تاریخ انتشار: ۰۹:۰۱ - ۰۴ اسفند ۱۴۰۰

واکنش‌های تند به تصویب طرح محدودسازی اینترنت در کمیسیون ویژه

تصویب این طرح جنجالی شبکه‌های اجتماعی را لرزاند و بسیاری از کاربران به انتقاد شدید از اقدام مجلس پرداختند. بسیاری از واکنش‌ها خشمگینانه است و کاربران زیادی نگران آینده وضعیت اینترنت در کشور هستند.

طرح صیانت

اقتصاد۲۴- تصویب کلیات طرح "حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی" موسوم به «طرح صیانت» در کمیسیون ویژه مجلس با واکنش‌های گسترده‌ای همراه بوده است. بیشتر واکنش‌ها اعتراضی است و این اقدام کمیسیون ویژه نارضایتی زیادی را به همراه داشته است.

به گزارش فرارو، طرح صیانت دسترسی کاربران به اینترنت را محدود می‌کند و به عقیده بسیاری از تحلیلگران و کارشناسان می‌تواند به مسدود شدن برخی شبکه‌های اجتماعی محبوب منجر شود. 

این طرح قرار است به عنوان قانون آزمایشی پس از تایید شورای نگهبان، لازم لاجرا شود. این طرح به جای تصویب در صحت علنی در کمیسیون ویژه بررسی شد و در جلسه امروز کمیسیون با ۱۸ رای موافق به سرعت کلیات آن  را به تصویب رساندند.

انتقاد شدید و بگومگوی برخی نمایندگان از تصویب طرح 

پس از تصویب طرح جلال رشیدی کوچکی که تنها فردی بود که در کمیسیون مشترک به طرح محدودسازی اینترنت رای منفی داد، خبر داد که در حال جمع کردن امضا برای بازگرداندن این طرح به صحن علنی مجلس است.

رشیدی کوچکی گفت طرح پیشنهادی او تا کنون به امضاء ۵۵ نفر از نمایندگان رسیده و احتمال دارد امضاهای آن بیشتر هم شود.


بیشتر بخوانید:  ۶۰ نفر از نمایندگان خواستار بازگشت بررسی طرح صیانت به صحن علنی شدند


روح الله حضرت‌پور عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس هم در توئیتی نوشت: «طرح ⁧‫صیانت‬⁩ همچون بقیه طرح‌های مسدودسازی و محدودسازی از همین الان شکست خورده است. مجلس حق ندارد برای مردم تعیین تکلیف کند. ‏از همان ابتدا مخالف این طرح بودم و تلاش می‌کنیم طرح را به صحن آورده و ردش کنیم. ‏برخی نمایندگان می خواهند بدون نظر مجلس طرح را تصویب کنند.»

او افزود: «دولت‌ها نمی توانند در مقابل تکنولوژی بایستند. میلیون‌ها شغل در بستر فضای مجازی ایجاد شده که دولت وظیفه دارد از آن‌ها حمایت کند، نه اینکه به دنبال حذف این فضا باشد.»

همچنین در جلسه امروز مجلس رضا تقی‌پور نماینده تهران در مجلس و رئیس کمیسیون مشترک به تندی از غلامرضا نوری نماینده مردم بستان‌آباد انتقاد کرد. 

نوری در جریان بررسی بخش‌های درآمدی لایحه بودجه و در قالب تذکر آئین‌نامه‌ای گفته بود که در هنگام بررسی لایحه بودجه جلسات کمیسیون‌ها نباید تشکیل شود اما جلسات کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی تشکیل می‌شود و از روز گذشته برای ما پیامک آمده است که در جلسه 45 دقیقه‌ای امروز برای تصمیم‌گیری در رابطه با برخی موضوعات حضور پیدا کنیم.

تقی‌پور رئیس کمیسیون مشترک در پاسخ به این اظهارات نماینده بستان‌آباد گفت: «اجازه ندهید حرف‌های خلاف آئین‌نامه در اینجا مطرح شود؛ کجای آئین‌نامه گفته است در زمان بررسی بودجه جلسات کمیسیون‌ها تعطیل باشد؟ دیروز و پریروز کمیسیون‌های کشاورزی و فرهنگی و دیگر کمیسیون‌ها جلسه داشتند و کارشان را کردند؛ چرا برخی‌ها اینجا فتوا صادر می‌کنند؟»

رئیس کمیسیون مشترک رسیدگی به طرح حمایت از حقوق کاربران در فضای مجازی تصریح کرد: «اسم این دیکتاتوری مدرن است که یک نفر تصمیم می‌گیرد یک کمیسیون را تعطیل کند. امروز برخی صحبت‌ها در این مجلس مطرح می‌شود که خوراک برای رادیوهای بیگانه فراهم می‌کند.»

تقی‌پور گفت اینکه مجلس را به توپ ببندید نتیجه نمی‌گیرید؛ ما کارمان را انجام می‌دهیم ولو اینکه شما ما را به توپ ببندید.

