اقتصاد ۲۴-شکایت احزاب و گروههای شبهنظامی عراق به نتیجه انتخابات پارلمانی روز دوشنبه از سوی یک دادگاه عالی در این کشور رد شد.
به گفته قاضی ارشد دیوان عالی عراق، درخواست بازنگری و تجدید نظر در نتیجه انتخابات پارلمانی که پیشتر از سوی جریانهای شیعی مورد حمایت ایران مطرح شده بود پس از بررسی رد شده است.رای دیوان عالی عراق بدین ترتیب به منزله شکست تلاشهای انجام شده برای ابطال نتیجه انتخابات پارلمانی اخیر در این کشور است که جریانها و احزاب یاد شده در آن آرا ضعیفی کسب کرده بودند.رویترز با انتشار گزارشی در این خصوص یادآور شده که جناحهای مورد حمایت ایران از جمله گروههای شبهنظامیان شیعی پیشتر مدعی بینظمی و تقلب در برپایی انتخابات ۱۰ اکتبر شده بودند.
فرانس پرس نیز در گزارشی اعلام کرد که دادگاه عالی فدرال، بالاترین نهاد قانون اساسی عراق ضمن رد شکایت شبهنظامیان سابق عراقی موسوم به حشد شعبی، نتایج انتخابات پارلمانی را در این کشور مورد تایید قرار داد.
بیشتر بخوانید: اکرم الکعبی کیست و روابطش با ایران چگونه است و چه نقشی در آینده سیاسی عراق دارد؟
بر اساس این گزارش هادی عامری، رهبر جریان حشد شعبی روز دوشنبه پس از مطلع شدن از رد شکایت مطرح شده اعلام کرد که به تصمیم دادگاه عالی فدرال احترام میگذارد.
آقای عامری در عین حال ضمن تکرار ادعاهای پیشین در خصوص تقلب و دستکاری در روند انتخابات تصریح کرده که دادگاه فدرال «تحت فشار شدید» اقدام به صدور رای کرده است.
این در حالیست که قاضی ارشد دادگاه عالی فدرال عراق ضمن اعلام رای دادگاه در رد شکایت مطرح شده از سوی جریانهای شیعی شرکت کننده در انتخابات پارلمانی یاد آور شد که شکایات عمدتا به شمارش الکترونیکی آرا و شبهات مرتبط به آن اختصاص داشته است.
جاسم محمد، قاضی ارشد دادگاه عالی فدرال عراق همچنین اعتراضها و شکایات مطرح شده به نتیجه انتخابات را سبب تضعیف آرا و روند سیاسی در کشورش دانست و تاکید کرد که حکم صادر شده برای همه طرفهای لازم الاجرا است.برنده بزرگ انتخابات پارلمانی اخیر در عراق جنبش تحت هدایت مقتدی صدر، روحانی شیعه مخالف نفود ایران و آمریکا در این کشور بود.
حزب تحت رهبری مقتدی صدر در انتخابات ۱۰ اکتبر با اقبال چشمگیر رایدهندگان روبرو شد و توانست ۷۳ کرسی از ۳۲۹ کرسی پارلمان عراق را از آن خود کند.
بیشتر بخوانید: ادامه اعتراضات در عراق؛ استانداران نجف و ذیقار استعفا کردند
جناح سنی تحت ائتلافی موسوم به التقدم که ریاست آنرا محمد الحلبوسی، رئیس کنونی پارلمان عراق بر عهده داشت با کسب ۳۷ کرسی دومین نیروی سیاسی پس از جریان صدر تبدیل شدند.
نیروهای تحت حمایت ایران از جمله ائتلاف الفتح نزدیک به جریان حشد شعبی تنها موفق به کسب ۱۴ کرسی در این انتخابات شدند که با توجه به تصاحب ۴۸ کرسی توسط آنها در انتخابات سال ۲۰۱۸ نوعی شکست بزرگ محسوب میشود.
نتایج نهایی انتخابات پارلمانی عراق که از شکست ائتلاف نیروهای شیعی نزدیک به حشد شعبی حکایت داشت اوایل آذر ماه گذشته توسط کمیسیون مستقل انتخاباتی در این کشور به صورت رسمی اعلام شده بود.
در گزارش فرانسپرس آمده است که شبه نظامیان شیعی تحت حمایت ایران یا جنبش بسیج مردمی عراق موسوم به حشد شعبی که ۱۶۰ هزار تن از اعضای آن تاکنون در نیروهای نظامی و انتظامی ادغام شدهاند به رغم شکست در انتخابات پارلمانی همچنان یک بازیگر کلیدی و مهم در عرصه سیاسی این کشور هستند.
اکنون، در پی تایید نتیجه انتخابات پارلمانی توسط توسط دیوان عالی عراق، انتظار میرود مذاکرات میان گروههای شیعه، سنی و کرد بر سر تشکیل دولت جدید آغاز شود.
جریان صدر برای تشکیل دولتی که قرار است جایگزین کابینه مصطفی الکاظمی، نخست وزیر مستعفی عراق شود نیاز به ائتلاف با برخی نیروها از جمله سنیها و کردها دارد.
یورونیوز