اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: براساس گزارش کارگروه رصد و پایش قیمت اقلام اساسی انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان، برنج ایرانی با افزایش قیمت ۱۷ درصدی و برنج هندی و پاکستانی با افزایش قیمت ۱۰ درصدی در ماه اخیر رکورددار گرانی اقلام اساسی هستند.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران به اقتصاد ۲۴ گفت: عامل گرانی و افزایش قیمت نجومی برنج در ماههای اخیر، قطع واردات از مرداد تا دی ماه بود.
قاسمعلی حسنی با بیان اینکه بازار با خلأ واردات برنج در این ۵ ماه روبرو بود، ادامه داد: سودجویان و گرانفروشان از این ۵ ماه استفاده کردند و بازار برنج را به دست گرفتند.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران خبر از درخواست این اتحادیه از دولت داد و در این مورد گفت: ما در اتحادیه بنکداران از دولت درخواست کردیم که سال آینده در راستای ثبات قیمت برنج در بازار، قطع واردات برنج در ۵ ماه برداشت برنج داخل را نداشته باشیم، زیرا این ممنوعیت در راستای حمایت از کشاورزان داخلی بود در حالی که کشاورز، برنج خود را میفروشد و محصولی روی دست کشاورزان نمانده است.
حسنی در تشریح قیمت جدید برنج تنظیم بازار گفت: قیمت کنونی هر کیلو برنج هندی برای مصرف کننده ۲۴ هزار تومان، برنج پاکستانی ۲۵ هزار تومان و برنج تایلندی ۱۲ هزار و ۵۰۰ تومان است که نسبت به هفته گذشته افزایش داشته است.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه چرا عرضه برنج تنظیم بازار ازسوی دولت تاثیری روی قیمت برنج در بازار ندارد، گفت: قیمت گذاری دستوری هیچ گاه در هیچ بازاری جواب نداده که در بازار برنج جواب بدهد.
حسنی ادامه داد: عرضه و تقاضا قیمتها را تعیین میکند نه قیمت گذاری دستوری. هرچند دولت از طریق عرضه برنج تنظیم بازار به صورت اینترنتی تلاش میکند قیمت برنج را متعادل کند، اما اصلا وظیفه دولت این نیست که سامانه عرضه برنج راه اندازی کند. وظیفه دولت نظارت است و میبایست کار را به بخش خصوصی واگذار کند.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت: از هفته گذشته قیمتها فرق کرده و برنج پاکستانی ۲۳ تا ۲۹ هزار تومان و برنج هندی ۲۳ تا ۲۹ هزار تومان به فروش میرسد. در بنکداری نیز برنج ایرانی ۴۷ تا ۷۷ هزار تومان بسته به نوع آن متفاوت است.
بیشتر بخوانید: افزایش قیمت ۱۷ درصدی برنج ایرانی در یک ماه
حسنی با بیان اینکه ما در حوزه مواد غذایی کمبودی نداریم، ولی گرانفروشی همیشه بوده و هست، ادامه داد: در محدوده قیمتهای مصوب برنج محدودیت عرضه وجود دارد، ولی با قیمت آزاد صدها تریلی هم بخواهید بار هست و کمبودی نداریم، ولی گرانفروشی همیشه بوده و هست.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران با بیان اینکه خرید برنج ایرانی ازسوی مردم افزایش یافته است، به اقتصاد ۲۴ گفت: یک چرخشی از سمت برنج هندی به سمت برنج ایرانی ایجاد شده است. دقیقا ۱۵ سال پیش تمایل مردم از برنج ایرانی به سمت هندی ایجاد شد؛ ولی در حال حاضر به دلیل تبلیغات و ذائقه، استقبال مردم با وجود گرانی به سمت برنج ایرانی روز به روز بیشتر میشود.
حسنی ادامه داد: بسیاری از خانوادهها برنج ایرانی را با وجود گرانی جایگزین برنج هندی کرده اند و میکنند.
دبیر اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران گفت: پیش از این برنج از ۶ کشور و منطقه به کشور ما وارد میشد. اروگوئه، آرژانتین و قاره آمریکا، هند، تایلند و پاکستان مناطقی بودند که ما از آنها واردات برنج داشتیم.
حسنی ادامه داد: در حال حاضر واردات برنج تنها از ۳ کشور هند، پاکستان و تایلند انجام میشود.