اقتصاد۲۴- میناسادات حسینی: براساس مشاهدات میدانی، مرغ با وجود داشتن نرخ مصوب ۳۱ هزار تومانی، در بازه قیمتی ۳۱ تا ۳۷ هزار تومان در تهران به فروش میرسد. هرچند ذخایر مرغ منجمد بسیاری در ایام عید وارد بازار شد تا تعادل را در قیمت مرغ لحاظ کند؛ اما نوسان قیمتی از ابتدای فروردین در بازار مرغ برگشت.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی به اقتصاد ۲۴ گفت: نمیتوان انتظار داشت در تعطیلات عید، بازار مرغ وضعیت باثباتی داشته باشد.
محمد یوسفی ادامه داد: ۷۰ تا ۷۵ درصد مرغ استان تهران از سایر استانها تامین میشود و این استانها در تعطیلات عید خود مصرف زیادی دارند، زیرا مردم به این شهرها سفر کرده اند؛ بنابراین مرغ این استانها یا کم به تهران میآید یا اصلا نمیآید. درنتیجه طبیعی است که قیمت مرغ در تهران بالا رود و وقتی قیمت مرغ در تهران بالا میرود، بلافاصله روی قیمت مرغ در استانهایی هم که مرغ دارند تاثیر میگذارد و قیمت مرغ در کل کشور بالا میرود.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی با بیان اینکه نوسان قیمت مرغ در تعطیلات نوروز گذراست، گفت: ماه رمضان در حالی نزدیک است که وزارت جهاد کشاورزی برای این ماه تهمیداتی دیده تا با همکاری شرکت پشتیبانی امور دام، مرغ ماه رمضان را تامین کنند.
یوسفی ادامه داد: مرغ مورد نیاز در این ماه نخست از محل تولیداتی که در استان هاست تامین خواهد شد، زیرا مازاد تولید مرغ در این استانها به شهرهای بزرگ و پرجمعیت مثل تهران و اصفهان منتقل خواهد شد. از طرفی شرکت پشتیبانی امور دام ذخایر مرغ منجمد دارد که آنها را برای تنظیم بازار ماه رمضان وارد بازار میکند تا تعادل به قیمت مرغ برگردد؛ ولی بعد از اردیبهشت نمیدانیم قیمت مرغ با توجه به اینکه قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود، به چه سمت و سویی خواهد رفت.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی در پاسخ به سوال اقتصاد ۲۴ مبنی بر اینکه قیمت تخم مرغ در حال حاضر در چه رنجی است، گفت: هرچند قیمت تخم مرغ در هفته گذشته بالا رفته بود؛ اما در حال حاضر متعادل شده و در بازار موجود است.
بیشتر بخوانید: احتمال افزایش قیمت مرغ در هفته آینده/ قیمت مرغ پس از حذف ارز ترجیحی ۶ برابر میشود
یوسفی ادامه داد: ۷۵ درصد مرغ مورد نیاز تهران از استانهایی مثل مازندران، گیلان، آذربایجان، خراسان، گلستان، سمنان و قم تامین میشود که در حال حاضر این استانها خود مصرف دارند و مرغ مازادی ندارند که به تهران بفرستند؛ بنابراین افزایش قیمت مرغی که در تهران اتفاق میافتد طبیعی است. این استانها از هفته آینده ناچارند مازاد تولید مرغ خود را به تهران بفرستند؛ بنابراین قیمت مرغ در هفته آینده متعادل خواهد شد.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی به اقتصاد ۲۴ گفت: دان مرغ در سامانه بازارگاه به اندازه کافی به مرغدار نمیدهند، زیرا هرچند سهمیه مرغدار در وزارت جهاد تعیین شده، ولی ذخیره به اندازه کافی ندارند که همه دان مورد نیاز مرغدار را تامین کنند. درنتیجه مرغداران برای تهیه دان مورد نیاز خود مجبورند به بازار آزاد مراجعه کنند. قیمت دان مرغ در بازار آزاد بسیار بالاست.
یوسفی ادامه داد: به طور مثال هرچند مرغداران گندم کمی مصرف میکنند، اما در مورد آن مقداری که مصرف میکنند، باید گفت وقتی دولت قیمت خرید تضمینی گندم را ۱۱۵۰۰ تومان تعیین کرده دیگر مرغدار بایستی بالاتر از این قیمت گندم مورد نیاز خود را بخرد. همچنین کنجاله سویا و.. مواد اولیه دیگری است که قیمت تمام شده مرغ را برای مرغدار افزایش میدهد.
رئیس انجمن پرورش دهندگان مرغ گوشتی گفت: فاکتورهایی وجود دارد که در ابتدای هر سال نسبت به سال قبل نمیتوان انتظار داشت که قیمت نسبت به سال گذشته ثابت بماند مثلا هزینههای پرسنلی و حمل و نقل افزایش پیدا میکند و این موارد در قیمت تمام شده تاثیر دارد. با افزایش هزینه حمل و نقل و دستمزد در ابتدای هر سال قیمتها مصوب مرغ تغییر خواهد کرد و این تصمیمی است که دولت در ابتدای اردیبهشت هر سال میگیرد و قیمت جدید مصوب مرغ را اعلام میکند.
یوسفی ادامه داد: زمزمههای حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در حالی به گوش میرسد که اگر ارز ترجیحی حذف شود، طبیعی است که قیمت مرغ بسیار افزایش مییابد، ولی دولت در این رابطه با توجه به اینکه اقشار آسیب پذیر، آسیب نبینند قطعا تمهیداتی میبیند که از طریقی این مابه التفاوت را جبران کند. امیدواریم به گونهای برنامه ریزی شود که اقشار آسیب پذیر آسیب نبینند.