اقتصاد۲۴- ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۰ مجمع عمومی فوقالعاده بیمه سرمد با حضور ۸۷ درصد سهامداران برگزار و حاضران با افزایش سرمایه شرکت از ۲۵۰۰ میلیارد ریال به ۷۵۰۰ میلیارد ریال رای مثبت دادند. البته افزایش سرمایه در ۲ مرحله انجام خواهد شد نخست از مبلغ ۲۵۰۰ به ۴۸۰۰ میلیارد ریال و در مرحله دوم از مبلغ ۴۸۰۰ به ۷۵۰۰ میلیارد ریال آنهم از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی ۲۵۰۰ میلیارد ریالی به اضافه سود انباشته به میزان ۲۰۰ میلیارد ریال. شارژ سرمایه بیمه سرمد چه دستاوردی برای سهامداران، بیمه گذاران و ذی نفعان خواهد داشت؟
نکته قابل تامل اینکه این برای نخستین بار از زمان تاسیس و فعالیت بیمه سرمد است که بخشی از افزایش سرمایه شرکت از محل تجدید ارزیابی داراییها صورت میگیرد و پیش از این ۴ بار افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات سهامداران و آخرین افزایش سرمایه از محل سود انباشته انجام شده بود و نیمی از افزایش سرمایه جدید شرکت بیمه سرمد از محل آورده نقدی سهامداران و مطالبات آنها خواهد بود که پیام روشن آن تزریق سرمایه جدید است.
احمد فاضلی، امیر مهدی امینیان، مهدی مهدوی و البته یعقوب رشنوادی، اعضای هیات مدیره بیمه سرمد مصمم هستند با اتحاد و انسجام ساختار شرکت را نوسازی کرده و روند سودسازی و ثروت آفرینی و همچنین اعتماد بیمه گزاران را مستحکمتر از گذشته سازند. بر اساس دادههای آماری مستند، سهم بیمه سرمد از کل حق بیمه تولیدی صنعت در پایان سال ۹۹ بالغ بر ۱٫۹۹ درصد و از کل خسارت پرداختی ۱٫۵۸ درصد بوده و انتظار میرود با اجرای برنامهای که تیم هدایت کننده در دست گرفته سهم از بازار سرمد بیشتر شود و دستکم در ۲ سال آینده در رقابت سخت با دیگر بیمه گران به محدوده ۴ درصد برسد.
اهدافی که بیمه سرمد از افزایش سرمایه دنبال میکند، شفاف است، گرفتن مجوز قبولی اتکایی، افزایش سهم نگهداری در جذب پرتفوی جدید، حفظ سطح یک توانگری، بهبود نسبت توانگری مالی، ثروت افزایی برای سهامداران با سرمایه گذاری صحیح و منطقی با نرخ بازده مناسب و معقول از جمله هدفهایی است که در برنامه افزایش سرمایه شرکت نشانه گذاری شده است. مسیری هم که بیمه سرمد برای خود و سهامداران ترسیم کرده، روشن است؛ افزایش سهم از بازار و ارتقای جایگاه شرکت در حق بیمه تولیدی کل صنعت، بهبود چشمگیر درآمد ناخالص بیمهای و مدیریت هزینهها و خسارتها با اجرای الزامات مدیریت ریسک، تنوع بخشیدن به کیک سرمایه گذاری با استفاده از منابع و حق بیمههای دریافتی و البته استفاده از ظرفیتهای گروه مالی عظیم بانک صادرات ایران را میتواند بخشی از ریل گذاریهای جدید هیات مدیره بیمه سرمد دانست.
به نظر واقع بینی و فاصله گرفتن سهامداران سرمد از حاشیهها و متمرکز شدن بر متن رقابت و آینده نگری نشان از اعتماد آنها به هیات مدیره و البته برنامه ارائه شده دارد. البته یکی از تفاوتها و شاید مزیتهای بیمه سرمد ناشی از این مساله باشد که سهامداران در مجامع سالهای گذشته کمتر تمایل داشتند سود نقدی دریافت کنند و بیشتر علاقه داشتند که سود سالانه در حساب انباشته بماند و صرف افزایش سرمایه و ارتقای توانگری مالی شرکت شود.
به همین دلیل مدیریت جدید بیمه سرمد برنامهای را برای سرآمدی و سودآوری باثبات در دست اجرا دارد و بدیهی بود که اگر سهامداران به افزایش سرمایه رضایت نمیدادند عملیات توسعهای شرکت با شوک مواجه میشد، اما سهامداران صبور، آینده نگر و البته مطمئن به چشم انداز باثبات و مستحکم بیمه سرمد با رای خود به افزایش سرمایه، راه را برای هیات مدیره و مدیران ارشد شرکت هموارتر کردند تا گامهای بلندتری در مسیر آینده و رقابت در بازار بیمه بردارند.
افزون بر اینکه افزایش سرمایه در بیمه سرمد باعث خواهد شد تا چشم انداز ریسک در آینده قابل رصد و مدیریت باشد که از جمله این ریسکهای رایج در صنعت بیمه میتوان به ریسک قوانین و مقررات نظیر تغییر در نرخ سود سپرده بانکی و یا افزایش تعرفههای درمانی، ریسک عملیات بیمه گری، ریسک اعتباری و ریسک بازار و ریسک عملیاتی و ریسک نقدینگی اشاره کرد.
۱۴۰۱؛ سال سرنوشت سرمد
سال ۱۴۰۱ سال سرنوشت ساز و تعیین کننده برای بیمه سرمد است. یعقوب رشنوادی از زمان در اختیار گرفتن سکان مدیریت این شرکت تنها بر یک اصل تکیه زده است؛ همگرایی و همدلی درون خانواده سرمد به سمت رقم زدن یک سال متمایز در ۱۴۰۱٫ او و البته دیگر اعضای هیات مدیره سرمد، خودشان سرنوشت بیمه سرمد را تعیین میکنند و هدف و مسیر مشخص شده و اکنون وقت حرکت رسیده است. سال ۱۴۰۱ سال متفاوت برای سرمد خواهد بود. سالی که انتظار میرود شرکت بتواند وارد بازار بیمه اتکایی شود، پرتقوی خود را متنوعتر و بهینهتر سازد و البته گسترش دهد و سهم بیشتری از بازار به دست آورد. سهامداران سرمد هم آینده را روشنتر از گذشته میبینند.
منبع: دنیای بیمه