اقتصاد ۲۴- فرانس ۲۴، در جدیدترین گزارش خود نوشته است آژانس بین المللی انرژی چندی پیش هشدار داد اگر جهان بخواهد تا سال ۲۰۵۰ به انتشار کربن صفر خالص برسد و گرمایش جهانی را به ۱.۵ درجه سانتیگراد محدود کند، باید سرمایه گذاریهای جدید در پروژههای مبتنی بر سوخت فسیلی بی درنگ متوقف شود.
حالا، اما دوستداران محیط زیست میگویند درجریان اجلاسهای آب و هوایی بین المللی، رسانهها و حتی در پارلمانها و بین سردمداران کشورهای اروپایی صحبت از پایان استخراج هیدروکربنها دیگر یک تابو نیست؛ و چند سالی است که میدانیم پایان نفت خام نزدیک است، اما آیا جهان برای زندگی بدون نفت آماده است؟
آژانس بین المللی انرژی نیز معتقد است تقاضای نفتی همچنان رو به افزایش است. این نهاد پیش بینی میکند که سال آینده سطح تقاضا به قبل از همه گیری کرونا یعنی کمتر ۱۰۰ میلیون بشکه در روز برسد.
بیشتر بخوانید: اکتشافات جهانی نفت و گاز در سال ۲۰۲۱ به پایینترین رقم در ۷۵ سال گذشته رسید
در همین حال، «پاتریک پویان» رئیس شرکت نفت فرانسوی توتال انرژی گفت، متقاعد شده است که این انتقال انجام خواهد شد، زیرا آگاهی واقعی وجود دارد هر چند زمان بر است و به تدریج تقاضا برای سوختهای فسیلی کاهش مییابد، زیرا مصرف کنندگان به محصولات جدیدی، چون وسایل نقلیه الکتریکی دسترسی دارند.
از سویی دیگر کارشناسان معتقدند افق پایان نفت هرچه باشد، بازیگران این صنعت باید خواه ناخواه خود را برای آن آماده کنند، زیرا فشار بر آنها افزایش مییابد و کارشناسان بر این باورند که سال ۲۰۲۲ شاهد سرمایه گذاری بیشتر در بخش انرژِی بادی و خورشیدی و همچنین فناوری برای جذب انتشار کربن از نیروگاهها و کارخانههای سوخت فسیلی خواهد بود.
نکته، اما اینجاست که اگرچه بحران زیست محیطی میتواند پایانی برای دوران صنعت نفت باشد، اما با توجه به وابستگی عمیق اقتصاد جهان به صنعت نفت و پتروشیمی، دستیابی به این هدف یک کار عظیم و بزرگ است.
نفتیها