اقتصاد ۲۴-مجلس شورای ملی فرانسه روز پنجشنبه ۲۰ ژانویه با صدور قطعنامهای رویکرد جمهوری خلق چین نسبت به اقلیت مسلمان اویغورهای این کشور را بهعنوان نسلکشی به رسمیت شناخت. این قطعنامه الزامی برای دولت ایجاد نمیکند.
این قطعنامه پیشنهادی حزب سوسیالیست، با حمایت حزب جمهوری در حال حرکت (به پیش) امانوئل ماکرون با ۱۶۹ رای موافق و تنها یک رای مخالف تصویب شد. پارلمان فرانسه در آستانه بازیهای المپیک زمستانی پکن از دولت ماکرون دعوت کرده تا با اتخاد رویکردی مشابه در سیاست خارجی خود در برابر چین تجدید نظر کند.
سازمانهای بینالمللی دفاع از حقوق بشر، اتحادیه اروپا، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و کانادا، چین را به برپایی اردوگاههای کار اجباری و کمپهای بازپروی و اعزام میلیونها نفر از اقلیت مسلمان اویغور به این اماکن و بدرفتاری و شکنجه سازمانیافته متهم میکنند. سازمانهایی نظیر عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر در سالهای گذشته با انتشار گزارشهایی «تکاندهنده» از آزار و اذیت جنسی، تجاوز سیستماتیک و عقیمسازی تودهای زنان و مردان اقلیت مسلمان اویغور خبر داده اند.
بیشتر بخوانید: تلاشهای پشت پرده چین برای احیای برجام
دولت چین با رد این اتهامها میگوید تنها برای ادغام بیشتر این افراد در سیستم نرمال جامعه و جلوگیری از پیوستن آنها به گروههای افراطگرای اسلامی برای این گروه از جامعه کارگاههای کارآموزی و مهارتیابی تاسیس کرده است.
مساله اقلیت مسلمان اویغور در سالهای اخیر به یکی از چالشهای جدی روابط میان غرب با جمهوری خلق چین تبدیل شده است. سال گذشته و پس از اعمال تحریمهای پارلمان اروپا علیه گروهی از اشخاص مرتبط با بدرفتاری سازمانیافته با اویغورها، چین شماری از نمایندگان و شخصیتهای اروپایی به همراه خانوادههایشان را متقبلا تحریم کرد.
یورونیوز