تاریخ انتشار: ۱۰:۴۷ - ۲۷ دی ۱۴۰۰
در نشست کارآفرینان منطقه آزاد انزلی با نمایندگان مجلس:

چالش‌های کارآفرینان مناطق آزاد با قانونگذاران و مجریان قانون مورد بررسی قرار گرفت

جمعی از کارآفرینان در جریان دیدار با با ۲ نمایندگان گیلان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود مشکلاتی نظیر عدم پیاده سازی درست قوانین توسط مناطق آزاد و وجود چالش کارآفرینان مناطق آزاد با قانونگذاران و مجریان قانون، خواستار حل این مسایل شدند

منطقه آزاد انزلی

اقتصاد۲۴- این نشست در چارچوب دومین نشست ماهانه کافه کارآفرینی با حضور نمایندگان مجلس شورای اسلامی در انزلی برگزار شد. در این نشست با کاظم دلخوش نماینده مردم صومعه سرا و سیدعلی آقازاده نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی، علاوه بر مشکلات یاد شده، بسیاری از چالش‌های دیگر از جمله قاچاق کالا مورد نقد و بررسی قرار گرفت.

چالش کارآفرینان مناطق آزاد با قانونگذاران و مجریان قانون

رئیس انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی به تلاش کافه کارآفرینی در ایجاد فضایی به دور از تشریفات برای یافتن راهکار مناسب جهت رونق فضای کسب و کار و اقتصاد در محدوده منطقه آزاد اشاره کرد و افزود: کارآفرینان منطقه آزاد انزلی با چالش‌های زیادی در ارتباط با قانونگذاری و اجرای قانون مواجه هستند.

اصغر امانی با بیان اینکه استان گیلان نیازمند همگرایی ملی است تا بتوانیم حرکتی رو به جلو داشته باشد، گفت: منطقه آزاد انزلی به عنوان پایلوت و پیشانی اقتصادی می‌تواند به رونق و توسعه اقتصادی استان کمک کند و در این راستا با اقدامات صورت گرفته توانست در بخش‌های مختلف سهم اقتصادی جذب کند، اما ادامه این روند به همکاری بیشتری نیاز دارد.


بیشتر بخوانید: رشد ۳ هزار واحدی شاخص کل بورس امروز ۲۷ دی ماه


امانی در ادامه با بیان اینکه در ارتباط با مناطق آزاد از دولت انتظار امانت داری و وفای به عهد در قبال فعالین اقتصادی و سرمایه‌گذاران داشتیم، گفت: مجلس در این رابطه بر اجرای قوانینی که وضع کرده نظارت کافی نمی‌کند لذا هر سازمان و دستگاهی به خود اجازه می‌دهد با استنباط شخصی از این قوانین و یا تدوین آیین نامه‌ها و بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های مشخصی که تنها خودشان می‌فهمند اجرای قانون را خدشه دار کرده و یا قانون را از حیض انتفاع بیاندازند.

معافیت مالیاتی اصلا رانت نیست

رئیس انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی به ماده ۱۳ قانون فعالیت در مناطق آزاد اشاره کرد و افزود: این قانون به صراحت معافیت مالیاتی می‌پردازد و این معافیت اصلاً رانت نیست بلکه شفافیت است. با بررسی عملکرد گمرکات کشور و روند ورود و خروج کالا از مسیر گمرکات در مقایسه با مناطق آزاد کشور می‌توان به شفافیت عمل مناطق آزاد پی برد.

وی اضافه کرد: کالا در مناطق آزاد حدود چهار مرتبه در گمرک مورد نظارت قرار میگیرد و با این حال مناطق آزاد به قاچاق‌کالا متهم می‌شوند. کسانی به ما اتهام قاچاق کالا می‌زنند که خودشان در این کشور قاچاق سازمان یافته ایجاد کردند.

بسیاری از صنایع کشور به علت قاچاق در حال نابودی است

امانی خواستار بررسی موضوع قاچاق کالا شد و افزود: با کولبری نمی‌توان این همه قاچاق وارد کشور کرد مگر می‌شود با اسب و قاطر به این میزان کالای قاچاق وارد کشور کرد. بسیاری از صنایع کشور به علت قاچاق در حال نابودی است، چون نظارت کافی در این رابطه صورت نمی‌گیرد.

وی تصریح کرد: در رسانه ملی (صدا و سیما) به راحتی مناطق آزاد توسط کسانی که از اقتصاد، تولید و صنعت اطلاعات کافی ندارند مورد هجمه قرار می‌گیرند و برخی از افراد تحصیلکرده دانشگاهی لیاقت استان گیلان را تنها صادرات محصولات جالیزی مانند گوجه فرنگی و خیار می‌دانند.

