تاریخ انتشار: ۱۴:۵۹ - ۲۲ آذر ۱۴۰۰
«رویترز» گزارش می‌دهد

امارات چگونه بین آمریکا، اسرائیل و ایران گیر کرده است؟

امارات متحده عربی تلاش دارد که روابط دیپلماتیک سطح بالایی همزمان با واشنگتن به عنوان یک ابرقدرت متحد ابوظبی، اسرائیل به عنوان یک دوست جدید و ایران به عنوان یک دشمن قدیمی داشته باشد. زیرا ابوظبی به دنبال اجتناب از یک درگیری منطقه‌ای پرهزینه است که می‌تواند جاه‌طلبی‌های تجاری و گردشگری این کشور را نابود کند.

امارات چگونه بین آمریکا، اسرائیل و ایران گیر کرده است؟

اقتصاد ۲۴-رویترز در مطلبی به قلم غایدا غانتوس و عزیز الیعقوبی نوشت: امارات متحده عربی تلاش دارد که روابط دیپلماتیک سطح بالایی همزمان با واشنگتن به عنوان یک ابرقدرت متحد ابوظبی، اسرائیل به عنوان یک دوست جدید و ایران به عنوان یک دشمن قدیمی داشته باشد. زیرا ابوظبی به دنبال اجتناب از یک درگیری منطقه‌ای پرهزینه است که می‌تواند جاه‌طلبی‌های تجاری و گردشگری این کشور را نابود کند.
به گزارش «انتخاب»؛ در ادامه این مطلب آمده است: ابوظبی این هفته میزبان نخست وزیر اسراییل است و پذیرای هیئتی از ایالات متحده خواهد بود. آنان به شرکت‌های اماراتی در مورد تبعیت از تحریم‌های ایران به دلیل فعالیت‌های هسته‌ای این کشور هشدار می‌دهند. این کشور حاشیه‌ی خلیج فارس هفته گذشته یک مقام ارشد خود را به منظور بهبود روابط و مهار تنش‌ها به تهران اعزام کرد.


بیشتر بخوانید: آیا تنش‌های خلیج فارس واقعاً در حال فروکش هستند یا دولت‌ها فقط زمان می‌خرند؟


به گفته مقامات اماراتی، تحلیلگران و دیپلمات‌های منطقه ای، چرخش دیپلماسی ابوظبی نشان دهنده تغییر رویکرد سیاست خارجی امارات است، اماراتی که پس از وارد شدن به یک سری درگیری‌های مخرب در دهه گذشته از یمن تا لیبی، در حال عقب نشینی از ماجراجویی نظامی است.

انور قرقاش، یکی از مقامات ارشد امارات متحده عربی روز پنجشنبه به یک اندیشکده مستقر در ایالات متحده گفت: ما باید از یک درگیری بزرگ که ایالات متحده یا در واقع کشور‌های منطقه را درگیر می‌کند، اجتناب کنیم. علاقه ما این است که به هر قیمتی از چنین درگیری‌ای دور بمانیم.
ایالات متحده و اسرائیل اخیراً فشار‌های لفظی بر ایران را در مورد پیامد‌های اقتصادی یا نظامی احتمالی در صورت شکست تلاش‌ها برای احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ افزایش داده‌اند. قدرت‌های جهانی در تلاش هستند تا هم واشنگتن و هم تهران را به پایبندی کامل به این پیمان بازگردانند، توافقی که دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد.


بیشتر بخوانید: اولین سفر نخست وزیر اسرائیل به امارات


ابوظبی که سال گذشته روابط خود را با اسرائیل برقرار کرد، نگرانی‌هایی مشابه آمریکا و اسرائیل در مورد جاه‌طلبی‌های هسته‌ای ایران، برنامه موشکی و نیرو‌های نیابتی منطقه‌ای تهران دارد. اما در تلاش است که در کنار محدود کردن ایران به حفظ منافع اقتصادی خودش به‌عنوان قطب گردشگری و تجاری پس از کووید-۱۹ در مواجهه با افزایش رقابت اقتصادی در منطقه نیز توجه داشته باشد.

عبدالخالق عبدالله، تحلیلگر سیاسی مستقر در امارات متحده عربی تأکید کرد که زمان تنش زدایی و نه تشدید آن فرا رسیده است. قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس جمهور امارات به موسسه کشور‌های عربی حاشیه‌ی خلیج فارس گفت: نه منطقه و نه واشنگتن خواهان درگیری دیگری مانند عراق یا افغانستان نیستند.

ایران، سوء ظن غرب را مبنی بر اینکه به دنبال تسلیحات اتمی است رد می‌کند و می‌گوید فعالیت‌های هسته‌ای اش برای مقاصد غیرنظامی است. تهران می‌گوید با حسن نیت به مفاد توافق ۲۰۱۵ پایبند بوده و می‌خواهد تمامی تحریم‌های اعمال شده توسط ایالات متحده پس از خروج ترامپ از این توافق برداشته شود.

