تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۲۷ اسفند ۱۴۰۰

افزایش مصرف برق با لغو قانون تغییر ساعت

مدیرعامل مدیریت شبکه برق ایران گفت: لغو تغییر ساعت موجب افزایش حدود دو درصدی مصرف برق در ساعات اوج مصرف و افزایش یک درصدی در بخش انرژی می‌شود.

افزایش مصرف برق با لغو قانون تغییر ساعت

اقتصاد۲۴- مصطفی رجبی مشهدی با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری پنجشنبه شب در پاسخ به این پرسش که لغو تغییر ساعت چه تأثیری در حوزه مصرف برق دارد؟ افزود: باید روال قانونی مصوبه تغییر ساعت طی و به دولت ابلاغ شود و دولت هم تمهیدات لازم را برای اجرای قانون فراهم کند.

مدیرعامل مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به اینکه تغییر ساعت، صنعت برق را هم درگیر می‌کند، ادامه داد: با تغییر ساعت، شبکه بانکی و سرور‌ها باید تغییر کنند و با دقت و به موقع انجام شود تا اختلالی در زندگی روزمره مردم از جمله کار‌های بانکی، پرداخت ها، دریافت‌ها و بلیط هواپیما رخ ندهد.

او اضافه کرد: در حوزه انرژی هم مطالعات زیادی انجام شده است و مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی و وزارت نیرو مطالعاتی را انجام دادند که نشان می‌دهد با لغو تغییر ساعت، در ساعات اوج مصرف برق حدود تا دو درصد و در بخش انرژی هم حدود یک درصد افزایش مصرف را خواهیم داشت و وزارت نیرو هم باید تمهیدات لازم را فراهم کند تا بتواند قانون را به درستی اجرا کند.

مدیرعامل مدیریت شبکه برق ایران گفت: دستگاه‌های اندازه گیری ما و کنترل شبکه برق بر اساس تغییر ساعت از سال ۱۳۸۶ به این طرف تغییر کرد و به گونه‌ای تنظیم شد که به صورت خودکار بتواند این تغییرات را انجام دهد.

رجبی مشهدی افزود: حجم زیادی از دستگاه‌های سنجش انرژی در کشور فعال هستند که با لغو تغییر ساعت، باید دوباره تنظیم شوند و این موضوع زمان بر خواهد بود.

وی اضافه کرد: برخی این سیستم‌ها تا چند هفته و برخی شاید تا حدود یک ماه نیاز به کار داشته باشند.

رجبی مشهدی افزود: در مراجع بین المللی استاندارد‌هایی وجود دارد که اگر بخواهیم هماهنگی‌های لازم را انجام دهیم حدود یک سال طول می‌کشد تا همه چیز بر اساس مقررات و استاندارد‌ها انجام شود.

لغو قانون تغییر ساعت مصرف برق را چقدر افزایش خواهد داد؟

مدیرعامل مدیریت شبکه برق ایران با اشاره به اینکه وزارت نیرو برای سال ۱۴۰۱ تمهیدات بسیار گسترده‌ای را پیش بینی کرده است، گفت: این وزارتخانه حدود شش هزار مگاوات نیروگاه جدید یا ارتقای ظرفیت نیروگاه‌های موجود را در دستور کار دارد.

مصطفی رجبی مشهدی در ادامه برنامه گفتگوی ویژه خبری افزود: تابستان سال ۱۴۰۰ به علت گرمای هوا و خشکسالی نتوانستیم حداکثر تولید را از نیروگاه‌های برق آبی داشته باشیم و این موجب شد که ناترازی تولید حدود ۱۳ هزار مگاوات را داشته باشیم.

او ادامه داد: وزارت نیرو در رژیم بهره برداری از نیروگاه‌های برق آبی به سمت این پیش می‌رود که ذخیره سازی کند و در تابستان از این ذخیره استفاده کرد.


بیشتر بخوانید: دولت درباره تغییر ساعت رسمی تصمیم گیری می‌کند


رجبی مشهدی با اشاره به این که میزان ناترازی زیاد است، گفت: باید متناسب با مقدوراتمان این کار را اجرایی و عملیاتی کنیم.