رئیس انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان منطقه آزاد انزلی از مجلس شورای اسلامی و نمایندگانی که دانش و احساس مسئولیت بیشتری نسبت به مناطق آزاد دارند خواست قوانین به گونه‌ای نوشته شود که نتوان آنرا تفسیر به رای کرد و هر سازمان و دستگاهی استنباط خود را از قانون نداشته باشد.

امانی به اجرای قانون ارزش افزوده در مناطق آزاد اشاره و یاد آوری کرد: طبق ماده ۱۳ مناطق آزاد معاف از مالیات هستند حال چرا باید قانون ارزش افزوده بر مناطق آزاد تسری پیدا کند. تولید کننده‌ای که با قانون پیشین در مناطق آزاد قرارداد منعقد کرده است چرا حال مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می‌شود.

چربش مخالفان بر طرفداران مناطق آزاد

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی در این جلسه مجلس را به دو گروه موافقان و مخالفان مناطق آزاد تقسیم کرد و افزود: تاکنون مناطق آزاد کشور نتوانسته اند قوانینی که ما نمایندگان برای آن‌ها نوشته ایم را به درستی پیاده کنند و در دفاع از حق مناطق آزاد حضور داشته باشند.

کاظم دلخوش اضافه کرد: مناطق آزاد اگر نتوانند نمایندگان مجلس را قانع به رای دادن کنند اقدامات علمی اثر گذار نخواهد بود. در این رابطه حتی یک رای می‌تواند طرح و لایحه را برگرداند، در کشور طرفداران مناطق آزاد کمتر از مخالفان آن هستند.

دلخوش گفت: قانونگذار در ماده ۲۷ قانون مناطق آزاد را مستقل از سرزمین اصلی اعلام کرده چه قانونی بهتر از این می‌تواند باشد. آیا تاکنون مناطق آزاد گزارشی از خلاف دستگاه‌ها به مجلس ارسال کرده است تا قانون‌گذار دربخش‌های مختلف از آن دفاع کند.

وی تصریح کرد: به عنوان یکی از سرسخت‌ترین مخالفان با کسانی که مناطق آزاد را متهم به قاچاق می‌کنند می‌گویم در مناطق آزاد گمرک بر ورود و خروج کالا نظارت دارد و موارد قانونی رعایت می‌شود. در مبحث مالیات بر ارزش افزوده نیز معافیت مناطق آزاد را در مجلس مطرح شده و بدنبال گرفتن رای برای این حق هستیم.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: اگر دبیرخانه مناطق آزاد زیر نظر ریاست جمهوری باشد کار‌ها بسیار بهتر پیش می‌رود، اما پس گرفتن مناطق آزاد از وزارت اقتصاد کار آسانی نیست.

دلخوش با بیان اینکه بدنبال آن هستیم که نفت را بصورت تهاتری به مناطق آزاد بدهیم و این در بند "ی" ماده یک آمده است که از ظرفیت نفت می‌توان برای حمایت از سرمایه گذاران مناطق آزاد استفاده کرد. اما وقتی خود دولت نمی‌تواند رشد مناطق آزاد را ببیند دیگر چه انتظاری می‌توان داشت؟

وی ابتدایی‌ترین کار مناطق آزاد را ایجاد اشتغال و ارتباط فرهنگی اجتماعی با کشور‌های همسایه دانست و افزود: مناطق آزاد مرز‌ها را آباد می‌کند و ما در حمایت از مناطق آزاد مشکلی نداریم، اما برخی از نمایندگان مجلس اطلاعات ضعیفی در خصوص مناطق آزاد دارند.

نماینده مردم صومعه سرا در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر در برخی مناطق آزاد گزارشی از کار‌های انجام شده و زمین‌های فروخته شده ارائه شود و اطلاعات درستی در اختیار نمایندگان قرار گیرد دچار اشتباه نمی‌شوند. معتقدم مناطق آزاد برای اقتصاد کشور می‌توانند موثر باشند.

باید به مناطق آزاد به چشم فرصت نگاه کرد

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی نیز مناطق آزاد را فرصتی برای یک منطقه دانست و اظهار داشت: این مناطق هرچند یک منطقه سرزمینی دارای مقررات ویژه است، اما خارج از سایر حوزه‌ها و مراودات اقتصادی نیست.

سید علی آقازاده با بیان اینکه در برخی از حوزه‌های مدیریتی از جمله در مدیریت اقتصادی ضعف‌هایی داریم، گفت: به این مفهوم نیست که تولیدکنندگان، کارآفرینان و کارشناسان تخصصی در حوزه اقتصادی ندارند. اگر فرصت‌هایی که امروز در استان گیلان وجود دارد در سایر استان‌ها بود از آن استفاده بهتری می‌شد.