غلامرضا نوری قزلجه که از اعضای کمیسیون ویژه بود و در جلسه رای‌گیری غایب بود در سخنان تندی از تقی‌پور رئیس کمیسیون ویژه طرح صیانت به تندی انتقاد کرد و گفت: «در هیچ یک از جلسات کمیسیون مشترک صیانت غیبت نداشته‌ام، به جز دو جلسه اخیر غیررسمی که یکی در زمان تعطیلی جلسات کمیسیون به دلیل شرایط کرونایی تشکیل شد و دیگری جلسه امروز که در میان بررسی بودجه تشکیل شد.»

نوری قزلجه همچنین گفت: «من را به دیکتاتوری مدرن متهم کردید، شما روش دیکتاتوری را دنبال می‌کنید که برای طرح به این مهمی موسوم به صیانت در یک جلسه ۱۰ دقیقه ای تصمیم می‌گیرید و آن به تصویب رساندید یا من که می‌گویم در چارچوب قانون و آیین نامه پیش برویم؟ تاخیر چند ماهه جلسه کمیسیون هم ناشی از مدیریت کمیسیون است.»

این عضو کمیسیون مشترک حمایت از حقوق کاربران ادامه داد: «اشاره کردند جلوی این گونه سخنان را بگیرید، همکار عزیز نه شما و نه هیچ تفکر حکومتی ضد جمهوریتی نمی تواند جلوی سخنان هیچ نماینده ملت و منِ خاک پای ملت را بگیرد، اشاره کردید من مجلس را به توپ بسته ام، من؟ یا شما که با تصویب ۱۰ دقیقه ای طرح صیانت که امانت صحن است، مجلس را به توپ می بندید و بر روی اعصاب و روان جامعه راه می روید و مجلس را در جامعه از محبوبیت می اندازید؟»

پس از اظهارات این نماینده، علی نیکزاد نایب رئیس مجلس که اداره جلسه را برعهده داشت در پاسخ به او تأکید کرد: «اینکه در صحبت‌های‌تان گفتید طرح در ۱۰ دقیقه تصویب شده درست نیست؛ من خودم شاهد بوده‌ام که حداقل ۱۰ جلسه شخص رئیس مجلس برای بررسی کارشناسی این طرح گذاشته است و کمیسیون هم ۴۵ تا ۵۰ جلسه تشکیل داده است.»

اما برخی دیگر از نمایندگان که حامی طرح بودند به دفاع از آن پرداختند. زهره الهیان در این رابطه گفت: «چرا مجلس را متهم به دیکتاتوری می کنید؟ همان طوری که نایب رئیس مجلس گفت رئیس مجلس حداقل در ده جلسه کمیسیون حضور یافته است. در جلسه امروز کمیسیون نیز فقط کلیات این طرح تصویب شد اما فضاسازی علیه مجلس در رسانه ها به راه افتاده است.»

او در ادامه تاکید کرد: «تصویب کلیات طرح صیانت تازه آغاز کار است و در بررسی جزییات از نظرات نخبگان و فعالان فضای مجازی قطعا استفاده می شود. با تصویب کلیات این طرح در دستور کار کمیسیون قرار گرفت چرا در زمانی که تمرکز مجلس معطوف به معیشت و بودجه است این گونه فضاسازی علیه مجلس و کمیسیون صیانت صورت می گیرد؟»

واکنش‌ها در شبکه های اجتماعی

اما تصویب این طرح جنجالی شبکه‌های اجتماعی را لرزاند و بسیاری از کاربران به انتقاد شدید از اقدام مجلس پرداختند. 

بسیاری از واکنش‌ها خشمگینانه است و کاربران زیادی نگران آینده وضعیت اینترنت در کشور هستند. برخی می‌گویند با این طرح کسب و کارهای اینترنتی روبه نابودی می‌روند. 

یکی از کاربران با اشاره به خوشحالی نمایندگان پس از تصویب طرح نوشت: «اعدام اینترنت با لبخند! موقع رای‌گیری دقیقا به چه موضوعی می‌خندند؟»

برخی از ناظران می‌گویند تصویب طرح غیرقانونی بوده است. حامد بیدی از فعالان حوزه دیجیتال در این باره گفت: «تصویب آخرین نسخه طرح صیانت غیرقانونی بود. کمیسیون اجازه ندارد قبل از تصویب کلیات، نسخه جدیدی جایگزین طرحی کند که مجلس آنرا هشتاد و پنجی کرده. از نظر حقوقی این مصوبه اشکال جدی دارد. رئیس مجلس باید به این مسأله ورود کند و در مقابل کودتای پایداری‌ها بایستد. اگر می‌خواهد رئیس بماند!»

محمد صالح مفتاح فعال رسانه‌ای اصولگرا هم می‌گوید «اگر برجام ۲۰ دقیقه‌ای تصویب شد، حزب پایداری با تصویب ۱۰ دقیقه‌ای کلیات طرح صیانت، رکورد جدیدی به نام خودش ثبت کرد. تبریک به آقای زارع‌پور و آقاتهرانی به خاطر حمایت‌های ویژه‌شان. تسلیت به مردم ایران.»

