تاریخ انتشار: ۱۳:۱۶ - ۰۳ ارديبهشت ۱۳۹۸

چند نفر در جهان هنوز روزنامه می‌خوانند؟

طبق یافته‌های انجمن جهانی روزنامه ها و نشریات خبری، می‌توان گفت ۴ میلیارد نفر از مردم جهان هر روز روزنامه می‌خوانند و این اتفاق بسیار قابل ملاحظه است.
روزنامه
اقتصاد24 - روزنامه‌ها که رقبای سرسختی چون شبکه‌های اجتماعی و سایت‌های خبری را پیش روی خود می‌بینند، بخش مهمی از چشم‌انداز رسانه‌ای جهان را در دست دارند و کارشناسان، آنها را یکی اثرگذارترین ابزارهای اطلاعاتی در عصر حاضر می‌دانند. با همه این توضیحات باید پذیرفت که دیجیتالی شدن زندگی مردم تأثیر فراوانی در این زمینه برجا گذاشته است و همین مسأله باعث شده از دهه ۲۰۰۰ میلادی به بعد تعداد مشترکان روزنامه‌ها کاهش یابد. این روند به‌گونه‌ای دنبال شده است که برخی روزنامه‌های بزرگ در آستانه ورشکستگی به سر می‌برند و تعداد زیادی از هفته نامه‌ها نیز برای همیشه از عرصه رسانه خارج شده‌اند.

در این میان افراد زیادی وجود دارند که همچنان مایل به خواندن روزنامه‌ها هستند و ضمن دسترسی به دنیای دیجیتال، ترجیح می‌دهند آخرین اخبار را در رسانه‌های کاغذی دنبال کنند. مرکز تحقیقاتی نیلسِن بر اساس آخرین بررسی‌های خود میزان محبوبیت روزنامه نزد مخاطبان جهان را رو به کاهش می‌بیند و البته آینده چندان نگران کننده‌ای را هم برای آن متصور نمی‌شود.

تیراژ رسانه کاغذی

آخرین گزارش‌های رسمی حاکی از آن است که در پایان سال ۲۰۱۸ میلادی در کشور آمریکا به‌طور میانگین در طول روزهای کاری ۳۱ میلیون نسخه و در پایان هفته ۳۴ میلیون نسخه روزنامه به چاپ رسید که این رقم کاهش ۱۱ درصدی را نسبت به سال قبل نشان داد. کاهش انتشار روزنامه در آمریکا طی سال ۲۰۱۸ میلادی به بیشترین حد خود در طول تاریخ رسید و این اتفاق برای ناشران و اهالی رسانه بسیار نگران‌کننده بود. البته این روند نزولی فقط محدود به ایالات متحده نمی‌شود و در گزارش مرکز تحقیقاتی نیلسن گفته شده تیراژ روزنامه‌های جهان بین سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ میلادی نیز کاهش قابل ملاحظه‌ای داشته است.

طبق اطلاعات رسمی موجود، در سال ۲۰۱۸ میلادی به‌طور میانگین ۵۳۶.۶ میلیون نسخه روزنامه در سراسر جهان منتشر شد که این رقم نسبت به سال قبل از آن کاهش ۷۰۰ هزار نسخه‌ای در هر روز را نشان می‌داد.

اخباری که این روزها به‌گوش می‌رسد حاکی از آن است که رسانه‌های بزرگ از جمله وال‌استریت ژورنال، رویترز، یونی‌ویژن، گانِت، آسوشیتدپرس، سیاتل تایمز و… از ابتدای سال ۲۰۱۹ میلادی تاکنون اقدام به کاهش نیروی کاری خود کرده‌اند تا بتوانند با توجه به کاهش اقبال مردم برای خرید روزنامه، جلوی ضررهای مالی بیشتر را بگیرند. با وجود این، مرکز تحقیقاتی نیلسن همچنان امیدهای فراوانی دارد و معتقد است در کنار فعالیت‌های گسترده رسانه‌های دیجیتال، تعداد افرادی که روزنامه می‌خوانند رضایت‌بخش است.

در گزارش جدیدی که این مرکز با عنوان «نیلسن اسکاربرو» منتشر کرده است مشخص شد ۵۹ درصد مردم جهان با خرید رسانه‌های چاپی از طریق سایت‌های اینترنتی یا به کمک اپلیکیشن‌های موبایلی، هر روز اخبار را دنبال می‌کنند و بیش از نیمی از آنها برای دسترسی به اخبار مورد نظر خود حاضر به پرداخت هزینه هستند.

