تاریخ انتشار: ۰۸:۰۱ - ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۸
نماینده لنگرود در گفت‌وگو با اقتصاد۲۴:

مجلس اجازه اجرای طرح انتقال آب خزر را نمی‌دهد/ تشریح تبعات اقتصادی و گردشگری طرح

لاهوتی گفت: طرح انتقال آب خزر به استان‌های مرکزی علاوه بر بار مالی سنگین، وضعیت اقتصادی و معیشتی اهالی استان‌های شمالی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، چراکه با برهم خوردن سیستم اکولوژیکی منطقه، به احتمال زیاد با کاهش مراجعه گردشگر مواجه خواهیم بود.
روحانی در دریای خزر
اقتصاد24- به عقیده کارشناسان، انتقال آب خزر به استان‌های مرکزی، علاوه بر آثار مخرب زیست محیطی، اوضاع اقتصادی شهرهای حاشیه این دریاچه را نیز با چالش روبرو خواهد کرد.

طرح انتقال آب دریای خزر به سمنان یکی از طرح‌های بحث برانگیزی است که در سال 88 به تصویب رسید و مطالعات آن در دولت‌های نهم و دهم انجام گرفت. برآورد هزینه این طرح به نقل از وزیر نیرو در دولت دهم تا 7 میلیارد دلار بود. طرحی که با مخالفت‌ها در دولت نهم و دهم مسکوت ماند، بار دیگر در دولت یازدهم بر سر زبان‌ها افتاد و کار به جایی رسید که مجلس با این طرح مخالفت کرد. اما به رغم این مخالفت‌ها شاهد آن بودیم که استاندار سمنان و نماینده مردم دامغان دوباره این موضوع را مطرح و رئیس جمهور هم دستور پیگیری داده است.

اما کارشناسان اقتصادی همچون کارشناسان محیط زیستی که انتقال آب را باعث برهم خوردن سیستم اکولوژیکی منطقه عنوان می‌کنند، این انتقال را سبب فروپاشی اقتصاد حاشیه دریای خزر می‌دانند. به گفته این کارشناسان، انتقال آب می‌تواند تا حد زیادی بر صنعت توریسم شهرهای شمالی کشور اثرگذار باشد، حال آنکه این روزها میزبانی از گردشگران در شمال کشور، یکی از مهم‌ترین منابع درآمدی ساکنین این منطقه است.

در این بین مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با اقتصاد24، اظهار داشت که اگر بخواهیم بدون در نظر گرفتن مباحث منطقی زیست محیطی و اقتصادی کارشناسی‌شده بر انتقال آب از خزر به سمنان پافشاری کنیم، نه تنها فاجعه دریاچه ارومیه مجدداً تکرار می‌شود بلکه شاهد افزایش مهاجرت افراد از مناطق شمالی به دلیل برهم خوردن اوضاع اقتصادی و معیشتی خواهیم بود.

وی همچنین افزود: رییس جمهور دقت داشته باشد که نمی‌تواند به یک حرف و موضوع غیرکارشناسی دامن بزند. لاهوتی تاکید کرد که در این حوزه تنها مصالح مردم استان‌های درگیر مدنظر است و هموطنان استان‌های شمالی و همچنین سمنان راضی به این انتقال آب نیستند.

این نماینده مجلس همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص اقدام احتمالی مجلس برای جلوگیری از اجرای این پروژه، گفت: قطعاً طرح و پروژه‌ای که غیرکارشناسی و با رویکرد غیرمنطقی دنبال شود از سوی مجلس مورد قبول نیست و ما اجازه اجرایی شدن این پروژه را نمی‌دهیم. این طرح علاوه بر بار مالی سنگینی که بر دوش دولت می‌گذارد، وضعیت اقتصادی و معیشتی اهالی استان‌های شمالی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد، چراکه با برهم خوردن سیستم اکولوژیکی منطقه، به احتمال زیاد با کاهش مراجعه گردشگر و مسافر به مناطق شمالی مواجه خواهیم بود.

لاهوتی در پایان با اشاره بحث حقوقی این انتقال آب نیز گفت: اما موضوع حقوقی که ممکن است با این انتقال آب گریبان کشورمان را بگیرد، ادعای کشورهای مشترک‌المنافع در دریای خزر است، چراکه این کشورها می‌توانند ادعا کنند از آنجا که دریاچه خزر محدود بوده و به دریای آزاد متصل نیست، این عمل ایران به حیات این دریاچه ضربه وارد می‌کند و همچنین سایر کشورها نیز اجازه برداشت‌های مشابهی را خواهند داشت که در این صورت با سرعت دریاچه خزر به کویر خزر تبدیل خواهد شد.
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۹ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ قابی احساسی از ابی و دخترش ۵۳ سال پیش در یک رستوران