آقازاده به نقش مناطق آزاد در کاهش مشکلات اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: منطقه آزاد انزلی در ترانزیت محوری چندین منطقه قرار گرفته و از نظر جغرافیایی موقعیتی مناسب دارد، اما اگر نتوانیم حلقه‌های این پروژه اقتصادی با رویکرد منطقه را تکمیل کنیم نمی‌توانیم به موفقیت دست یابیم و صادرات داشته باشیم.

وی اضافه کرد: نیاز سنجی داخلی و خارجی ما خوب انجام نمی‌گیرد و باعث می‌شود که در برخی موارد کالا‌های صادراتی ما برگشت بخورد لذا باید بتوانیم اعتماد طرفین را جلب کنیم تا روابط تجاری را توسعه دهیم در حالی که در این زمینه نیز ضعیف عمل می‌کنیم.

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی افزود: استان گیلان به لحاظ منطقه جغرافیایی و بازار مصرف می‌تواند نقش مهمی در اقتصاد کشور ایفا کند، اما باید بتوانیم بهتر از این عمل کنیم و اگر فواید منطقه آزاد در این زمینه پشتیبانی کننده و جهش دهنده باشد، گیلان می‌تواند به نقطه کانونی شمال ـ جنوب تبدیل شود. این درحالی است که ما پس از سال‌ها نتوانستیم یک راه آهن را از رشت به آستارا وصل کنیم و برخی از ابزار حمل و نقل منطقه خزر را تعمیر کنیم.

آقازاده گفت: این استان با توجه به شرایط دیپلماسی و روابط اقتصادی در حوزه دریای خزر با کشور‌های اوراسیا می‌تواند یکی از قطب‌های مهم اقتصادی کشور باشد اگر دارای یک ستاد مستحکم، پاسخگو، پشتیبانی کننده و پذیرای اقتصاد محلی در استان و کشور داشته باشیم.

وی ظرفیت ورود و خروج کالا از گمرکات استان گیلان را ۳۰ میلیون تن اعلام کرد و افزود: در حال حاضر از کمتر از ۲۰ درصد این ظرفیت استفاده می‌شود درحالیکه برای دور زدن تحریم‌ها و صادرات و واردات از این ظرفیت استفاده کنیم.

نماینده مردم رشت و خمام در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: اگربه دنبال صادرات محور بودن استان گیلان باشیم و به فرصت‌هایی از جمله کشاورزی و گردشگری بپردازیم می‌توانیم کار‌های بزرگتری انجام دهیم و این به بازی مدیریت اجرایی و نظارتی باز می‌گردد.

ساختار دولتی باید از منطقه آزاد خارج شود

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی نیز در این نشست با بیان اینکه تا زمانی که نگاه ما به مناطق آزاد کشور یک نگاه دولتی باشد چیزی تغییر نخواهد کرد گفت: در مناطق آزاد ایران باید به منابع توجه داشته باشیم اگر بخواهیم از منابع مناطق آزاد برای ایجاد زیرساخت‌ها در این مناطق استفاده کنیم در آینده چیزی برای واگذاری به فعال اقتصادی باقی نخواهد ماند.

علی‌اوسط اکبری مقدم ادامه داد: بحث اصلی اینجاست که در حال حاضر منابع خود را می‌فروشیم تا هزینه زیر ساخت‌ها را در منطقه آزاد تهیه کنیم در این صورت طی ۲ سال آینده یک وجب خاک برای واگذاری به فعال اقتصادی نداریم.

اکبری مقدم اظهار داشت: هنگام شروع به فعال اقتصادی وعده‌هایی داده می‌شود تا در همان چارچوب به فعالیت خود ادامه دهد، اما به یکباره هزینه‌ای بر او تحمیل می‌کنند که انگیزه کار را از او خواهد گرفت.

وی به چالش در زیرساخت‌ها و ساختار‌های اساسی منطقه آزاد اشاره کرد و گفت: اکنون بزرگترین مشکل فعالان اقتصادی در مناطق آزاد مشکل مالیاتی و صدور مجوزهاست که به ساختار دولتی آن باز می‌گردد.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی تاکید کرد: در منطقه آزاد نیز همانند سایر دستگاه‌ها باید بودجه‌هایی برای تامین زیرساخت‌های آن منطقه در نظر گرفته شود چراکه زیرساخت‌های منطقه آزاد را با منابع منطقه آزاد نمی‌توان مدیریت کرد و ساختار دولتی باید از منطقه آزاد خارج شود.

اکبری مقدم خاطر نشان کرد: دولت باید زیربنا‌ها را مهیا کرده و در اختیار بخش خصوصی قرار دهد و منابع مالی برای منطقه آزاد در زمینه تاسیسات زیربنایی مهیا شود در این صورت می‌توانیم موفق شویم.

