا چین را مسئول اصلی پاندمی کرونا و ویروس کرونا را ویروس «چینی» توصیف کرده بود.
بیشتر بخوانید: فیلم/ بایدن با تحریم المپیک زمستانی به جنگ چین می رود!
طبق تصمیم آمریکا که بعد از گمانه زنیهای فراوان و تهدید چین به اقدام تلافی جویانه وارد مرحله حساسی شده بود، آمریکا نمایندهای در افتتاحیه و اختتامیه بازیهای المپیک و پارالمپیک نخواهد داشت.
جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا دوشنبه شب با تایید این تصمیم گفت البته این به معنای عدم حضور دیپلماتهای ما در خاک چین نیست و طبیعتا برای تشویق و حمایت و همچنین تامین امنیت ورزشکاران خود نمایندگانی به چین اعزام خواهیم کرد.
سخنگوی کمیته بین المللی المپیک با اشاره به سیاسی بودن تصمیم دولتها به شرکت یا عدم شرکت در بازیهای المپیک تصریح کرده ماهیت بیطرفی سیاسی کمیته ایجاب میکند که به چنین تصمیمی احترام بگذاریم.
بیشتر بخوانید: جان کری راهی چین میشود
کاخ سفید از ماهها پیش در تلاش بود موضع شفافی نسبت به بازیهای المپیک زمستانی پکن اتخاذ کند و تحریم این بازیها به نحوی از انحا، همیشه یکی از گزینههای روی میز جوبایدن در این مدت بود. تصمیمی که با استقبال قانونگذاران آمریکایی هم روبرو شده. نانسی پلوسی، رئیس دمکرات مجلس نمایندگان آمریکا در این باره گفت: «سه دهه سوءاستفاده و سرکوب از سوی پکن نشان میدهد که جامعه بین الملل دیگر نمیتواند سکوت کند و فقط امید داشته باشد که شاید چین رفتارش را اصلاح کند.» میت رامنی، سناتور جمهوریخواه نیز با استقبال از این تصمیم گفت: «این پیام روشنی به چین است بدون اینکه تبعاتی برای ورزشکاران آمریکایی داشته باشد.»
آمریکا میگوید در اعتراض به نقض گسترده و سیستماتیک حقوق بشر از سوی دولت چین بویژه در برابر اقلیت اویغور تصمیم گرفته نمایندهای به بازیهای المپیک و پارالمپیک اعزام نکند.
چین همواره با رد نقض حقوق بشر در سین کیانگ اعلام کرده هدفش در این منطقه حمایت از مشاغل و مبارزه با افراط گرایی مذهبی بوده است.
طبق آمار ماه نوامبر کمیته برگزاری بازیهای المپیک و پارالمپیک زمستانی چین تا کنون درخواست حضور بیش از ۱۴ هزار ورزشکار از کشورهای مختلف برای شرکت در این بازیها ثبت شده است و از این میان سهم کاروان ورزشی آمریکا به تنهایی بیش از ۱۵۰۰ نفر است.
بازیهای زمستانی ۲۰۲۲ از تاریخ۴ تا ۲۰ فوریه سال آینده میلادی به میزبانی پکن برگزار خواهد شد.