تاریخ انتشار: ۲۰:۰۰ - ۰۴ فروردين ۱۴۰۱

رشد ۲۰۰ درصدی مسافران نوروزی و غافلگیری مسولان

نبود زیرساخت‌های لازم برای پذیرایی از خیل مسافرانی که در برخی شهر‌ها نسبت به سال‌های قبل تا ۲۰۰ درصد افزایش یافته است، بالا بردن خودسرانه قیمت‌ها و محدودیت جاده‌ها و راه‌ها سبب بروز مشکلات عدیده‌ای برای مسافران نوروزی شده است.

رشد ۲۰۰ درصدی مسافران نوروزی و مسئولانی که باز غافلگیر شدند

اقتصاد۲۴- بعد از دو سال محدودیت‌های کرونایی و ممنوعیت سفر، نوروز ۱۴۰۱ بسیاری از مردم در ایران برای جبران دو سال خانه‌نشینی، راهی سفر شدند. اما مقامات مسئول باز هم غافلگیر شده و نتوانستند از پس سیل مسافران نوروزی برآیند.
نبود زیرساخت‌های لازم برای پذیرایی از خیل مسافرانی که در برخی شهر‌ها نسبت به سال‌های قبل تا ۲۰۰ درصد افزایش یافته است، بالا بردن خودسرانه قیمت‌ها و محدودیت جاده‌ها و راه‌ها سبب بروز مشکلات عدیده‌ای برای مسافران نوروزی شده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی به خبرگزاری ایرنا گفته است: «۵۵۰ هزار مسافر در پنج روز آغازین طرح تسهیل سفر‌های دریایی در نوروز ۱۴۰۱ از طریق پایانه‌های مسافری دریایی استان هرمزگان جا به جا شده‌اند که نسبت به مدت مشابه سال ۹۸ و پیش از شروع کرونا، ۱۸۶ درصد رشد داشته است.»
مدیر بندرگاه شهید درویشی هرمز نیز به ایرنا گفته است: «مجموعه بنادر و دریانوردی استان تمام پیش بینی‌های لازم را داشته است، اما مواردی که خارج از اختیار این مجموعه است، معادلات را بر هم زده است.»
او همچنین به "پدیده جدید و عجیب انفجار قیمت خدمات ارائه شده از سوی ساکنان" اشاره کرده و گفته است: «افزایش چهار برابری قیمت غذا‌های عرضه شده در خانه‌های محلی و یا افزایش پنج برابری قیمت گشت جزیره، بر روند کار شناور‌ها نیز تاثیر گذاشته است.»
این موضوع را یکی از مسافران در گفتگو با ایرنا تایید کرده و گفته با آنکه ساعت ۶ صبح با خانواده‌اش در بندرگاه بوده تا بتوانند به جزیره هرمز بروند، اما به محض ورود با قیمت‌هایی چند برابر قیمت پیش‌بینی‌شده و اعلام شده روبرو شده و بدون گردش در جزیره، آنجا را ترک کرده است.
به عنوان مثال قیمت گردش با موتور سه‌چرخه در جزیره بر اساس اطلاعاتی که این مسافر قبل از سفر جمع‌آوری کرده بود، بین ۲۵۰ تا ۳۵۰ هزار تومان برای دو ساعت بوده، اما وقتی به آنجا می‌رسند با قیمت یک تا یک و نیم میلیون تومانی روبرو می‌شوند.


بیشتر بخوانید: امروز کدام جاده‌ها برفی است؟


مدیر بندرگاه هرمز ضمن تایید این مطلب می‌گوید: «ما بر اساس تجربه سال‌های قبل ساعت‌های اوج ورود و خروج مسافران به جزیره را می‌دانستیم و بر اساس آن برنامه‌ریزی کردیم، اما قیمت بالای خدمات موجب شده است مسافران به جای اقامت ۱۲ساعتی که معمول است، به محض رسیدن و اطلاع از وضعیت جزیره قصد برگشتن داشته باشند که موجب به هم خوردن برنامه ریزی‌های قبلی شده است.»
ظرفیت تکمیل است!
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز تایید می‌کند که ظرفیت مراکز رسمی اقامتی در شهر‌های بزرگ و سیاحتی و زیارتی در سومین روز تعطیلات نوروز تکمیل شده است.
عزت‌الله ضرغامی به خبرگزاری ایسنا گفته است: «شهر‌های بزرگ زیارتی و گردشگری با مشکل اقامت روبه‌رو شده‌اند.»
به گفته وزیر میراث فرهنگی در استان‌های پرمسافر همچون فارس، بوشهر، هرمزگان، یزد، اصفهان و شهر‌های شمالی ظرفیت اقامتگاه‌های رسمی تکمیل شده و از اماکن اضطراری همچون مدارس، حسینیه‌ها و سالن‌های ورزشی برای اسکان مسافران نوروزی استفاده می‌شود.

به ترکیه و ارمنستان سفر نکنید!

اما این وضعیت برای مسافرانی که امکان مالی سفر به کشور‌های همسایه را دارند نیز بهتر نیست.
سفارت جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان روز اول فروردین‌ماه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد: «عبور و مرور از مسیر زمینی ایران به ارمنستان، به‌ویژه در محدوده استان سیونیک، مختل شده و مقامات ارمنستان وادار شده‌اند تدابیری را برای امدادرسانی و اسکان موقت در راه‌ماندگان اتخاذ کنند. همچنین با توجه به پیش‌بینی ادامه بارش برف در ارمنستان، برودت شدید هوا و غیر قابل پیش‌بینی بودن وضعیت راه در روز‌های آینده، به هموطنان عزیز اکیدا توصیه می‌شود تا زمان روشن شدن وضعیت جاده و رفع اختلال کنونی، از استفاده از مسیر زمینی کشورمان به ارمنستان خودداری کنند.»
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی سازمان راهداری نیز گفته است: «مرز‌های زمینی با کشور ترکیه هم متأثر از موج باران و بارش برف در روز‌های گذشته است. هرچند مسیر برف‌روبی شده است، اما تردد مقداری با کندی صورت می‌گیرد ضمن آن‌که در آن منطقه مرزی دما حدود ۱۰ درجه زیر صفر است و شرایط را برای بانوان و بچه‌ها بسیار سخت می‌کند.»
به خصوص به مسافرانی که با خودرو‌های خود به شهر مرزی وان در ترکیه سفر می‌کنند هشدار داده شده تا لباس گرم با خود داشته باشند و از درست کار کردن سیستم گرمایشی خودرویشان مطمئن شوند.

