اقتصاد۲۴- همزمان با ادامه صعود قیمت جهانی نفت در پی تجاوز نظامی روسیه به اوکراین و طولانی شدن روند احیای برجام و لغو تحریمها علیه اقتصاد ایران، رسانههای آمریکایی به نقل از منابع رسمی خبر دادند که دولت جو بایدن بررسی کاهش تحریمها علیه ونزوئلا را آغاز کرده است.
شبکه خبری سیانان، روزنامههای نیویورک تایمز، والاستریت ژورنال و واشنگتن پست روز دوشنبه با انتشار گزارشهایی مستقل از سفر روز شنبه هیات آمریکایی به کاراکاس، پایتخت ونزوئلا خبر دادند.
هر چند این سفر ظاهرا با هدف مذاکره در مورد آمریکاییها بازداشت شده در ونزوئلا صورت گرفته، ولی منابع آگاه در دولت ایالات متحده به این رسانهها گفتهاند که این اقدام با هدف کاهش وابستگی جهانی به نفت روسیه در بحبوحه تهاجم این کشور به اوکراین و افزایش انزوای روسیه از طریق جذب یکی از متحدان مسکو در آمریکای جنوبی انجام میشود.
در همین حال، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز روز یکشنبه گفت که ایالات متحده و متحدانش فعالانه در حال بررسی راههایی برای ممنوعیت فروش نفت روسیه هستند.
بیشتر بخوانید: احیای برجام چه تاثیری بر بحران نفت در دنیا خواهد گذاشت؟
روسیه در سال ۲۰۲۱ حدود ۵۴۰ هزار بشکه در روز به ایالات متحده صادر کرد که کمی کمتر از میزان صادرات ونزوئلا به پالایشگاههای آمریکایی در سال ۲۰۱۸ و پیش از وضع تحریمها بود. ونزوئلا پس از افت سطح تولید روزانه به حدود ۳۳۰ هزار بشکه توانسته تولید خود را به ۷۶۰ هزار بشکه در روز برساند که همچنان یک چهارم سطح تولید این کشور در دهه ۱۹۹۰ است. برخی کارشناسان معتقدند که این کشور میتواند در کوتاه مدت میتواند به سطح تولید ۱.۲ میلیون بشکه در روز برسد.
دولت ترامپ در سال ۲۰۱۷ تحریمهای اقتصادی علیه ونزوئلا را آغاز کرد و سپس تحریمهای بخش نفت این کشور را نیز در سال ۲۰۱۹ اعمال کرد، کاراکاس نیز ناگزیر شد، برای سرپا نگه داشتن صنعت نفت خود به چین، روسیه و ایران تکیه کند.
قیمت جهانی نفت در پی طولانی شدن مذاکرات برای احیای برجام و لغو تحریمهای ایران و نیز ادامه جنگ در اوکراین روز دوشنبه به بیش از ۱۳۰ دلار رسید.
منبع: یورونیوز