علی موسوی از فعالان اصولگرا در شبکه‌های اجتماعی تصویب طرح را به نوشت: «طرح صیانت برای جبهه پایداری تبدیل به موضوعی حیثیتی و حزبی شده بود که در آن مردم هیچی جایگاهی ندارند. تصویب ۱۰ دقیقه‌ای کلیات طرح صیانت، با این همه منتقد ریز و درشت یعنی قدرت‌نمایی و به کرسی نشاندن حرف جریان پایداری.»

میلاد گودرزی یکی دیگر از فعالان سیاسی اصولگرا با اشاره به رای مثبت عنابستانی نماینده سبزوار به این طرح نوشت: «رأی مثبت عنابستانی به طرح صیانت، نمادین‌ترین بخش ماجرا بود. کاش فرصتی فراهم میشد که متهمان فایل صوتی، مدافعان سربازی اجباری، آقازاده‌های لواسان نشین و دیگر زخم‌خورده‌های فضای‌مجازی و آزادی بیانِ نصفه‌ونیمه‌ی فعلی هم می‌بودن و با افتخار دست خود رو بالا برده و رأی مثبت میدادن!»

تحلیلگران و ناظران معتقدند تصویب این طرح برای کشور و نظام خطرناک است. 

جعفر خیرخواهان تحلیلگر مسائل اقتصادی در توئیتی نوشت: «ببینید تصویب طرح صیانت چقدر برای حاکمیت و نظام ج. ا. ارزش دارد که حاضر شده خود را رودرروی اکثریت جامعه قرار دهد، نارضایتی و خشم شدید اکثریت مردم و حتی هوادارانش که تاکنون سابقه نداشته است. بنشینیم و ببینیم چگونه این آزمون سخت را پشت سر خواهد گذاشت.»

داود سوری تحلیلگر اقتصادی هم در این رابطه معتقد است: «بستن یا محدود کردن اینترنت مساله بستن اینستا و تلگرام و .... نیست، محدود کردن تنفس در قرن ۲۱م و تجاوز به طبیعی‌ترین حقوق افراد یعنی ارتباط داشتن است. آقایان متوجه باشند شما هیچوقت در مقام گزینه‌های جایگزینی برای جلب توجه نیستید فقط به انتهای لیست رفتن خود شتاب می‌بخشید.»

عباس عبدی روزنامه نگار اصلاح طلب هم در این باره نوشته است: «خبر ویژه‌ای ندارم ولی بصورت تحلیلی اطمینان دارم که رفتار عجولانه و بدون گفتگوی شفاف برای تصویب طرحی که قاطبه مردم مخالف آن هستند حتما ماجرایی پشت صحنه دارد.»

در این بین حزب اتحاد ملت خواستار صدور مجوز تجمع اعتراضی در برابر مجلس شد. علی مجتهدزاده وکیل و فعال اصلاح طلب در این باره نوشت: «يکی از توجيهات در جلوگيری از برگزاری تجمعات اين بود که گروه مشخصی مسئوليت آن را برعهده نميگيرد و امکان بروز خرابکاری وجوددارد امروز که حزب اتحاد درخواست برگزاری تجمع عليه طرح‌صیانت را دارد و در قبال اين تجمع قبول مسئوليت مي‌کند به اين خواسته ملی درچهارچوب قانون اساسی تن دهيد.»

تاکنون دولت به درخواست حزب اتحاد ملت واکنشی نشان نداده است. 

واکنش دیگر به طرح از سوی محمد جواد آذری جهرمی وزیر پیشین ارتباطات بود که با شعری از نیما یوشیج را منتشر کرد:

«‌نازک آرای تن شاخه گلی

که به جا‌نش کِشتَم و به جان دادمش آب،

ای دریغا به بَرَم می‌شکند…

شعر از نیما یوشیج»

منبع: فرارو
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

وضعیت آلودگی هوای تهران در۳ آذر۱۴۰۳

همه چیز درباره بانک مرکزی اروپا (ECB)/ نهادی با نقش کلیدی در مدیریت و ثبات اقتصاد اروپا

بیم و امید سهامداران بورس

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

عکس/استوری احساسی نانسی عجرم با پرچم لبنان

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

صفحه اول روزنامه‌های ورزشی امروز

صفحه اول روزنامه‌های اقتصادی امروز

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

نظر سید احمد خمینی درباره سید محمد خاتمی

بهترین دلیل برای نوشیدن آب کافی در طول روز

پدر علم اقتصاد ایران کیست؟

این ویتامین سبب کاهش کلسترول می‌شود

۸ عادت میلیاردرهای موفق جهان کدامند؟/ این عادت‌ها می‌تواند به موفقیت‌تان کمک کنند

واکنش دولت به توهین یک فرماندار به خبرنگاران

عکس/ استوری مدافع استقلال برای قلعه نویی

ادعای جدید چهره نزدیک به سعید جلیلی درباره فیلترینگ

پوتین: به آزمایش موشک‌های بالستیک مافوق صوت ادامه خواهیم داد

زاینده‌رود از امشب بازگشایی می شود

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