تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۱۱ دی ۱۴۰۰
یونس پناهی در نشست بررسی چالش‌ها و رفع موانع تولید واکسن‌های داخلی پاسخ داد:

چرا واکسن‌های ایرانی کرونا صادر نمی‌شوند؟

نشست بررسی چالش‌ها و رفع موانع تولید واکسن‌های داخلی با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و جمعی از تولیدکنندگان واکسن‌های داخلی برگزار شد.

چرا واکسن‌های ایرانی کرونا صادر نمی‌شوند؟

اقتصاد۲۴ - دکتر پناهی در ابتدای نشست ضمن قدردانی از تولیدکنندگان واکسن‌های داخلی در کشور گفت: اقدامات انجام شده برای تولید واکسن ویروس کووید_۱۹ شایسته تقدیر است، زیرا تولیدات داخلی قدرت مذاکره برای دریافت واکسن را افزایش داد. اکنون در مرحله‌ای از خودباوری هستیم که باید برای صادرات واکسن‌های تولید شده برنامه‌ریزی کنیم.

او در ادامه تاکید کرد: این نشست جهت شنیدن مشکلات و چالش‌های تولیدکنندگان واکسن کووید_۱۹ است و از آنجاییکه اولین تلاش‌ها همیشه با دشواری‌هایی همراه است؛ بدون شک تولیدکنندگانی که در این جلسه حضور دارند فراز و نشیب‌های بسیاری را پشت سر گذاشتند با این وجود ما با تمام توان از شرکت‌های تولیدکننده حمایت می‌کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در ادامه به شرکت‌های تولیدکننده واکسن کووید_۱۹ پیشنهاد کرد: در صورت تمایل تولیدکنندگان در معاونت تحقیقات این آمادگی وجود دارد تا واکسن‌های تولید شده را از جنبه میزان اثرگذاری آن در بلندمدت ارزیابی کنیم و اطلاعات آن را هم در اختیار خودتان قرار می‌دهیم ضمن اینکه این دیتا برای بازار‌های صادراتی نیز مفید است و قدرت رایزنی را افزایش می‌دهد.

دکتر حسن ابوالقاسمی رئیس دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) و تولیدکننده واکسن نورا گفت: در دوره‌ای وزارت بهداشت به دلیل وضعیت اورژانسی در کشور به درستی اقدام به واردات واکسن کرد و واکسیناسیون گسترده انجام شد. اغلب تولیدکنندگان واکسن داخلی از این مرحله جا ماندند و اکنون که در کمیته علمی برای تزریق دوز بوستر ظرف سه ماه تاکید شده است انتظار داریم از واکسن‌های داخلی بیشتر استفاده شود که این امر احتیاج به پیش خرید تحت حمایت دولت دارد. حمایت از واکسن تولید داخل از خروج ارز از کشور جلوگیری به عمل می‌آورد.

او به برخی مشکلات پیش روی شرکت‌های تولیدکننده اشاره کرد و گفت: بسیاری از واکسن‌ها در دنیا فاز‌های کارآزمایی را با هم ترکیب کردند، ولی در کشور با اینکار موافقت نشد و سختگیرانه رفتار شد. واکسن‌های خارجی در مقالاتشان به این عملکرد ترکیب فاز‌ها افتخار کردند که روند ۱۰ ساله را به ۱ یکسال کاهش دادند.

ابوالقاسمی بر لزوم تسریع روند مطالعه واکسن روی نوجوان‌ها گفت: انتظار داریم پیش از اینکه دیر شود و جامعه آماری اشباع شود دولت حمایت کند تا مطالعات کارآزمایی روی نوجوان‌ها سریع‌تر انجام شود و واکسن‌ها داخلی مجوز برای این گروه سنی هم دریافت کنند.

ابوالقاسمی افزود: وزارت بهداشت حداقل در انجام مطالعات واکسن‌هایی که در بازار هستند کمتر سختگیری کند و اختیارات بیشتری بدهد.

امیرحسین باغ شیخی مدیر پروژه داروسازی اسوه با بیان اینکه موفق شدیم واکسن آنفولازای نوترکیب را تولید کنیم، گفت: هر سال نیازسنجی می‌شود برای تامین واکسن آنفولانزا و با توجه به محدودیت‌های ارزی تامین آن‌ها با مشکل مواجه شده است. با توجه به اینکه واکسن تولید شده تاییدیه‌های لازم را کسب کرده است و اکنون آنفولانزا نیز همپای کووید در کشور وجود دارد؛ انتظار داریم تامین بودجه شود تا به سرعت واکسن آنفولانزای مورد نیاز کشور به معاونت بهداشت تحویل داده شود.