در این بررسی مشخص شد نسخه چاپی همچنان محبوب‌ترین ابزار رسانه‌ای برای مردم است و ۸۱ درصد مخاطبان ترجیح می‌دهند اخبار را به این شکل مطالعه کنند. بیش از نیمی از مردمی که در این نظرسنجی شرکت کردند هم توضیح دادند که بجز نسخه چاپی سراغ هیچ رسانه دیگری نمی‌روند و روزنامه تنها منبع اطلاعاتی برای آنها محسوب می‌شود. در این میان ۳۰ درصد مردم توضیح دادند که به منظور کسب اطلاعات کافی، نسخه دیجیتالی و کاغذی رسانه مورد نظر خود را به صورت روزانه دنبال می‌کنند.

عرصه پرتلاطم رسانه‌ای

حدود ۲۰ سال قبل که اینترنت نخستین گام‌های خود را برای ورود به زندگی مردم برمی‌داشت، برای نخستین بار این بحث میان رسانه‌های بزرگ مطرح شد که چگونه می‌توانند خود را با دنیای وب سازگار کنند و از مزایای آن بهره‌مند شوند. این فرآیند در سال‌های اخیر جدی‌تر شد و این روزها تمام روزنامه‌های بزرگ جهان سایت اینترنتی یا اپلیکیشن موبایلی خود را در اختیار مخاطبان می‌گذارند تا ارتباط بیشتری با آنها داشته باشند.

نوجوانان و جوانان که نزدیک به یک‌سوم ساکنان کره خاکی را تشکیل می‌دهند، کمترین علاقه‌مندی را به خواندن روزنامه نشان می‌دهند و بررسی‌های مرکز تحقیقاتی نیلسن مشخص کرده است که تنها ۲۴ درصد آنها روزنامه می‌خوانند. در مجموع می‌توان گفت یک‌پنجم روزنامه‌خوان‌های جهان را جوانان تشکیل می‌دهند و در عوض ۳۲ درصد مخاطبان رسانه‌های دیجیتالی، جوان هستند.

با همه این توضیحات، «انجمن جهانی روزنامه‌ها و نشریات خبری» (WAN-IFRA) چندی پیش در یک گزارش ویژه توضیح داد روزنامه‌ها در مقایسه با صنعت فیلم یا کتاب بسیار قوی‌تر عمل می‌کنند و در حال حاضر ۲.۷ میلیارد نفر از مردم جهان به‌صورت روزانه روزنامه مورد نظر خود را خریداری می‌کنند و همچنین ۱.۳ میلیارد نفر هم مطالب منتشر شده در روزنامه مورد نظرشان را روی اینترنت دنبال می‌کنند. با این توضیح می‌توان گفت ۴ میلیارد نفر از مردم جهان هر روز روزنامه می‌خوانند و این اتفاق بسیار قابل ملاحظه است.

این مرکز همچنین توضیح داد ۹۲ درصد تمام درآمدی که صنعت جهانی روزنامه‌نگاری به دست می‌آورد از روزنامه‌های کاغذی تولید می‌شود و این مسأله نشان می‌دهد که رسانه قدیمی چاپی همچنان پابرجا به حیات خود ادامه داده است. بر این اساس شاید چندان هم دور از ذهن نباشد که طی چند دهه آتی باز هم روزنامه‌ها را در دستان مردم ببینیم.

منبع: روزنامه ایران
ارسال نظر
قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «اقتصاد24» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

صفحه اول روزنامه‌های سیاسی امروز

قیمت انواع دستگاه ماینر امروز + جدول

پیش‌بینی هواشناسی تهران و ایران امروز + جدول

قیمت لیر ترکیه امروز در بازار + جزئیات

وضعیت هواشناسی امروز

قیمت دینار عراق امروز در بازار + جزئیات

قیمت انواع گوشی موبایل اپل امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ اچ پی HP امروز + جدول

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس امروز + جدول

قیمت سکه و طلا امروز پنجشنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۳ + جدول

نامه مدیرعامل شستا به قالیباف درباره اتفاقات روز گذشته مجلس

عربستان ۲۰۲۵؛ از میانجی گری میان ایران و آمریکا تا حل بحران اوکراین/ در عربستان انقلاب نخواهد شد، چون جوانان بن سلمان را دوست دارند/ پادشاهی سعودی مانند کره جنوبی مدرنیزه می‌شود