او افزود: بر اساس مطالعه‌ای که در سال ۱۳۹۹ انجام شد تأثیر تغییر نکردن ساعت رسمی کشور می‌تواند تا دو هزار مگاوات افزایش مصرف را در ساعات اوج مصرف شبانه در پی داشته باشد.

مدیرعامل مدیریت شبکه برق ایران افزود: در صورتی که لغو تغییر ساعت به دولت و وزارت نیرو ابلاغ شود دوباره باید بررسی‌ها و تمهیدات لازم را پیش بینی کنیم، اما به نظر می‌رسد با توجه به مقدمات و توضیح سخنگوی شورای نگهبان، تغییر ساعت در این طرف سال انجام نمی‌شود.

رجبی مشهدی گفت: به نظر می‌رسد این تمهیدات می‌تواند برای سال ۱۴۰۲ پایه گذاری شود تا بدون مشکل و با دغدغه کمتر بتوانیم این کار را انجام دهیم.

او افزود: حدود ۶۰ کشور هست که تغییر ساعت رسمی در آن‌ها اتفاق می‌افتد و برخی‌ها نیز این تغییر را برگرداندند، اما برای برگرداندن حدود یک سال به خودشان و سازمان‌های مربوط زمان دادند تا بتوانند پیش بینی‌های لازم را انجام دهند تا اختلالی در زندگی روزمره مردم پیش نیاید.

رجبی مشهدی گفت: در مناطق گرمسیر و دارای رطوبت بالا از جمله استان‌های حاشیه خلیج فارس و عمان از کولر‌های گازی استفاده می‌شود که مصرف برق بسیار بالایی دارد؛ زمانی که ساعت را جلو می‌کشیم از خنکی صبح استفاده و در نتیجه از کولر‌ها کمتر استفاده می‌شود.

مدیرعامل مدیریت شبکه برق ایران افزود: ساعت کار اداری هم زودتر پایان می‌یابد و وسایل سرمایشی زودتر خاموش می‌شود و این موضوع کمک می‌کند ساعت اوج مصرف روزانه را با مصرف کمتری سپری کنیم.

رجبی مشهدی اضافه کرد: البته با اصلاح ساعت کاری و زودتر آغاز کردن کار هم می‌شود این کار را انجام داد و این به کاهش مصرف انرژی منجر می‌شود.

جلوگیری از مشکلات روانی؛ هدف اصلی طرح لغو تغییر ساعت

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح لغو تغییر ساعت گفت: هدف اصلی ما از این طرح، اقتصادی نیست بلکه جلوگیری از مشکلات روحی، روانی و استرس است و مطالعات جهانی هم این موضوع را ثابت کرده است.

ابوالفضل ابوترابی در ارتباط تلفنی با برنامه گفتگوی ویژه خبری در موافقت با لغو تغییر ساعت گفت: اگر هدف، مسائل اقتصادی است این موضوع در طرح لغو تغییر ساعت به زیبایی دیده شده است و دولت این اختیار را دارد برای این که انرژی هم کمتر مصرف شود.

او ادامه داد: با توجه به این که مطالعه پژوهشی و کارشناسی وزارت نیرو در زمینه آثار تغییر ساعت در دو دولت مختلف، تعارض داشت بنابراین از نظر حقوقی از عداد دلایل خارج است یعنی پژوهش و تحقیقی که با دولت‌ها تغییر می‌کند تعارض به وجود می‌آید و در نتیجه ساقط و از ادله کار پژوهشی و تحقیقی برای تصمیم گیری مجلس شورای اسلامی کنار گذاشته می‌شود.

ابوترابی افزود:، اما اگر فرض هم بگیریم که تغییر ساعت در کاهش مصرف برق نیز مؤثر است در طرحمان در مجلس نیز به دولت کاملاً اختیار داده ایم بدون تغییر ساعت، بتواند ساعت آغاز به کار مستخدمان و کارمندان دولت را در استان‌هایی که مورد نیاز خودش می‌داند یک ساعت جلوتر بیاورد بدون این که ساعت رسمی کشور تغییر کند.

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شورا‌های مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تغییر هر ساله ساعت، بی نظمی‌های اجتماعی و تصادفات را به وجود می‌آورد، افزود: مطالعات جهانی هم حکایت از این موضوع دارد و حتی بستری‌های مشکلات روانی از این اقدام تا یک ماه اول به شدت افزایش می‌یابد.