روزی چهار کشته در تصادفات جاده‌ای

در این میان وضعیت تصادفات جاده‌ای نیز بدتر از سال‌های قبل گزارش شده است.
جانشین رییس پلیس راهنمایی و رانندگی در گفتگو با ایسنا از مرگ ۳۲۲ تن در حوادث رانندگی از ۲۶ اسفند تا کنون خبر داد؛ یعنی بیش از چهار نفر در روز.
به گفته او "عدم توجه به جلو، تخطی از سرعت مجاز و عدم توانایی در کنترل وسایل نقلیه" بیشترین علت وقوع تصادفات رانندگی در این مدت بوده است.او همچنین گفت تردد در جاده‌های ایران در این مدت ۴۱ درصد افزایش داشته است.

منبع: دویچه وله

ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

خبر مهم سازمان انرژی اتمی درباره ذخایر اورانیوم

عکس/ تیپ هنری بازیگر لیسانسه‌ها با یک تغییر شوکه کننده

کمبود این ویتامین باعث یبوست می‌شود

فیلم/ استایل هالیوودی بازیگر سریال شهرزاد در یک کشتی تفریحی

روزانه چقدر باید آب بخوریم؟

عکس/ شیرین سریال نون خ در شهر زیرزمینی ۵هزار ساله

اینفوگرافی/ سبک‌های معروف فرش ایرانی را بشناسید

بررسی صنعت طلا و جواهرسازی در هند

فیلم/ سوپرایز شگفت‌انگیزی که اشک لیلا بلوکات را درآورد

ایست موقت قیمت دلار در کانال ۸۲ هزار

عکس/ ژست جالب شهید همت ۴۴ سال پیش در حال صرف ناهار

پزشکیان: اقدامات آمریکا راه به جایی نمی‌برد

فیلم/ سرقت ضبط خودرو در اطراف دریاچه چیتگر تهران فقط در ۱۵ ثانیه

واکنش پرسپولیس به قرارداد و جدایی تیوی بیفوما

زیبایی شگفت انگیز شهرستان گرمی نگین سبز اردبیل

هشدار جدی مجلس درباره صدور قطعنامه شورای حکام

شهرام قائدی کیست؟ /همه سوابق بازیگر مشهور از «قهوه تلخ» تا «وارش»

ساعت دقیق بازی تیم ملی فوتبال ایران و کره شمالی

عکس/ چهره دیده نشده از ابوطالب فیلم محمد رسول الله ۵۲ سال پیش با لباس خاص

عکس/ تیپ بهاری و شیک نازنین بیاتی و تینا پاکروان در یک مراسم

عکس/ چهره زیبا و خاص مونیکا بلوچی ۲۵ سال پیش در کنار همسر دوم اش

عکس/ حضور بهرام رادان در آخرین تمرین تیم ملی فوتبال

عارف آقاسی استقلال را دور زد

فیلم/ تصاویری عجیب از درگیری نیروی پلیس لس آنجلس با گارد ملی آمریکا

محدودسازی مصرف برق در انتظار مشترکان پرمصرف

عکس/ شستشوی شتر‌ها در جزیره قشم

اعلام زمان بازگشت زائران حج تمتع از عربستان

قیمت روغن خوراکی امروز + جدول

قیمت روز لپ تاپ لنوو LENOVO

مهران کفاش معاون امور حقوقی و مجلس کیست؟

اطلاعیه مهم وزارت اطلاعات درباره انتقال اسناد اسرائیلی

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فرهاد مجیدی هواداران استقلال را شوکه کرد

عکس/ خوش گذرانی به سبک همسر بهرام رادان در یک باغ لاکچری

عکس/ لحظه عاشقانه هانده ارچل و نامزدش در پاریس

بورس تهران در بحران بی‌اعتمادی قرار گرفت

اشغال ۶ هزار کلاس درس تهران توسط اتباع!

فولاد ایران گرفتار بین دو لبه قیچی ناترازی انرژی و کمبود مواد اولیه

فیلم/ پیشنهاد ترامپ به میلیاردر ایرانی برای مذاکره با ایران

کوروش کبیر کیست؟ / چهره اولین شاهنشاهی جهان به سبک فدرال و انسانی

هشدار قاطع عراقچی درباره تصمیم شورای حکام

عکس/ چشم انداز بی نظیر از طالقان نگین درخشان البرز

عکس/ چهره بانمک ماهایا پطروسیان ۵۴ سال پیش در کنار پدرش

تکذیب سخنان گروسی توسط رئیس سازمان انرژی اتمی

عکس/ زیبایی عجیب بازیگر سلام بمبئی در ۴۳ سالگی با گوشواره‌های سنتی

فیلم/ پرونده دستگیری پسر و عروس صدیقی چند بازداشتی داشت؟

جزییات تازه درباره پرونده پسران کاظم صدیقی

شیرخشک یارانه‌ای سر از قنادی‌ها درآورد

گزارش بورس امروز سه شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۴