آمریکا اولویت مطلق است

امارات و عربستان سعودی، در حالی که به قدرت‌های جهانی برای رسیدگی به برنامه موشکی و رفتار منطقه‌ای ایران فشار می‌آورند، نسبت به تکرار حملات سال ۲۰۱۹ به نفت‌کش‌ها در آب‌های خلیج فارس و تأسیسات نفتی عربستان که پادشاهی را مجبور کرد تولید بیش از نیمی از نفت خام خود را به طور موقت تعطیل کند، محتاط هستند.
نیل کویلیام که با چاتم هاوس همکاری دارد، گفت: امارات متحده عربی برای خنثی کردن اقدامات تنبیهی ایران باید تا جایی که می‌تواند احتیاط کند، اما تردیدی وجود ندارد که رابطه با ایالات متحده برای ابوظبی در اولویت مطلق است.

کشور‌های حاشیه خلیج فارس برای امنیت به شدت به ایالات متحده متکی هستند، اما در مورد نقش منطقه‌ای ایالات متحده نیز عدم اطمینان وجود دارد. اسرائیل پس از عادی سازی روابط با امارات متحده عربی و بحرین، به ایجاد سازوکار دفاع مشترک با کشور‌های خلیج فارس پرداخته است

امارات متحده عربی در پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ قراردادی به ارزش ۲۳ میلیارد دلار برای خرید جت‌های جنگنده اف-۳۵، پهپاد‌ها و سایر تجهیزات دفاعی ساخت آمریکا امضا کرد. اما از آن زمان پیشرفت فروش این تجهیزات، در بحبوحه نگرانی‌های ایالات متحده در مورد روابط امارات متحده عربی با چین، شریک تجاری اصلی امارات، کند شده است.


بیشتر بخوانید: وال استریت ژورنال: آمریکا آماده تشدید تحریم‌ها علیه ایران است


قرقاش گفت که امارات متحده عربی اخیراً کار بر روی تأسیسات چینی در یک بندر اماراتی را پس از ابراز نگرانی واشنگتن از داشتن اهداف نظامی این پروژه متوقف کرد.
قرقاش ادامه داد: حتی در شرایطی که ابوظبی روابطی را با اسرائیل برقرار کرده است، خواهان یافتن یک مخرج اقتصادی مشترک برای بهبود روابط با ایران، ترکیه و سوریه است.
در تأیید این موضوع که واشنگتن در حال افزایش فشار اقتصادی بر ایران است، آندره گاکی، یکی از مقامات وزارت خزانه داری آمریکا قرار است به عنوان یکی از اعضای یک هیئت روز دوشنبه به امارات متحده عربی سفر کند تا به گفته وزارت امور خارجه، گفتگو‌هایی با شرکت‌های بخش خصوصی و موسسات مالی که به تسهیل نقض قوانین تجارت با ایران می‌پردازند، داشته باشد.

امارات متحده عربی که از دیرباز یکی از پیوند‌های اصلی ایران با جهان خارج بوده و روابط تجاری اش با تهران قدمت زیادی دارد، شاهد کاهش صادرات خود به ایران از ۱۴ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۷ به ۷ میلیارد دلار در سال ۲۰۱۹ بر اساس داده‌های بانک جهانی بود. البته روابط شروع به بهبودی کرده اند.
عبدالله گفت: در امارات تمایلی برای اعمال مجازات‌های اقتصادی بیشتر علیه ایران وجود ندارد. وی افزود: ما کار خود را انجام داده و سهم خود را طی ۵ الی ۶ سال گذشته در مورد ایران ادا کرده ایم، اما بس است. هیچ کس در ابوظبی تمایلی به تحریم‌های بیشتر ایران ندارد.

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت میوه در میادین تره بار امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های شرکت کیا در بازار ایران + جدول

قیمت دلار و یورو امروز یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز یکشنبه ۳ فروردین ۱۴۰۴ + جدول

اینفوگرافی/ راه‌های پیشگیری از خستگی و خواب‌آلودگی در رانندگی‌

عکس/ ژست جالب محمدرضا پهلوی ۷۴ سال پیش در حال روشن کردن سیگار ثریا

عکس/ نمایی بی نظیر از مسجد سپهسالار ۱۳۵ سال پیش در حال ساخت

عکس/ احتمال حضور اورونوف مقابل ایران

اینفوگرافی/ بیشترین بازدهی صنایع بازار سهام در سال ۱۴۰۳

عکس/ نمایی دیده نشده از ۵۵ سال پیش گیشا، وقتی اطراف اش بیابان بود

عکس/ استایل اروپایی فرح پهلوی در حال دوچرخه سواری در ۱۶ سالگی

عکس/ تیپ اروپایی دختران احمدشاه ۱۰۳ سال پیش در آتلیه با موهای بافته

عکس/ اعتراض عجیب باشگاه استقلال به پوستر AFC

عکس/ تیپ بهاری رعنا آزادی ور با گوشواره‌های لاکچری و شال رنگ سال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