او اضافه کرد: برای این که بهانه دولتمردان گرفته شود، اختیار کامل در دست دولت باشد تا هر جور صلاح می‌داند برنامه ریزی کند.

ابوترابی گفت: این که می‌گویند از نظر فنی به زمان بیشتری نیاز دارند درست است، اما ما با مشکل زمانی مواجه هستیم، چون بلافاصله پس از عید نوروز با ماه مبارک رمضان مواجه می‌شویم و حدود ۳۰ روز ماه رمضان است سپس امتحانات دانش آموزان و کنکور و مسائل دانشگاهی است و استرس به آن‌ها وارد می‌شود بنابراین اگر در اول فروردین تثبیت ساعت انجام نشود نمی‌توانید این تغییر را انجام دهید.

لزوم تغییر ساعت بر اساس جغرافیا و سبک زندگی مردم

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به جغرافیای کشورمان و فاصله زیاد غرب و شرق کشور، تغییر سالانه ساعت، لازم است.

مهدی طغیانی در ارتباط تصویری با برنامه گفتگوی ویژه خبری سیما در مخالفت با طرح لغو تغییر ساعت افزود: هر کشوری جغرافیای خاصی دارد و متناسب با آن باید طرح‌های این چنینی را ارزیابی کند.

او با بیان اینکه کشور ما پهناور است و حدود یک ساعت بین شرقی‌ترین نقطه تا غربی‌ترین نقطه، اختلاف ساعت داریم، ادامه داد: این که طرح‌های این چنینی را به شکل تقلیدی آغاز کنیم و به شکل تقلیدی پایان دهیم کار درستی نیست.

طغیانی افزود: باید بر اساس جغرافیا و سبک زندگی مردم کشورمان که به تغییر ساعت عادت کرده اند ارزیابی کنیم که دقیقاً چه کاری را باید انجام دهیم و آن چه که متناسب با اقلیم ماست چیست.

این نماینده مجلس اضافه کرد: اگر بخواهیم تغییر ساعت را لغو کنیم تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم این است که ساعت کاری باید زودتر آغاز شود و متناسب با اقلیم شرق و غرب کشور، فاصله‌ی بین طلوع آفتاب در تابستان و آغاز کار تا حد ممکن کوتاه شود.

معاون امور مجلس وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات هم در ارتباط تلفنی با این برنامه با اشاره به اینکه قانون باید طبق نظر مجلس به نحو احسن اجرا شود، گفت: بازه زمانی که اکنون در آن هستیم اوج کار‌هایی است که پلتفرم‌های دیجیتال کشور و شبکه‌های مخابراتی، بانکی و حمل و نقل با آن درگیر هستند و این اوج کار‌ها فشار مضاعفی را به نیرو‌های فنی وارد کرده است.

رضا باقری اصل ادامه داد: از نظر زمانی، تغییر دادن نرم افزار‌ها و سیستم‌هایی که مطابق با تغییر سالانه ساعت از ۱۴ سال پیش برنامه ریزی شده در این بازه زمانی کار سختی است و سخت افزار‌ها و شبکه‌های جهانی به صورت خودکار بر اساس تنظیمات و استاندارد‌های جهانی تغییر می‌کند.

او افزود: اجرای لغو تغییر ساعت حداقل دو ماه زمان نیاز دارد و به سرویس‌های جهانی هم باید اطلاع رسانی شود.

منبع: خبر آنلاین
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت سکه و طلا امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت خودرو‌های سایپا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

تصویری به یاد ماندنی از بهروز وثوقی و جمشید مشایخی در قیصر

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ام اس آی MSI امروز + جدول

قیمت خودرو‌های ایران خودرو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس جنجالی مسعود پزشکیان در کنار مولوی عبدالحمید

عکس زیرخاکی ۵۰ ساله از منوچهر وثوق، فردین، بهمن مفید و ایرج قادری

قیمت دلار و یورو امروز جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ + جدول

عکس/ نمایی خاص از بهمن مفید و سعید راد در سال ۱۳۵۴

عکس/ نمایندگانی که به حضور ظریف در دولت رای موافق دادند

عکس/ قدیمی‌ترین تاس کشف شده در جهان متعلق به ایران

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

روسیه: قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام، هدیه بایدن به ترامپ است