تامین برق از بزرگترین معضلات فعالین اقتصادی منطقه آزاد انزلی

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد انزلی همچنین یکی از بزرگ‌ترین معضلات فعالین اقتصادی منطقه آزاد را تامین برق اعلام کرد و افزود: ۱۰ سال پیش یک پست برق با ۲۰ میلیارد تومان اعتبار کلنگ‌زنی شد که هنوز در مرحله پی ریزی باقی مانده و برای تکمیل آن اکنون به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

اکبری مقدم با تاکید بر اینکه مناطق آزادی منابعی برای فروش و تامین اعتبار ساخت این زیرساخت حیاتی ندارد، خواستار تامین منابعی اعتباری شد تا ثبات اقتصادی در فعالیت مناطق آزاد همانند سایر حوزه‌های دیگر فراهم شود.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت خودرو‌های جک و لیفان شرکت کرمان موتور امروز + جدول

قیمت ماهی امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت خودرو‌های مدیران خودرو امروز

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت قند و شکر امروز

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت تبلت سرفیس و سامسونگ امروز + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز دوشنبه ۵ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری عجیب از سالن برگزاری همایش عفاف و حجاب

عکس/ بازداشت ۳ ازبک در امارات به اتهام قتل خاخام اسرائیلی

عکس/ افشای قرارداد بازیکنان پرسپولیس

عکس/ پوستر پرسپولیس برای بازی با الریان قطر

عکس/ رزمایش مشترک ایران و باکو

عکس/ وعده ایلان ماسک درباره اتصال تمامی گوشی‌ها به اینترنت ماهواره‌ای

عکس/ بهترین مواد غذایی برای مبتلایان فشاری خون بالا

عکس/ استوری بامزه سردار آزمون از دخترش

عکس/ مهدی قایدی و سردار آزمون تماشاگر ویژه بازی استقلال

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

واردات تاثیری بر قیمت گوشت قرمز در بازار نداشت

در حال حاضر خاموشی‌ها اعمال نمی‌شود

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

امید عالیشاه کاپیتان پرسپولیس ضربه مغزی شد؟

ماجرای ضرب و شتم یک شهروند در راسک چه بود؟

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

قیمت مزدا ۳، بسترن و کاپرا گروه بهمن + جدول

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو + جدول

قیمت سکه پارسیان + جدول

قیمت سکه و طلا + جدول

قیمت بیت کوین و رمزارز‌ها + جدول

قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها + جدول

هیاهوی پلتفرم‌ها برای بلک فرایدی و جیب خالی مردم/ تخفیفات کذایی جمعه سیاه به اوج خود رسید/ مراقب اجناس بنجل باشید!

وضعیت آلودگی هوای تهران در ۶ آذر۱۴۰۳

عکس/ الیکا عبدالرزاقی با لباس کردی در جشنواره

اینفوگرافی/ مخالفان و موافقان فیلترینگ را بشناسید

وضعیت هواشناسی امروز

جهش بورس با پابند

پیش بینی بورس امروز سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

معجزه‌ای برای پیش‌گیری از پیری

اینفوگرافی/ چرا شام را باید پیش از ساعت ۹ شب بخوریم؟

اثرات غذا‌های چرب را با این خوراکی‌ها از بین ببرید

اگر هر روز آب پرتقال بخورید، چه می‌شود؟

فیلم/ گاریدو: همه فکر کردیم بازی را بردیم

عالیشاه راهی بیمارستان شد

حسینی: متاسفانه گل را حفظ نمی‌کنیم و بی‌هوا حمله می‌کنیم

عکس/ تصویری از فرح، محمدرضا پهلوی و فرزندانش در سال ۱۳۵۲

عکس/ تماشاگر ویژه بازی استقلال - پاختاکور چه کسی بود؟

علت بازگشت دلار به کانال ۶۸ هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آمار فنی AFC برای دیدار پرسپولیس و الریان

فیلم/ خلاصه دیدار الریان ۱ - ۱ پرسپولیس

طلسم پرسپولیس در قطر هم نشکست

موسیمانه: ناامیدکننده بود که پیروز نشدیم

فیلم/ حسین تهی در گفت‌و‌گو با علی ضیا: روز عاشورا به دنیا آمدم و به همین دلیل نامم حسین است

عکس/ تازه‌ترین تصویر از سفیر ایران در لبنان

تعداد عجیب رانندگان تاکسی‌های اینترنتی در ایران

شمارش معکوس برای خداحافظی با کارت‌های بانک

آمار فنی AFC از بازی استقلال - پاختاکور

عکس/ تغییر چهره جذاب همسر اول جومونگ بعد از ۱۸ سال

فیلم/ درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صداوسیما

انفجار یک معدن در گنجه رودبار

فیلم/ خلاصه دیدار استقلال ۰ - ۰ پاختاکور

پایان بدون گل دیدار استقلال - پاختاکور