عکس/ رژه سران عشایر گیلان ۷۷ سال پیش و سالروز آزادی آذربایجان در شهرداری رشت 

شرایط برای ستاره ملی پوش پرسپولیس سخت شد

۱۹ کشور و مکان‌ بکر و دست نخورده بر روی زمین برای سفر +عکس/ لحظاتی در آرامش مطلق

مبلغ رضایت‌نامه لژیونر مدنظر پرسپولیس لو رفت

فائزه هاشمی: نمی‌توانم آینده روشنی را با اپوزیسیون تصور کنم

فیلم/ کارشناس صداوسیما: آزادی ایران را هیچ کجای دنیا ندارد

کرملین: تماس تلفنی پوتین و ترامپ در فضایی کاملا محرمانه برقرار شد

فیلم/ سردار رادان: از روی اراذل عبور خواهیم کرد

عکس/ استوری خنده‌دار امید نورافکن برای نورافکن‌های استادیوم آزادی

عکس/ استوری مشکوک استقلالی‌ها برای بیرانوند

عکس/ ژست دیده نشده از مظفرالدین شاه ۱۲۷ سال پیش در کالسکه گل کاری شده

عکس/ سلفی آینه‌ای مهناز افشار با کلاه گپ و کوله دخترونه

عکس/ استوری خاص آقای بازیگر به مناسبت تولد جمشید هاشم‌پور

بازداشت یک اسرائیلی به اتهام جاسوسی برای ایران

عکس/ خودروی محافظت شده یک مرجع تقلید

عکس/ فاجعه تاریخی که در نوروز گریبان صداوسیما را گرفت

فیلم/ ترامپ: ما با حکومت ایران به مرحله نهایی رسیده‌ایم

عکس/ تغییر چهره جذاب الناز شاکردوست با مدل موی جدید و اکسسوری خاص

گاز ایران و تابستان گرم عراق

فیلم/ گشت و گذار مسافران نوروزی در ساحل سرخ

عکس/ تیپ تینیجری پردیس پورعابدینی با کراکس و عینک برند

عکس/ یوز ایرانی پای برج آزادی منتظر شکار ازبکستان!

حجاب پرچالش‌ترین قانون در نقش چماق در سال ۱۴۰۳؛ پاسخ منفی دولت؛ واکنش مثبت مجلس

عکس/ تیپ بهنوش بختیاری با مانتوی رنگارنگ و کیف چند میلیونی

فیلم/ انتقاد رسایی به واگذاری ایران خودرو به کروز

شهردار محبوس استانبول برکنار شد

عکس/ زیبایی بی نظیر کردستان در چند فریم

زمان واریز سود سهام عدالت دور جدید مشخص شد؟

عکس/ تیپ لاکچری فریبا نادری با کت و دامن خامه دوزی و گل سینه کریستالی

پیام فرستاده ترامپ برای ایران/ می‌توانیم از طریق دیپلماسی به اهدافمان برسیم

عکس/ نمایی متفاوت از ۵۴ سال پیش زعفرانیه با چشم انداز کوه‌های شمیران

درگذشت کشتی‌گیر بوشهری و تصمیم پهلوانانه خانواده او

عکس/ جدول افزایش حقوق کارمندان دولت در سال ۱۴۰۴ اعلام شد

فیلم/ صحنه‌ای تکان دهنده از وقوع طوفان شن در عربستان

عکس/ چهره متفاوت مهستی ۶۴ سال پیش با میکاپ برفی و کلاه گلدار

فیلم/ ماجرای دستگیری سارق ۳۰ میلیاردی در اصفهان

بررسی آخرین اخبار پویش «نه به تصادف» و وضعیت تصادفات نوروزی

توافق آتش‌بس بین مسکو و کی یف تا عید پاک؟!

عکس/ تیپ دیده نشده از فوزیه در قاهره ۷۶ سال پیش با کلاه و شنل نظامی

عکس/ تیپ بهاری رعنا آزادی ور با گوشواره‌های لاکچری و شال رنگ سال

فیلم/ انفجار و تخریب ساختمان در تهران با ۱۰ مصدوم

واژگونی اتوبوس در جاده چوپانان به انارک نایین

عکس/ اعتراض عجیب باشگاه استقلال به پوستر AFC

رقص شکوفه‌های بهاری در سنندج

عکس/ تیپ اروپایی دختران احمدشاه ۱۰۳ سال پیش در آتلیه با موهای بافته

ثبت بیش از ۱۲ هزار تخلف حادثه ساز در دومین روز از فروردین ۱۴۰۴

اولین واکنش اکرم امام اوغلو پس صدور حکم علیه او

عکس/ استایل اروپایی فرح پهلوی در حال دوچرخه سواری در ۱۶ سالگی

ماجرای فروش بنزین ۳۰ هزار تومانی چه بود؟

عکس/ نمایی دیده نشده از ۵۵ سال پیش گیشا، وقتی اطراف اش بیابان بود