اقتصاد۲۴- رییس فراکسیون مقابله با آسیبهای اجتماعی مجلس یازدهم گفت:در نتیجه تغییر قیمت داروها، مسلماً فشار اصلی روی مردم خواهد بود، بر همین اساس دولت باید یارانهای را مشخص و برای این موضوع در نظر بگیرد چرا که تولیدکنندگان و واردکنندگان توان حمایت از مصرف کنندگان و بیماران را ندارند.
احمد نادری نماینده مردم تهران در مجلس و نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات با اعلام هشدار درباره عواقب حذف همه جانبه ارز ترجیحی، اظهار کرد: بارها درباره حذف ارز ترجیحی گفته ام به این معنایی که امروز در دولت و بخشی از مجلس حمایت میشود از نظر بنده خطا است، باید حذف با جایگزینهای جدی صورت بگیرد و اگر ما نتوانیم جایگزین جدی برای معیشت مردم در بحث حذف ارز ترجیحی در کالاهای اساسی ایجاد کنیم جامعه ما در ۱۴۰۱ به سمتی خواهد رفت که شورش اجتماعی مجدد و بزرگتر از ۹۸ و ۹۶ خواهیم داشت. این هشدار را به سیاستمداران و سیاستگذاران میدهم، این هشدار قبل از وقوع است.
رییس فراکسیون مقابله با آسیبهای اجتماعی مجلس یازدهم اظهار کرد: دولت نباید حذف ارز ترجیحی را بدون مطالعه، پشتوانه و با جایگزین بسیار محدود اجرا کند. متأسفانه این راه حلی است که برخی از افراد معلوم الحال در دولت گذشته که خود مدافع ارز ترجیحی بودند، میدهند و این پوست موزی است که پیش پای دولت سیزدهم انداخته اند.
بیشتر بخوانید: نماینده مجلس: شوک اقتصادی در ۱۴۰۱ نداریم
وی ادامه داد: این افرادمعلوم الحال تا دیروز مدافع ارز ترجیحی بودند و اکنون مدافع حذف آن. نئولیبرالهایی هستند که هیچ نسبتی با زندگی مردم و کف جامعه نداشته و تفکرات مشخصی دارند.
این نماینده مجلس تأکید کرد: ما باید امروز از حذف ارز ترجیحی در حوزههای مشخص نه همه حوزهها مثل دارو جلوگیری کنیم چرا که حذف ارز بدون جایگزینی باعث میشود طبقات پایین دست درگیر بازی بقا شوند و سرانجام هیچ چیز برای از دست دادن نخواهند داشت و این موضوع به ناآرامی اجتماعی میانجامد.
نادری با اشاره به اتاق فکر پیشنهاد دهندگان حذف ارز ترجیحی، تأکید کرد: آنها اثرات اجتماعی تصمیمات خودشان را نادیده میگیرند و از طرفی اثرات تبعات اجتماعی تصمیمات اینها در دولت گذشته محسوس است.
این نماینده مجلس با اشاره به راهکارهای لازم برای حمایت از حقوق مصرف کنندگان دارو، ادامه داد: درباره ارز ترجیحی داروها ما میگوییم به آن شرط حذف و تک نرخی شود که برای دارو و تجهیزات پزشکی بودجه خاصی را در نظر بگیرند و مابه التفاوت آن را از طریق سازمانهای بیمه گر به بیماران بدهند. به طوری که حق و حقوق بیماران به درستی پرداخت شود و گرانی دارو هیچ اثری در سلامت آنها نداشته باشد.
نادری، نقش دولت در حمایت از بیماران را مهم توصیف کرد و گفت: در نتیجه تغییر قیمت داروها، مسلماً فشار اصلی روی مردم خواهد بود، بر همین اساس دولت باید یارانهای را مشخص و برای این موضوع در نظر بگیرد چرا که تولیدکنندگان و واردکنندگان توان حمایت از مصرف کنندگان و بیماران را ندارند.