انتقام قتل برادر در هلیلان

پرونده بازگشت عادل فردوسی‌پور به صدا و سیما بسته شد

وضعیت آب و هوای تهران طی روز‌های آینده

تخلیه برخی مدارس اصفهان به‌دلیل فرونشست

عکس/اولین واکنش به دیدار پزشکیان با مولوی عبدالحمید

آیت‌الله سید علی سیستانی کیست؟

افزایش تولید هیچ ارتباطی به حوزه وکالت ندارد/ قانون تسهیل باید از مسیر قانونی خود اصلاح شود

قانون تسهیل لطمات جبران‌ناپذیری بر پیکره نهاد وکالت زد/ حرفه وکالت را باید به جایگاه اصلی خود رساند

عکس/آقای ‎عراقچی، قرار نیست مملکت را نجات بدهید؟

پیش بینی قیمت سکه و طلا فردا ۳ آ‌ذر ۱۴۰۳/ دو شوک جدید به بازار طلا

پیش بینی بورس فردا شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳

ماسکرانو سرمربی مسی شد

قتل هولناک در پارک قیطریه تهران

کنایه محسن رضایی به اروپایی‌ها بعد از صدور قطعنامه علیه ایران

سید محمود علوی دستیار ویژه رییس‌جمهور کیست؟

ورثه منتظر واریزی سود سهام عدالت باشند

این نقطه آلوده‌ترین جای ایران شد

پیش بینی قیمت دلار فردا ۳ آذر ۱۴۰۳/ سیگنال جدید برای دلار؛ تتر صعودی شد

معنای قطعنامه جدید آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای چیست؟

وزیر خارجه عراق: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم صهیونیستی علیه عراق وجود دارد

اجرای همسان سازیِ ۴۰ درصدی برای همه بازنشستگان از آذرماه

توییت مهم پزشکیان بعد از سفر به سیستان و بلوچستان

پایان زودهنگام رویای بیرانوند و رفقا در تبریز

حمله موشکی حزب‌الله به پایگاه حیفا

ذاکر: افزایش قیمت بنزین سوپر شاید مقدمه‌ای بر بالا رفتن نرخ بنزین باشد

امام جمعه قم: حرمت قم نسبت به شهرهای دیگر چند برابر است

علم الهدی بالاخره پس از ۳ سال دولت رئیسی نگران گرانی ها شد

عکس/ عملکرد پرسپولیس و استقلال در ۱۰ دوره اخیر جام حذفی

مشخصات هواپیمای هشدار زودهنگام A-۵۰

مسعود جمعه مهاجم کنیایی و جدید استقلال کیست؟

لطفعلی خان زند کیست و چگونه به سلطنت رسید؟

کریمخان زند کیست و دوران سلطنتش چگونه گذشت؟

عکس / استوری بازیکنان تیم ملی برای تولد امیر قلعه نویی

اینفوگرافی/ مقایسه نرخ عوارض آزادراهی در ایران با سایر کشورها

اینفوگرافی/ فهرست پنجاه خوراک برتر جهان با گوشت گوسفندی!

مصرف مالیات برای توسعه با نظارت و انتخاب مستقیم مؤدیان

دلیل سفر کوتاه پزشکیان به سیستان‌وبلوچستان چه بود؟

توضیحات وزیر صمت درباره افزایش قیمت خودرو

همتی: دولت مصمم به اجرای اصلاحات اساسی است

عکس/ استوری آناهیتا همتی درباره آلودگی هوای تهران

واکنش خطیب نماز جمعه تهران به قطعنامه سازمان ملل

عکس/ قاب ویژه معاون خانم پزشکیان در تایلند

کدام کشورها نتانیاهو را دستگیر می‌کنند؟

عکس/ ایران خودرو افزایش قیمت‌ها را اعمال کرد

عکس/ داریوش فروهر در دفتر امام ۴۵ سال پیش

ادعای عجیب سعید جلیلی علیه بیژن زنگنه و دولت پزشکیان

پزشکیان: از روزی که آمدم هر روز بر طبل جنگ می‌کوبند

سیگنال مثبت دولت پزشکیان به برگزاری اعتراضات سیاسی/اصل ۲۷ قانون اساسی در دولت چهاردهم به شکل متفاوت اجرایی می‌شود؟

تورم ماهانه خانوار ایرانی چقدر شد؟