علیرضا بیگلری رئیس انیستیتو پاستور تولیدکننده واکسن پاستوکووک افزود: با توجه به اینکه واکسن یک مقوله حاکمیتی است از سیاست‌مداران می‌خواهیم که از فرصت ایجاد شده بیشتر استفاده کنند، نه تنها کسانی که اقدام به تولید واکسن کردند برای همتشان باید تقدیر شوند بلکه علم و دانشی که در این مسیر ایجاد شده بسیار برای کشور مفید و قابل توجه است و انتظار حمایت جدی از فناوری سلامت داریم.

به گفته وی، به‌رغم دستاورد‌های ارزشمند به دست آمده در تولید واکسن کووید_۱۹ اگر تولیت واحد را به معاونت تحقیقات و فناوری می‌سپردند، نتایج بهتری به دست می‌آمد.

احمد کریمی مدیر پروژه تولید واکسن فخرا افزود: مشکل اصلی تولیدکنندگان با روال‌های پیچیده سازمان غذا و دارو است. مستندسازی طبق فرمایشات مقام معظم رهبری یکی از امور مهم و اساسی است؛ پیشنهاد می‌کنم مطالعات بالینی زیر نظر معاونت تحقیقات باشد و همه را با یک الگو بررسی کنند.

او افزود: سخت‌گیری‌های اعمال شده فقط تولیدکننده را نسبت به واردکننده به عقب می‌راند. باید کمیته‌ای باشد در معاونت تحقیقات که بر اساس وضعیت واقعی کشور تصمیم‌گیری کند و همه را در یک سبد و با یک سنجه ارزیابی کند.

علی اسحاقی معاون تحقیق و تولید فرآورده‌های بیولوژیک موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، گفت: نبود متولی یکسان برای تولیدکنندگان واکسن کووید_۱۹ موجب شده تا هماهنگی میان نهاد‌های مختلف نیز برعهده تولیدکننده باشد.

او در ادامه پیشنهاد کرد: چند شرکت تولیدکننده واکسن هم به عضویت کمیته علمی کرونا درآیند تا در تصمیمات اتخاذ شده دیدگاه این بخش هم در نظر گرفته شود.

نسیم انجیدنی مدیر پروژه واکسن اسپایکوژن گفت: اسم واکسن اسپایکوژن در دستورالعمل‌ها نیست و مراکز واکسیناسیون هم خدمتی به افرادی که در کارآزمایی‌های اسپایکوژن شرکت کردند ارائه نمی‌کنند. در حال حاضر کسانیکه دو دوز اسپاکوژن زدند، برای دوز سوم نه اسپایکوژن برایشان تزریق می‌شود و نه هیچ واکسن دیگری.

او افزود: درخواست رویکرد یکسان داریم اگر واکسن‌های سینوفارم و آسترازانکا روی واکسن‌های دیگر به صورت بوستر تزریق می‌شود این امکان برای دیگر واکسن‌های تولید داخل هم اعلام شود.

دکتر محمدرضا منظم رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت، با تاکید بر اینکه متولی تولیدکنندگان واکسن داخلی باید معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت باشد، گفت: احتیاج به یک متولی است که به برنامه واکسن‌ساز‌ها رسیدگی کند در غیر این صورت ضرر این چندگانگی متوجه کشور می‌شود.

او افزود: بحث دریافت مجوز و پروتکل‌ها همه سختی‌هایی را ایجاد کرده است. مشارکت شرکت‌ها هم در پروتکل دستورالعمل‌ها، پیش خرید، سهم تولید و مصرف با هماهنگی تنگاتنگ امکانپذیر است.

دکتر منظم اعلام آمادگی کرد دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در زمینه همکاری با تولیدکنندگان واکسن‌های داخلی آمادگی کامل دارد.

دکتر پناهی پس از استماع صحبت‌های حاضران در نشست، گفت: برخی از مباحث بنیادی است و باید پاسخ آن‌ها را پیدا کنیم که مربوط به حوزه‌های تحقیقات است و باید پیگیری و نتیجه گیری شود. به دانشگاه‌های علوم پزشکی می‌سپاریم تا به جواب سوالات مطرح شده برسیم.