عکس/ استایل رسمی طناز طباطبایی با لباس دیپلمات و ساعت چند میلیونی

عکس/ رشیدی کوچی کارزار عدم ابلاغ قانون حجاب راه انداخت

عکس/ شب‌های روشن ماه رمضان بازار البلد عربستان

عکس/ شکل و شمایل سبزه میدان تهران ۹۳ سال پیش وقتی خاکی بود

عکس/ ساختمان هواپیمایی هما ۵۳ سال پیش از فراز آسمان

عکس/ استوری عاشقانه بهاره رهنما حسابی سوژه شد

عکس/ تیپ سیاه و سفید رابعه اسکویی با اشک مصنوعی

عکس/ شور و حال بازار ساغریسازان رشت ۱۱۳ سال پیش

خواندنی‌ها
خودرو
فناوری
آخرین اخبار

طرز تهیه نان سیب زمینی روسی

ربودن زن جوان با قصد آزار و اذیت

چرا برخی خاطرات را فراموش می‌کنیم؟

زیدآبادی: دکتر پزشکیان! مملکت در حال فنا شدن است، می‌خواهی چه کنی؟

ایران خواستار آتش‌بس دائمی در غزه شد

محمد فاضلی: عدد دبش در تاریخ ریاضیات می‌ماند!

واتساپ با قابلیت‌های تازه به‌روز‌رسانی شد!

سرپیچی ایرلاین‌ها از ممنوعیت توزیع مواد غذایی ناسالم

توضیح سخنگوی وزارت خارجه درباره محتوای نامه ترامپ به ایران

فیلم/حافظ‌خوانی سفیر کره جنوبی در ایران

ساعت کاری کارمندان تغییر کرد

پزشکیان: امروز دیگر کسی حرف خوب بدون عمل را از ما قبول نمی‌کند

پوتین: با پیشنهاد آتش‌بس موافقیم

ماجرای شماره متفاوت آقای گل لیگ یک

CFT و پالرمو در کمیسیون تصویب شد

آمریکا وزیر نفت را تحریم کرد

جزئیات قرعه‌کشی دور حذفی لیگ نخبگان آسیا اعلام شد

الجولانی پیش‌نویس اعلامیه قانون اساسی را امضا کرد

شهرداری تهران: هیچ مجوزی برای تخریب ساختمان سینگر صادر نشده

سهمیه سوخت تغییری نخواهد کرد

عصبانیت شدید نتانیاهو از گزارش سازمان ملل درباره جنایات اسرائیل

اتحادیه اروپا: به برجام متعهد هستیم

درگاه پرداخت ریالی روی وبسایت قمار!

محمدرضا شریفی نیا کیست؟| بازیگر پرحاشیه و تأثیرگذار سینمای ایران

مرگ پرویز در ۷۰ سالگی

مهدی قایدی به شخص مورد علاقه‌اش رسید

صلح اوکراین تازه آغاز ماجراست!

عکس/ ویلا‌های لاکچری ۸۳ سال پیش در بابلسر

اینفوگرافی/ عواملی که سلامت روده‌ها را تهدید می‌کند

فیلم‌های سینمایی آخر هفته تلویزیون

قیمت برنج ایرانی به ۲۰۰ هزار تومان رسید

بهترین افطاری برای ماه رمضان

قیمت انواع لپ تاپ ایسوس

افزایش ۲۵ درصدی قیمت بلیت قطار در آستانه نوروز

قیمت انواع دستگاه ماینر + جدول

پرسپولیس گرانترین و تراکتور ارزانترین بلیت در ایران

قیمت دینار عراق امروز + جزئیات

قیمت لیر ترکیه امروز + جزئیات

فیلم/ عذرخواهی مجری صداوسیما از شهرداری

دلیل افطار کردن با خرما در ماه رمضان چیست؟

چرا بعد از غذا خوردن میل به شیرینی داریم؟

با رقم فساد چای دبش چند هواپیما می‌شد خرید؟

برای پیشگیری از زوال عقل در پیری چه باید کرد؟

فیلم/ تمرین شنای سوئدی امام جماعت با نمازگزاران در مسجد

خوانندگی زنان با کدام قواعد فقهی و قانونی مغایرت دارد؟

عکس/ سلفی حسن روحانی و ابطحی در یک مراسم افطاری

قیمت هر سکه از ۸۰میلیون تومان عبور کرد

میوه شب عید تا ۱۵۰ درصد گران شد

اعلام جزییات و زمان حراج سکه ضرب ۱۴۰۳

طلای جهانی تغییر مسیر داد