عکس/ جولان اتوبوس‌های دو طبقه ۵۱ سال پیش در میدان فردوسی تهران

عکس/ استایل خاص فردین و ناصر ملک مطیعی ۴۳ سال پیش با لباس‌های برند

عکس/ خنده‌های از ته دل بهاره رهنما و دخترش پریا در پشت دیوار

عکس/ تیپ تینیجری فاطمه معتمد‌آریا ۴۴ سال پیش با شلوار پیش بندی و کلاه خاص

عکس/ استقلال در دربی تهران با لباس جدید

عکس/ چهره شوکه کننده نوید محمدزاده با تیپ اجق وجق در دیدار با بهمن مفید

عکس/ سفر مسعود پزشکیان به جنوب غرب تهران

عکس/ لحظه آزادی اسرای فلسطینی

عکس/ توپ فینال جام جهانی فوتبال ۱۹۳۰ در موزه فیفا

عکس/ دل سهراب بختیاری زاده با استقلال است

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

دستگیری قاتل فراری در بروجرد

بلیت کنسرت دوباره گران شد!

چگونه می‌توانیم شبکه‌سازی حرفه‌ای کنیم؟

محمدعلی فردین پشت صحنه فیلم سلطان قلب‌ها

کشف و انهدام انبار بزرگ سوخت قاچاق در بندرخمیر

نباید با استیضاح وزیر اقتصاد، سیاسی برخورد کرد/ اثرات منفی پول‌های زیاد و بی‌برنامه‌ در دولت گذشته امروز مشخص شده است

بهترین رژیم غذایی برای بهبود سرطان پروستات

روش‌های خانگی بجای بوتاکس؟

دمای تهران زیر صفر شد

خیال استقلال از رونالدو و مانه راحت شد

ترامپ: در صورت صلح، روسیه به اوکراین حمله نخواهد کرد

تعطیلی بخش‌های بستری بیمارستان‌ها در نوروز تعیین و تکلیف شد

ضرورت استفاده از هوش مصنوعی برای کاهش تصادفات

واکنش حماس به عملیات جنوب حیفا

یاغی پرسپولیس: بردن دربی لذت بخش است

بحث پزشکیان با امام جمعه اسلامشهر

صحبت‌های جالب رضاییان پس از دربی؛ قول رامین به هواداران استقلال

عکس/ پوستر AFC پس از دربی؛ Tehran is RED

کارشناس داوری دربی ۱۰۵؛ پنالتی استقلال سوخت؟

فیلم/لحظاتی از شادی و غم بعد از سوت پایان دربی ۱٠۵

فیلم/بوژوویچ: استقلال در دربی سزاوار باخت نبود

فیلم/هوادار ناراحت استقلال روی سکوی‌های ورزشگاه بعد از سوت پایان بازی

عالیشاه: یک فینال را بردیم، ۹ تا باقی مانده است

عکس/خوشحالی عابدزاده از برد پرسپولیس در دربی

علی علیپور به رکورد هاشمی‌نسب رسید

فیلم/گل دوم پرسپولیس به استقلال توسط علی علیپور

کارتال دربی تهران را هم برد؛ پرسپولیس دبل کرد و به کورس برگشت!

اوجالان رئیس پ‌ک‌ک: این گروه باید خود را منحل کند

حسینی باید اخراج می‌شد!

کری‌خوانی اسکوچیچ پس از تساوی

اعتراض سریع استقلال به پنالتی دربی: آفساید به نظر می‌رسید!

فیلم/ گل اول پرسپولیس

عالیشاه پنالتی‌زن پرسپولیس را عوض کرد

برد یک نیمه‌ای پرسپولیس در دربی؛ استقلال باز هم پنالتی داد

تصویر جالب از پرتماشاگرترین دربی پایتخت

پزشکیان: از قطعی برق و گاز عذرخواهی می‌کنم

فیروز کریمی: پیشنهاد استقلال را رد کردم

عکس/ رامین رضاییان به سمت نیمکت پرسپولیس رفت

نوشته جالب هوادار پرسپولیس برای سروش رفیعی

پوتین: اولین ارتباطات ما با دولت آمریکا، امید‌هایی را منعکس می‌کند

واکنش کفاشیان به ائتلاف با عابدینی علیه تاج

مرگ مشکوک بازیگر معروف و همسرش

رشد چشمگیر مجتمع تبریز بیمه معلم در رشته‌های اموال، اشخاص و عمر

واحد پول چه کشورهایی پوند است؟

سرمایه‌گذاری مولد؛ سود فردی، رشد جمعی

ماجرای مرگ تلخ ۱۹ ورزشکار ایرانی به خاطر گازگرفتگی

آیا تغذیه سالم در بارداری بر هوش نوزاد اثر دارد؟

جاذبه‌های گردشگری پارک طالقانی تهران

قیمت گوشت امروز چهارشنبه ۸ اسفند اعلام شد

آشنایی با خواص شگفت‌انگیز کنجد برای سلامتی