او افزود: تولیدکنندگان اگر مبحثی برای رفع مشکلاتشان دارند برای ما بفرستند در جلسه شورای معاونین که با حضور وزیر بهداشت برگزار می‌شود اعلام می‌کنیم.

معاون تحقیقات و فناوری با بیان اینکه شما به عنوان تولیدکننده و فعال بخش خصوصی طبیعی است که از رگولاتور جلوتر باشید، گفت: در معاونت تحقیقات باید بیماری‌های جدید و درمان‌های جدید را رصد و مطالعه کنیم و وظیفه خودمان می‌دانیم تا به معنی واقعی از محققین و پژوهشگران حمایت کنیم.

منبع: روابط عمومی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دوربین‌های عکاسی + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت ماشین های لوکس لکسوس در بازار ایران + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع موتورسیکلت در بازار امروز + جدول

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ در بازار + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه پارسیان امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت روز لپ تاپ اپل + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ مایکروسافت امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ دل امروز + جدول

عکس/ باغ‌نشینی بهاره رهنما در اصفهان

عکس/یانگوم در کنار پدر و مادر واقعی‌اش

واردات خودرو قیمت‌ها را افزایش می‌دهد!/ مردم به جایی رسانده‌اند که خودروی اسقاطی خارجی را به خودروی ملی ترجیح می‌دهند!

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

انس جهانی طلا ترمز کشید

خسارت سیلاب اردیبهشتی؛ این بار در مشهد

بازار داغ لابی‌گری در راهروهای مجلس؛ معامله گران از نبویان تا قالیباف و دورخیز ذوالنوری برای هیات رئیسه

قیمت جدید گوشت گوسفندی امروز ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳+ جدول

یک پیش‌بینی از بازار طلا در هفته آینده

ادامه زمزمه‌های مخالفت با تعطیلی شنبه‌ها

طرح نور و ماجرای حجاب سیاسی یا حجاب شرعی؛ مخالفان و موافقان گشت ارشاد چه کسانی هستند؟

فیلم/لحظه وحشتناک قتل یک مرد وسط خیابان بعد از درگیری در مسابقه بیلیارد

پازل گمشده سیاست ارزی در بازار آزاد

آخرین وضعیت قیمت دام زنده در بازار

اولین فیلم از مراسم ازدواج شیدا خلیق با کیوان ساکت‌اف با حضور سلبریتی‌ها

جزییات جدید درباره تعطیلی شنبه‌ها

دلار به افت قیمت ادامه داد

فروش ناگهانی خودروی برقی!

قیمت جهانی نفت افزایش یافت

همه شعار‌های تازه دولت در دومین سفر استانی سیدابراهیم رئیسی به مازندران؛ از خودکفایی برنج تا وعده استان جدید

پیش‌بینی قیمت سکه امروز ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

چرا بورس برای بازگشت به تعادل تعلل می‌کند؟

قیمت مرغ، گوشت سفید و تخم مرغ + جدول

قیمت ماشین های لکسوس در بازار + جدول

قیمت انواع لپ تاپ دل + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

وضعیت هواشناسی امروز

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

بدحساب‌ترین طرف صندوق توسعه ملی، دولت‌ها بوده‌اند/ ۱۰۰ میلیارد یورو صندوق کجاست؟/ ثروت نسل آینده، قربانی تبانی و ندانم‌کاری‌های مدیریتی شده است

پیش بینی بورس امروز ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳

تتر چیست و چرا جای دلار را در ایران گرفته است؟

برای درمان نفخ شکم این داروی گیاهی را مصرف کنید

تمرین‌هایی برای تقویت حافظه و تمرکز

کشف بهترین راه برای افزایش طول عمر

بهترین زمان مصرف دانه چیا

از گران کردن بنزین تا واردات خودروهای دست دوم؛ راه حل ناترازی بنزین چیست؟/ متهمان اصلی معضل بنزین در ایران

فیلم/ سکانسی از بازی زری خوشکام در سریال هزار دستان علی حاتمی

ورود سامانه جدید بارشی به کشور

فیلم/ لحظه انفجار ایستگاه فشار قوی برق در کوهسنگی مشهد

شمار جانباختگان سیل در خراسان رضوی به ۱۲ تن رسید

پرونده فساد بزرگ فوتبال علنی شد

فیلم/ لحظه ترور یکی دیگر از رهبران حماس در البقاع لبنان

شهادت یکی از فرماندهان حماس در حمله پهپادی اسراییل در لبنان